X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainteresowała mnie dyskusja na temat fotelików w wózkach 3w1. Jednak chyba nie wszystkie foteliki w takich zestawach są złe. My kupiliśmy Graco Symbio, w zestawie jest fotelik Logico S Hp deluxe i do tego jest baza, fotelik posiada atest adac i jest ponoć super bezpieczny. Opinie ma bardzo dobre. Później po roku kupimy pewnie maxi cosi jak mały z tego wyrośnie i będziemy szukać takie żeby miał isofix.

Lalita w takich momentach cieszę się niezmiernie, że moja sucz nie jest stu procentową kobietą :D

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu, w którym rodziłam Wiktora można też za dodatkową opłatą wziąc samodzielny pokój, gdzie jest łózko dla męża i osobna łazienka i ja też z tego korzystałam przy I porodzie. Teraz męża przy porodzie nie będzie a samemu siedzieć w takim pokoju to żadna frajda ;p Zresztą w szpitalu gdzie teraz planuje rodzić są tylko pokoje 1 albo 2 osobowe :)
    Justa piękny brzusio, pokaźny :)
    Polska dziewczyno ja się zgadzam lepiej zainwestować w ten następny fotelik bo z niego o wiele dużej się korzysta :) I one faktycznie się różnią od siebie, a te pierwsze wszystkie takie podobne :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    U nas w szpitalu, w którym rodziłam Wiktora można też za dodatkową opłatą wziąc samodzielny pokój, gdzie jest łózko dla męża i osobna łazienka i ja też z tego korzystałam przy I porodzie. Teraz męża przy porodzie nie będzie a samemu siedzieć w takim pokoju to żadna frajda ;p Zresztą w szpitalu gdzie teraz planuje rodzić są tylko pokoje 1 albo 2 osobowe :)
    Justa piękny brzusio, pokaźny :)
    Polska dziewczyno ja się zgadzam lepiej zainwestować w ten następny fotelik bo z niego o wiele dużej się korzysta :) I one faktycznie się różnią od siebie, a te pierwsze wszystkie takie podobne :)
    no my sie zdecydowalismy bo bedziemy w nim oboje, jeszcze nie wiem czy moj zostanie na noc ale cały dzień to napewno ze mną będzie.A pamietasz ile płaciłas za ten pokój?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Zainteresowała mnie dyskusja na temat fotelików w wózkach 3w1. Jednak chyba nie wszystkie foteliki w takich zestawach są złe. My kupiliśmy Graco Symbio, w zestawie jest fotelik Logico S Hp deluxe i do tego jest baza, fotelik posiada atest adac i jest ponoć super bezpieczny. Opinie ma bardzo dobre. Później po roku kupimy pewnie maxi cosi jak mały z tego wyrośnie i będziemy szukać takie żeby miał isofix.

Lalita w takich momentach cieszę się niezmiernie, że moja sucz nie jest stu procentową kobietą :D
    tak bluberry. Ja mam na myśli tylko te foteliki tzw. noname dodawane w zestawie do wózków zwaszcza tych polskich niższej klasy. Nie chodzi mi tutaj o foteliki do wózków graco symbio :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    nienormalna ja pochodze z okolic łodzi a dokładnie Pabianice jak wiesz gdzie to :) Szpital nie jest raczej jakis super , powiedzialabym że wręcz przeciwnie ale od niedawna sa te 2 pokoje z prywatna toaleta i prysznicem.
    tak kojarzę Pabianice :)
    No to fajną macie alternatywę

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff a przez chwilę zaczęłam się zastanawiać czy nie mam jakiegoś bubla w domu :)

zfxga33.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Bardzo dobrze to ujęłaś. Nie mówię że sama mu nie mówiłam ,bo powiedziałam żeby nie szedł skoro jej przechodzi.
    Ale gdybym wiedziała że kuracja powinna trwać dalej kazałabym mu iść...
    No cóż teraz już za późno...

Mojej mamie też dziś się oberwało ,,po uszach" mama mówiła że musi się ojczym zgłosić do siostry szkoły dlaczego jej nie było 2 dni w szkole ( gdy była w Polsce) , to teraz list przyszedł ze szkoły że ma się zgłosić.
    To jej powiedział że tak nie mówiła...

AH te chłopy... co my z nimi robimy ,a co bez nich byśmy zrobiły...

No ponoć po witaminach szybszy wzrost. Ja biorę co 3 dzień Witamin Plus Mama ,,Olimp" , co 2-3 dzień pregna DHA , i codziennie Tokoferol z żelazem.
    ja kupiłam własnie omegamed optima, ma jod, wit D3, żelazo i kwas foliowy oraz DHA. Ja też ostatnio przestawiłam się na rzadsze stosowanie witamin, ale teraz chyba zrezygnuję z nich zupełnie.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    A Ty z jakiego miasta pochodzisz?
    Ja z Wrocławia :)
    Tu się urodziłam ,wychowałam i tu mieszkam od zawsze :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    a o to mój obecny brzusio :)
    fcfa8254705d342cmed.jpg
    wow ładny :)
    Okazały i reprezentatywny :)
    Ale ty chuda jesteś :)
    p.s. mam podobne płytki w korytarzu z gresu szkliwionego ;)
    Twoje to chyba stegu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 13:56

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    zgadzam sie ... i na pewno kupie dobry ale po pół roku... bo najpierw ten wykorzystam... a ja ten wózek dostałam od siostry wiec chce po korzystać...:)
    nie no jasne :). Jeśli masz taką możliwość,spore koszty ci odchodzą. Teraz masz z wózkiem po siostrze więc to zrozumiałe, co innego jak się dokonuje pierwszego wyboru i trzeba kupić, wtedy warto wziąć to pod uwagę

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:

co do isofixa to nam w skepie pan sprzedający powiedział, że jeżeli isofix to warto w tych pierwszym foteliku. Potem on nie ma sansu, bo i tak fotelik zostaje w aucie :). Poza tym podobno nie spełnia już swojej roli, tak jak przy tych fotelikach 0-13kg. Za to bardzo ważne podobno jest przy fotelikach nr 2 żeby były z możliwością montażu tyłem do kierunku jazdy i tutaj to jest podobno najbezpieczniejsza pozycja - tyłem do kierunku jazdy. Ale jak jest rzeczywiście ;) licho wie ;)

lece zjeść obiad, poćwiczyć na szkołę rodzenia, wykąpać się i szykować na KTG i potem na zajęcia do szkoły rodzenia. Nie wiem czy jeszcze tu dziś zdążę zajrzeć pewnie nie ;) bo późno wrócę
    Nie piszcie za dużo :P, bo będę musiała sporo nadrabiać ;) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 14:06

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Lalita zapomniałam , ty ostatnio kupowałaś koszulę dla synka. Ja też mam od szwagierki. Ale zakupiłam używany pulowerek do koszuli :)

956e378bb9e4ee8emed.jpg

to paaaa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 14:12

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa wyglądasz cudownie i promiennie;) Super brzuszek:))
    Moja mama łowca wszystkiego ,w takim krinlupie ( w holandi) kupiła za 8 euro żeby było śmiesznie ,tylko nie mam wkładki dla niemowlaka ale na allegro jest więc dokupię :http://allegro.pl/wkladka-do-fotelika-nowa-ochraniacze-i3449790439.html

Blubbery nawet mi nie mów;/ już 2 raz w tym roku ... jak będzie kasa nim urodzę będzie musiała być wysterylizowana... bo urodzenie przeze mnie dziecka może źle na nią wpłynąć.

Co do fotelików tak logio jest z tego co wiem atestowany. Chodzi głównie o takie no name że po prostu to służy jako fotelik.

Tak nienormalna Koszula jest boska ,nie mogę się doczekać aż synusiowi ubiorę. Pulowerek super :) :D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę wątek zaczął żyć dzisiaj, gdy ja jeszcze smacznie spałam, zanim nie obudziło nas szuranie drzwi (mamy przesuwane), tupot bosych stópek i pytanie nad uchem TATUUŚ A POBAWIS SIĘ ZE MNĄ W KUCHENKĘ?
    Udało mi się właśnie nadrobić:

Nienormalna:

Na 68 jeszcze nie piorę nic.
    A rzeczy jak misiowe bluzy i swetry- daję pod wyrzut pary z żelazka parę razy.

Glukoze masz jak najbardziej w normach, nawet lepsza od mojej ;) I przestań szukać sobie problemów zdrowotnych! Po godzinie norma jest do 180!!

PAREL:
    Ja poprzednio wycięłam takie prostokąty samoprzylepne, podpisałam i obok zrobiłam prowizoryczne rysuneczki i zgodnie z tym jak to posegregowałam po szufladach, tak poprzyklejałam na ich fronty, żeby mąż nie miał problemów i nie przynosił mi śpioszka, kiedy poproszę o pajacyka, czy odwrotnie no i żeby odkładał na miejsce. Szczerze… dopiero wczoraj zmyłam je po 3 latach z komody, która przypadła mojemu synkowi do użytkowania miesiąc temu :P

Ja stawiam przede wszystkim na pajace na początek, dla noworodka to też tak nie ma takiej roznicy jako dzień czy noc, żeby przebierać się w piżamę… on jest jakby… stale w piżamie  Dżinsy zostawiłam sobie tylko jedne na każdy rozmiar, i to ogrodniczki właśnie na gości bardziej… bo to fatalny pomysł projektować dzieciom leżącym, kruchym,,, ubrania dżinsowe.

Co do mycia pupy, jak już używasz chusteczek nawilżanych, to nie musisz wacika z przegotowaną wodą. Ten jest nazwijmy to… eko alternatywą dla chemicznych chusteczek.

Lalita:
    o której stronce mówisz? O Tym ochraniaczu firmy Zazzu?

Justa24
    Taka sama poduszka jest w IKEI za 9,99zł

Brzuch super! ;)

Tak jak Kleopatra pisz:
    Też przetestowałam multum marek i Dady wydają mi się najlepsze zamiennie z Toujoursami z Lidla.

DZIEWCZYNY

O jakich wy warsztatach mówicie? Tych Mamo to ja?

Polska dziewczyno:

Crash testy mają znaczenie dużo bardziej niż atesty, które firmy namiętnie i bezczelnie KUPUJĄ –tak moje drogie, KUPUJĄ. Są foteliki robione na styropianie o zgrozo, albo fatalnej jakości plastiku, bądź źle rozłożonego rozkładu sił na plastik przy uderzeniu. Ważne jest by wozić dziecko na tylnim siedzeniu tyłem do kierunku jazy Z ROZŁOŻONYM PAŁĄKIEM, który w razie odpukać czegoś, zatrzymuje ruch nosidełka na oparciu kanapy, nie miażdżąc dziecka do tego oparcia. Nosidełko zmienaimy na większy fotelik dopiero gdy Mały przekroczy wagę 13 kg, lub zacznie wystawać GŁÓWKĄ nie nóżkami. I dobre marki Nienormalna wymieniła, widzę już zdażyła zrobić dobre rozeznanie 

Co do NOSIDEŁEK np. maxi cosi używanych… warto sprawdzić numery z tyłu, z jakiego na pawde sa rocznika. Ogólnie nie powinno się wozić dziecka w czymś starszym niż 4-5 lat, bo plastik traci na jakości i bezpieczeństwie. Była historia, ze babka kupila myslala ze tegoroczny model maxi cosi, bo tapicerka z tegoż sezonu, poszła na warsztaty Bezpieczny Maluch z noworodkiem i tam dowiedziała się o tych numerach, sprawdziła i okazało się że fotelik za który wydała kupe kasy miał w rzeczywistości 8 lat i koleś musial widocznie wyminic samą tapicerkę…

Co do sugerowania się opiniami ludzi o nosidełkach samochodowych… tak na serio? Na logikę- na ile warte sa ich opinie, jeśli 99% z tych ludzi NA SZCZĘŚCIE nie miała okazji przetestować bezpieczeństwa tego fotelika. To że wygodny czy lekki to są najmniej ważne rzeczy i prawie wszystkie marki będą modne i wygodne.

MICHAELA I WSZYSTKIE SZUKAJĄCE EKO PIELUCH JEDNORAZOWYCH:

Beaming baby to jedyne w zasadzie eko pieluchy jednorazowe, które są warte uwagi, dużo o tym rozmawialiśmy z mężem w hurtowni, która ma eko towar i to tylko ten który sami uznają za wartościowy. Pieluchy Beaming Baby znajdziecie też u nas:

http://tree-house.pl/pl/c/Pieluchy-jednorazowe-ekologiczne/40

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 14:54

michaela, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• blueberry Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita to fakt, lepiej wysterylizować, dzięki temu powinna być dużo spokojniejsza i bardziej pokorna. Sterylizowane psy mają mniej kłopotów zdrowotnych :) Czasem są akcje, że sterylizacja jest tańsza, ale to trzeba obserwować w swoim rejonie.

zfxga33.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    wow ładny :)
    Okazały i reprezentatywny :)
    Ale ty chuda jesteś :)
    p.s. mam podobne płytki w korytarzu z gresu szkliwionego ;)
    Twoje to chyba stegu ;)
    hehe chuda.. teraz to ja przytyłam :)
    A co do gresu to mamy i w kuchni i w przedpokoju ten sam ale z tego co wiem to jest to gres polerowany tak sie nazywa.. nie wiem czy to to samo?
    Wrocław to takie klimatyczne miasto jak dla mnie..Pabianice są małe ale do Łodzi bliziutko jak coś :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzy dzięki za cynk z tą poduszką :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• KaRa Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy możecie polecić mi stronę / sklep gdzie mozna kupić łóżeczko ( z regulacja i wyciaganymi szczebelkami) bez szuflady w kolorze wenge. Szukam i szukam i nie mogę znaleść.

Suzy Lee dzięki za bloga. Kupuje ubranka według Twojej listy :)

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa, bardzo mi miło :) Ale u Ciebie będą już chyba ciut inne pory roku... masz termin na grudzien czy styczen? poczatek czy koniec? Tobie 74 wypadnie juz raczej na jesień niż lato :)

Znalazłam... ale drogie jak cholera :) Może znajdziesz używane taniej. Ja tak na gumtree kupiłam łóżeczko które w sklepie kosztuje 600 zł, a ja miałam za 230.

http://kupmeble.pl/mebel,196,4837,Lozeczko_140x70_Modern_wenge_silver.html

Tu jest tańsze i bardziej znane juz wszystkim designem, ale z dodatkiem kremowych elementów.

http://miratek.pl/lozeczko-niemowlece-animals-ld09-1aw,id1534.html

KaRa lubi tę wiadomość

• Ella Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy fotelik Britax, musimy zamontowac w ten weekend, tylko maz sie zabiera zeby siedzienia wyczyscic przed montazem.
    Czytalam gdzies, zeby nie kupowac uzywanych fotelikow, chyba ze jest ze sprawdzonego zrodla. Chodzi o to ze jesli fotelik brawl udzial w wypadku, nawet niegroznym to juz nie jest bezpiecznie go uzywac.

Q82doi09kub0318v3.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ