X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Suzy Lee, do wielorazówek poprostu kupwać wkładki czy lepiej jakies takie "sucha pielucha?"

Jakie wkłądki masz na myśli i jaką suchą pieluchę?

Do wielorazówek sa specjalne wkłady do kupienia (np: http://tree-house.pl/pl/p/Wielorazowa-Wkladka-Bambusowa-na-Noc-NOWEJ-GENERACJI-1-sztuka/51 ), na noc zakłada się po dwa, czasem przy wiekszym dziecku i trzy i jeszcze zależy czy masz superchłonne, bawelniane, bambusowe itp... Na kupkę są takie specjalne bibułki, zeby było higieniczniej to potem zczyścić. Są też zestawy do przewijania ekologicznie przy wielorazówkach:

http://pieluszkarnia.pl/product-pol-14123-Zestaw-Cheeky-Wipes-wszystko-w-jednym-BAWELNA.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 20:16

michaela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:56

Suzy Lee, Lalita2710, Nina82, иιєиσямαℓиα, vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Jakie wkłądki masz na myśli i jaką suchą pieluchę?

Do wielorazówek sa specjalne wkłady do kupienia, na noc zakłada się po dwa, czasem przy wiekszym dziecku i trzy i jeszcze zależy czy masz superchłonne, bawelniane, bambusowe itp... Na kupkę są takie specjalne bibułki, zeby było higieniczniej to potem zczyścić. Są też zestawy do przewijania ekologicznie przy wielorazówkach:

http://pieluszkarnia.pl/product-pol-14123-Zestaw-Cheeky-Wipes-wszystko-w-jednym-BAWELNA.html
    No własnie sa wkłady tez sucha pielucha, http://ekorodzinka.pl/179-wkladka-sucha-pielucha-imse-vimse-2-sztuki.html, albo http://pieluszkarnia.pl/product-pol-6562--Milovia-Wkladka-sucha-pielucha.html albo taka która ma warstwe czegostam
    http://www.krainapieluszek.pl/milovia?product_id=1030
    i własnie sie zastanawiam czy to ma znaczenie zeby dzieciak miał sucho przy pupsku bardziej czy standardowe wkłady dają radę?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Nienormalna dostalas meila??

Jutro kolejna rozpakowana mamusia będzie tulila swoja kruszynke ;)
    Xcarolinex trzymam kciuki!!!!!
    tak dostałam :)! Dziękuję ślicznie :)!! Oglądam teraz :)
    <3

vivien lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Dam znac, ale juz przed chwilka napisalam w liscie ciezarówek, ze cesarskiego ciecia nie bedziemy miec ;) Idziemy na wywolanie i jak wszystko pojdzie zgodnie z planem, to urodzimy naturalnie :)
    Jedynie wlasnie boje sie, ze skoncze na cc, ale jestem dobrej mysli ;)
    Chcialabym, zeby jutro sie urodzila, nie lubie szpitali i nie chcialabym tam dlugo zostac... :P

No i wogole to dzis mielismy ostatnie usg - Malenstwo wazy ok ... 3.93kg :P i jakos sama ze soba nie moge wytrzymac - strasznie sie dzis wkurzylam, niektorzy ludzie nie mysla, no ale ... staram sie nie przejmowac tym, a jednak chyba cisnienie przez to w górze :P

Podczytuje codziennie, tyle razy mialam cos napisac, bylam w polowie pisania, a to to trzeba bylo zrobic, pranie, psy, dom posprzatac, dopakowac sie, pokoik skonczyc, ciuszki do skonczonej szafy juz powiesic, drugie lozeczko zlozyc.. no i na tym zlecialo kilka dni :)
    to spora pannica :)
    Fajnie :)
    Czekamy na wieści :)!!!

xcarolinex lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex Trzymam mocno kciuki za Was :)
    Skonczylam prasowanie..kregoslup mi odpada M zrobil kolacje :) 56 i 62 mam juz wyprasowane.W sb bedzie paczka z Pl od rodzinki z M strony ;) ciuszki gazetki mata :) czyli kolejne pranie :) w kartonach mam wieksze ciuszki popiore je na samym koncu.Brzuch mi dokucza dzis ..mam paranoje ranna budze sie spanikowana ze z brzuchem jest cos nie tak.nie umiem tego powstrzymac ale zaczyna mnie to martwic.

xcarolinex, Suzy Lee lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Powoli cos sie u nas zaczyna sie dziać. Brzuch boli, promieniuje na plecy, uderzenia goraca, mdłości...
    raczej nie zapowiada sie ze to juz, ale obserwujemy, moze to pierwsze oznaki. Zobaczymy jutro.
    trzymamy kciuki :)

W ogóle dziewczyny Vivien, Rika, Ella w trójkę się na raz rozpakujcie :D

Suzy Lee lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny - biore Kindle ze soba, wiec dam znac no i jak, bo na tel cos ovu mi nie chce dzialac :/
    Ostatni wieczór w domu z Mala w brzuszku... Kurcze, az wierzyc sie nie chce, ze nastepny bedzie juz we trójke <3

Kropka, Kropka, Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, Lilka, blueberry, vivien, Ana27, m_f, Nina82, marzycielka29 lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex powodzenia jutro, trzymam mocno kciuki :) Sporawą masz córeczkę :) Jak już będziesz po, szybko daj nam znać :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet chcialabym mieć ten komfort i wiedzieć że dziś ostatni dzień w brzuszku, jutro będziemy już razem :)

blueberry, polska_dziewczyna, Nina82, xcarolinex lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    No własnie sa wkłady tez sucha pielucha, http://ekorodzinka.pl/179-wkladka-sucha-pielucha-imse-vimse-2-sztuki.html, albo http://pieluszkarnia.pl/product-pol-6562--Milovia-Wkladka-sucha-pielucha.html albo taka która ma warstwe czegostam
    http://www.krainapieluszek.pl/milovia?product_id=1030
    i własnie sie zastanawiam czy to ma znaczenie zeby dzieciak miał sucho przy pupsku bardziej czy standardowe wkłady dają radę?

AAaaaaa bo ty mylisz wkłąd chłonny od warstwy izolującej wilgoć "sucha pielucha"! :) Wkłąd chłonny na całe siku to co innego niż ta cienka warstewka do położenia na wkłąd chłonny, która bedzie miala stycznosc z pupką. Koleżanka miała skądś cienki materiał polarowy, pocieła w prostokąty i to wkładała, bo polar odcina jakby to wrażenie mokrości. Może nawet nie głupie byłoby kupienie koca za 9 zł w ikei, polarowego i pociecie go ;)

michaela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna jak cie to pocieszy to właśnie zjadłam dwie kanapki z szynką i majonezem przegryzane kanapką z białym serem z dżemem morelowym i popiłam puszką coli ;) Mniam, mniam, mniam ;)

иιєиσямαℓиα, Nina82, michaela, marzycielka29 lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Niezle Niezle :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nienormalna jak cie to pocieszy to właśnie zjadłam dwie kanapki z szynką i majonezem przegryzane kanapką z białym serem z dżemem morelowym i popiłam puszką coli ;) Mniam, mniam, mniam ;)
    hahaha :)
    cóż za zestaw :)
    pocieszyłaś mnie :)
    ja też ciągle coś jem ;). Coli może napiję się jutro , bo kusi oj kusi , a nie kupiłam o.O

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Mam nadzieje, ze jutro ! ;)

Xcarolinex sporawa ta twoja coreczka ;)
    Będzie co na raczkach trzymać;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex... trzymam kciuki aby wszystko poszło prawidłowo ... czekamy na wieści...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Powoli cos sie u nas zaczyna sie dziać. Brzuch boli, promieniuje na plecy, uderzenia goraca, mdłości...
    raczej nie zapowiada sie ze to juz, ale obserwujemy, moze to pierwsze oznaki. Zobaczymy jutro.

Rika trzymam kciuki zeby sie rozwinelo dalej ;)
    Ale by bylo jak byscie z xcarolinex w ten sam dzien urodzily ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jak tak Was podczytuję, to tęskni mi się za moim ciążowym brzuszkiem :P

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    trzymamy kciuki :)

W ogóle dziewczyny Vivien, Rika, Ella w trójkę się na raz rozpakujcie :D

Oj Nienormalna ja chyba przepuszcze kilka kobitek przedemnie ;)
    Mala fika i wogole zadnych oznak rozpoczynającego sie porodu :P
    Moja ksiezniczka musi sie jeszcze upiekszyc do wyjscia ;)

Lalita2710, иιєиσямαℓиα, marzycielka29, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• Nina82 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f nic straconego, zawsze możesz sobie sprawić kolejny brzuszek ;-)
    Ja z kolei tęsknie już za moim dawnym ciałem... Za sprawnością, lekkością i przeświadczeniem, że jak się przesilę to co najwyżej będzie mnie coś boleć, a nie, że komuś zaszkodzę ;-) Widać człowiekowi, a szczególnie kobiecie, nigdy nie dogodzisz ;-)

Suzy Lee, m_f lubią tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ