X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:55

vivien, aila, MADZIULA13, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Boże ludzie są dziwni... szpital w którym chcę rodzić jest bardzo oblegany...
    Jest strona na której ludzie piszą opinie... co jakiś czas zaglądam na nią żeby spr czy ktoś coś napisał.
    Kobieta napisała tekst: ,,Witam Zgadzam się z opiniami powyżej. Gdy przyjechałam do szpitala w 39 tc z krwawieniem usłyszałam od położnej dlaczego wybrałam szpital w Katowicach a nie w mieście gdzie mieszkam. [...]"
    Ogólnie pisała że niby położne nie miłe itd... kurcze jak wszyscy chcą tam rodzić i ludzie mimo wielu szpitali zjeżdżają się tam i położne też są ludźmi mogą być zmęczone i mieć zapiernicz... cholera ludzie nie szanują czyjejś pracy i myślą że jak przyjadą to czerwony dywan będą rozkładać.

Lalita2710, a o którym szpitalu w K-cach piszesz?

qb3ci09kgez1zp78.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika super ze juz od jutra mozecie razem z mezem wyczekiwac na Krzysia ;)
    Teraz musisz z synkiem pogadac zeby za duzo sobie czasu nie zostawila na wyjscie ;) Ile mezu wzial urlopu?

Smiac mi sie chce ze mnie... w zeszlym tygodniu panikowalam ze mam skurcze i ze moze za szybko urodze a tu sie na koniec okaze ze ksiezniczka przyjdzie sobie po terminie B)
    Wczoraj pytalam lekarza kiedy tutaj wywoluja jka by mala nie chciala sama wyjsc...
    dopiero po 10 dniu :/ :/
    no coz pozostaje wierzyc ze sie samo kiedys ruszy :P

Rika mysle ze pierwsza bedzie Ella,pozniej ty a ja moze po tobie jak ktos jeszcze nie wskoczy,bo zobaczcie ze Madzia sie tez nie odzywa...
    a w zeszlym tygodniu miala oznaki przedporodowe..

Kto wie moze rozpakuja sie nawet pierw te co sa za nami :P

Jak to jest u was na koncowce ruszaja sie wasze szkraby tak jak wczesniej???
    Vivien dzis znowu strajkuje... zawsze mamusie rano budzila a dzis ja musialam ja obudzic :P Nie chce ladowac co drugi dzien w szpitalu zeby sprawdzac czy wszytsko ok :/ na koncowce jeszcze siwych wlosow dostane :/ :/

Rika, MADZIULA13 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 13 września 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika zycze zatem by porod rozpoczal sie jak tatus jest juz w domku,a malenstwo nie zechcialo sie przypadkiem spoznic:D Trzymam kciuki;)

...no i masz racje,teraz to juz w kazdej chwili kazda z nas moze sie rozpakowac.Ja dzis ostatni raz lykne magnez i zaprzestaje.Wczoraj moja polozna uczyla mnie oddychania przy porodzie,mam nadzieje,ze mi sie przyda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 09:03

Rika lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 13 września 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien i widzisz,dalyscie rade zaczekac na tatusia:)Jak juz bedzie w domu to doczep go na kaloryfera i nie puszczaj,odczep dopiero jak poczujesz bole albo wody odejda:D:D:D

vivien, Rika, MADZIULA13 lubią tę wiadomość

tb733e5ezrvezdb0.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aila a czemu przestajesz brac magnez??

Ja biore codziennie 555mg :/ Troche nas jednak jest na ta koncowke wrzesnia,poczatke pazdziernika :) B)

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila wrote:
    Vivien i widzisz,dalyscie rade zaczekac na tatusia:)Jak juz bedzie w domu to doczep go na kaloryfera i nie puszczaj,odczep dopiero jak poczujesz bole albo wody odejda:D:D:D

Aila on sam nie chcial jechac teraz to ja zaryzykowalam i powiedzialam ze niech jedzie teraz anizeli ma mi zniknac na tydzien jak mala bedzie miala kilka dni.
    Jechac i tak by musial ;) a tak mamy juz wyjazd jego za soba i tereaz spokojne czekanie na nasza Vivien <3 <3

a jak ty sie czujesz??

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Justa to widze ze planujemy tak samo w szpitalu z pokoikiem ale nie zawsze sa one wolne :/
    Mam nadzieje ze nie bedzie nawalu jak trafie na porodowke :P B)

Bardzo ladna kobieta z ciebie ;) i sliczniutki brzusio.Ostatnio pytalas sie ile na wadze przybralam ale ty tez drobna jestes ;)
    Moge sie zapytac ile ty przytylas?
    powiem Ci że u mnie w szpitalu hcyba nie bedzie problemu mam taka nadzieję bo dużo kobitek idzie rodzic do Łodzi do matki Polki, bo tam jest najlepszy sprzęt a u nas, musiałabym mieć istnego pecha ale nie nastawiam sie na to :)
    w sumie to najwazniejsze by z małym było wszystko dobrze a reszta jakoś sie ułoży :)
    Ja to przed ciąża miałam niedowage alev nie ze sie odchudzałam ja całe życie taka, teraz w koncu coś przybrałam i nawet chciałabym by mi trochę zostało po porodzie. a Przytyłam narazie 13 kilo.. heeh aż nie mogę w to uwierzyć.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

vivien, MADZIULA13 lubią tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Ella juz jestes prawie przy mecie z aparatem takze juz wiesz ze nie bedziesz musiala tego wiecej znosic ;)
    Ja dzisiaj wlasnie paczke dostalam z pudrem i kremikem ja zawsze z neta zamawiam bo duzo taniej jest ;)
    ella ja tez nosiłam taki aparat, miałam wtedy 16 lat, meczyłam sie z nim półtora rok,ale warto :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• aila Ekspertka

Wysłany: 13 września 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien magnez nalezy przestac brac na dwa tygodnie przed spodziewanym terminem,czyli mniej wiecej do konca 38 tygodnia.Najzwyczajniej w swiecie utrudniasz nim rozpoczecie sie naturalnego porodu.

Ogolnie czuje sie ok.Czasami bola mnie kosciu w zlaczeniu posladku,albo zwyczajnie czuje sie jak 80 letnia zniedolezniala babcia-czasami juz nie mam sily na wiele rzeczy zeby zrobic,czeste chodzenie siuisu,a wiec wszystko w normie:)
    Wczoraj mialam KTG-ok.Wyniki moczu ok.Nic na razie nie wskazuje na porod.W poniedzialek mam jeszcze pomiar dzidziucha-USG,a to ze wzgledu,ze moj maluszek jest maly i musimy sprawdzic czy przybral na wadze i czy rozwojowo jest ok.Przy okazji spytam sie czy termin porodu pozostaje taki jaki byl.

Suzy Lee, MADZIULA13, Lalita2710, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

tb733e5ezrvezdb0.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Ja też dziś odstawiam magnez - własnie mi się skończył, bez sensu dokupować nowy. Tylko Femibion będę dalej brać:)

Co do nauki oddychania przy porodzie opinie są podzielone - sporo osób mi polecało wcześniej załapać co i jak, a sporo mówiło że na porodówce i tak nic nie pamiętamy i najlepiej zdać się na położną, która nas pokieruje :)

Vivien mąż ma ponad miesiąc wolnego więc mamy dużo czasu :)

No ja własnie najbardziej chyba boję się tego wywoływania porodu... Oby nie było takiej potrzeby jednak... W każdym razie od dziś delikatnie zachęcamy młodego naturalnymi sposobami :)

Faktycznie Madziula się dawno nie odzywała. Czyżby coś ruszyło?

Co do ruchów - Krzyś troszkę bardziej leniwy i widać, że chłopakowi ciasno, ale jeszcze potrafi mamusi troszkę podokazywać ;) Całkiem sporo się rusza, lub leniwie wypina, albo przelewa, także w tej kwestii nie mam stresu :)
    rika super że Twój mąż ma tyle wolnego i możecie bym razem przez te pierwsze tygodnie waszego synka :) ja tez tak bym chciała w sumie mój M może wziąć 2 tyg taciezyńskiego i ma jeszcze z urlopu coś tam do wybrania..zobaczymy jak to będzie. Napewno planuje byc ze mną na początku tylko jak dlugo to sie okaże.

Rika lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• aila Ekspertka

Wysłany: 13 września 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Co do nauki oddychania przy porodzie opinie są podzielone - sporo osób mi polecało wcześniej załapać co i jak, a sporo mówiło że na porodówce i tak nic nie pamiętamy i najlepiej zdać się na położną, która nas pokieruje :)

Owszem moze czasami niektore z nas pod wplywem emocji przestana oddychac prawidlowo-wiadomo stres i cala sytuacja porodu robi swoje i nie wszyscy potrafia sie skupic.Ja bynajmniej sprobuje.Jesli cos ma mi pomoc,to dlaczego nie.Pod warunkiem,ze robi sie prawidlowo,bo jak nie to np. w glowie sie kreci.Takze uwazam,ze mimo wszystko wczesniej lepiej zdobyc wiedze na ten temat i pocwiczyc,bo na porodowce to juz za pozno na tego typu cwiczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 09:24

Rika lubi tę wiadomość

tb733e5ezrvezdb0.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Lalita2710, a o którym szpitalu w K-cach piszesz?
    Ja jestem z K-ce i chcę rodzić w bogucicach na markieffki :) i o tym szpitalu piszę.

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    powiem Ci że u mnie w szpitalu hcyba nie bedzie problemu mam taka nadzieję bo dużo kobitek idzie rodzic do Łodzi do matki Polki, bo tam jest najlepszy sprzęt a u nas, musiałabym mieć istnego pecha ale nie nastawiam sie na to :)
    w sumie to najwazniejsze by z małym było wszystko dobrze a reszta jakoś sie ułoży :)
    Ja to przed ciąża miałam niedowage alev nie ze sie odchudzałam ja całe życie taka, teraz w koncu coś przybrałam i nawet chciałabym by mi trochę zostało po porodzie. a Przytyłam narazie 13 kilo.. heeh aż nie mogę w to uwierzyć.

No ja nie wiem czy tyle szczescia bede maial :P bo moj szpital jest teraz bardzo oblegany bo jeden szpital z 5 zamkneli bo mieli bakterie i w zeszlym roku umarly tam 4 noworodki :( dlatego teraz te inne szpitale sa bardziej oblegane w tym tez i moj.
    Dlatego nastawiam sie tez na taka opcje ze moze nie bedzie pokoju rodzinnego :( CZas pokaze ;)

Powiem ci ze naprawde bardzo szczuplutko wygladasz,zgrabniutka mamusia bedzie z ciebie ;)

justa24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

justa24 lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila wrote:
    Vivien magnez nalezy przestac brac na dwa tygodnie przed spodziewanym terminem,czyli mniej wiecej do konca 38 tygodnia.Najzwyczajniej w swiecie utrudniasz nim rozpoczecie sie naturalnego porodu.

Ogolnie czuje sie ok.Czasami bola mnie kosciu w zlaczeniu posladku,albo zwyczajnie czuje sie jak 80 letnia zniedolezniala babcia-czasami juz nie mam sily na wiele rzeczy zeby zrobic,czeste chodzenie siuisu,a wiec wszystko w normie:)
    Wczoraj mialam KTG-ok.Wyniki moczu ok.Nic na razie nie wskazuje na porod.W poniedzialek mam jeszcze pomiar dzidziucha-USG,a to ze wzgledu,ze moj maluszek jest maly i musimy sprawdzic czy przybral na wadze i czy rozwojowo jest ok.Przy okazji spytam sie czy termin porodu pozostaje taki jaki byl.

Dobrze weidziec z tym magnezem... lekarz ani polozna nic mi nie mowili na ten temat ze mam przesac brac magnez :/ no coz to od dzisiaj koniec!!

Jednak potwierdza sie ktorys raz z kolei ze tutaj znajduje sie skarbnica wiedzy ;)

Dobrze ze wyniki ok,a o malego nie masz sie pewnie co martwic,przynjamniej porod bedzie lzejszy ;)Chciaz to nie zalezy od wagi dzidzi a raczej od wielkosci glowki ;)

Daj znac jak bedziesz juz po USG jak tam sie mlody ma ;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    U nas to właśnie będzie te dwa tygodnie tacierzyńskiego plus uzbierany normalny urlop wypoczynkowy, bo specjalnie nic mąż nie brał od lutego, więc się troszkę nazbierało tego :) Super sprawa - przed porodem komfort psychiczny i dla mnie i dla niego bo jest stale na wyciągnięcie ręki, a po porodzie to już zupełnie rewelacja, wiadomo :)

Rika to teraz codzienmne dlugie spacerki z mezem rzeba robic ;)

A jakie metody naturalne na pobudzenie malego bedziecie stosowac ??

• KaRa Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    KaRa, bardzo mi miło :) Ale u Ciebie będą już chyba ciut inne pory roku... masz termin na grudzien czy styczen? poczatek czy koniec? Tobie 74 wypadnie juz raczej na jesień niż lato :)

Znalazłam... ale drogie jak cholera :) Może znajdziesz używane taniej. Ja tak na gumtree kupiłam łóżeczko które w sklepie kosztuje 600 zł, a ja miałam za 230.

http://kupmeble.pl/mebel,196,4837,Lozeczko_140x70_Modern_wenge_silver.html

Tu jest tańsze i bardziej znane juz wszystkim designem, ale z dodatkiem kremowych elementów.

http://miratek.pl/lozeczko-niemowlece-animals-ld09-1aw,id1534.html

Super. Dziekuje Suzy Lee.
    Termin mam na 22 grudzień więc musze troszkę rozmiary dopasować ale i tak mnóstwo przydatnych informacji znalazłam na twoim blogu. Fajnie ze wszystkie informacje sa w jednym miejscu. Nie trzeba szukać po rożnych stronach.

Pozdrawiam wszystkie ciężarówki :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Rika to teraz codzienmne dlugie spacerki z mezem rzeba robic ;)

A jakie metody naturalne na pobudzenie malego bedziecie stosowac ??

TO co wtedy czyli seks, długie spacery jeśli pogoda pozwoli i może ten olejek rycynowy z pomarańczą... zobaczę czy to będzie w ogóle konieczne.

O tym magnezie tez nie wiedziałam, że do 38tc trzeba. Nie brałam w poprzedniej ciąży.

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ