X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie cierpię plastrów.. ten kto je wymyślił chyba nie miał nigdy opryszczki.. owszem, łatwo się zakładają i zasłaniają co trzeba, ale ktoś nie pomyślał, że trzeba ten plaster potem jakoś zdjąć, więc zrywa się tego strupka (na samą myśl mam gęsią skórkę :/), po to żeby założyć nowy plasterek.. i błędne koło trwa.

Amicizia lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    a ja nie cierpię plastrów.. ten kto je wymyślił chyba nie miał nigdy opryszczki.. owszem, łatwo się zakładają i zasłaniają co trzeba, ale ktoś nie pomyślał, że trzeba ten plaster potem jakoś zdjąć, więc zrywa się tego strupka (na samą myśl mam gęsią skórkę :/), po to żeby założyć nowy plasterek.. i błędne koło trwa.

Nigdy nie mialam z tym problemu :)dla mnie compeed sa wybawieniem :)

m_f lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Hej ja mialam opryszczke chyba z 6 razy !!! jedyne czego uzywalam to plastry compeed ktore byly dozwolone przez mojego gina i tescia lekarza :)opryszczka nie jest grozna chyba ze jest na narzadach plciowych.ja niestety mam tendencje do tego paskudztwa i pojawia sie bardzo czesto!sprobuj pasty cynkowej choc to bedzei masakra zeby to sciagnac :( ale plastry sa naprawde dobre :)

no popatrz a na mnie t elastry nie działają, tylko jeszcze pogarszają i wydłużają proces gojenia się. używam ich tylko jak dopadnie mnie przy jakimś wielkim wyjsciu.

m_f mam dokładnie takie same odczucia jak ty co do tych plastrów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 00:06

m_f lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te plastry to jest jedyne co stosuje i co dziala na mnie :)
    zadne masci zoviraxy ani tym podobne :)

• Lilka Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kobietki MAz mnie ciagnie do lozka :D

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Te plastry to jest jedyne co stosuje i co dziala na mnie :)
    zadne masci zoviraxy ani tym podobne :)

każdy organizm reaguje na co innego :)

dobranoc Lilka

ja tez bede sie zbierac, najwzysza pora :D chociaz nie wiem czy po dzisiejszych emocjach usne :)

Lilka lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Witam sie wreszcie :)

Podpisalismy dziś akt notarialny, jesteśmy juz właścicelami mieszkania, co prawda tylko na papierze, bo dopiero po uruchomieniu kredytu i wpłynięciu poenidzy na konta właściceli nastapi przekazanie kluczy, ale to już jest njamniejszy proble. Bardzo sie ciesze, ze z tymi paniami nie bedziemy miec nic wspólnego. Biuro jeszcze bedzie sie z nimi użerać bo nie chcą płacić prowizji od sprzedaży zgodnie z umowa jaka była podpisana, no i p. Halinka, jedna z tych współwłścicieli, bo chca całą to opłatę zwalić na nią. Ale to już nie nasz problem. W poniedzialek dokumenty trafia do banku, i jeszcze w tym samym dniu kurer dostarczy to do głównego oddziału i we wtorek bank wypłaci im pieniążki, więc jak tylko kaska wpłynie, to umawiamy się na oddanie kluczy, a poniewaz mamy refinans zadatku w umowie, to będziemy wiedzieć, że już poszło i nie będa mogli nas okłamać i przetrzymać :)

Gratulacje :) Fajnie że już się udało i możecie teraz zająć się urządzaniem mieszkania :)
    I koniec z właścicielami mieszkania z piekła rodem :)

Amicizia lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zazdroszczę Wam Dziewczyny że już kupujecie ostatnie rzeczy do kącików i pokoi maluszków.
    U nas dopiero co skończyła się grubsza część remontu, a jeszcze musimy czekać na meble do kuchni, więc perspektywa przeprowadzki dopiero za jakieś 3 tygodnie najwcześniej. A planowałam w październiku już tylko odpoczywać, prać ubranka i kompletować ostatnie rzeczy. A tu wygląda że jeszcze trochę innych rzeczy się zbierze.
    Ale z dobrych rzeczy to przejrzałam w końcu zebrane ubranka i wygląda na to że zbliżam się ku końcowi :) W sumie tak powoli kupowałam i kupowałam i nawet nie wiem kiedy tyle się zebrało. Teraz tylko leżą w torbach i czekają, bo szafie nie ma miejsca :/ A już chętnie bym je układała w szafie małego (której jeszcze nie ma ech :)
    Zresztą wielu takich większych rzeczy typu łóżeczko, pościel, komoda, przewijak, wanienka jeszcze nie mamy, bo zwyczajnie nie mam gdzie tego trzymać... Ale jak Was tak podczytuję to tylko zapisuję co gdzie i jakie najlepiej kupić, więc pewnie będę wszystko hurtowo zamawiała :) Pocieszające jest to że w sumie w większych sklepach i na necie jest wszystko, więc w razie czego nie trzeba dużo szukać.

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    nienormalna wiesz co szczerze to nie wiem gdzie wyslałas mi to zaproszenie? chyba ślepa jestem,
    Ja dziś zrobiłam ciasto kruche ze śliwkami-uwielbiam :) a mój poszedl na grzyby, bo to taki grzybiarz napalony hehe:) zawsze razem chodziliśmy ale tym razem odpuściłam :)

u mnie też dziś kruche ze śliwkami :)
    odwiedzili nas rodzice i przy herbatce większość poszła :)
    wogóle w ciąży jakoś mnie wzięło na pieczenie i działa to bardzo relaksująco :)

Zazdroszczę tych grzybów :) ja bardzo lubię, ale nie mam nikogo tu kto by zbierał, a z niepewnych źródeł to boję się ryzykować.

иιєиσямαℓиα, justa24 lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do imion, u nas będzie Mateusz :)
    Długo się nad tym zastanawialiśmy, bo imię jest w pierwszej dziesiątce najczęściej wybieranych. Chociaż wśród znajomych i rodziny jeszcze nie słyszałam.
    No i z drugiej strony przeglądnęłam setki innych i żadne inne mi do synka nie pasowało, a do tego mam od zawsze jakiś sentyment. Były jeszcze inne propozycje, ale albo mi się nie podobało albo mężowi, czyli norma jak czytam :)
    No i dla mnie mój Mateusz już jest wyjątkowy i jedyny, więc co tam jak będziemy znali innych o tym imieniu :)
    Zresztą w każdym roku panuje moda na jakieś imię. No ale to nam rodzicom powinno się najbardziej podobać :)

Lilka, Nina, иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Vivien czy to któreś z tych?
    http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=%C5%82%C3%B3%C5%BCeczko

Czy u was w DE są inne? :)

Nienormalna tak to jest to STUVA z szufladami, tylko ze ja wzielam biale szuflady ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Hej dziewczyny, moj piatek byl troche dziwny + sufit w lazience zaczal wczoraj wieczorem przeciekac - zawsze cos sie psuje po wizycie hydraulika, jak to mozliwe?! Wiedzialam, ze to kwestia 2-3 dni i bedzie musial wracac i cos naprawiac, na szczescie agencja szybko sie uwinela i juz naprawione :P

Dzis dostalam ten organizer, o ktorym tu pisalysmy - wrzuce zdjecia, moze ktorejs z Was to pomoze :) - myslalam, ze bedzie wiekszy, ale w sumie jest rozpinany po bokach, wydaje mi sie byc pakowny : na zdjeciu jest w nim : 6 pieluszek, paczka chusteczek nawilzanych, body, krem, wkladki laktacyjne i jeszcze spoooro miejsca zostalo :) Ja jestem zadowolona ;)

http://www.iv.pl/images/69764972630933580018_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/46324884317933480391_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/38381961717893838942_thumb.jpg

Xcarolinex moj tez juz zamowiony teraz czekam na dostawe ;)
    Widac ze najważniejsze rzeczy wejda i to sie liczy ;)
    Ja zamowilam czarny albo siwy.Niepamietam :/ skleroza ciazowa :P

• vivien Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Vivien czy twoje łóżeczko z ikei to jest to STUVA?
    U was jest z białymi szufladami? W katalogu w PL widzę zielone :)

Kolor szuflad moglam sobie na miejscu wybrac ;) bylo chyba kilka opcji ;) w katalogu tez sie przerazilam tym zielonym ale na muejscu jak zapytalam o kolor szuflad to bez problemu można bylo wybrac białe ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przez sobote narobiliscie stron ;)

Ja dzis super wypoczęta.Wczoraj na nasza rocznice z mezem poszlismy sobie rano na sniadanko z bufetem do restauracji . Zadzwonilam poprosilam o dwa miejsca z zapytaniem czy mogliby zarezetwowac fotele a Pan ze juz wszystkie fotele porezerwowane :/ i zostają krzesełka :( a ja no bo wie Pan jestem juz na rozsypce w ciazy i trochę ciezko będzie mi usiedzieć :P odrazu zmiana tonu i ze nie ma problemu ze cos wykombinuje :P smialam sie do meza ze juz na koncowce chciałbym jeszcze skorzystać z przywilejów :P
    Na wejściu nawet nazwiska nie musiałam mowic bo juz wiedzieli ze to ja dzwonilam :P
    Super obsluga i Mega wybor.Bylismy z mezem zadowoleni ;)
    Po snadanku pojechalismy do spa i tam spedzilismy reszte dzionka zeby sie odprezyc i nacieszyc soba <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 08:30

Lilka, Lalita2710, иιєиσямαℓиα, Amicizia, blueberry, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy jeszcze co do imienia Filipek.
    Mi osobiście bardzo sie podoba ale moze będzie wam duzo latwiej podiac decyzje jak będziesz trzymala juz synka na raczkach ;)
    U nas od samego poczatku nie bylo dyskusji bo ja zaproponowalam Vivien mojemu mezowi sie bardzo spodobalo i od tamtej pory maz do brzuszka mowi po imieniu i juz sie oswoilismy i czekamy na nasza Vivien.
    U nas w rodzinie nikt nie wie o wyborze imienia powiedziałam ze musi im wystarczyć ze wiedzą jaka jest plec a imie pozostanie do konca niespodzianka :P
    Tyle chociaz naszego B)

иιєиσямαℓиα, Amicizia, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczelismy mowic do brzucha Maks wczoraj i przyjelo sie :) Maksymilian :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 09:36

Nina, иιєиσямαℓиα, yennefer, Amicizia, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 15 września 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziewczęta zasuwacie ze stronkami :) ciężko nadążyć :) u nas będzie Klaudia :)

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Maksymilian Adam. Maksymilian bo Wiko tak chce a Adam po dziecku, tzn ojcu Rafała :)

Lilka, иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    W opisie produktu na stronei IKEI masz zaznaczone, że można dobrać sobie ten kolor szuflad:

Główne cechy produktu
    - Podstawę łóżka można zamontować na 2 różnych wysokościach.
    - Jeden bok łóżka można usunąć, gdy dziecko zacznie samo wychodzić i wchodzić do łóżeczka.
    - Możesz dodać szuflady STUVA pod łóżeczko. Są one sprzedawane osobno i dostępne w różnych kolorach, aby pasowały do wystroju pokoju dziecka.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09003792/

Idę spać, do jutra! :)

dzięki Suzy szukałam tej informacji, ale jej nie zauważyłam :)

Uważacie , że 3 poziomy łóżeczka są niezbędne? W łóżeczkach z ikei są łóżeczka tylko z 2ma poziomami.
    Myślicie że robi to jakąś różnicę?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Jeszcze co do imion, u nas będzie Mateusz :)
    Długo się nad tym zastanawialiśmy, bo imię jest w pierwszej dziesiątce najczęściej wybieranych. Chociaż wśród znajomych i rodziny jeszcze nie słyszałam.
    No i z drugiej strony przeglądnęłam setki innych i żadne inne mi do synka nie pasowało, a do tego mam od zawsze jakiś sentyment. Były jeszcze inne propozycje, ale albo mi się nie podobało albo mężowi, czyli norma jak czytam :)
    No i dla mnie mój Mateusz już jest wyjątkowy i jedyny, więc co tam jak będziemy znali innych o tym imieniu :)
    Zresztą w każdym roku panuje moda na jakieś imię. No ale to nam rodzicom powinno się najbardziej podobać :)
    Bardzo ładne imię - Mateusz to najładniejsze chyba imię z tych takich powiedzmy tradycyjnych. Mi się też podobało to imię, ale w rodzinie jest już jeden Mateusz i do tego ma takie samo nazwisko jak nasze ;) więc wymyśliłam sobie inną wersję Mateusza - Tymoteusz ;). Mężowi się spodobało i już od 3 lat gdzieś wiedzieliśmy , że nasz synek bedzie się tak właśnie nazywał :).
    Mi się osobiście podoba jeszcze Filip aczkolwiek mój mąż nie był zachwycony propozycją , więc mu ustąpiłam :)
    Kiedyś podobało mi się strasznie imię Olaf mojemu mężowi też , aczkolwiek jak juz przyszło co do czego to gdzieś mi faza na to imię totalnie przeszła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 10:41

yennefer lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ