III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
kurcze właśnie słucham w DDTVN o zjadaniu własnego łożyska po porodzie przez kobiety
odjęło mi apetyt na cokolwiekWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 09:28
marzycielka29, Suzy Lee, MADZIULA13, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Stuk puk stuk puk dziś ovu pokazuję mi 3 trymestr czy mogę oficjalnie się wprosić ???
Tak ja też własnie oglądałam DTVN i o tym łożysku masakra !!pasia27, polska_dziewczyna, Kropka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny czy wy też pijecie zwykłą herbatę hektolitrami?
Kurcze przez całą ciążę nie piłam, teraz zrobiło się zimno, chłodno i zaczęłam, ale pije co chwilę. A to przecież teina , kofeina i inne świństwa....myślicie, że zwykła herbata może zaszkodzić takie częste picie herbaty?
Bardzo mi zasmakowały te liptonki owocowe
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://alma24.pl/pr_images/8722700307624.jpg&imgrefurl=http://alma24.pl/produkt/7609423/herbata-lipton-cytrusowa-ekspresowa-20-t&h=300&w=309&sz=26&tbnid=jC2y3333uJn6nM:&tbnh=97&tbnw=100&zoom=1&usg=__wM__OBZ_AG0NZNO5w1RTCUAWBEo=&docid=1rfs5IBJHSCmOM&sa=X&ei=Kac6UrLpM-jE0QWQ2oG4AQ&ved=0CDgQ9QEwAw&dur=496
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://alma24.pl/pr_images/8722700140542.jpg&imgrefurl=http://alma24.pl/produkt/52499/herbata-lipton-owoce-lesne-ekspresowa-20-t&h=300&w=316&sz=27&tbnid=9AfreErONVth6M:&tbnh=96&tbnw=101&zoom=1&usg=__x03MXd3F5Qz2BoupSdBeLbDbB64=&docid=RDcMfmEsRnBuFM&sa=X&ei=R6c6UpXbB4q60wXaw4GQBw&ved=0CDgQ9QEwAw&dur=451
-
O tym łozysku juz kiedyś było, widze, że brakuje im tematów, bo dogrzewają to samo z zeszłego roku.
A ja dzis w pracy i jakoś nie bardzo mam co robic przynajmniej na razie i wogóle nic mi się nie chce, tylko spac
Wogóle to dzis spałam sama, bo M. jest chory, cos go rozkłada i nie chce nas zarazić. Wiecie co najdziwniejsze, że jak nie lubie spac sama tak całkiem dobrze mi sie spało, nikt mi nie chrapał do ucha, w łózku tyle miejsca miałam, że szok... ale się wyspałamAle wiedziałam, że mam męża za ścianą to zupełnie inaczej się spi, niż jak go nie ma w ogóle w domu
-
NIenormalna ja w 1 trymestzre mogłam pic tylko zwykłą czarną herbate z cytryną inna nie wchodziła, no i jeszcze zielona ananasowa z biedronki, potem mogłam pic tylko czysto owocowe potem znowu zielona i owocowe, a teraz pijam znowu czarna z cytryną i zielona ananasową. czarna herbata może być groźna jak i kawa, ale jeśli pijesz słabą to raczej nie powinna zaszkodzić. JA jednak pije tez duzo wody i uwielbiam soki jabłkowe. Te soczki to dowó ze na pewno chłopak mi w brzuzku rosnie, bo zarówno mój brat jest wielkim fanem jabłek jak i mój mąż, uwielbia wszystko co jabłkowe i z jabłkami
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
dziękuję bardzo i wskakuję
!!
Tak ciekawe jak one się mają i trzymam kciuki za bezbolesne rozwiązania.
Ja mam dziś dietę od słodkościbo jutro krzywa cukrowa no i zobaczymy jaka słodka jestem
aż się boję ?!
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWelurka - pokoik, tudzież kącik rewelacja!
Vivien - ja bym brała to 3DJEst takie bardziej realistyczne, łątwiej poruszyć wspomnienie
JA dostałam te gipsowe zwykłe na Bezpiecznym Maluchu, to juz nie szukałam tych ramek, ale podobały mi się zawsze te 3D.
Nienormalna- czkawka jest dziecku potrzebna do ćwiczenia przepony i płuc, a słyszałam ostatnio, że herbata jest teoretycznie mniej zdrowa niż słabiutka kawa w ciąży, bo ma więcej różnych związków przyśpieszających ciśnienie i coś tam.
Co do herbat, poprosiłam M. żeby mi kupił jakąś laktacyjną, bo to podobno dobrze zacząć przed porodem, a tym razem zamierzam walczyć o poprawną laktację. Kupił, wczoraj chciałam sobie zrobić, odklejam tą folię i... uderzył mnie po nosie smród ANYŻU, którego nie-zno-szę... kupił, to trudno... będę się z tym męczyć, ale aż mnie zgięło i odłożyłam. Nie chciałam sobie psuć smaku kolacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 09:45
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Amicizia wrote:NIenormalna ja w 1 trymestzre mogłam pic tylko zwykłą czarną herbate z cytryną inna nie wchodziła, no i jeszcze zielona ananasowa z biedronki, potem mogłam pic tylko czysto owocowe potem znowu zielona i owocowe, a teraz pijam znowu czarna z cytryną i zielona ananasową. czarna herbata może być groźna jak i kawa, ale jeśli pijesz słabą to raczej nie powinna zaszkodzić. JA jednak pije tez duzo wody i uwielbiam soki jabłkowe. Te soczki to dowó ze na pewno chłopak mi w brzuzku rosnie, bo zarówno mój brat jest wielkim fanem jabłek jak i mój mąż, uwielbia wszystko co jabłkowe i z jabłkami
.W pierwszej ciązy piłam zieloną a że niestety poroniłam to wolałam nie ryzykować w drugiej. Zmuszałam się do herbaty roibos bezkofeinowa dla kobiet w ciązy, ale beznadziejna w smaku
. Dobra to nie będę przeginać, wypiłam już z rana 2 kubki , wystarczy - odstawiam w takim razie herbatkę bo się boję
-
welurka wrote:Witaj marzycielka
ja wieczorkami popijam herbatkę malinową z zieloną pomieszaną :)teraz jak sie chłodniej zrobiło to mam duże zapotrzebowanie na ciepłe napoje, wcześniej piłam tylko wodę lub nestea
zimno - to gorąca herbatka obowiązkowo -
marzycielka29 wrote:
dziękuję bardzo i wskakuję
!!
Tak ciekawe jak one się mają i trzymam kciuki za bezbolesne rozwiązania.
Ja mam dziś dietę od słodkościbo jutro krzywa cukrowa no i zobaczymy jaka słodka jestem
aż się boję ?!
najgorsze to wypić ten ulepek
Kciukam za wyniki -
Suzy Lee wrote:Welurka - pokoik, tudzież kącik rewelacja!
Vivien - ja bym brała to 3DJEst takie bardziej realistyczne, łątwiej poruszyć wspomnienie
JA dostałam te gipsowe zwykłe na Bezpiecznym Maluchu, to juz nie szukałam tych ramek, ale podobały mi się zawsze te 3D.
Nienormalna- czkawka jest dziecku potrzebna do ćwiczenia przepony i płuc, a słyszałam ostatnio, że herbata jest teoretycznie mniej zdrowa niż słabiutka kawa w ciąży, bo ma więcej różnych związków przyśpieszających ciśnienie i coś tam.
Co do herbat, poprosiłam M. żeby mi kupił jakąś laktacyjną, bo to podobno dobrze zacząć przed porodem, a tym razem zamierzam walczyć o poprawną laktację. Kupił, wczoraj chciałam sobie zrobić, odklejam tą folię i... uderzył mnie po nosie smród ANYŻU, którego nie-zno-szę... kupił, to trudno... będę się z tym męczyć, ale aż mnie zgięło i odłożyłam. Nie chciałam sobie psuć smaku kolacji -
nick nieaktualny
-
też piję często herbatkę earl grey, ale nie za mocną i dodaję mleko. póki co sławetna bawarka nie wytworzyła u mnie mleka
suzy, wczoraj kupiłam herbatkę na laktację Hippa i też zawiera anyż, chyba trza będzie nos zatykać przy piciuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 09:50
Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:ja odstawiłam zieloną zupełnie bo bałam się - gdzieś trafiłam kilkkrotnie na informację, że może powodować poronienia bo ma własciwości antynowotoworowe i niszczy komórki rakowe - może niszczyć też komórki płodu
.W pierwszej ciązy piłam zieloną a że niestety poroniłam to wolałam nie ryzykować w drugiej. Zmuszałam się do herbaty roibos bezkofeinowa dla kobiet w ciązy, ale beznadziejna w smaku
. Dobra to nie będę przeginać, wypiłam już z rana 2 kubki , wystarczy - odstawiam w takim razie herbatkę bo się boję
Ja wiem o zielonej herbaci etylko tyle, że utrudnia wchłaniae kwasu foliowego więc staram sie ją pić jak nei biorę witamin. Ogólnie czytałam, że jest zdrowa i wskazna w ciazy, oczywiście w normalnych granicach spozycia. jak chyba wszystkoNic nie znalazłam na temat poronień powodowanych zieloną herbatą. Zreszta ja nie pije takiej typwej z lisci parzonej tylko ta ekspresowa z biedronki, ona jest na pewno słabsza