X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    http://www.amko.com.pl/shakery-lozeczko-60x120-biale-z-szuflada-kidsmill/4724/

http://www.pinio.com.pl/oferta meble kolekcja : Marysilia ,Carpnter ,Barcelona.
    dlaczego ładne, efektowne rzeczy są zawsze zbójecko drogie :D ??

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivienn ty masz sterylizator tommy tippee, bo kiedyś pokazywałaś. Ale masz mikrofalowy czy elektryczny? Mikrofalowy prawda?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:55

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Kolejna nocka w plecy... Powoli staje sie to norma - przygotowanie na wstawanie do Krzysia w nocy. Przynajmniej nie będzie wtedy szoku i chodzenia na rzęsach-bo juz teraz chodzimy ;-)

Co do sterylizatorow i podgrzewaczy - nie kupujemy, dla mnie to sie wydaje zbędny wydatek.
    Ale laktator mamy i zabieram do szpitala koniecznie - na wszelki wypadek.

Dzis mamy wizyte u ginki. Zajrzymy do Krzysia, bo on do nas raczej szybko nie zajrzy :-) ale czekamy cierpliwie i nie poganiamy - nadrabiamy porządki domowe i załatwiamy ostatnie sprawy poza domem :-) no i wreszcie mamy wiecej czasu dla siebie <3
    rika ja mam podobnie ze spaniem coraz to gorzej , i tak od 3 tygodni i hcyba juz do końca :( budzę się wcześnie i juz nie ma mowy o zasnieciu,wczoraj jak wstałam to aż oczy mialam podpuchnięte po poszłam pózno spać a obodziłam sie juz po 4 i nici ze spania.. chyba tak już musi być hehe nasz organizm sie przygotowuje powoli do wstawania w nocy :)

Ja sterylizatora też nie kupuje bo poprostu szkoda mi kasy jest drogi że nie wole te pieniądze na co inne przeznaczyć i również będe sterylizować akurat nie wrzakiem a parą.Podgrzewacz kupie ale używany , nie potrzeba mi nowego. A laktator z pewnościa gdy okaże się tylko potrzebny.

Rika lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... ja miałam mieć te łóżko z pinio za 50 euro ,ale koleś mnie wyprzedził.
    Potem zbulwersowałam się i zawiodłam i nie szukałam innych i kupiłam normalne z Ikei. Nie zaburzało to efektu kącika dla bobusia. Więc mogę rzecz że jestem zadowolona.

Ja tutaj widziałam mniej więcej ceny mebli Pinio:
    http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/barcelona

Ja też laktator ,zakupię jeśli będzie potrzebny. Mam blisko hurtownie-sklep ze w miarę cenami ,jak będzie potrzebny męża wyślę.
    To samo tyczy się np stylizatorów jeśli nie da Bóg nie bd karmić piersią to wówczas sobie zakupie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 09:32

justa24, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    nie wiem niestety jaka to firma ;), bo znalazłam je na grafice w googlu :)

ja czytałam twojego posta tylko na razie nie mogę się określić, bo nie wiem jak będziemy wyglądać po zakupach 7.10 bo musimy zapłacić za wózek i jak zrobimy zakupy tych obowiązkowych rzeczy to wtedy będę wiedziała czy mam jakąś wolną gotówkę.

A wkleisz mi link na grafice google?

Zobaczymy z tymi terminami, jest 15sty wrzesnia, zbieram dopoki nie uzbieram. Zasygnalizuję, kiedy lista bedzie zamknieta.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sterylizatora i podgrzewacza nie kupuję.
    Suzy ja dziękuję, oglądałam wszystko ale już jestem po zakupach i wszystko mam, a tak żeby kupować na zaś to brak gotówki :)
    Nienormalna moim zdaniem nie warto wydawać dużej kasy na łóżeczko. Ja mam takie zwykłe i po pierwszym dziecku wygląda jak nowe. Kompletnie nic się z nim nie dzieje.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mój mąż organizuje do porodu Filipa? Myślałam, że uszy mnie mylą, albo czegoś nie zrozumiałam... zrobi wino owocowe, wino herbaciane i Sake i dumnie mi oznajmił, żeby było na poród małego, żeby było co polać rodzinie, czy z kim tam bedzie oblewał ! 8/

Noooo takie przygotowania to mi nie przyszły do głowy i stwierdzam, żę tylko facetowi mogło przyjść do głowy coś takiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 09:36

иιєиσямαℓиα, иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    No... ja miałam mieć te łóżko z pinio za 50 euro ,ale koleś mnie wyprzedził.
    Potem zbulwersowałam się i zawiodłam i nie szukałam innych i kupiłam normalne z Ikei. Nie zaburzało to efektu kącika dla bobusia. Więc mogę rzecz że jestem zadowolona.

Ja tutaj widziałam mniej więcej ceny mebli Pinio:
    http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/barcelona

Ja też laktator ,zakupię jeśli będzie potrzebny. Mam blisko hurtownie-sklep ze w miarę cenami ,jak będzie potrzebny męża wyślę.
    To samo tyczy się np stylizatorów jeśli nie da Bóg nie bd karmić piersią to wówczas sobie zakupie.
    Lalita ja wychodzę z tego samego założenia
    :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Wiecie co mój mąż organizuje do porodu Filipa? Myślałam, że uszy mnie mylą, albo czegoś nie zrozumiałam... zrobi wino owocowe, wino herbaciane i Sake i dumnie mi oznajmił, żeby było na poród małego ! 8/ Noooo takie przygotowania to mi nie przyszły do głowy i stwierdzam, żę tylko facetowi mogło przyjść do głowy coś takiego
    hehe co racja to racja, że tylko facetowi, mój narazie nic nie wspomina ale wiadomo do pracy cos zaniesie napewno :P

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf widzę żę w podróży poślubnej też byliście w Egipcie :)

m_f lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Kolejna nocka w plecy... Powoli staje sie to norma - przygotowanie na wstawanie do Krzysia w nocy. Przynajmniej nie będzie wtedy szoku i chodzenia na rzęsach-bo juz teraz chodzimy ;-)

Co do sterylizatorow i podgrzewaczy - nie kupujemy, dla mnie to sie wydaje zbędny wydatek.
    Ale laktator mamy i zabieram do szpitala koniecznie - na wszelki wypadek.

Dzis mamy wizyte u ginki. Zajrzymy do Krzysia, bo on do nas raczej szybko nie zajrzy :-) ale czekamy cierpliwie i nie poganiamy - nadrabiamy porządki domowe i załatwiamy ostatnie sprawy poza domem :-) no i wreszcie mamy wiecej czasu dla siebie <3

Rika daj znac po lekarzu co i jak ;)
    cieszcie sie soba w dwojeczke jeszcze te pare dni bo jak Krzysiu przyjdzie bedzie pochlanial wasza cala uwage ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    vivienn ty masz sterylizator tommy tippee, bo kiedyś pokazywałaś. Ale masz mikrofalowy czy elektryczny? Mikrofalowy prawda?

nienormalna lalita trafila w 10 z tym lozeczkiem to jest kidsmil to co ty wkleilas i ono kosxtuje ponad 500€ bardzo mi sie podobalo ale byla to dla nas lekka przesada z cena dlatego wzielismy te z ikei ;-)

co do sterylizatora to nie mam zadnego i podgrzewacza tez nie mam narazie mysle ze to zbedny wydatek skoro chce karmic piersia.Jak bedzie potrzeba to pomysle pozniej nad tym jak Viviem jux bedzie z nami ;-)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    A wkleisz mi link na grafice google?

Zobaczymy z tymi terminami, jest 15sty wrzesnia, zbieram dopoki nie uzbieram. Zasygnalizuję, kiedy lista bedzie zamknieta.
    o tutaj :)

https://www.google.pl/search?q=KIDSMILL%20MALMO%202790%20z%C5%82-wb-cot-bed-drawers-large&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.52164340,d.Yms,pv.xjs.s.en_US.CQsooEYev9Y.O&biw=1280&bih=652&dpr=1&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Zbs2UpXvOMrNswavqoCACA#facrc=_&imgdii=_&imgrc=exgGuQJNE_5tEM%3A%3B7djZRbidTv7D_M%3Bhttp%253A%252F%252F4.bp.blogspot.com%252F-pYDGRvNTx1c%252FT6TSUiZeyAI%252FAAAAAAAAGq0%252FHgQsyMfk9MI%252Fs1600%252FKIDSMILL_MALMO_2790z%2525C5%252582-wb-cot-bed-drawers-large.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fpco-pearlsoflife.blogspot.com%252F2012%252F05%252Fborowkowe-szalenstwo.html%3B500%3B500

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    Lalita ja wychodzę z tego samego założenia
    :)
    Dziewczyny :) ale wy w ogóle nie zakładacie odciągać pokarmu ? Jeśli zechcecie wyjść z domu to tatusiowi trzeba będzie odciągnąć pokarm do butelki , jak wrócicie do pracy to też będziecie jednak chciały pokarm odciągać chyba :), więc wydaje mi się, że laktator to tak czy siak niezbędny wydatek, bo i tak się przyda ;). Ja wychodzę z takiego założenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 10:12

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    nienormalna lalita trafila w 10 z tym lozeczkiem to jest kidsmil to co ty wkleilas i ono kosxtuje ponad 500€ bardzo mi sie podobalo ale byla to dla nas lekka przesada z cena dlatego wzielismy te z ikei ;-)

co do sterylizatora to nie mam zadnego i podgrzewacza tez nie mam narazie mysle ze to zbedny wydatek skoro chce karmic piersia.Jak bedzie potrzeba to pomysle pozniej nad tym jak Viviem jux bedzie z nami ;-)
    no dla mnie właśnie cena kosmiczna - nie zmierzam kupować takiego drogiego :), wkleiłam po prostu bo mi się podaba ;)
    W ikei niestety już nie ma tych łóżeczek stuva :/.
    Kiedy ty kupowałaś to swoje? Dawno temu?

wkurza mnie ten sklep ostatnio :/. Czego ostatnio nie zechcę tam kupić to już nie ma :/!
    Nie ma lampki gwiazdki ściennej - musiałam kupić używaną i przepłacić :/. A teraz łóżeczko, mają tyle według mnie guwnianych rzeczy których nie wycofują, a te według mnie porządne i fajne wycofują. To łóżeczko stuva według mnie było najładniejsze spośród łóżeczek dla dzieci w ikei

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 10:15

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dziewczyny :) ale wy w ogóle nie zakładacie odciągać pokarmu ? Jeśli zechcecie wyjść z domu to tatusiowi trzeba będzie odciągnąć pokarm do butelki , jak wrócicie do pracy to też będziecie jednak chciały pokarm odciągać chyba :), więc wydaje mi się, że laktator to tak czy siak niezbędny wydatek, bo i tak się przyda ;). Ja wychodzę z takiego założenia :)
    no tak ale zaczym ja pójde do pracy to jeszcze sporo czasu i nie wiem co będzie .. a dziecko bedzie codziennie ze mna bo mój m dużo pracuje wychodzi rano i wraca wieczorem wieć raczej sam na sam z malym nie będzie zostawał a kupic zawsze można prawda?:)

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda jest taka że każda z nas jest inna i ma swoje racje:) i tak postapimy w ten sposób który uważamy za stosowny.. choc czasem nie mamy racji to i tak przekonamy sie niebawem .. a pewne rzeczy wyjdą w praniu ...bo nie jesteśmy w stanie przewidzieć tego czy bedziemy karmic ..jak dłiugo i od kiedy itd

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym lakrotorem to jest u mnie tak ze mam i uzylam tylko raz w szpitalu.teraz lezy w szafce i nie tykam go.kacper jest na piersi i taka jest prawde ze jestem uzalezniona z wyjsciami do miasta i do sklepu bo mam do 2godz zeby cos porobic a czasem nawet mniej..a z drugiej strony on jest najlepszym laktotorem haha Zostajemy sami jak tata idzie do pracy to zajmujemy sie soba :-) wiec mi to wcale nie przeszkadza.kazda.ma inna sytuacje a wszystko okaze sie w praniu :-)
    A podgrzewacz mam i zaczyna sie przydawac bo daje malemu wode przegotowana i herbatki ulatwiajace trawienie i pije na raty te 100ml wiec nie latam co chwile na gaz tylko siade na brzegu lozka i mam cieple picie ;-)

justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:47

justa24, pasia27, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ