X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz czekamy na Xcarolinex , potem Elle i vivien :)

vivien lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka ja prasuję na prawej głownie, jak się trafi ;)
    Temperatura i tak wybije bakterie z obu stron tak sądzę ;)

Lilka lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    czy coś możecie polecić na infekcję pęcherza w ciąży oprócz soku z żurawiny?
    coś mnie zaczyna podszczypywać i chciałabym zapobiegliwie coś zacząć stosować.

uciekam kończyć gotować obiad i biorę się dalej za prasowanie :)

Nienormalna, nie wiem czy już tę radę ktoś Ci udzielił, bo jestem dopiero w trakcie nadrabiania Waszej weekendowej aktywności, ale w infekcji pęcherza mam niestety niezłe doświadczenie. Znalazłam jednakże sposób, który na mnie działa rewelacyjnie! Zaparz sobie szałwie (ja parzę tak dwie saszetki na szklankę wody) i za każdym razem gdy idziesz siku, podcieraj się dodatkowo papierem toaletowym nawilżonym tą szałwią. Działanie zewnętrzne, więc nie szkodzi dziecku, a skutecznie wybija wszystkie bakterie. Uroseptem i żurawiną musiałam zwykle leczyć się ok 5-7 dni, taka szałwiowa kuracja pozwala mi się wyleczyć już w 2 dni :) Polecam każdemu, kto czuje, że coś go "łapie", albo ma już rozwiniętą infekcję :)

иιєиσямαℓиα, Rika lubią tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien napisałam ci wiadomość na priva :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    Nienormalna, nie wiem czy już tę radę ktoś Ci udzielił, bo jestem dopiero w trakcie nadrabiania Waszej weekendowej aktywności, ale w infekcji pęcherza mam niestety niezłe doświadczenie. Znalazłam jednakże sposób, który na mnie działa rewelacyjnie! Zaparz sobie szałwie (ja parzę tak dwie saszetki na szklankę wody) i za każdym razem gdy idziesz siku, podcieraj się dodatkowo papierem toaletowym nawilżonym tą szałwią. Działanie zewnętrzne, więc nie szkodzi dziecku, a skutecznie wybija wszystkie bakterie. Uroseptem i żurawiną musiałam zwykle leczyć się ok 5-7 dni, taka szałwiowa kuracja pozwala mi się wyleczyć już w 2 dni :) Polecam każdemu, kto czuje, że coś go "łapie", albo ma już rozwiniętą infekcję :)

dziękuję za radę :)
    Na pewno spróbuję :)

Nina82 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że patuska juz z córcia, i nieźle je przetrzymali,a le lepiej dłuzej niz za krótko i potem problemy :)

Pasia moj Jasiu bedzie mial imieniy w Jana Ewangelisty :D nie wime jak u was w parafiach, ale w mojej rodzinnej parafi w tym dniu jest posiwecenie wina i pod koniec Eucharystii kazdy dostaje łyk, na odtrucie oczyszczenie z chorób duchowych i cielesnych. Z godnie z tradycja podana w Dzieja Apostolskich, jak podano Św. Janowi zatri=ute wino, on zrobił nad nim znak krzyża i nic mu się nie stało :)

Lalita2710, иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina sama z checia sobie zapamietam to twoja rad eo szłąwi, faktycznie ona jest dobra na takie różne rzeczy :)

Nienormalna, ja zamierzam praswoac z obu stron, zwłaszcza, że ta lewa będzie przylegac najbardzije do ciałka maluszka :) szczególnie jesli dotyczy to ubranek używanych.

Nina82 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 15 września 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    a jesli chodzi o opryszczke twarzowa, podobno jest molziwe jej przeniesienie, ale w dośc specyficzny sposób. Ale o higienie i sotorznosc trzeba zachowac.

jesli chodzi o maści na opryszcze, mozna spokojnie wszytskie stosowac, nie sa grozne, ani niebezpieczne, dzialaja miejscowo. Jelsi chodzi o tabletki heviran, najbardziej szkoldiwe sa w 1 trymestrze, wtedy faktycznie ich dzialanie teratogenne jest mozliwe i bardzo niebezpieczne, poznije juz mniej, poniewaz to w pierwszym trymestzre nastepuje podzial komorek genów itd. w kolejnych nastepuje ich wzrost i rozwój.

POza tym Heviran dziala tylko na komorki wirusa oprzyszczki, nie wchodzi w reakcje ze zdrowymi komókami. Sporo o tym leku czytałam, bo mam ciężki problem z tym typem oprszyczki i zwykle bez k=leków sama nie przechodzi.

teraz znowu mi wyszła, ale juz scodzi, od razu zaczelam stosowac masc, nie polecam plastrów, tylko dłuzej sie goi i bardzije rozprzestrzenia, one to juz na prawde na wyjscie typu wesele chyba tylko sie nadaja, a tak to lepiej nie.

mam nadzieje, ze nie zapomne na najblizszej wizycie u ginki zapytac si eo ta opryszczke i ewentualne podleczenie organizmu lekiem a nie mascią, bo ostatnio dosc czesto mnie atakują, ajednak wolalabym byc wolan od niej podczas porodu i po nim
    Mam podobny problem. Od 35-36 tygodnia będę brała właśnie heviran. Tak powiedziała moja gin.

iv093e5eynq4wz4z.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a jakie jeszcze u was były kolorki do wyboru?
    Chyba się przejadę dziś do ikei przyjzeć się temu łóżeczku, bo wcześniej nie zwróciłam na ich łóżeczka uwagi. Trochę sporo kosztuje, na allegro to które chciałam zamówić było by 200zł tańsze, ale już mam przeboje po ostatnich zakupach ze sprzedającymi i mam trochę pietra przed zamówieniem łóżeczka - niech przyjdzie uszkodzone to będę się jeszcze bawić w reklamacje.... a czas ucieka.

vivien nie przeszkadza ci to , że to łóżeczko ma tylko 2 poziomy regulacji?
    Bo mój mąż już na to kręci nosem :/.

Nienormalna niepamietam dokładnie jakie byly kolorki bo mi bardzo zalezalo na bialym.
    Co do dwoch poziomow to mi nie przeszkadzalo ale teraz mam juz 4 poziomy :P
    Moj kochany maz poprzywiercal dziurki i z 2 zrobily sie 4 poziomy
    Ale nawet bez tego te poziomy sa dobrze rozmieszczone i wystarczylyby ;)

иιєиσямαℓиα, Amicizia lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Vivien napisałam ci wiadomość na priva :)
    Odpisalam ;) ;) ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Odpisalam ;) ;) ;)
    ja też dziękuję :)

vivien lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Nienormalna niepamietam dokładnie jakie byly kolorki bo mi bardzo zalezalo na bialym.
    Co do dwoch poziomow to mi nie przeszkadzalo ale teraz mam juz 4 poziomy :P
    Moj kochany maz poprzywiercal dziurki i z 2 zrobily sie 4 poziomy
    Ale nawet bez tego te poziomy sa dobrze rozmieszczone i wystarczylyby ;)

dziękuję za informację :)
    Są białe, zielone i chyba niebieskie :). Ale łóżeczek nie ma :/
    Mam teraz problem, bo nie wiem jakie kupić łóżeczko o.O jakoś żadne mnie nie urzekło póki co albo ceny kosmiczne :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 18:59

Suzy Lee, vivien lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista zakupowa wcale nie robi sie mniejsza ;) mamy prawie wszystko ale zawsze jest cos co trzeba jeszcze kupic ;) pomimo ze kupujemy tylko podstawowe i potrzebne rzeczy :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Lista zakupowa wcale nie robi sie mniejsza ;) mamy prawie wszystko ale zawsze jest cos co trzeba jeszcze kupic ;) pomimo ze kupujemy tylko podstawowe i potrzebne rzeczy :)

hehe skąd to znam, juztyle rzeczy mamy a lista dalej nie ma końca, a teraz jeszcze uśiwadomiłąm sobie, że lampy i karnisze sa do kupienia...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej... mam dla Was jeszcze jedną propozycję zakupową... bardzo nam zależy na wprowadzeniu do sklepu marek SKIP HOP i JJ COle, ale pierwsze zamówienie musi być za 1000. Jeśli zaproponuję Wam, że możecie wybrać sobie dowolny produkt tych dwóch marek w cenie hurtowej, to pomożecie mi uzbierać to pierwsze wielkie zamówienie? Nie liczcie na to, że to będzie 50% ceny detalicznej, bo często marże sklepów są niższe, ale jak zdążyłam rzucić okiem, to jest to dla Was atrakcyjna przecena. (Możecie jeszcze wybierać w asortymencie Boon i wśród niań TOMY).

Ze Skip Hopu może Was zainteresować torba z przewijakiem, organizer do przewijania, słodkie ręczniczki z kapturkowym rogiem, kocyki, nalepki na ściane, osłonka na kran, mata edukacyjna. Przykładowo ręczniczek kosztuje w sklepie 96 zł, a tak to byście miały za 68,65. Maty playspot wyszłyby wam około 100 taniej. Koszt wysyłki u nas to 17zł za kuriera, a nie prawie 30, więc też byście miały sprawnie i nie drogo.

e2b2fc4eef9a0aafmed.jpg

Z tego co mi się kojarzy, to fabrykawafelków.pl ma w miarę pełną ofertę obu marek, więc tam możecie dokonywać wyboru, a u mnie składać zamówienie NA PRIVIE.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 09:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    czesc dziewczyny, ale mam pietra :/ czuje sie niezdrowo, bulgocze mi w brzuchu, wczoraj po kolacji było mi niedobrze 2 dni temu bolał mnie brzuch po wizycie u szwaierki, która ma małe dzieci, zawsze prosiłam zeby mówiła kiedy sa chore, zwłaszcza ze sa nie do opanowania i pija prosto z gwintu, jedza i odkladaja jedzenie do ogólnych talerzy, wyjadaja cukier łyzeczka z cukierniczki i obliana wkładaja spowrotem do cukru normalnie uznaje to jako upierdliwe zachowania dzieci, ale w ciazy boje sie, bo juz przywlokły kilka razy szpitalne wirusy, bardzo agresywne .. no i dzisiaj okazało sie ze jedno z dzieci wymiotowało przez pół nocy. Jak to jesr w 7 miesiacu ciazy. Kruszyny wystarczajaco chronione sa przez łożysko czy jednak ciagle jest sie czego obawiać?

Ja zaraziłam się od takiego 4 latka co to przedszkole zmieniał i byłam w 25tym tygodniu ciąży. To możę być rotawirus, albo norowirus... tak czy owak jelitówkowe- w szpitalu powiedzieli mi, żeby dużo pić jak mogę, jak wymiotuję czy biegunka to elektrolity, i jesli masz biegunke to nie stopowac jej od razu, tylko pozwolic organizmowi troche oczyscic sie z wirusa i dopiero smecte i coś na N można jeszcze brac, tabletki... moge sprawdzic jak ci to potrzebne. No i probiotyki typu Multilac. Do przeczekania... po tygodniu powinno byc okey. do 2tyg mozesz zarażać. Także śledź co z tym dzieciakiem sie dzieje, jaka diagnoza. Kazdy moze to przechodzc inaczej, dzieci gorzej, dorosli słabiej, jedni zygaja inni nie, jednych powala kłócie brzucha innych nic nie kłuje a tylko czują dyskomfort na zołądku.

michaela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Patti temat u nas zamknelismy do narodzin bo jak znam siebie to zaraz zmienie zdanie :) mamy kilka imion w zapasie :) bedzie dobrze.
    Zaczelam prasowac rzeczy dla Maksa :) na lewa strone prasujecie tak?

Prasowałam na lewej stronie i na tej głównej przy pierwszym dziecku... teraz nie miałam na to siły i prasowałam tylko po obu stronach głównej strony, do środka tylko robiłam wyrzut pary.

michaela lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy ten lek na N to nie czasem nifuroksazyd :) mnie tez co jakis czas temu bralo, mialam wlasnie rozowlnienie i mdłości, i jak to wzielam przez kilka dni to mi przeszło :) podobno bezpieczne w ciąży

Suzy Lee, michaela lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOKŁADNIE TEN :) Mnie to nawet na zatwardzenie po tym wzięło ;)

Rika, Amicizia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:55

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ