X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mi mowi ostatnio ze Jestem Jego Najeiekszym Szczesciem Ja i Maly ;) ze Jestem Wspaniala ..moze cos chce?? ;) Kochany jest. I napewno przyniesie do domu czekolade wracajac z pracy :) znajoma wczoraj przyszla na kawe a M od progu jej pranie Malego pokazuje :) ze pierwsze i takir slodkie :)

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie nie mam apetytu na ostre kebaby itd..mam po takim jedzeniu okropna zgage brrr..w Macu bylam na frytkach z 2 razy.gazowanych napoi nie pije zadnych bo mam po nich zgage i jest mi niedobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UROCZO Lilka! :P Mój prania ludziom nie pokazuje, nie chwali się przygotowaniami publicznie ani nic... może dlatego, ze to drugie dziecko... ale widzę, że coraz bardziej się przejmuje, dzisiaj dzwonił do mnie jak jeszcze byłam w gabinecie, czy już widać coś że się mały szykuje, czy coś się obniża, nie obnizą, skraca, zmiękcza...

Lilka, michaela lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam tak jak Suzy. Dziecka niczym nie dopajać chyba że ma kolki czy coś to można spróbować z jakaś herbatką koperkową ale ogólnie to będzie zima, nie będzie upałów więc nie ma takiej potrzeby. Ja przy Wiktorze butelki miałam dwie i użyłam ich dosłownie kilka razy, jak ściągałam mleko a mąż karmił. Dopiero jak był większy to pił trochę z butelek mleko z kaszką ale bardzo szybko przeszedł na kubeczki.
    Ja byłam wczoraj na wizycie i na razie nic się nie kroi ;p Szyjka długa ale miękka, i jak powiedziała moja lekarka ,,w tym tygodniu raczej nie urodzę'' ;p
    Wczoraj po tych gościach byłam wykończona, dodatkowo jeszcze ta choroba ale dzisiaj już jest lepiej.

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy to nasze pierwsze :) i pewnie dlatego jestesmy tak podekscytowani..M to chyba za bardzo bo pyta kiedy nastepne hehe..niech urodze najpierw Maksa :) potem bede myslec..ale nspewno chcialabym wiecej dzieci.ja jestem jedynaczka na szczescie mam duzo kuzynostwa i nigdy nie czulam sie sama ale fajnie bylo by miec wiecej dzieciaczkow.Twoj maz moze prania nie pokazuje ale napewno sie cieszy :) a Wasz Jas jest przecudny :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Uważam tak jak Suzy. Dziecka niczym nie dopajać chyba że ma kolki czy coś to można spróbować z jakaś herbatką koperkową ale ogólnie to będzie zima, nie będzie upałów więc nie ma takiej potrzeby. Ja przy Wiktorze butelki miałam dwie i użyłam ich dosłownie kilka razy, jak ściągałam mleko a mąż karmił. Dopiero jak był większy to pił trochę z butelek mleko z kaszką ale bardzo szybko przeszedł na kubeczki.
    Ja byłam wczoraj na wizycie i na razie nic się nie kroi ;p Szyjka długa ale miękka, i jak powiedziała moja lekarka ,,w tym tygodniu raczej nie urodzę'' ;p
    Wczoraj po tych gościach byłam wykończona, dodatkowo jeszcze ta choroba ale dzisiaj już jest lepiej.
    Ja z koli słyszałam na pewnym szkoleniu o zdrowiu kobiet, jak wypowiadała się taki pani profesor, starsza pediatra z wieloletnim doświadczeniem, że właśnie dzieci za mało piją i trzeba im podawać wodę do picia lub herbatki, bo mówiła, że dla dziecka mleko mamy to jak schabowy z ziemniakami, a dziecku tez chce się pić i pokazywała takie tabelki, w których było napisane ile ml wody powinien pic niemowlak, a potem starsze dziecko, więc ja jestem tego samego zdania.

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może te fast foody todla tego że mają troszkękalorii i wyraziste smaki i np dziciak potrzebuje nabrać jeszcze przed wyjsciem trochę wagi? Hmm.... ja jeszcze trzymam się z daleka, ale kto wie jak bedzie za pare tygodni.:) Fajni Ci wasi męzowie :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem w efekcie jedynaczką, choć nie jedyną ciążą mamy i tez mam bardzo liczną rodzinę, tylko tata miał 6 rodzeństwa ;) Więc tez tych kuzynów i kuzynek troszkę jest... Mąż się cieszy - no jasne że się cieszy :P Do tego stopnia to przeżywa w środku, ze już wiem że nawet jakby miał już to prawko, to nie wiózłby mnie do porodu :P Za pierwszym razem był w takim szoku na poczatku że to JUŻ, że z zimna zaczął się trząś i musiałam mu dac dwie tabsy uspokajające zanim z domu wyszliśmy :P heheh cos czuje ze bedzie podobnie tym razem. Załatwiłam na szczescie dobrego kolege do podwózki jeśli akurat nie bedzie w pracy.

Lilka, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a na obiad gotuję w końcu barszcz biały :D z białą kiełbaską i jajkiem :)

Ja gotowałam ostatnio. A dziś w menu risotto z kurczakiem, pieczarkami, mocno doprawione tymiankiem :P

A co do dokarmiania.. ja musiałam dokarmiać, bo nie miałam pokarmu. Potem było ciężko go przestawić na pierś, bo się nauczył z tej flaszki już. Dużo zdrowia i nerwów mnie to kosztowało, ale się udało. Butelkę miałam Lovi (nadal mam, bo czasem Jasiek dostaje odciągane), polecam te butelki. Potem już nie miał problemów z piciem tego i tego naprzemiennie. Ale uważam, że lepiej z butelką nie startować, jeśli nie ma takiej potrzeby. Ja żałuję, że podałam butelkę, mogłam ten pierwszy okres co nie miałam pokarmu dokarmiać np. po palcu albo kubeczkiem..

• Lilka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ojciec ma 8 rodzenstwa i pomimo ze z nim kontaktu nie mam mam kontakt z kuzynostwem :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zupe dyniową:) U mnie radośćmęza przekuwa się w energię spożytkowaną na prace remontowe, oszalał. Juz mu zabraniam, i każe odpoczywać, fukam, jak zabiera się za mycie okien, wole miec brudne okno a męż zdrowego... wariat głaszcze minie po brzuhu przez sen:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 18 września 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Polska Dziewczyno.. nie zaleca się przepajania dziecka czymkolwiek jeśli nie ma upałów lub wyraźnych zaleceń lekarza z powodu np. dolegliwości brzuszkowych, czy z zaparciami czy coś podobnego u maleństwa.

Uważam, że antykolkowe ponieważ po co testować na dziecku te nieantykolkowe... i tak wiekszosc dzieci ma kolki, a nawet jeśli nie, to to są dopiero uczące się jak funkcjonować brzuszki, więc dlaczego im utrudniać pracę :)

Co do tego czy zbliżone do piersi czy nie... często to jest bajer reklamowy, a wg mnie TT z piersią mają niewiele wspólnego, smoczek Avent jest miękkszy przy piciu- próbowałam. Ponad to jeśli dziecko ma zaczac kaprysić na pierś to zrobi to niezależnie od marki butelki i jej super smoczka. Picie ze smoczka każdej firmy jest bowiem łątwiejsze niż picie z piersi, gdzie dziecko musi ugniatać sutek do podniebienia, a z butelki jedynnie ssaći leeeeeciiii smaczne mniamniu.

Smoczki sa podzielone rozmiarami dziurki na 1ki; 2jeczki i 3jki no i potem KASZKOWE. KAżdy rozmiar smoczka odpowiada jakiemuś przedizałowi wiekowemu, ponieważ dziecko rośnie i jego siła ssania i zapotrzebowanie na pokarm zwiększa się, więc nie można być cały czas na jednej małej dziureczce.
    Noworodek zadławiłby się pijąc z większego przepływu, za to 3miesięczniak się zamęczy próbując wyssać potrzebnego mu łyka z mikro dziurki dla noworodka.
    Suzy Lee lubię czytać Twoje wpisy, to takie dobre rady doświadczonej mamy dla pierworódki :)

michaela, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, mój Mąż mi też mówi duuużo komplementów i ja jemu też, bo niby czemu to ma działać tylko w jedną stronę? Spróbujcie - te dziewczyny, które piszą, że mężowie im nic miłego nie mówią - zacząć mówić im miłe rzeczy, zobaczycie jak to działa. Taki skomplementowany facet aż puchnie z dumy, uśmiecha się, chodzi cały zadowolony.. warto :)

Rika, vivien, иιєиσямαℓиα, michaela, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    No nie żartuj! ale na pewno jakieś komplementy Ci mówił! Niektórym ludziom bardzo ciężko wyrażać emocje może należy do takiej grupy ludzi? Moj ojciec i tesciowa na przyklad... z tymze tesciowa mowi o tym wprost, ze nie umie - ona okazuje swoje pozytywne uczucia kupując innym rzeczy (nie zawsze trafione, bo gusta mamy... inne ;P)
    poważnie :)
    on chyba właśnie z tego typu ludzi jest :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF masz racje czasem warto poudawac taka bezradna kobietke ktora bez Tego Jedynego bylaby zgubiona w tym strasznym swiecie :) Ja mojemu M mowie czesto mile rzeczy ;) i widze jak to na niego dziala :)

m_f, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    heh, mój Mąż mi też mówi duuużo komplementów i ja jemu też, bo niby czemu to ma działać tylko w jedną stronę? Spróbujcie - te dziewczyny, które piszą, że mężowie im nic miłego nie mówią - zacząć mówić im miłe rzeczy, zobaczycie jak to działa. Taki skomplementowany facet aż puchnie z dumy, uśmiecha się, chodzi cały zadowolony.. warto :)

M_f dobra rada ;) wkoncu online tez sa normalnymi ludzmi i jak kazdy chcieliby byc od czasu do czasu chwaleni ;)
    Ja bez okazji nieraz robie mezowi niespodzianki ;)
    Usmiech ma przez caly dzien od ucha do ucha :P

m_f lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    u nmie nawet to nie działa :)
    ja mu często mówię coś miłego, a on mi nie :P

m_f lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra fajnie się z wami gada, ale mszę się zbierać na KTG, do zobaczenia :)

Rika, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam robić mojemu mężowi małe niespodzianki :) albo mu kupię coś smacznego, co wiem, że lubi - jakieś słodycze, albo coś fajnego ugotuję, albo upiekę jakieś ciasto które mu smakuje. Czasem kupię też jakiś drobiazg bez okazji, ale to nie o to chodzi, żeby kasę wydawać koniecznie. Tylko o podejście do sprawy. A on mi kupuje kwiaty bez okazji, jak np. wczoraj :) i często też jakieś słodycze które lubię. Jak idzie do sklepu to czasem robi mi taką niespodziankę i coś przyniesie.

vivien, pasia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ