X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze właśnie słucham w DDTVN o zjadaniu własnego łożyska po porodzie przez kobiety o.O
    odjęło mi apetyt na cokolwiek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 09:28

marzycielka29, Suzy Lee, MADZIULA13, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez to oglądam :P

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    tez to oglądam :P
    hehe :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stuk puk stuk puk dziś ovu pokazuję mi 3 trymestr czy mogę oficjalnie się wprosić ??? :)

Tak ja też własnie oglądałam DTVN i o tym łożysku masakra !!

pasia27, polska_dziewczyna, Kropka lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy też pijecie zwykłą herbatę hektolitrami?
    Kurcze przez całą ciążę nie piłam, teraz zrobiło się zimno, chłodno i zaczęłam, ale pije co chwilę. A to przecież teina , kofeina i inne świństwa....myślicie, że zwykła herbata może zaszkodzić takie częste picie herbaty?
    Bardzo mi zasmakowały te liptonki owocowe

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://alma24.pl/pr_images/8722700307624.jpg&imgrefurl=http://alma24.pl/produkt/7609423/herbata-lipton-cytrusowa-ekspresowa-20-t&h=300&w=309&sz=26&tbnid=jC2y3333uJn6nM:&tbnh=97&tbnw=100&zoom=1&usg=__wM__OBZ_AG0NZNO5w1RTCUAWBEo=&docid=1rfs5IBJHSCmOM&sa=X&ei=Kac6UrLpM-jE0QWQ2oG4AQ&ved=0CDgQ9QEwAw&dur=496

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://alma24.pl/pr_images/8722700140542.jpg&imgrefurl=http://alma24.pl/produkt/52499/herbata-lipton-owoce-lesne-ekspresowa-20-t&h=300&w=316&sz=27&tbnid=9AfreErONVth6M:&tbnh=96&tbnw=101&zoom=1&usg=__x03MXd3F5Qz2BoupSdBeLbDbB64=&docid=RDcMfmEsRnBuFM&sa=X&ei=R6c6UpXbB4q60wXaw4GQBw&ved=0CDgQ9QEwAw&dur=451

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Stuk puk stuk puk dziś ovu pokazuję mi 3 trymestr czy mogę oficjalnie się wprosić ??? :)

witaj :)
    41witos.gif

rozgość się :)

ciekawe jak nasze ciężarówki te na finishu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 09:33

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym łozysku juz kiedyś było, widze, że brakuje im tematów, bo dogrzewają to samo z zeszłego roku.

A ja dzis w pracy i jakoś nie bardzo mam co robic przynajmniej na razie i wogóle nic mi się nie chce, tylko spac

Wogóle to dzis spałam sama, bo M. jest chory, cos go rozkłada i nie chce nas zarazić. Wiecie co najdziwniejsze, że jak nie lubie spac sama tak całkiem dobrze mi sie spało, nikt mi nie chrapał do ucha, w łózku tyle miejsca miałam, że szok... ale się wyspałam :D Ale wiedziałam, że mam męża za ścianą to zupełnie inaczej się spi, niż jak go nie ma w ogóle w domu :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:

witamy :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIenormalna ja w 1 trymestzre mogłam pic tylko zwykłą czarną herbate z cytryną inna nie wchodziła, no i jeszcze zielona ananasowa z biedronki, potem mogłam pic tylko czysto owocowe potem znowu zielona i owocowe, a teraz pijam znowu czarna z cytryną i zielona ananasową. czarna herbata może być groźna jak i kawa, ale jeśli pijesz słabą to raczej nie powinna zaszkodzić. JA jednak pije tez duzo wody i uwielbiam soki jabłkowe. Te soczki to dowó ze na pewno chłopak mi w brzuzku rosnie, bo zarówno mój brat jest wielkim fanem jabłek jak i mój mąż, uwielbia wszystko co jabłkowe i z jabłkami :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) dziękuję bardzo i wskakuję :)!!

Tak ciekawe jak one się mają i trzymam kciuki za bezbolesne rozwiązania :).
    Ja mam dziś dietę od słodkości :( bo jutro krzywa cukrowa no i zobaczymy jaka słodka jestem :) aż się boję ?!

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj marzycielka :) ja wieczorkami popijam herbatkę malinową z zieloną pomieszaną :)teraz jak sie chłodniej zrobiło to mam duże zapotrzebowanie na ciepłe napoje, wcześniej piłam tylko wodę lub nestea :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, im bliżej końca tym bardziej męczy mnie zgaga :-/ masakra jakaś, jakby mi ktoś podpalił przełyk...:-( zawsze tak pięknie się wysypiam, ale przez tą małpę muszę robić przerwy.

иιєиσямαℓиα, Nina82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka - pokoik, tudzież kącik rewelacja!

Vivien - ja bym brała to 3D :) JEst takie bardziej realistyczne, łątwiej poruszyć wspomnienie ;) JA dostałam te gipsowe zwykłe na Bezpiecznym Maluchu, to juz nie szukałam tych ramek, ale podobały mi się zawsze te 3D.

Nienormalna- czkawka jest dziecku potrzebna do ćwiczenia przepony i płuc, a słyszałam ostatnio, że herbata jest teoretycznie mniej zdrowa niż słabiutka kawa w ciąży, bo ma więcej różnych związków przyśpieszających ciśnienie i coś tam.

Co do herbat, poprosiłam M. żeby mi kupił jakąś laktacyjną, bo to podobno dobrze zacząć przed porodem, a tym razem zamierzam walczyć o poprawną laktację. Kupił, wczoraj chciałam sobie zrobić, odklejam tą folię i... uderzył mnie po nosie smród ANYŻU, którego nie-zno-szę... kupił, to trudno... będę się z tym męczyć, ale aż mnie zgięło i odłożyłam. Nie chciałam sobie psuć smaku kolacji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 09:45

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    NIenormalna ja w 1 trymestzre mogłam pic tylko zwykłą czarną herbate z cytryną inna nie wchodziła, no i jeszcze zielona ananasowa z biedronki, potem mogłam pic tylko czysto owocowe potem znowu zielona i owocowe, a teraz pijam znowu czarna z cytryną i zielona ananasową. czarna herbata może być groźna jak i kawa, ale jeśli pijesz słabą to raczej nie powinna zaszkodzić. JA jednak pije tez duzo wody i uwielbiam soki jabłkowe. Te soczki to dowó ze na pewno chłopak mi w brzuzku rosnie, bo zarówno mój brat jest wielkim fanem jabłek jak i mój mąż, uwielbia wszystko co jabłkowe i z jabłkami :)
    ja odstawiłam zieloną zupełnie bo bałam się - gdzieś trafiłam kilkkrotnie na informację, że może powodować poronienia bo ma własciwości antynowotoworowe i niszczy komórki rakowe - może niszczyć też komórki płodu :/.W pierwszej ciązy piłam zieloną a że niestety poroniłam to wolałam nie ryzykować w drugiej. Zmuszałam się do herbaty roibos bezkofeinowa dla kobiet w ciązy, ale beznadziejna w smaku :/. Dobra to nie będę przeginać, wypiłam już z rana 2 kubki , wystarczy - odstawiam w takim razie herbatkę bo się boję 2dziura.gif

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Witaj marzycielka :) ja wieczorkami popijam herbatkę malinową z zieloną pomieszaną :)teraz jak sie chłodniej zrobiło to mam duże zapotrzebowanie na ciepłe napoje, wcześniej piłam tylko wodę lub nestea :)
    no ja mam dokładnie tak samo :)
    zimno - to gorąca herbatka obowiązkowo :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    :) dziękuję bardzo i wskakuję :)!!

Tak ciekawe jak one się mają i trzymam kciuki za bezbolesne rozwiązania :).
    Ja mam dziś dietę od słodkości :( bo jutro krzywa cukrowa no i zobaczymy jaka słodka jestem :) aż się boję ?!
    będzie dobrze zobaczysz :)
    najgorsze to wypić ten ulepek :)
    Kciukam za wyniki 0wink.gif

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Welurka - pokoik, tudzież kącik rewelacja!

Vivien - ja bym brała to 3D :) JEst takie bardziej realistyczne, łątwiej poruszyć wspomnienie ;) JA dostałam te gipsowe zwykłe na Bezpiecznym Maluchu, to juz nie szukałam tych ramek, ale podobały mi się zawsze te 3D.

Nienormalna- czkawka jest dziecku potrzebna do ćwiczenia przepony i płuc, a słyszałam ostatnio, że herbata jest teoretycznie mniej zdrowa niż słabiutka kawa w ciąży, bo ma więcej różnych związków przyśpieszających ciśnienie i coś tam.

Co do herbat, poprosiłam M. żeby mi kupił jakąś laktacyjną, bo to podobno dobrze zacząć przed porodem, a tym razem zamierzam walczyć o poprawną laktację. Kupił, wczoraj chciałam sobie zrobić, odklejam tą folię i... uderzył mnie po nosie smród ANYŻU, którego nie-zno-szę... kupił, to trudno... będę się z tym męczyć, ale aż mnie zgięło i odłożyłam. Nie chciałam sobie psuć smaku kolacji ;)
    podobno właśnie te laktacyjne wszystkie mają m.in anyż właśnie

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam już ;P

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też piję często herbatkę earl grey, ale nie za mocną i dodaję mleko. póki co sławetna bawarka nie wytworzyła u mnie mleka ;-)

suzy, wczoraj kupiłam herbatkę na laktację Hippa i też zawiera anyż, chyba trza będzie nos zatykać przy piciu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 09:50

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ja odstawiłam zieloną zupełnie bo bałam się - gdzieś trafiłam kilkkrotnie na informację, że może powodować poronienia bo ma własciwości antynowotoworowe i niszczy komórki rakowe - może niszczyć też komórki płodu :/.W pierwszej ciązy piłam zieloną a że niestety poroniłam to wolałam nie ryzykować w drugiej. Zmuszałam się do herbaty roibos bezkofeinowa dla kobiet w ciązy, ale beznadziejna w smaku :/. Dobra to nie będę przeginać, wypiłam już z rana 2 kubki , wystarczy - odstawiam w takim razie herbatkę bo się boję 2dziura.gif

Ja wiem o zielonej herbaci etylko tyle, że utrudnia wchłaniae kwasu foliowego więc staram sie ją pić jak nei biorę witamin. Ogólnie czytałam, że jest zdrowa i wskazna w ciazy, oczywiście w normalnych granicach spozycia. jak chyba wszystko :) Nic nie znalazłam na temat poronień powodowanych zieloną herbatą. Zreszta ja nie pije takiej typwej z lisci parzonej tylko ta ekspresowa z biedronki, ona jest na pewno słabsza :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ