III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya ja nie cierpię plastrów.. ten kto je wymyślił chyba nie miał nigdy opryszczki.. owszem, łatwo się zakładają i zasłaniają co trzeba, ale ktoś nie pomyślał, że trzeba ten plaster potem jakoś zdjąć, więc zrywa się tego strupka (na samą myśl mam gęsią skórkę ), po to żeby założyć nowy plasterek.. i błędne koło trwa.
Amicizia lubi tę wiadomość
-
m_f wrote:a ja nie cierpię plastrów.. ten kto je wymyślił chyba nie miał nigdy opryszczki.. owszem, łatwo się zakładają i zasłaniają co trzeba, ale ktoś nie pomyślał, że trzeba ten plaster potem jakoś zdjąć, więc zrywa się tego strupka (na samą myśl mam gęsią skórkę ), po to żeby założyć nowy plasterek.. i błędne koło trwa.
Nigdy nie mialam z tym problemu :)dla mnie compeed sa wybawieniem
m_f lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lilka wrote:Hej ja mialam opryszczke chyba z 6 razy !!! jedyne czego uzywalam to plastry compeed ktore byly dozwolone przez mojego gina i tescia lekarza :)opryszczka nie jest grozna chyba ze jest na narzadach plciowych.ja niestety mam tendencje do tego paskudztwa i pojawia sie bardzo czesto!sprobuj pasty cynkowej choc to bedzei masakra zeby to sciagnac ale plastry sa naprawde dobre
no popatrz a na mnie t elastry nie działają, tylko jeszcze pogarszają i wydłużają proces gojenia się. używam ich tylko jak dopadnie mnie przy jakimś wielkim wyjsciu.
m_f mam dokładnie takie same odczucia jak ty co do tych plastrów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 00:06
m_f lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:Te plastry to jest jedyne co stosuje i co dziala na mnie
zadne masci zoviraxy ani tym podobne
każdy organizm reaguje na co innego
dobranoc Lilka
ja tez bede sie zbierac, najwzysza pora chociaz nie wiem czy po dzisiejszych emocjach usneLilka lubi tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Witam sie wreszcie
Podpisalismy dziś akt notarialny, jesteśmy juz właścicelami mieszkania, co prawda tylko na papierze, bo dopiero po uruchomieniu kredytu i wpłynięciu poenidzy na konta właściceli nastapi przekazanie kluczy, ale to już jest njamniejszy proble. Bardzo sie ciesze, ze z tymi paniami nie bedziemy miec nic wspólnego. Biuro jeszcze bedzie sie z nimi użerać bo nie chcą płacić prowizji od sprzedaży zgodnie z umowa jaka była podpisana, no i p. Halinka, jedna z tych współwłścicieli, bo chca całą to opłatę zwalić na nią. Ale to już nie nasz problem. W poniedzialek dokumenty trafia do banku, i jeszcze w tym samym dniu kurer dostarczy to do głównego oddziału i we wtorek bank wypłaci im pieniążki, więc jak tylko kaska wpłynie, to umawiamy się na oddanie kluczy, a poniewaz mamy refinans zadatku w umowie, to będziemy wiedzieć, że już poszło i nie będa mogli nas okłamać i przetrzymać
Gratulacje Fajnie że już się udało i możecie teraz zająć się urządzaniem mieszkania
I koniec z właścicielami mieszkania z piekła rodemAmicizia lubi tę wiadomość
-
Kurcze zazdroszczę Wam Dziewczyny że już kupujecie ostatnie rzeczy do kącików i pokoi maluszków.
U nas dopiero co skończyła się grubsza część remontu, a jeszcze musimy czekać na meble do kuchni, więc perspektywa przeprowadzki dopiero za jakieś 3 tygodnie najwcześniej. A planowałam w październiku już tylko odpoczywać, prać ubranka i kompletować ostatnie rzeczy. A tu wygląda że jeszcze trochę innych rzeczy się zbierze.
Ale z dobrych rzeczy to przejrzałam w końcu zebrane ubranka i wygląda na to że zbliżam się ku końcowi W sumie tak powoli kupowałam i kupowałam i nawet nie wiem kiedy tyle się zebrało. Teraz tylko leżą w torbach i czekają, bo szafie nie ma miejsca A już chętnie bym je układała w szafie małego (której jeszcze nie ma ech
Zresztą wielu takich większych rzeczy typu łóżeczko, pościel, komoda, przewijak, wanienka jeszcze nie mamy, bo zwyczajnie nie mam gdzie tego trzymać... Ale jak Was tak podczytuję to tylko zapisuję co gdzie i jakie najlepiej kupić, więc pewnie będę wszystko hurtowo zamawiała Pocieszające jest to że w sumie w większych sklepach i na necie jest wszystko, więc w razie czego nie trzeba dużo szukać.
иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
justa24 wrote:nienormalna wiesz co szczerze to nie wiem gdzie wyslałas mi to zaproszenie? chyba ślepa jestem,
Ja dziś zrobiłam ciasto kruche ze śliwkami-uwielbiam a mój poszedl na grzyby, bo to taki grzybiarz napalony hehe:) zawsze razem chodziliśmy ale tym razem odpuściłam
u mnie też dziś kruche ze śliwkami
odwiedzili nas rodzice i przy herbatce większość poszła
wogóle w ciąży jakoś mnie wzięło na pieczenie i działa to bardzo relaksująco
Zazdroszczę tych grzybów ja bardzo lubię, ale nie mam nikogo tu kto by zbierał, a z niepewnych źródeł to boję się ryzykować.иιєиσямαℓиα, justa24 lubią tę wiadomość
-
Jeszcze co do imion, u nas będzie Mateusz
Długo się nad tym zastanawialiśmy, bo imię jest w pierwszej dziesiątce najczęściej wybieranych. Chociaż wśród znajomych i rodziny jeszcze nie słyszałam.
No i z drugiej strony przeglądnęłam setki innych i żadne inne mi do synka nie pasowało, a do tego mam od zawsze jakiś sentyment. Były jeszcze inne propozycje, ale albo mi się nie podobało albo mężowi, czyli norma jak czytam
No i dla mnie mój Mateusz już jest wyjątkowy i jedyny, więc co tam jak będziemy znali innych o tym imieniu
Zresztą w każdym roku panuje moda na jakieś imię. No ale to nam rodzicom powinno się najbardziej podobaćLilka, Nina, иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:Vivien czy to któreś z tych?
http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=%C5%82%C3%B3%C5%BCeczko
Czy u was w DE są inne?
Nienormalna tak to jest to STUVA z szufladami, tylko ze ja wzielam biale szuflady
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Hej dziewczyny, moj piatek byl troche dziwny + sufit w lazience zaczal wczoraj wieczorem przeciekac - zawsze cos sie psuje po wizycie hydraulika, jak to mozliwe?! Wiedzialam, ze to kwestia 2-3 dni i bedzie musial wracac i cos naprawiac, na szczescie agencja szybko sie uwinela i juz naprawione
Dzis dostalam ten organizer, o ktorym tu pisalysmy - wrzuce zdjecia, moze ktorejs z Was to pomoze - myslalam, ze bedzie wiekszy, ale w sumie jest rozpinany po bokach, wydaje mi sie byc pakowny : na zdjeciu jest w nim : 6 pieluszek, paczka chusteczek nawilzanych, body, krem, wkladki laktacyjne i jeszcze spoooro miejsca zostalo Ja jestem zadowolona
http://www.iv.pl/images/69764972630933580018_thumb.jpg
http://www.iv.pl/images/46324884317933480391_thumb.jpg
http://www.iv.pl/images/38381961717893838942_thumb.jpg
Xcarolinex moj tez juz zamowiony teraz czekam na dostawe
Widac ze najważniejsze rzeczy wejda i to sie liczy
Ja zamowilam czarny albo siwy.Niepamietam skleroza ciazowa -
иιєиσямαℓиα wrote:Vivien czy twoje łóżeczko z ikei to jest to STUVA?
U was jest z białymi szufladami? W katalogu w PL widzę zielone
Kolor szuflad moglam sobie na miejscu wybrac bylo chyba kilka opcji w katalogu tez sie przerazilam tym zielonym ale na muejscu jak zapytalam o kolor szuflad to bez problemu można bylo wybrac białeиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ale przez sobote narobiliscie stron
Ja dzis super wypoczęta.Wczoraj na nasza rocznice z mezem poszlismy sobie rano na sniadanko z bufetem do restauracji . Zadzwonilam poprosilam o dwa miejsca z zapytaniem czy mogliby zarezetwowac fotele a Pan ze juz wszystkie fotele porezerwowane i zostają krzesełka a ja no bo wie Pan jestem juz na rozsypce w ciazy i trochę ciezko będzie mi usiedzieć odrazu zmiana tonu i ze nie ma problemu ze cos wykombinuje smialam sie do meza ze juz na koncowce chciałbym jeszcze skorzystać z przywilejów
Na wejściu nawet nazwiska nie musiałam mowic bo juz wiedzieli ze to ja dzwonilam
Super obsluga i Mega wybor.Bylismy z mezem zadowoleni
Po snadanku pojechalismy do spa i tam spedzilismy reszte dzionka zeby sie odprezyc i nacieszyc soba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 08:30
Lilka, Lalita2710, иιєиσямαℓиα, Amicizia, blueberry, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Suzy jeszcze co do imienia Filipek.
Mi osobiście bardzo sie podoba ale moze będzie wam duzo latwiej podiac decyzje jak będziesz trzymala juz synka na raczkach
U nas od samego poczatku nie bylo dyskusji bo ja zaproponowalam Vivien mojemu mezowi sie bardzo spodobalo i od tamtej pory maz do brzuszka mowi po imieniu i juz sie oswoilismy i czekamy na nasza Vivien.
U nas w rodzinie nikt nie wie o wyborze imienia powiedziałam ze musi im wystarczyć ze wiedzą jaka jest plec a imie pozostanie do konca niespodzianka
Tyle chociaz naszegoиιєиσямαℓиα, Amicizia, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
My zaczelismy mowic do brzucha Maks wczoraj i przyjelo sie Maksymilian
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 09:36
Nina, иιєиσямαℓиα, yennefer, Amicizia, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Suzy Lee wrote:W opisie produktu na stronei IKEI masz zaznaczone, że można dobrać sobie ten kolor szuflad:
Główne cechy produktu
- Podstawę łóżka można zamontować na 2 różnych wysokościach.
- Jeden bok łóżka można usunąć, gdy dziecko zacznie samo wychodzić i wchodzić do łóżeczka.
- Możesz dodać szuflady STUVA pod łóżeczko. Są one sprzedawane osobno i dostępne w różnych kolorach, aby pasowały do wystroju pokoju dziecka.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09003792/
Idę spać, do jutra!
dzięki Suzy szukałam tej informacji, ale jej nie zauważyłam
Uważacie , że 3 poziomy łóżeczka są niezbędne? W łóżeczkach z ikei są łóżeczka tylko z 2ma poziomami.
Myślicie że robi to jakąś różnicę?
-
yennefer wrote:Jeszcze co do imion, u nas będzie Mateusz
Długo się nad tym zastanawialiśmy, bo imię jest w pierwszej dziesiątce najczęściej wybieranych. Chociaż wśród znajomych i rodziny jeszcze nie słyszałam.
No i z drugiej strony przeglądnęłam setki innych i żadne inne mi do synka nie pasowało, a do tego mam od zawsze jakiś sentyment. Były jeszcze inne propozycje, ale albo mi się nie podobało albo mężowi, czyli norma jak czytam
No i dla mnie mój Mateusz już jest wyjątkowy i jedyny, więc co tam jak będziemy znali innych o tym imieniu
Zresztą w każdym roku panuje moda na jakieś imię. No ale to nam rodzicom powinno się najbardziej podobać
Mi się osobiście podoba jeszcze Filip aczkolwiek mój mąż nie był zachwycony propozycją , więc mu ustąpiłam
Kiedyś podobało mi się strasznie imię Olaf mojemu mężowi też , aczkolwiek jak juz przyszło co do czego to gdzieś mi faza na to imię totalnie przeszła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 10:41
yennefer lubi tę wiadomość