III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lalita2710 wrote:Boże ludzie są dziwni... szpital w którym chcę rodzić jest bardzo oblegany...
Jest strona na której ludzie piszą opinie... co jakiś czas zaglądam na nią żeby spr czy ktoś coś napisał.
Kobieta napisała tekst: ,,Witam Zgadzam się z opiniami powyżej. Gdy przyjechałam do szpitala w 39 tc z krwawieniem usłyszałam od położnej dlaczego wybrałam szpital w Katowicach a nie w mieście gdzie mieszkam. [...]"
Ogólnie pisała że niby położne nie miłe itd... kurcze jak wszyscy chcą tam rodzić i ludzie mimo wielu szpitali zjeżdżają się tam i położne też są ludźmi mogą być zmęczone i mieć zapiernicz... cholera ludzie nie szanują czyjejś pracy i myślą że jak przyjadą to czerwony dywan będą rozkładać.
Lalita2710, a o którym szpitalu w K-cach piszesz? -
Rika super ze juz od jutra mozecie razem z mezem wyczekiwac na Krzysia
Teraz musisz z synkiem pogadac zeby za duzo sobie czasu nie zostawila na wyjscie Ile mezu wzial urlopu?
Smiac mi sie chce ze mnie... w zeszlym tygodniu panikowalam ze mam skurcze i ze moze za szybko urodze a tu sie na koniec okaze ze ksiezniczka przyjdzie sobie po terminie
Wczoraj pytalam lekarza kiedy tutaj wywoluja jka by mala nie chciala sama wyjsc...
dopiero po 10 dniu
no coz pozostaje wierzyc ze sie samo kiedys ruszy
Rika mysle ze pierwsza bedzie Ella,pozniej ty a ja moze po tobie jak ktos jeszcze nie wskoczy,bo zobaczcie ze Madzia sie tez nie odzywa...
a w zeszlym tygodniu miala oznaki przedporodowe..
Kto wie moze rozpakuja sie nawet pierw te co sa za nami
Jak to jest u was na koncowce ruszaja sie wasze szkraby tak jak wczesniej???
Vivien dzis znowu strajkuje... zawsze mamusie rano budzila a dzis ja musialam ja obudzic Nie chce ladowac co drugi dzien w szpitalu zeby sprawdzac czy wszytsko ok na koncowce jeszcze siwych wlosow dostaneRika, MADZIULA13 lubią tę wiadomość
-
Rika zycze zatem by porod rozpoczal sie jak tatus jest juz w domku,a malenstwo nie zechcialo sie przypadkiem spoznic:D Trzymam kciuki;)
...no i masz racje,teraz to juz w kazdej chwili kazda z nas moze sie rozpakowac.Ja dzis ostatni raz lykne magnez i zaprzestaje.Wczoraj moja polozna uczyla mnie oddychania przy porodzie,mam nadzieje,ze mi sie przyda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 09:03
Rika lubi tę wiadomość
-
Vivien i widzisz,dalyscie rade zaczekac na tatusia:)Jak juz bedzie w domu to doczep go na kaloryfera i nie puszczaj,odczep dopiero jak poczujesz bole albo wody odejda:D:D:D
vivien, Rika, MADZIULA13 lubią tę wiadomość
-
aila wrote:Vivien i widzisz,dalyscie rade zaczekac na tatusia:)Jak juz bedzie w domu to doczep go na kaloryfera i nie puszczaj,odczep dopiero jak poczujesz bole albo wody odejda:D:D:D
Aila on sam nie chcial jechac teraz to ja zaryzykowalam i powiedzialam ze niech jedzie teraz anizeli ma mi zniknac na tydzien jak mala bedzie miala kilka dni.
Jechac i tak by musial a tak mamy juz wyjazd jego za soba i tereaz spokojne czekanie na nasza Vivien
a jak ty sie czujesz?? -
vivien wrote:Justa to widze ze planujemy tak samo w szpitalu z pokoikiem ale nie zawsze sa one wolne
Mam nadzieje ze nie bedzie nawalu jak trafie na porodowke
Bardzo ladna kobieta z ciebie i sliczniutki brzusio.Ostatnio pytalas sie ile na wadze przybralam ale ty tez drobna jestes
Moge sie zapytac ile ty przytylas?
w sumie to najwazniejsze by z małym było wszystko dobrze a reszta jakoś sie ułoży
Ja to przed ciąża miałam niedowage alev nie ze sie odchudzałam ja całe życie taka, teraz w koncu coś przybrałam i nawet chciałabym by mi trochę zostało po porodzie. a Przytyłam narazie 13 kilo.. heeh aż nie mogę w to uwierzyć. -
nick nieaktualny
-
vivien wrote:Ella juz jestes prawie przy mecie z aparatem takze juz wiesz ze nie bedziesz musiala tego wiecej znosic
Ja dzisiaj wlasnie paczke dostalam z pudrem i kremikem ja zawsze z neta zamawiam bo duzo taniej jest -
Vivien magnez nalezy przestac brac na dwa tygodnie przed spodziewanym terminem,czyli mniej wiecej do konca 38 tygodnia.Najzwyczajniej w swiecie utrudniasz nim rozpoczecie sie naturalnego porodu.
Ogolnie czuje sie ok.Czasami bola mnie kosciu w zlaczeniu posladku,albo zwyczajnie czuje sie jak 80 letnia zniedolezniala babcia-czasami juz nie mam sily na wiele rzeczy zeby zrobic,czeste chodzenie siuisu,a wiec wszystko w normie:)
Wczoraj mialam KTG-ok.Wyniki moczu ok.Nic na razie nie wskazuje na porod.W poniedzialek mam jeszcze pomiar dzidziucha-USG,a to ze wzgledu,ze moj maluszek jest maly i musimy sprawdzic czy przybral na wadze i czy rozwojowo jest ok.Przy okazji spytam sie czy termin porodu pozostaje taki jaki byl.Suzy Lee, MADZIULA13, Lalita2710, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Rika wrote:Ja też dziś odstawiam magnez - własnie mi się skończył, bez sensu dokupować nowy. Tylko Femibion będę dalej brać
Co do nauki oddychania przy porodzie opinie są podzielone - sporo osób mi polecało wcześniej załapać co i jak, a sporo mówiło że na porodówce i tak nic nie pamiętamy i najlepiej zdać się na położną, która nas pokieruje
Vivien mąż ma ponad miesiąc wolnego więc mamy dużo czasu
No ja własnie najbardziej chyba boję się tego wywoływania porodu... Oby nie było takiej potrzeby jednak... W każdym razie od dziś delikatnie zachęcamy młodego naturalnymi sposobami
Faktycznie Madziula się dawno nie odzywała. Czyżby coś ruszyło?
Co do ruchów - Krzyś troszkę bardziej leniwy i widać, że chłopakowi ciasno, ale jeszcze potrafi mamusi troszkę podokazywać Całkiem sporo się rusza, lub leniwie wypina, albo przelewa, także w tej kwestii nie mam stresuRika lubi tę wiadomość
-
Rika wrote:Co do nauki oddychania przy porodzie opinie są podzielone - sporo osób mi polecało wcześniej załapać co i jak, a sporo mówiło że na porodówce i tak nic nie pamiętamy i najlepiej zdać się na położną, która nas pokieruje
Owszem moze czasami niektore z nas pod wplywem emocji przestana oddychac prawidlowo-wiadomo stres i cala sytuacja porodu robi swoje i nie wszyscy potrafia sie skupic.Ja bynajmniej sprobuje.Jesli cos ma mi pomoc,to dlaczego nie.Pod warunkiem,ze robi sie prawidlowo,bo jak nie to np. w glowie sie kreci.Takze uwazam,ze mimo wszystko wczesniej lepiej zdobyc wiedze na ten temat i pocwiczyc,bo na porodowce to juz za pozno na tego typu cwiczenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2013, 09:24
Rika lubi tę wiadomość
-
justa24 wrote:powiem Ci że u mnie w szpitalu hcyba nie bedzie problemu mam taka nadzieję bo dużo kobitek idzie rodzic do Łodzi do matki Polki, bo tam jest najlepszy sprzęt a u nas, musiałabym mieć istnego pecha ale nie nastawiam sie na to
w sumie to najwazniejsze by z małym było wszystko dobrze a reszta jakoś sie ułoży
Ja to przed ciąża miałam niedowage alev nie ze sie odchudzałam ja całe życie taka, teraz w koncu coś przybrałam i nawet chciałabym by mi trochę zostało po porodzie. a Przytyłam narazie 13 kilo.. heeh aż nie mogę w to uwierzyć.
No ja nie wiem czy tyle szczescia bede maial bo moj szpital jest teraz bardzo oblegany bo jeden szpital z 5 zamkneli bo mieli bakterie i w zeszlym roku umarly tam 4 noworodki dlatego teraz te inne szpitale sa bardziej oblegane w tym tez i moj.
Dlatego nastawiam sie tez na taka opcje ze moze nie bedzie pokoju rodzinnego CZas pokaze
Powiem ci ze naprawde bardzo szczuplutko wygladasz,zgrabniutka mamusia bedzie z ciebiejusta24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aila wrote:Vivien magnez nalezy przestac brac na dwa tygodnie przed spodziewanym terminem,czyli mniej wiecej do konca 38 tygodnia.Najzwyczajniej w swiecie utrudniasz nim rozpoczecie sie naturalnego porodu.
Ogolnie czuje sie ok.Czasami bola mnie kosciu w zlaczeniu posladku,albo zwyczajnie czuje sie jak 80 letnia zniedolezniala babcia-czasami juz nie mam sily na wiele rzeczy zeby zrobic,czeste chodzenie siuisu,a wiec wszystko w normie:)
Wczoraj mialam KTG-ok.Wyniki moczu ok.Nic na razie nie wskazuje na porod.W poniedzialek mam jeszcze pomiar dzidziucha-USG,a to ze wzgledu,ze moj maluszek jest maly i musimy sprawdzic czy przybral na wadze i czy rozwojowo jest ok.Przy okazji spytam sie czy termin porodu pozostaje taki jaki byl.
Dobrze weidziec z tym magnezem... lekarz ani polozna nic mi nie mowili na ten temat ze mam przesac brac magnez no coz to od dzisiaj koniec!!
Jednak potwierdza sie ktorys raz z kolei ze tutaj znajduje sie skarbnica wiedzy
Dobrze ze wyniki ok,a o malego nie masz sie pewnie co martwic,przynjamniej porod bedzie lzejszy ;)Chciaz to nie zalezy od wagi dzidzi a raczej od wielkosci glowki
Daj znac jak bedziesz juz po USG jak tam sie mlody ma -
Rika wrote:U nas to właśnie będzie te dwa tygodnie tacierzyńskiego plus uzbierany normalny urlop wypoczynkowy, bo specjalnie nic mąż nie brał od lutego, więc się troszkę nazbierało tego Super sprawa - przed porodem komfort psychiczny i dla mnie i dla niego bo jest stale na wyciągnięcie ręki, a po porodzie to już zupełnie rewelacja, wiadomo
Rika to teraz codzienmne dlugie spacerki z mezem rzeba robic
A jakie metody naturalne na pobudzenie malego bedziecie stosowac ?? -
Suzy Lee wrote:KaRa, bardzo mi miło Ale u Ciebie będą już chyba ciut inne pory roku... masz termin na grudzien czy styczen? poczatek czy koniec? Tobie 74 wypadnie juz raczej na jesień niż lato
Znalazłam... ale drogie jak cholera Może znajdziesz używane taniej. Ja tak na gumtree kupiłam łóżeczko które w sklepie kosztuje 600 zł, a ja miałam za 230.
http://kupmeble.pl/mebel,196,4837,Lozeczko_140x70_Modern_wenge_silver.html
Tu jest tańsze i bardziej znane juz wszystkim designem, ale z dodatkiem kremowych elementów.
http://miratek.pl/lozeczko-niemowlece-animals-ld09-1aw,id1534.html
Super. Dziekuje Suzy Lee.
Termin mam na 22 grudzień więc musze troszkę rozmiary dopasować ale i tak mnóstwo przydatnych informacji znalazłam na twoim blogu. Fajnie ze wszystkie informacje sa w jednym miejscu. Nie trzeba szukać po rożnych stronach.
Pozdrawiam wszystkie ciężarówkiSuzy Lee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvivien wrote:Rika to teraz codzienmne dlugie spacerki z mezem rzeba robic
A jakie metody naturalne na pobudzenie malego bedziecie stosowac ??
TO co wtedy czyli seks, długie spacery jeśli pogoda pozwoli i może ten olejek rycynowy z pomarańczą... zobaczę czy to będzie w ogóle konieczne.
O tym magnezie tez nie wiedziałam, że do 38tc trzeba. Nie brałam w poprzedniej ciąży.