III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak przy okazji oszustw i kradzieży widziałam dzisiaj w wiadomościach że jakaś kobieta udawała ciężarną i miała taki gumowy brzuch a tam pełno narkotyków!! Chciała przewieźć przez granicę. Ludzie na prawdę mają pomysły.
-
nick nieaktualnyElla wrote:Zastanawiam sie nad stosowaniem pieluch wielorazowych, na poczatku chyba jednak beda jednorazowe.
Od ktorego miesiaca mozna zaczynac wielorazowe, chodzi mi o to ze maluch juz tak czesto nie potrzebuje byc zmieniany i mozna troche odetchnac.
To nie jest tak, że od któregoś miesiąca dopiero można przejść na wielorazówki. Można i od początku, ale z wygody można na sam początek typu pierwszy miesiąc-dwa stosować jednorazówki. Dziecko cały pierwszy rok będzie że się tak wyrażę brzydko... seryjnie srało i lało, wiec nie ma co czekać na etap kiedy pieluche bedzie sie zmienaic te 5 razy tylko. Pieluszki wielorazowe mają regulację, często starczają na parę kategorii wagowych.
Ella lubi tę wiadomość
-
Ella wrote:Zastanawiam sie nad stosowaniem pieluch wielorazowych, na poczatku chyba jednak beda jednorazowe.
Od ktorego miesiaca mozna zaczynac wielorazowe, chodzi mi o to ze maluch juz tak czesto nie potrzebuje byc zmieniany i mozna troche odetchnac.Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
Boże ludzie są dziwni... szpital w którym chcę rodzić jest bardzo oblegany...
Jest strona na której ludzie piszą opinie... co jakiś czas zaglądam na nią żeby spr czy ktoś coś napisał.
Kobieta napisała tekst: ,,Witam Zgadzam się z opiniami powyżej. Gdy przyjechałam do szpitala w 39 tc z krwawieniem usłyszałam od położnej dlaczego wybrałam szpital w Katowicach a nie w mieście gdzie mieszkam. [...]"
Ogólnie pisała że niby położne nie miłe itd... kurcze jak wszyscy chcą tam rodzić i ludzie mimo wielu szpitali zjeżdżają się tam i położne też są ludźmi mogą być zmęczone i mieć zapiernicz... cholera ludzie nie szanują czyjejś pracy i myślą że jak przyjadą to czerwony dywan będą rozkładać.
-
Ella wrote:Masz jeszcze sporo czasu, ale fajnie, ze juz sie przygotowujesz.
Ja mialam zrobione 3 lub 4 listy co kupic, co zrobic, co posprzatac. Czesc zrobilam oczywiscie sama a reszte odelegowalam mezowi. Bardzo milo bylo wykreslac kolejne pozycje z listy, az nic na niej nie zostalo.
Teraz oczywiscie mam nowa liste, ale juz mniejsza:-)to z wyprawka i tą co zabrać do szpitala dla siebie i dziecka, również odhaczam sobie co mam
Byliśmy w tej ikei kupiłam ta poduszke tylko tak sie teraz zastanawiam czy tamta nie byla wieksza i dlatego taka cena jutro to sprawdze ale wydaję mi sie że tamta miała wymiary 40 na 60.
-
nick nieaktualnyNawet jeśli była większa, to nie ma to dla noworodka i niemowlaka najmniejszego znaczenia. Z resztą... i tak przez pierwsze miesiące dziecko na tym nie powinno spać. Dopiero tak około pół roku... i mój spał na takiej aż do teraz, a ma 2 lata i 10 miesięcy. Dopiero od 2-3 tygodni dostał większa poduszkę, która czasem go wkurza i ląduje w nogach, woli spac na płasko. Dzieci mają maleńkie głowki.
-
nick nieaktualnyTeż kupiłam klin... ale jak zobaczyłam co to jet - zwykła gąbka z dziurkami we frotowej powłoczce, to wyśmiałam cenę... ale mam, już czeka na łóżeczku przykrytym prześcieradłem, żeby się nie kurzyło. tez wzielam mniejsza. dla noworodka to aż świat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 20:58
-
nick nieaktualny
-
Suzy Lee wrote:Też kupiłam klin... ale jak zobaczyłam co to jet - zwykła gąbka z dziurkami we frotowej powłoczce, to wyśmiałam cenę... ale mam, już czeka na łóżeczku przykrytym prześcieradłem, żeby się nie kurzyło. tez wzielam mniejsza. dla noworodka to aż świat.
-
nick nieaktualny
-
Lalita2710 wrote:Mam pytanie dziewczyny.
Czy według Was? waszych doświadczeń tego co słyszałyście.
Czy ćwiczenia takie na piłce itd wszystkie takie rozciągające...
wpływają na lepszy i szybszy poród?
Bylam wczoraj na imprezie pozegnalnej kolegi z pracy i kolezanka wlasnie opowiadala ze cwiczyla na tej pilce przed porodem tyle za za duzo miala duze rozwarcie nie wiedzac o tym a maly utknal i musieli go wyciagac odkurzaczemhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
justa24 wrote:no my sie zdecydowalismy bo bedziemy w nim oboje, jeszcze nie wiem czy moj zostanie na noc ale cały dzień to napewno ze mną będzie.A pamietasz ile płaciłas za ten pokój?
Justa to widze ze planujemy tak samo w szpitalu z pokoikiem ale nie zawsze sa one wolne
Mam nadzieje ze nie bedzie nawalu jak trafie na porodowke
Bardzo ladna kobieta z ciebiei sliczniutki brzusio.Ostatnio pytalas sie ile na wadze przybralam ale ty tez drobna jestes
Moge sie zapytac ile ty przytylas? -
Ella wrote:Wczoraj bylam u ortodonty, jedna z najgorszych wizyt. Lekarz powiedzial asystentce co ma zrobic, ale Oma nie mogla sobie z tym poradzic. Musiala zawolac koleznke, bo drucik nie chcial sie ulokowac jak trzeba, tej tez sie nie udalo.
Zawolaly innego lekarza, tak przy okazji bardzo przystojny i mlody to sie zwylke nie zdarza. W sumie siedzialam w fotelu godzine zanim udalo im sie pozamykac wszystkie "bramki".
Na szczescie to juz ostatnia wizyta i nastepym razem beda juz zdejmowac, chekam na to prawie tak jak na urodziny maluszka.
Dzisiaj jestem cala oboloa, a tabletek nie chce brac, moze kawa mrozona pomoze.
W ramach rekompensaty, za ten bol poszlam sobie kupic nowy puder prasowany z MAC i krem z Clarins, bardzo lubie u tej dziewczyny kupowac, bo zawsze daje mi mnostwo probek. Wczoraj dostalam krem na zmeczone nogi i olejek przeciw rozstepom, pieknie pachnie.
Nienolmalana slicznie Ci wyszedl pokoik, sama bym sie zabrala do dekoracji, ale tutaj nie ma takich sklepow i ogolenie ciezko cos fajnego dostac.
Ella juz jestes prawie przy mecie z aparatem takze juz wiesz ze nie bedziesz musiala tego wiecej znosic
Ja dzisiaj wlasnie paczke dostalam z pudrem i kremikem ja zawsze z neta zamawiam bo duzo taniej jest
Ella lubi tę wiadomość
-
justa24 wrote:a suzy i twoje info sie przydało jak znalazł bo bedziemy obok ikei to wejde i jak coś kupie te poduchy bo faktycznie 6 zl tansze są a na dwuch to juz 12.. a co tam zawsze coś
u mnie w IKEI ni ma tych poduszek SKANDAL!!patrzalam juz kilka razy jak bylam -
justa24 wrote:a mój mężuś wrócił dziś wcześniej z pracy
i jedziemy wybrać farby do pokoju małego bo w poniedziałek juz ruszamy konkretnie..w końcu czas sie kurczy..wogóle wzieło mnie bardzo na wyprawke ciagle o tym myśle i co bu tu jeszcze ,czego nie mamy itp.. fakt że to juz wielki czas na takie kompletowanie wszystkiego.
Już się nie moge doczekać jak będzie pomalowane i wstawimy łóżeczko tylko zastanawiam sie kiedy pościel bo za wcześnie też nie dobrze bo po co ma sie kurzyć, jak sądzicie?
Justa ja w 36-37 tygodniu zalozylam baldachim i ochronke na lozeczko a reszte to chyba na goraco zrobie jak przyjde ze szpitala bp to zaledwie kilka sekund trwa.
A zreszta poscieli do lozeczka na poczatku nie bede uzywac bo mam rozek -
Lalita2710 wrote:Mam pytanie dziewczyny.
Czy według Was? waszych doświadczeń tego co słyszałyście.
Czy ćwiczenia takie na piłce itd wszystkie takie rozciągające...
wpływają na lepszy i szybszy poród?
lalita przed porodem dobra jest yoga
zobacz sobie na nacie video sa rozne z cwieczeniami dla ciezarnych
-
Oki wkoncu dzisiejszy dzionek na forum nadrobiony.
Dzisiaj maialam strasznie zaganiany dzien... Musialm zakupy porobic i mieszkano ogarnac.Polozna dzis znowu bylai zrobila mi znowu akupunkture po ktorej znowu zaczely mi sie regoralne skurcze ale bezbolesne
ale juz jest znowu ciszatak samo ksiezniczka (jak nigdy o tej porze)spokojna jest
No coz jutro bedzie juz tatus takze niech sie dzieje co ma sie dziac.
Pokupowalam dzisiaj Ananasy,mango i kiwi podobno tez pomagaja wywolac naturalnie skurcze
Ja jedyne czego sie boje to sztucznego wywolania porodu
Moge mala przenosic ale zeby tylko wszytsko potoczylo sie samo
Dobra kochane mykam wkoncu do lozeczka bo dzis w nocy wogole nie spalam... wczoraj poszlam o 24 spac wstalam o 2 w nocy i juz nie moglam zasnac... pozniej tylko w ciagu dnia troche kimalam
musze byc wkoncu wyspana na przyjazd meza
michaela, justa24 lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:To nie jest tak, że od któregoś miesiąca dopiero można przejść na wielorazówki. Można i od początku, ale z wygody można na sam początek typu pierwszy miesiąc-dwa stosować jednorazówki. Dziecko cały pierwszy rok będzie że się tak wyrażę brzydko... seryjnie srało i lało, wiec nie ma co czekać na etap kiedy pieluche bedzie sie zmienaic te 5 razy tylko. Pieluszki wielorazowe mają regulację, często starczają na parę kategorii wagowych.
A razie nie kupowalam wielorazowych, poczekam kilka miesiecy, az sie przyzwyczaje do pieluszek, bo juz troche wyszlam z wprawy po siostrzeniacach..