III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny a czy przy karmieniu można pić herbatę czy też raczej nie bo do mleka przechodzą szkodliwe substancje ?
Czarną herbatę też piję teraz, zwłaszcza z miodem. W pierwszej ciąży uwielbiałam herbatę z miodem. 2 dziennie zawsze piłam i spoko, nic się małemu nie działo
A herbatki laktacyjne, są z anyżem to prawda. Ja też nie lubię Sa tez różne tabletki, dostępne bez recepty.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Można, ja piłam właśnie z mlekiem na laktacje. To takie sposoby naszych babć, nie wiem czy pomagała ale próbowałam
Czarną herbatę też piję teraz, zwłaszcza z miodem. W pierwszej ciąży uwielbiałam herbatę z miodem. 2 dziennie zawsze piłam i spoko, nic się małemu nie działo
A herbatki laktacyjne, są z anyżem to prawda. Ja też nie lubię Sa tez różne tabletki, dostępne bez recepty.
-
U mnie spokój. Tzn szyjka długa chociaż miękka i to drugi poród więc różnie może być. Ale chciałabym rodzić w tym tygodniu 23-30 wrzesień. Trochę się boję wagi małego. Dotychczas szłyśmy z xcarolinex łeb w łeb a wczoraj pisała że jej mała już ma 3900.
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Ja wiem o zielonej herbaci etylko tyle, że utrudnia wchłaniae kwasu foliowego więc staram sie ją pić jak nei biorę witamin. Ogólnie czytałam, że jest zdrowa i wskazna w ciazy, oczywiście w normalnych granicach spozycia. jak chyba wszystko Nic nie znalazłam na temat poronień powodowanych zieloną herbatą. Zreszta ja nie pije takiej typwej z lisci parzonej tylko ta ekspresowa z biedronki, ona jest na pewno słabsza
Rozmawiałam, również z położna laktacyjną o herbatkach na laktacje to powiedziała ,ze jak mi smakuje to mogę pić ale nie mam się spodziewać, że mleka będzie więcej itp.иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:U mnie spokój. Tzn szyjka długa chociaż miękka i to drugi poród więc różnie może być. Ale chciałabym rodzić w tym tygodniu 23-30 wrzesień. Trochę się boję wagi małego. Dotychczas szłyśmy z xcarolinex łeb w łeb a wczoraj pisała że jej mała już ma 3900.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 10:36
-
иιєиσямαℓиα wrote:kurcze właśnie słucham w DDTVN o zjadaniu własnego łożyska po porodzie przez kobiety
odjęło mi apetyt na cokolwiek
Mnie się zrobiło słabo jak usłyszałam o porodach lotosowych, bo oprócz kulturowego znaczenia jakoś nie widze ni jak wytłumaczenia w naturze takiego pomysłu... -
Co do czarnej Herbaty to wyczytalam ze w ciazy jest bezpiecznie jak sie zaleje na 10sekund woreczek,pozniej wylewamy to do zlewu i zaparzamy ponownie.Wtedy juz do kubka normalnie do picia.Wowczas ta herbata nie ma tyle kofeiny co ta zalana za pierwszym razem
Taka czrna herbate pijej bez wyrzutow sumieniaиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Ja wiem o zielonej herbaci etylko tyle, że utrudnia wchłaniae kwasu foliowego więc staram sie ją pić jak nei biorę witamin. Ogólnie czytałam, że jest zdrowa i wskazna w ciazy, oczywiście w normalnych granicach spozycia. jak chyba wszystko Nic nie znalazłam na temat poronień powodowanych zieloną herbatą. Zreszta ja nie pije takiej typwej z lisci parzonej tylko ta ekspresowa z biedronki, ona jest na pewno słabsza
-
yennefer wrote:piękny pokoj Welurka! super przykład że dla dziewczynki można coś fajnie urządzić nie na różowo
U nas króluje szarość biel i czerń dla małej, i tak będzie mase kolorów w ubrankach zabawkach, a ja jakos na ścianach komplenie tego nie widziałam:) -
Nienormalna slynna bawarke pilam jedna dziennie ale odkad maly ma kolki to unikam mleka bo widzialam ze po sie meczyl jak ja sobie dogodzilam..odkad zastapilal zwykla herbatka jest okco do zielonej to pilam w ciazy z umiarem oczywiscie.wszystkie owocowe w tym malinowa ale z owocow nie lisci,herbatke erl greja,zwykla,miete,no i jakies dziwne z imbirem..kawe odstawilam ale zastapilam czekolada albo kakao
Teraz pije laktacyjna 2xdziennie,owocowa,zielon,slaba czarna i duzo duzo wodyиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość