III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
иιєиσямαℓиα wrote:a mały po glukozie mało z brzucha nie wyskoczył, at eraz cisza . Pewnie uspała go taka dawka cukru .
o! a ja zaczynam już 33 tydzień , ale ten czas śmiga, teraz to do porodu każdej poleci błyskawicznie chybapasia27 lubi tę wiadomość
-
yennefer wrote:Wiesz, ograniczać też za bardzo nie ma co. W końcu Twój organizm potrzebuje teraz trochę więcej. Wiadomo, że nie chodzi tu o obżeranie się nie wiadomo czym i folgowanie sobie. Ale trzeba też słuchać swojego organizmu, żebyś np się nie głodziła.
Ja generalnie staram się jeść zdrowo (no z wyjątkiem słodyczy może), ale jem generalnie dużo, bo mam apetyt. I jak jestem głodna o 22-23 to jem wtedy kolację. Bo chyba bym nie zasnęłaиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
m_f wrote:Myślę, że nie, my używamy takiego nawilżającego płynu do kąpieli Hipp i nie ma suchej skóry.
Ostatnio czytalam ulotke o olium i tam pisalo ze powinno sie co 2-3 dzien dzieci kopmac,
ale ja sama nie moge sobie tego jakos wyobrazic zeby kapac
Vivien tak zadkoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 17:26
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Vivien mu tez.sie kapiemy codzienie a po kapieli nic nie uzywamy i odpukac Kacperek ma mieciutka delikatna skorke a buzke na razie woda przegotowana i platkami takimi wiekszymi.kacper ma tradzik niemowlecy ale troszke i to zupelnie normalnie bo hormony wiec nie chce dodatkowo obciazac buzki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 17:33
vivien, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pasia,M_f dzieki wam za odpowiedzi
Ja wlasnie tez tak mysle ze fajnie jest byc takim czysciutkim w lozeczku,
ale tutaj polozne maja inne podejscie co do mycia dzieci
Nawet w szpitalu nie myja dzieci
Zobacze jaka mala bedzie miala skorke i zadecyduje jak juz bedzie z namim_f, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
a ja jestem zadowolona bo przyszła dziś cześć wyprawki zamówiona na allegro,becik,kocyk taki cieńszy bo ten grubszy juz zakupiłam,ręcznik do kapieli, pokrowiec na przewijak,klin do łóżeczka, aaspirator do noska łancuszek do smoczka,proszek dzidziuś, i podkłady poporodowe.
Jakąś część mam juz z głowy zostaje nam jeszcze wanienka, środki do pielęgnacji, posciel i reszta hehe mam liste zrobioną teraz musze tylko zakreślać.Lalita2710, xcarolinex, pasia27, yennefer, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Justa no to gratuluje ze wiekszosc rzeczy juz macie jak by nie patrzec to juz jakis spokoj wewnetrzy
Ja jak pokupowalam kosmetyki i opralam rzeczy jakos taka na luzie jestem
To juz wam wiele nie zostalo tylko czekac na Alankajusta24 lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα śliczne te Twoje wypociny Ja niestety nie mam takich zdolności dlatego zamówiłam sobie drewniane literki no cóż synek będzie musiał zadowolić się kupnym
http://allegro.pl/drewniane-dekoracje-mis-3d-duzy-25cm-literki-imie-i3520091719.html
tu jest miś bo jego dokupiłam ale wzór liter będzie ten imię Tymek Mam nadzieję, że będzie to ładnie wyglądało jak już przyjdzie.
U mnie już po remoncie łóżeczko stoi na swoim miejscu w sumie sam stelaż i materac w nim jak już będzie dekoracja i pościel to pstryknę fotkę.
A co do fotelika to ja mam wózek Jane Muum 3 w 1 a fotelik Jane Strata, który ma 4*ADAC w zestawie był inny ale nie miał właśnie * a my chcieliśmy aby miał i nasz kosztował 650 zł a co do fotelika maxi cosi to moja siostra kupowała ok miesiąca temu sam fotelik Maxi cosi pebble i płaciła 670 zł ceny są masakryczne ale my wyprowadzamy się do DE a siostra mieszka w Norwegii no i ze względów bezpieczeństwa zdecydowałyśmy o fotelikach z *ADAC
Położna mówiła, że teraz wystarczy kąpać dzidzię co 2 dni no nie wiem czy się na to zdecyduję zobaczymy jak mały będzie znosił zabawy w wodzie A do kąpieli mamy Emolium. Nie będziemy używali na pewno żadnych myjek bo to siedliska bakterii natomiast zakupiliśmy płatki kosmetyczne Baby Ono takie duże i tym będziemy myć.
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Justa no to gratuluje ze wiekszosc rzeczy juz macie jak by nie patrzec to juz jakis spokoj wewnetrzy
Ja jak pokupowalam kosmetyki i opralam rzeczy jakos taka na luzie jestem
To juz wam wiele nie zostalo tylko czekac na Alanka
A Ty vivien to już napewno wszystko masz gotowe -
justa24 wrote:No jeszcze troszkę nam zostało ale juz powoli kompletuje wszystko, łóżeczko i materac tez juz mamy tylko jeszcze złożone.Teraz własnie zastanawiam sie nad wyborem poscieli są takie sliczne teraz kolorowe i przróżne misie sloniki, bociany,te z dino mi się też podobają.
A Ty vivien to już napewno wszystko masz gotowe
No my tez zaczelismy ze skladaniem lozka chyba tak okolo34 tygdonia,z praniem okolo 35 zaczelam
Co do poscieli to mam akurat z kompletu co kupilam do lozeczka ale mysle ze sama pewnie uszyje bo mam jeszcze mnustwo materialu z tych co szylam kolyske.
Justa ja teraz tylko czekam na meza a tak pozatym mam juz wszytsko co najpotrzebniejsze w domku.
Torbe do wozka zamowilam juz ale zobacze czy ja zostawie.Stwierdze jak przyjdzie.
Do smoczka na zawieszke czekam no i jeszcze nie mam wyswietlacza na sufit bo chyba sie na synnego zlowia zdecyduje ale to nies jest potrzebne w pierwszych dniach zycia malutkiej
Ach i jeszcze musze zamowic chuste do noszenia malejиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki:))
Miałam dziś miłą sytuacje w rossmanie stałam w kolejce z soczkiem i otworzyła się druga kasa ale inne baby się ciepły... no i pytam babki przede mną czy mogę z soczkiem a ona że tak proszę chcę iść przed nią i nagle słysze sprzedawczynie z kasy obok ,panią ciężarną zapraszam do mnie z uśmiechem:) bardzo miło mi było.
Co do szkoły rodzenia jest naprawdę super jeszcze dziś okazło się że ta położna pracuje w szpitalu gdzie chcę rodzić. Synuś tętno 142 dziś miał hihi:)
Kopał całe 3 h dziś robaczek jeden:)
I kupiłam sobie te botki co były w ccc ,ale ja kupiłam te same w boti ta sama cena po prostu obydwa sklepy mają te same firmy...xcarolinex lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:chyba jednak pozostanę przy bebetto nico plus. Zdecydowanie tańszy jest niż britax, a wydatki i tak spore i tak sporo kasy na to wszystko trzeba. A skoro mały będzie nie taki mały , to jednak przyda mi się większa gondola. Nic lepszego już nie wymyślę w tym temacie
Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość