X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    AAaaaaa bo ty mylisz wkłąd chłonny od warstwy izolującej wilgoć "sucha pielucha"! :) Wkłąd chłonny na całe siku to co innego niż ta cienka warstewka do położenia na wkłąd chłonny, która bedzie miala stycznosc z pupką. Koleżanka miała skądś cienki materiał polarowy, pocieła w prostokąty i to wkładała, bo polar odcina jakby to wrażenie mokrości. Może nawet nie głupie byłoby kupienie koca za 9 zł w ikei, polarowego i pociecie go ;)
    A to mi się jeszcze wszystko plącze :D nic nic opanuję to:D A koc to super pomysł.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcaroline będziemy 3mać kciuki ,życzę szybkiego bezbolesnego rozwiązania.

Vivien;) no ba księżniczki mają czas na wyjścia;) hihii

M_f ja mam brzuch ,a już czuję że będę za nim tęsknić :P

m_f, vivien, xcarolinex lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    A to mi się jeszcze wszystko plącze :D nic nic opanuję to:D A koc to super pomysł.

spooookooojnie damy radę... ;) Sama też jeszcze nie chowałam dzieci tylko na wielorazówkach :P Może i zorganizowałam dzien szkolenia dla moich znajomych ciężarówek na poczatku ciaży, z koleżanką która dwójke odchowała na wielorazówkach, ale sama mialam dotąd tylko jedną sztukę, bo późno się o nich dowiedziałam i nie mieliśmy tysiaka na raz, żeby wywalić w zakup pieluch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    m_f nic straconego, zawsze możesz sobie sprawić kolejny brzuszek ;-)
    Ja z kolei tęsknie już za moim dawnym ciałem... Za sprawnością, lekkością i przeświadczeniem, że jak się przesilę to co najwyżej będzie mnie coś boleć, a nie, że komuś zaszkodzę ;-) Widać człowiekowi, a szczególnie kobiecie, nigdy nie dogodzisz ;-)

Nina, pewnie sobie sprawię, ale jeszcze nie teraz :D

Poza tym, nawet jeśli będę w ciąży za jakiś czas, to nic już nie będzie takie samo, bo przecież jest Jasiu, którym trzeba się zajmować :) myślę, że przygotowywania do narodzin drugiego dziecka to już zupełnie inaczej wyglądają :)

Nina82, xcarolinex, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• welurka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcaroline trzymam kciukii z całych sił :)

u nas robi się dzieciowo szykujemy kącik dla Zosi wszystkie ozdoby robię sama , mąż ukulał piękne półki jak skończymy to wrzuce Wam zdjęcie :)

Lalita2710, xcarolinex, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pierwsze zajęcia SR za nami. Okazało się, że prowadzi je położna, do której jesteśmy zapisani. Zapowiada się ciekawie. I te worki do siedzenia są super :) I ogólnie martwiłam się że tak późno zapisaliśmy się, a tu się okazało, że są osoby w 35 tygodniu co maja termin na 23.10 czyli dzine ostatnich zajęć SR, więc tym bardziej się nie stresuję tym czy zdążę ją ukończyć, w końcu Jasiowi z brzuszka wolno wyjść dopiero w październiku :)

i poznałyśmy się dzis z Yennefer :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    spooookooojnie damy radę... ;) Sama też jeszcze nie chowałam dzieci tylko na wielorazówkach :P Może i zorganizowałam dzien szkolenia dla moich znajomych ciężarówek na poczatku ciaży, z koleżanką która dwójke odchowała na wielorazówkach, ale sama mialam dotąd tylko jedną sztukę, bo późno się o nich dowiedziałam i nie mieliśmy tysiaka na raz, żeby wywalić w zakup pieluch.
    hyhy, ja to tak po 2- 3 kupuję co miesiąc, w tym wzięlam tańsze to kilka więcej, jakoś to skompletuję :D

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, 24.09 w Centrum Położniczym Koala w Krk odbędą się warsztaty Zdrowy Niemowlak. Mowa będzie o szczepieniu przeciw rotawirusom, jakieś porady pielęgniarki, spotkanie z blogującą mamą, jak również z psychologiem dziecięcym. Więcej info tu:

http://www.powstrzymajrotawirusy.pl/default.aspx

i tu:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=556554007731657&set=a.106363642750698.19077.106359042751158&type=1&theater

ja już się zapisałam :) są bezpłatne, ale obowiązuje kolejność zgłoszeń!

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex ja też trzymam kciuki!

xcarolinex lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Nina, pewnie sobie sprawię, ale jeszcze nie teraz :D

Poza tym, nawet jeśli będę w ciąży za jakiś czas, to nic już nie będzie takie samo, bo przecież jest Jasiu, którym trzeba się zajmować :) myślę, że przygotowywania do narodzin drugiego dziecka to już zupełnie inaczej wyglądają :)

Zupełnie.

Przede wszystkim mimo opętania myśli tematyką macierzyńsko-dzieciową... nie czuję się tak zaangażowana emocjonalnie w drugiego jak za pierwszym razem w pierwszego - ot innymi słowy, przeżywam z większym dystansem. Czas leci też szybciej, bo jest dużo do roboty w ciągu dnia no i zmęczenie wieksze, bo nie mozna sobie pospać, nie można czytać książek i delektować się masażami czy coś. Pierwsze bezlitośnie rorzuca swoje zabawki po salonie i ciągle się czegoś domaga, więc i schylania masa i dźwigania itp... Kondycja w moim przypadku słabsza, kilogramsów więcej, stawy strzelają ;P No i mniej paniki, emocje, ale jednak z dodatkiem luzu.

m_f, michaela, MamaMadzia, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. wiesz co Suzy, ja moją ciążę przeżyłam naprawdę na luzie, prawie bez stresów. Nie dopuszczałam do siebie myśli, że coś może być nie tak, byłam rzeczywiście spokojna. Ale tu przede wszystkim o tą możliwość zrelaksowania się, wyspania i odpoczynku chodzi ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej tez nie panikowałam na każde ukłucie, ale wiedze mialam jednak mniejsza na ten temat niz dzis, a mnie wiedza i swiadomosc sytuacji uspokaja. Byłam bardzo optymistycznie nastawiona i wręcz wyczekiwałam porodu z ciekawością a nie strachem. Moja taka znajoma ukrywala przed innymi znajomymi ze jest w ciazy do konca, bo niby ze wszystko sie moze zdarzyc nawet przy porodzie - czyli ona miala takie podejscie raczej ze moze sie stac cos zlego do samego końca i nie bede chciala sie potem ludziom tłumaczyć z ciężkich przeżyć". A ja nie, ja właśnie kompletnie odwrotnie- żadnych czarnych myśli i teraz też tak jest, z tymże ogół CIĄŻY wydaje się być czymś mniej nadzwyczajnym niż za pierwszym razem ... nie wiem jak mam to nazwać :)

• aila Ekspertka

Wysłany: 18 września 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex powodzenia i duzo zdrowka!!!!

Dzisiaj byla u mnie polozna.Pocwiczylam kolejne techniki oddechowe.Poza tym uplawy jeszcze sa,pochwa sie oczyszcza,ponoc to normalne i ok.Polozna powiedziala,ze dobrze iz mam juz niewielkie rozwarcie i,ze w szpitalu przez 1,5 h mialam reguralne skurcze co 15 min.Jak to stwierdzila:''moze zaoszczedzilas sobie nawet juz 2 godziny porodu''.
    ...i poleca jak najbardziej sex,nie bac sie go to pomaga i przygotowuje cialo do porodu,ulatwia.
    Coraz czesciej cos tam pobolewa,coraz czesciej doskwiera bol pachwin.Juz dzien X zbliza sie coraz szybciej...

Suzy Lee, pasia27, xcarolinex, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Wy faktycznie wszystkie cztery z czołówki rozpakujecie się na raz! :)

xcarolinex lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    a powiedz masz normalne... czy jakieś zblizone ksztautem do piersi??... czy antykolkowe czy zwykłe??...i piszesz że wymienia się smoczki po 3 miesiąch??...a i jeszcze jedno mówią że jak się karmi piersią to nie karmić niczym innym a czy np wodą lub herbatką z kopru karmisz??...mozna dodatkowo??
    To sa zblizone ksztaltem do piersi a koncowka do sutka.antykolkowe.ja akurat procz poersi daje synkowi wode przegotowana a czasem herbatke ulatwiajaca trawienie.musze go oszukiwac bo ciagle by chcial jesc a ma kolki wiec bawimy sie w butelke ale bardzo niechetnie.
    Herbatki maja glukoze wiec staram sie wiecej wody czyestej dawac.
    Ten rozmiar smoczka swiadczy o przeplywie przez dziurke :-)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efekty naszej pracy czyli Zosiowy kącik :)
    https://www.facebook.com/ezaleska/media_set?set=a.541793669227383.1073741827.100001902646315&type=3

Lalita2710, Kropka lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka, nie da się podejrzeć, bo tylko dla znajomych ;)

A tak a propos, to chyba mamy wspólną znajomą :) świat jest mały :D

pasia27 lubi tę wiadomość

• welurka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm kogo :> :)

m_f lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz powinno być ok :)

https://www.facebook.com/ezaleska/media_set?set=a.541793669227383.1073741827.100001902646315&type=1

m_f, xcarolinex, vivien, Ana27, Suzy Lee, Nina, polska_dziewczyna, Kropka lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    To pierwsze zajęcia SR za nami. Okazało się, że prowadzi je położna, do której jesteśmy zapisani. Zapowiada się ciekawie. I te worki do siedzenia są super :) I ogólnie martwiłam się że tak późno zapisaliśmy się, a tu się okazało, że są osoby w 35 tygodniu co maja termin na 23.10 czyli dzine ostatnich zajęć SR, więc tym bardziej się nie stresuję tym czy zdążę ją ukończyć, w końcu Jasiowi z brzuszka wolno wyjść dopiero w październiku :)

i poznałyśmy się dzis z Yennefer :)

No fajnie zobaczyć się na żywo :)
    Generalnie mi też się początek SR podoba i położna któa je prowadzi to widać że taka z powołania. Liczę że reszta zajęć też będzie też ciekawa.
    Ale też byłam w szoku że generalnie większość dziewczyn na tych zajęcia to właśnie albo okolice 30-35 tydzień. Myślałam że wszyscy to jakoś dużo wcześniej zaliczają.
    Moj synek też ma zakaz wychodzenia przynajmniej do końca października :)

Amicizia lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ