III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita2710 wrote:http://www.amko.com.pl/shakery-lozeczko-60x120-biale-z-szuflada-kidsmill/4724/
http://www.pinio.com.pl/oferta meble kolekcja : Marysilia ,Carpnter ,Barcelona.??
-
nick nieaktualny
-
Rika wrote:Kolejna nocka w plecy... Powoli staje sie to norma - przygotowanie na wstawanie do Krzysia w nocy. Przynajmniej nie będzie wtedy szoku i chodzenia na rzęsach-bo juz teraz chodzimy
Co do sterylizatorow i podgrzewaczy - nie kupujemy, dla mnie to sie wydaje zbędny wydatek.
Ale laktator mamy i zabieram do szpitala koniecznie - na wszelki wypadek.
Dzis mamy wizyte u ginki. Zajrzymy do Krzysia, bo on do nas raczej szybko nie zajrzyale czekamy cierpliwie i nie poganiamy - nadrabiamy porządki domowe i załatwiamy ostatnie sprawy poza domem
no i wreszcie mamy wiecej czasu dla siebie
budzę się wcześnie i juz nie ma mowy o zasnieciu,wczoraj jak wstałam to aż oczy mialam podpuchnięte po poszłam pózno spać a obodziłam sie juz po 4 i nici ze spania.. chyba tak już musi być hehe nasz organizm sie przygotowuje powoli do wstawania w nocy
Ja sterylizatora też nie kupuje bo poprostu szkoda mi kasy jest drogi że nie wole te pieniądze na co inne przeznaczyć i również będe sterylizować akurat nie wrzakiem a parą.Podgrzewacz kupie ale używany , nie potrzeba mi nowego. A laktator z pewnościa gdy okaże się tylko potrzebny.Rika lubi tę wiadomość
-
No... ja miałam mieć te łóżko z pinio za 50 euro ,ale koleś mnie wyprzedził.
Potem zbulwersowałam się i zawiodłam i nie szukałam innych i kupiłam normalne z Ikei. Nie zaburzało to efektu kącika dla bobusia. Więc mogę rzecz że jestem zadowolona.
Ja tutaj widziałam mniej więcej ceny mebli Pinio:
http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/barcelona
Ja też laktator ,zakupię jeśli będzie potrzebny. Mam blisko hurtownie-sklep ze w miarę cenami ,jak będzie potrzebny męża wyślę.
To samo tyczy się np stylizatorów jeśli nie da Bóg nie bd karmić piersią to wówczas sobie zakupie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 09:32
justa24, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:nie wiem niestety jaka to firma
, bo znalazłam je na grafice w googlu
ja czytałam twojego posta tylko na razie nie mogę się określić, bo nie wiem jak będziemy wyglądać po zakupach 7.10 bo musimy zapłacić za wózek i jak zrobimy zakupy tych obowiązkowych rzeczy to wtedy będę wiedziała czy mam jakąś wolną gotówkę.
A wkleisz mi link na grafice google?
Zobaczymy z tymi terminami, jest 15sty wrzesnia, zbieram dopoki nie uzbieram. Zasygnalizuję, kiedy lista bedzie zamknieta.
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ja sterylizatora i podgrzewacza nie kupuję.
Suzy ja dziękuję, oglądałam wszystko ale już jestem po zakupach i wszystko mam, a tak żeby kupować na zaś to brak gotówki
Nienormalna moim zdaniem nie warto wydawać dużej kasy na łóżeczko. Ja mam takie zwykłe i po pierwszym dziecku wygląda jak nowe. Kompletnie nic się z nim nie dzieje.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co mój mąż organizuje do porodu Filipa? Myślałam, że uszy mnie mylą, albo czegoś nie zrozumiałam... zrobi wino owocowe, wino herbaciane i Sake i dumnie mi oznajmił, żeby było na poród małego, żeby było co polać rodzinie, czy z kim tam bedzie oblewał ! 8/
Noooo takie przygotowania to mi nie przyszły do głowy i stwierdzam, żę tylko facetowi mogło przyjść do głowy coś takiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 09:36
иιєиσямαℓиα, иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:No... ja miałam mieć te łóżko z pinio za 50 euro ,ale koleś mnie wyprzedził.
Potem zbulwersowałam się i zawiodłam i nie szukałam innych i kupiłam normalne z Ikei. Nie zaburzało to efektu kącika dla bobusia. Więc mogę rzecz że jestem zadowolona.
Ja tutaj widziałam mniej więcej ceny mebli Pinio:
http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/barcelona
Ja też laktator ,zakupię jeśli będzie potrzebny. Mam blisko hurtownie-sklep ze w miarę cenami ,jak będzie potrzebny męża wyślę.
To samo tyczy się np stylizatorów jeśli nie da Bóg nie bd karmić piersią to wówczas sobie zakupie.
-
Suzy Lee wrote:Wiecie co mój mąż organizuje do porodu Filipa? Myślałam, że uszy mnie mylą, albo czegoś nie zrozumiałam... zrobi wino owocowe, wino herbaciane i Sake i dumnie mi oznajmił, żeby było na poród małego ! 8/ Noooo takie przygotowania to mi nie przyszły do głowy i stwierdzam, żę tylko facetowi mogło przyjść do głowy coś takiego
-
Rika wrote:Kolejna nocka w plecy... Powoli staje sie to norma - przygotowanie na wstawanie do Krzysia w nocy. Przynajmniej nie będzie wtedy szoku i chodzenia na rzęsach-bo juz teraz chodzimy
Co do sterylizatorow i podgrzewaczy - nie kupujemy, dla mnie to sie wydaje zbędny wydatek.
Ale laktator mamy i zabieram do szpitala koniecznie - na wszelki wypadek.
Dzis mamy wizyte u ginki. Zajrzymy do Krzysia, bo on do nas raczej szybko nie zajrzyale czekamy cierpliwie i nie poganiamy - nadrabiamy porządki domowe i załatwiamy ostatnie sprawy poza domem
no i wreszcie mamy wiecej czasu dla siebie
Rika daj znac po lekarzu co i jak
cieszcie sie soba w dwojeczke jeszcze te pare dni bo jak Krzysiu przyjdzie bedzie pochlanial wasza cala uwageиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:vivienn ty masz sterylizator tommy tippee, bo kiedyś pokazywałaś. Ale masz mikrofalowy czy elektryczny? Mikrofalowy prawda?
nienormalna lalita trafila w 10 z tym lozeczkiem to jest kidsmil to co ty wkleilas i ono kosxtuje ponad 500€ bardzo mi sie podobalo ale byla to dla nas lekka przesada z cena dlatego wzielismy te z ikei
co do sterylizatora to nie mam zadnego i podgrzewacza tez nie mam narazie mysle ze to zbedny wydatek skoro chce karmic piersia.Jak bedzie potrzeba to pomysle pozniej nad tym jak Viviem jux bedzie z nami -
Suzy Lee wrote:A wkleisz mi link na grafice google?
Zobaczymy z tymi terminami, jest 15sty wrzesnia, zbieram dopoki nie uzbieram. Zasygnalizuję, kiedy lista bedzie zamknieta.
https://www.google.pl/search?q=KIDSMILL%20MALMO%202790%20z%C5%82-wb-cot-bed-drawers-large&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.52164340,d.Yms,pv.xjs.s.en_US.CQsooEYev9Y.O&biw=1280&bih=652&dpr=1&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Zbs2UpXvOMrNswavqoCACA#facrc=_&imgdii=_&imgrc=exgGuQJNE_5tEM%3A%3B7djZRbidTv7D_M%3Bhttp%253A%252F%252F4.bp.blogspot.com%252F-pYDGRvNTx1c%252FT6TSUiZeyAI%252FAAAAAAAAGq0%252FHgQsyMfk9MI%252Fs1600%252FKIDSMILL_MALMO_2790z%2525C5%252582-wb-cot-bed-drawers-large.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fpco-pearlsoflife.blogspot.com%252F2012%252F05%252Fborowkowe-szalenstwo.html%3B500%3B500 -
justa24 wrote:Lalita ja wychodzę z tego samego założenia
ale wy w ogóle nie zakładacie odciągać pokarmu ? Jeśli zechcecie wyjść z domu to tatusiowi trzeba będzie odciągnąć pokarm do butelki , jak wrócicie do pracy to też będziecie jednak chciały pokarm odciągać chyba
, więc wydaje mi się, że laktator to tak czy siak niezbędny wydatek, bo i tak się przyda
. Ja wychodzę z takiego założenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 10:12
-
vivien wrote:nienormalna lalita trafila w 10 z tym lozeczkiem to jest kidsmil to co ty wkleilas i ono kosxtuje ponad 500€ bardzo mi sie podobalo ale byla to dla nas lekka przesada z cena dlatego wzielismy te z ikei
co do sterylizatora to nie mam zadnego i podgrzewacza tez nie mam narazie mysle ze to zbedny wydatek skoro chce karmic piersia.Jak bedzie potrzeba to pomysle pozniej nad tym jak Viviem jux bedzie z nami, wkleiłam po prostu bo mi się podaba
W ikei niestety już nie ma tych łóżeczek stuva.
Kiedy ty kupowałaś to swoje? Dawno temu?
wkurza mnie ten sklep ostatnio. Czego ostatnio nie zechcę tam kupić to już nie ma
!
Nie ma lampki gwiazdki ściennej - musiałam kupić używaną i przepłacić. A teraz łóżeczko, mają tyle według mnie guwnianych rzeczy których nie wycofują, a te według mnie porządne i fajne wycofują. To łóżeczko stuva według mnie było najładniejsze spośród łóżeczek dla dzieci w ikei
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 10:15
-
иιєиσямαℓиα wrote:Dziewczyny
ale wy w ogóle nie zakładacie odciągać pokarmu ? Jeśli zechcecie wyjść z domu to tatusiowi trzeba będzie odciągnąć pokarm do butelki , jak wrócicie do pracy to też będziecie jednak chciały pokarm odciągać chyba
, więc wydaje mi się, że laktator to tak czy siak niezbędny wydatek, bo i tak się przyda
. Ja wychodzę z takiego założenia
иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość
-
prawda jest taka że każda z nas jest inna i ma swoje racje:) i tak postapimy w ten sposób który uważamy za stosowny.. choc czasem nie mamy racji to i tak przekonamy sie niebawem .. a pewne rzeczy wyjdą w praniu ...bo nie jesteśmy w stanie przewidzieć tego czy bedziemy karmic ..jak dłiugo i od kiedy itd
-
Z tym lakrotorem to jest u mnie tak ze mam i uzylam tylko raz w szpitalu.teraz lezy w szafce i nie tykam go.kacper jest na piersi i taka jest prawde ze jestem uzalezniona z wyjsciami do miasta i do sklepu bo mam do 2godz zeby cos porobic a czasem nawet mniej..a z drugiej strony on jest najlepszym laktotorem haha Zostajemy sami jak tata idzie do pracy to zajmujemy sie soba
wiec mi to wcale nie przeszkadza.kazda.ma inna sytuacje a wszystko okaze sie w praniu
A podgrzewacz mam i zaczyna sie przydawac bo daje malemu wode przegotowana i herbatki ulatwiajace trawienie i pije na raty te 100ml wiec nie latam co chwile na gaz tylko siade na brzegu lozka i mam cieple piciejusta24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość