X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    dziewczyny czy Babcie wybieraja się do Was z pomocą? Bo ja widze że moja mama chce do nas koniecznie pryjechać i na święta również (czyli z tego zrobiłby się prawie miesiąc, a ja nie wiem czy to najlepszy pomysł... my pracujemy w domu mąż tylko 2x w tygodniu wychodzi z domu do 15 a tak jest cały czas. uhh... nie wiem czy to jest najlepszy pomysł, bo ja chyba wolałabym wypracować swój własny rytm, poznac dziecko siebie... mamy urazic nie chce ale obawiam sie że taki miesiąc skończy sie kłótnia...cholera, no co tu zrobić, już mówie za wolałabym żebyśmy byli sami, to mam dalej swoje ze przyjedzie na 3 dni chociaż... ja bym sie wolała do świąt ogarnąc i dopiero w święta zobaczyć, ewentualnie zdecydowac oczymkolwiek jak już będzie wiadomo czy faktycznie źle się czuję...

3 dni to nie tragedia :) Jak chcesz po szpitalu miec troche czasu na oswojenie sie z mezem z dzidziusiem, to niech przyjedzie zobaczyć wnuka po tygodniu na te 3 dni, a potem na święta dopiero, jeśli sie zgodzicie. Ja tam bym chciala, żeby moja mama mi pomogła przynajmniej tydzien u mnie w domu z obowiazkami domowymi i Jasiem, no ale u nas to troszke juz inaczej bo drugie dzeicko. A u was babcia p oprostu chce zobaczyc malenstwo póki taki maleńkie pewnie ;) 3 dni myślę jest do przełknięcia.

michaela lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz chyba żle zreagowałam na stwierdzenie: przyjadę! mniejszy opór wywołała by propozycja - mogłabym przyjechac Wam pomóc... Bo to doceniam bardzo. A mam chce przyjechać jeszcze przed porodem. Ja raczej tego nie chce, bo juz powoli zaczynam unikac rozmów o porodze z kimkolwiek,za bardzo mnie to rozprasza, muszę uspokajac czyjeś obawy i strachy, a to przeszkadza mi w skupieniu. poza tym termin jest na 14 tydzień więc jeśli przyjada na święta to akurat odrobinę ponad tydzień póżniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2013, 15:40

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zareagowałam źle i z wewnętrznym buntem, jak niedawno mama mi po prostu oznajmiła telefonicznie, że przekażą mi podkłady happy dla małego jak przyjadą zobaczyć wnuka do szpitala, że będą pierwsi na co ja w duchu "he- he... he-he eee WTF?! ale kto Wam powiedział, że ja chce kogokolwiek widzieć w szpitalu? Nikt mnie o zdanie nie zamierza pytać? Może chcę być sama?" Później ochłonęłam, pomyślałam sobie oookey- wymagam, żeby rzucili prace natychmiast jak sie zacznie, żeby mi Jaśka niańczyli, a potem odwieźli i żeby pomagała mi przez tydzien w domu, a będę robić jakies fochy, że mnie raz w szpitalu odwiedzą. W sumie co mi szkodzi. Tata i tak długo nie usiedzi, będa może z godzinę na oddziale, więc niech już sobie przyjdą jak muszą.

Michaela.. nie ma co pierniczyć- sytuacja każdego jest inna, jak i rodzice też :) Z mojej perspektywy 3 dni PO PORODZIE jak juz wrocisz do domu (najlepiej tak z dwa dni pozniej dopiero) wydaje mi sie ze to nie dramat, żeby ona przyjechała. 2 miesiące to faktycznie dużo za dużo, miesiąc też, ale 3 dni- to nie wiele. Sama oceń :)

Rucia lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :0 ja dzisiaj postanowiłam iśc na spacer poszłam do teściów na kawke a tam niespodzianka dla Natalki cała reklamówka ślicznych ciuszków jak bede miała chwilke to wrzuce jutro zdjęcia. Moja teściowa szaleje na zakupach :)

Rucia, Suzy Lee lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka:) ja juz się lepiej czuje:) wykurowałam się nawet dość szybko odziwo samymi domowymi spoobami, no i siedzeniem w domu .. nawet nie musialam sie zmuszać bo mialam co robić po tym malowaniu posprzatałam całe mieszkanko :) a do okien przyszła teściowa. Dziś sie biore za pranie wszytskiego no i zostanie torba juz tylko do spakowania.

Jutro mam wizyte u gin i odstawiam leki..ciekawa jetem bardzo jak to będzie bez nich..dlatego na wszelki wypadek muze mieć już wszysko gotowe.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za słowa otuchy. Teraz na razie już czuję się o wiele lepiej :)
    Najgorzej jest w nocy, jak nie mogę spać, wstaję i snuję się po domu i myśle o głupotach.

Byłam dziś na osiedlu - szukałam w osiedlowych sklepach staników do karmienia, matko święta rozmiar 90/95 E nie istniej ...wszędzie 75 C, D i 80 i 85 D co najwyżej....no i jestem zmuszona zamówić przez allegro :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2013, 16:48

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy ze szpitala ;) Maks wazy 1890 ;) i wszystko z tego mega szybkiego usg wyglada ze jest ok.ja mialam cisnienie 160/100 za to :p mysle ze emocje mam nadzieje ze tylko emocje choc mierze cisn regularnie i mam zawsze ok 100/70 ;)a tu taki zonk.

иιєиσямαℓиα, yennefer, Lalita2710, xcarolinex lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dziewczyny dzięki za słowa otuchy. Teraz na razie już czuję się o wiele lepiej :)
    Najgorzej jest w nocy, jak nie mogę spać, wstaję i snuję się po domu i myśle o głupotach.

Byłam dziś na osiedlu - szukałam w osiedlowych sklepach staników do karmienia, matko święta rozmiar 90/95 E nie istniej ...wszędzie 75 C, D i 80 i 85 D co najwyżej....no i jestem zmuszona zamówić przez allegro :/.

Tak masz racje w nocy sie glupie mysli placza po glowie ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:

a szukałaś w jakimś Smyku czy innych podobnych sklepach?
    chociaż pewnie tam pewnie masz dalej.
    Na allegro też można się dokładnie wymierzyć i posprawdzać z ich opisami.

ja od jakiegoś czasu mam wręcz uczulenie na staniki... w domu zawsze ściągam bo dosłownie każdy czuje, nawet niby takie wygodny do ciąży i karmienia.
    mam nadzieję że to moim piersiom nie zaszkodzi, że nic ich nie podtrzymuje :)

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna każda z nas ma chyba obawy czy będzie dobrą matką.
    Ale zgadzam się że jest coś takiego jak instynkt macierzyński i dlatego miliony kobiet daje rad, więc my też damy! :)

ja jestem na razie tak zaaferowana zbliżającą się przeprowadzką, że bardziej myślę żebyśmy że wszystkim zdążyli, a potem to wszystko się jakoś ułoży :)

иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie :) Uśmiecham się choć nie powinno mi być do śmiechu, bo wczoraj wracając od moich rodziców błysnął nam radar fuck :) w zeszłym miesiącu mandat, teraz radar, masakra :D Chyba kupię mężowi na gwiazdkę cb radio. Jestem już nieco zmęczona tymi naszymi weekendowymi wycieczkami, wracam do domu i śpię do 14, wszystko mnie boli, najbardziej prawe więzadło w pachwinie. Dziś ledwo wstałam z łóżka tak mnie połamało

Myślałam, że przeczytam radosne nowiny od vivien w końcu a tu zonk :)

Lalita świetne zakupy Ci się udały (mam identyczną jeansową koszulę z reserved :D )

Moja mama bardzo by chciała przyjechać i mi pomóc w pierwszych czynnościach przy maluszku ale nie wiem czy ja tego chcę. Chyba wolałabym żeby dała nam chwilę na oswojenie się z sytuacją i dopiero po jakimś czasie żeby przyjechała.

Lalita2710, vivien lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ja tez zareagowałam źle i z wewnętrznym buntem, jak niedawno mama mi po prostu oznajmiła telefonicznie, że przekażą mi podkłady happy dla małego jak przyjadą zobaczyć wnuka do szpitala, że będą pierwsi na co ja w duchu "he- he... he-he eee WTF?! ale kto Wam powiedział, że ja chce kogokolwiek widzieć w szpitalu? Nikt mnie o zdanie nie zamierza pytać? Może chcę być sama?" Później ochłonęłam, pomyślałam sobie oookey- wymagam, żeby rzucili prace natychmiast jak sie zacznie, żeby mi Jaśka niańczyli, a potem odwieźli i żeby pomagała mi przez tydzien w domu, a będę robić jakies fochy, że mnie raz w szpitalu odwiedzą. W sumie co mi szkodzi. Tata i tak długo nie usiedzi, będa może z godzinę na oddziale, więc niech już sobie przyjdą jak muszą.

Michaela.. nie ma co pierniczyć- sytuacja każdego jest inna, jak i rodzice też :) Z mojej perspektywy 3 dni PO PORODZIE jak juz wrocisz do domu (najlepiej tak z dwa dni pozniej dopiero) wydaje mi sie ze to nie dramat, żeby ona przyjechała. 2 miesiące to faktycznie dużo za dużo, miesiąc też, ale 3 dni- to nie wiele. Sama oceń :)
    Suzy ale niech przyjada nawet na dłużej, na całe święta do sylwestra super, jak by chcieli mnie odwiedzać w szpitalu - okej, rozumiem że chca się wnukiem nacieszyć, ale wspólne mieszkanie w momencie przed porodem, wyjazdu do szpitala i od razu po powrocie nie jest dobrym pomysłem dla mnie. Moi rodzice są wspaniali ale dość chaotyczni, bardzo dynamiczni, maja swój sposób na życie totalnie inny od mojego. Ja wszystko lubie poukładać, robić mniej wolniej. Ogień i woda. To sie nie sprawdzi w takim momencie.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze odnośnie mamy, to ja nie wyobrażam sobie żeby moja nie przyjechała :)
    Moi rodzice pewnie przyjadą od razu zobaczyć wnuka. Potem myślę że tak 2 tygodnie mąż będzie ze mną żebyśmy oswoili sytuację i pobyli sami z synkiem. Tu akurat o gotowanie się nie martwię, bo on lubi, sprzątać już gorzej ale to już nie będzie miał wyjścia :)
    No a potem właśnie chciałabym żeby mama przyjechała, jak on wróci do pracy. Tylko właśnie dopiero wtedy jak już sama opracuję jakąś metodę karmienia, kąpania itp :)
    Ja to bym nawet chciała żeby mama została jak najdłużej, bo mamy super kontakt, ale ona pracuje zawodowo, więc pewnie też jakoś długo nie posiedzi, a mieszka 160km od nas. I tak teraz przyjeżdża prawie co tydzień pomagać przy sprzątaniu nowego mieszkania, pakowaniu itp.

No ale drugiej strony zgadzam się w zupełności, że to powinna być nasza decyzja, nie mamy, kiedy i czy w ogóle ma przyjechać.

82do20mm8gkktux6.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    a szukałaś w jakimś Smyku czy innych podobnych sklepach?
    chociaż pewnie tam pewnie masz dalej.
    Na allegro też można się dokładnie wymierzyć i posprawdzać z ich opisami.

ja od jakiegoś czasu mam wręcz uczulenie na staniki... w domu zawsze ściągam bo dosłownie każdy czuje, nawet niby takie wygodny do ciąży i karmienia.
    mam nadzieję że to moim piersiom nie zaszkodzi, że nic ich nie podtrzymuje :)
    tak w symu też kończy się rozmiar na 85 D były jakieś unikaty na 90 D :/

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    No i jeszcze odnośnie mamy, to ja nie wyobrażam sobie żeby moja nie przyjechała :)
    Moi rodzice pewnie przyjadą od razu zobaczyć wnuka. Potem myślę że tak 2 tygodnie mąż będzie ze mną żebyśmy oswoili sytuację i pobyli sami z synkiem. Tu akurat o gotowanie się nie martwię, bo on lubi, sprzątać już gorzej ale to już nie będzie miał wyjścia :)
    No a potem właśnie chciałabym żeby mama przyjechała, jak on wróci do pracy. Tylko właśnie dopiero wtedy jak już sama opracuję jakąś metodę karmienia, kąpania itp :)
    Ja to bym nawet chciała żeby mama została jak najdłużej, bo mamy super kontakt, ale ona pracuje zawodowo, więc pewnie też jakoś długo nie posiedzi, a mieszka 160km od nas. I tak teraz przyjeżdża prawie co tydzień pomagać przy sprzątaniu nowego mieszkania, pakowaniu itp.

No ale drugiej strony zgadzam się w zupełności, że to powinna być nasza decyzja, nie mamy, kiedy i czy w ogóle ma przyjechać.
    Zdaje sie że wiele z nas ma podobnie w takim razie. :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien trzymam kciuki i nie puszczam dopoki nie urodzisz :*

vivien lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wysprzątałam jeden pokój tak generalnie, poodkurzałam cały dom i po prostu się zasapałam jak staruszka...a wiem, ze lepiej juz nie będzie:( a jak pomyślę , ze jeszcze trzeba tyle po remoncie sprzątać, to słabnę, mąż będzie większość robił, ale i tak jest już mega zmęczony, ale za miesiąc chcemy się wprowadzić.

Co do pomocy mamy, ta ja akurat jestem za tym, żeby przyjechała, bo jej ufam:-)i pewnie cała rodzina się zwali na święta, to chyba oszaleję!!! nie wyobrażam sobie szykować świąt, nawet wszystkiego do kuchni nie mamy typu sprzętu, talerzy itd...wszyscy mówią, że pomogą, ale jakoś ogarnia mnie panika jak o tym wszystkim pomyślę...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina a to w moim przypadku nie ma nic wspólnego z zaufaniem anie jego brakiem,

My własnie docieramy do końca remontu, wewnątrz juz tylko pierdoły zostały i zaczęłam prac i układac rzeczy, ale powiem Ci że sprzątanie po remoncie... oj... łącze się w bólu.... bo ja codziennie mały kawałek próbuje ogarnąć żeby się nie przeforsować i kon=ńca nie widzę, a mąz po remoncie wykończony, rozchorowł się z tego przemęczenia, przeleżał 3 dni plackiem w łóżku oglądając filmy... do nas też zjadą na święta rodzice i brat... wolę o tym nie myślec za dużo.:P bo wigilia jakieś 10 dni po porodzie ledwo...

Lalita2710 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michela wszystko zależy od Ciebie ,jeśli nie chcesz czy coś to nikt nie może cię krytykować.
    Ja np chcę żeby moja mama była bo tak jak napisałam wcześniej nie jest osobą nadgorliwą nie bd mi wyrywać bobusia ,w porównaniu do teściowej bo wiem jaka ona jest.

Więc jej obecność jest ok. Poproszę ją o wyjście z szonką to wyjdzie jak np męża nie będzie. Bardzo jej ufam. Nie jestem za tym żeby mieszkać nie wiadomo ile ,ale miło jak będzie. W porównaniu do teściowej ,którą bardzo lubię i w ogóle. Ale wiem że potrafi być czasem nad... i wiesz o co chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2013, 19:28

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna tutaj masz kilka fajnych stron z biustonoszami w Twoim rozmiarze :) może cos Ci sie spodoba :)
    http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-alles-mama-bianca-r-90-e-i3521658541.html
    http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-roma-braz-90e-wyprzedaz-i3525962385.html
    http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-naturana-87703-90-e-bezowy-i3536906472.html
    http://allegro.pl/ekskluzywny-biustonosz-ciazowy-i-do-karmienia-90e-i3574341845.html

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ