III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Zainteresowała mnie dyskusja na temat fotelików w wózkach 3w1. Jednak chyba nie wszystkie foteliki w takich zestawach są złe. My kupiliśmy Graco Symbio, w zestawie jest fotelik Logico S Hp deluxe i do tego jest baza, fotelik posiada atest adac i jest ponoć super bezpieczny. Opinie ma bardzo dobre. Później po roku kupimy pewnie maxi cosi jak mały z tego wyrośnie i będziemy szukać takie żeby miał isofix.
Lalita w takich momentach cieszę się niezmiernie, że moja sucz nie jest stu procentową kobietąpolska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
U nas w szpitalu, w którym rodziłam Wiktora można też za dodatkową opłatą wziąc samodzielny pokój, gdzie jest łózko dla męża i osobna łazienka i ja też z tego korzystałam przy I porodzie. Teraz męża przy porodzie nie będzie a samemu siedzieć w takim pokoju to żadna frajda ;p Zresztą w szpitalu gdzie teraz planuje rodzić są tylko pokoje 1 albo 2 osobowe
Justa piękny brzusio, pokaźny
Polska dziewczyno ja się zgadzam lepiej zainwestować w ten następny fotelik bo z niego o wiele dużej się korzysta I one faktycznie się różnią od siebie, a te pierwsze wszystkie takie podobne -
Kleopatra wrote:U nas w szpitalu, w którym rodziłam Wiktora można też za dodatkową opłatą wziąc samodzielny pokój, gdzie jest łózko dla męża i osobna łazienka i ja też z tego korzystałam przy I porodzie. Teraz męża przy porodzie nie będzie a samemu siedzieć w takim pokoju to żadna frajda ;p Zresztą w szpitalu gdzie teraz planuje rodzić są tylko pokoje 1 albo 2 osobowe
Justa piękny brzusio, pokaźny
Polska dziewczyno ja się zgadzam lepiej zainwestować w ten następny fotelik bo z niego o wiele dużej się korzysta I one faktycznie się różnią od siebie, a te pierwsze wszystkie takie podobne -
blueberry wrote:Zainteresowała mnie dyskusja na temat fotelików w wózkach 3w1. Jednak chyba nie wszystkie foteliki w takich zestawach są złe. My kupiliśmy Graco Symbio, w zestawie jest fotelik Logico S Hp deluxe i do tego jest baza, fotelik posiada atest adac i jest ponoć super bezpieczny. Opinie ma bardzo dobre. Później po roku kupimy pewnie maxi cosi jak mały z tego wyrośnie i będziemy szukać takie żeby miał isofix.
Lalita w takich momentach cieszę się niezmiernie, że moja sucz nie jest stu procentową kobietą
-
justa24 wrote:nienormalna ja pochodze z okolic łodzi a dokładnie Pabianice jak wiesz gdzie to Szpital nie jest raczej jakis super , powiedzialabym że wręcz przeciwnie ale od niedawna sa te 2 pokoje z prywatna toaleta i prysznicem.
No to fajną macie alternatywę -
Lalita2710 wrote:Bardzo dobrze to ujęłaś. Nie mówię że sama mu nie mówiłam ,bo powiedziałam żeby nie szedł skoro jej przechodzi.
Ale gdybym wiedziała że kuracja powinna trwać dalej kazałabym mu iść...
No cóż teraz już za późno...
Mojej mamie też dziś się oberwało ,,po uszach" mama mówiła że musi się ojczym zgłosić do siostry szkoły dlaczego jej nie było 2 dni w szkole ( gdy była w Polsce) , to teraz list przyszedł ze szkoły że ma się zgłosić.
To jej powiedział że tak nie mówiła...
AH te chłopy... co my z nimi robimy ,a co bez nich byśmy zrobiły...
No ponoć po witaminach szybszy wzrost. Ja biorę co 3 dzień Witamin Plus Mama ,,Olimp" , co 2-3 dzień pregna DHA , i codziennie Tokoferol z żelazem. -
wow ładny
Okazały i reprezentatywny
Ale ty chuda jesteś
p.s. mam podobne płytki w korytarzu z gresu szkliwionego
Twoje to chyba stegu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 13:56
-
polska_dziewczyna wrote:zgadzam sie ... i na pewno kupie dobry ale po pół roku... bo najpierw ten wykorzystam... a ja ten wózek dostałam od siostry wiec chce po korzystać...
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
blueberry wrote:Zainteresowała mnie dyskusja na temat fotelików w wózkach 3w1. Jednak chyba nie wszystkie foteliki w takich zestawach są złe. My kupiliśmy Graco Symbio, w zestawie jest fotelik Logico S Hp deluxe i do tego jest baza, fotelik posiada atest adac i jest ponoć super bezpieczny. Opinie ma bardzo dobre. Później po roku kupimy pewnie maxi cosi jak mały z tego wyrośnie i będziemy szukać takie żeby miał isofix.
Lalita w takich momentach cieszę się niezmiernie, że moja sucz nie jest stu procentową kobietą
lece zjeść obiad, poćwiczyć na szkołę rodzenia, wykąpać się i szykować na KTG i potem na zajęcia do szkoły rodzenia. Nie wiem czy jeszcze tu dziś zdążę zajrzeć pewnie nie bo późno wrócę
Nie piszcie za dużo , bo będę musiała sporo nadrabiać hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 14:06
-
Justa wyglądasz cudownie i promiennie;) Super brzuszek:))
Moja mama łowca wszystkiego ,w takim krinlupie ( w holandi) kupiła za 8 euro żeby było śmiesznie ,tylko nie mam wkładki dla niemowlaka ale na allegro jest więc dokupię :http://allegro.pl/wkladka-do-fotelika-nowa-ochraniacze-i3449790439.html
Blubbery nawet mi nie mów;/ już 2 raz w tym roku ... jak będzie kasa nim urodzę będzie musiała być wysterylizowana... bo urodzenie przeze mnie dziecka może źle na nią wpłynąć.
Co do fotelików tak logio jest z tego co wiem atestowany. Chodzi głównie o takie no name że po prostu to służy jako fotelik.
Tak nienormalna Koszula jest boska ,nie mogę się doczekać aż synusiowi ubiorę. Pulowerek super
-
nick nieaktualnyWidzę wątek zaczął żyć dzisiaj, gdy ja jeszcze smacznie spałam, zanim nie obudziło nas szuranie drzwi (mamy przesuwane), tupot bosych stópek i pytanie nad uchem TATUUŚ A POBAWIS SIĘ ZE MNĄ W KUCHENKĘ?
Udało mi się właśnie nadrobić:
Nienormalna:
Na 68 jeszcze nie piorę nic.
A rzeczy jak misiowe bluzy i swetry- daję pod wyrzut pary z żelazka parę razy.
Glukoze masz jak najbardziej w normach, nawet lepsza od mojej I przestań szukać sobie problemów zdrowotnych! Po godzinie norma jest do 180!!
PAREL:
Ja poprzednio wycięłam takie prostokąty samoprzylepne, podpisałam i obok zrobiłam prowizoryczne rysuneczki i zgodnie z tym jak to posegregowałam po szufladach, tak poprzyklejałam na ich fronty, żeby mąż nie miał problemów i nie przynosił mi śpioszka, kiedy poproszę o pajacyka, czy odwrotnie no i żeby odkładał na miejsce. Szczerze… dopiero wczoraj zmyłam je po 3 latach z komody, która przypadła mojemu synkowi do użytkowania miesiąc temu
Ja stawiam przede wszystkim na pajace na początek, dla noworodka to też tak nie ma takiej roznicy jako dzień czy noc, żeby przebierać się w piżamę… on jest jakby… stale w piżamie Dżinsy zostawiłam sobie tylko jedne na każdy rozmiar, i to ogrodniczki właśnie na gości bardziej… bo to fatalny pomysł projektować dzieciom leżącym, kruchym,,, ubrania dżinsowe.
Co do mycia pupy, jak już używasz chusteczek nawilżanych, to nie musisz wacika z przegotowaną wodą. Ten jest nazwijmy to… eko alternatywą dla chemicznych chusteczek.
Lalita:
o której stronce mówisz? O Tym ochraniaczu firmy Zazzu?
Justa24
Taka sama poduszka jest w IKEI za 9,99zł
Brzuch super!
Tak jak Kleopatra pisz:
Też przetestowałam multum marek i Dady wydają mi się najlepsze zamiennie z Toujoursami z Lidla.
DZIEWCZYNY
O jakich wy warsztatach mówicie? Tych Mamo to ja?
Polska dziewczyno:
Crash testy mają znaczenie dużo bardziej niż atesty, które firmy namiętnie i bezczelnie KUPUJĄ –tak moje drogie, KUPUJĄ. Są foteliki robione na styropianie o zgrozo, albo fatalnej jakości plastiku, bądź źle rozłożonego rozkładu sił na plastik przy uderzeniu. Ważne jest by wozić dziecko na tylnim siedzeniu tyłem do kierunku jazy Z ROZŁOŻONYM PAŁĄKIEM, który w razie odpukać czegoś, zatrzymuje ruch nosidełka na oparciu kanapy, nie miażdżąc dziecka do tego oparcia. Nosidełko zmienaimy na większy fotelik dopiero gdy Mały przekroczy wagę 13 kg, lub zacznie wystawać GŁÓWKĄ nie nóżkami. I dobre marki Nienormalna wymieniła, widzę już zdażyła zrobić dobre rozeznanie
Co do NOSIDEŁEK np. maxi cosi używanych… warto sprawdzić numery z tyłu, z jakiego na pawde sa rocznika. Ogólnie nie powinno się wozić dziecka w czymś starszym niż 4-5 lat, bo plastik traci na jakości i bezpieczeństwie. Była historia, ze babka kupila myslala ze tegoroczny model maxi cosi, bo tapicerka z tegoż sezonu, poszła na warsztaty Bezpieczny Maluch z noworodkiem i tam dowiedziała się o tych numerach, sprawdziła i okazało się że fotelik za który wydała kupe kasy miał w rzeczywistości 8 lat i koleś musial widocznie wyminic samą tapicerkę…
Co do sugerowania się opiniami ludzi o nosidełkach samochodowych… tak na serio? Na logikę- na ile warte sa ich opinie, jeśli 99% z tych ludzi NA SZCZĘŚCIE nie miała okazji przetestować bezpieczeństwa tego fotelika. To że wygodny czy lekki to są najmniej ważne rzeczy i prawie wszystkie marki będą modne i wygodne.
MICHAELA I WSZYSTKIE SZUKAJĄCE EKO PIELUCH JEDNORAZOWYCH:
Beaming baby to jedyne w zasadzie eko pieluchy jednorazowe, które są warte uwagi, dużo o tym rozmawialiśmy z mężem w hurtowni, która ma eko towar i to tylko ten który sami uznają za wartościowy. Pieluchy Beaming Baby znajdziecie też u nas:
http://tree-house.pl/pl/c/Pieluchy-jednorazowe-ekologiczne/40
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 14:54
michaela, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:wow ładny
Okazały i reprezentatywny
Ale ty chuda jesteś
p.s. mam podobne płytki w korytarzu z gresu szkliwionego
Twoje to chyba stegu
A co do gresu to mamy i w kuchni i w przedpokoju ten sam ale z tego co wiem to jest to gres polerowany tak sie nazywa.. nie wiem czy to to samo?
Wrocław to takie klimatyczne miasto jak dla mnie..Pabianice są małe ale do Łodzi bliziutko jak cośиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Czy możecie polecić mi stronę / sklep gdzie mozna kupić łóżeczko ( z regulacja i wyciaganymi szczebelkami) bez szuflady w kolorze wenge. Szukam i szukam i nie mogę znaleść.
Suzy Lee dzięki za bloga. Kupuje ubranka według Twojej listySuzy Lee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaRa, bardzo mi miło Ale u Ciebie będą już chyba ciut inne pory roku... masz termin na grudzien czy styczen? poczatek czy koniec? Tobie 74 wypadnie juz raczej na jesień niż lato
Znalazłam... ale drogie jak cholera Może znajdziesz używane taniej. Ja tak na gumtree kupiłam łóżeczko które w sklepie kosztuje 600 zł, a ja miałam za 230.
http://kupmeble.pl/mebel,196,4837,Lozeczko_140x70_Modern_wenge_silver.html
Tu jest tańsze i bardziej znane juz wszystkim designem, ale z dodatkiem kremowych elementów.
http://miratek.pl/lozeczko-niemowlece-animals-ld09-1aw,id1534.htmlKaRa lubi tę wiadomość
-
My mamy fotelik Britax, musimy zamontowac w ten weekend, tylko maz sie zabiera zeby siedzienia wyczyscic przed montazem.
Czytalam gdzies, zeby nie kupowac uzywanych fotelikow, chyba ze jest ze sprawdzonego zrodla. Chodzi o to ze jesli fotelik brawl udzial w wypadku, nawet niegroznym to juz nie jest bezpiecznie go uzywac.Suzy Lee lubi tę wiadomość