X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela nic się nie martw, to na pewno ejszcze nie był czop! Ale kurcze ja przed chwilę poczułam wilgoć na wkładce, patrze i też jaiś większy śluz mleczno-beżowy i też mi przez myśl ten czop przeszedł.. Na szczęście też wizyta niebawem to się poobserwujemy.

Kleopatra, bądź dobrej myśli może uda się z porodem naturalnym, pamiętacie jak vivien też żaddnych skurczy nie miała, wszystkiego próbowała i w koncu przyszły kiiedy ndeszła ich pora;)

U mnie od wczoraj zgaga, zauwazyłam, że dno macicy się podniosło tzn brzuch tak mi pod piersiami urósł, cciężej mi, dziś mimo twardnienia wybrałam się na zakupy i spoko, tylko trzeba wolniej chodzić:) Ale teraz już leże i odpcozywam bo zaczęły mnie już krzyże boleć. Coś czuje, że tak już będzie do porodu...

Kleopatra lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja też od paru dni czuję brzuch już pod cyckami, jak siedzę i próbuję się schylić to przeszkadza strasznie. Najgorzej jest po jedzeniu, bo wtedy czuję się jak słonica :P

pasia27, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra trzymam mocno kciuki :)

Michaela, mam nadzieję, ze to nie jest czop u Ciebie - jeszcze trochę pochodź w dwupaku :) Dobrze, że masz lekarza jutro :)

michaela, Kleopatra lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michela nic się nie martw wszystko będzie dobrze. Na spokojnie.

Ja też dziewczyny brzuch mam pod cyckami. I fakt krzyże mi dokuczają jak dłużej chodzę ,a w tym tygodniu dużooooo bardzo chodzę.
    Jedyny plus brzuch nawet jak na takie chodzenie ,mało twardnieje...
    Ale ćwiczenia oddechowe swoje robią. Oczywiście magnez też.

michaela, pasia27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Ana ja też od paru dni czuję brzuch już pod cyckami, jak siedzę i próbuję się schylić to przeszkadza strasznie. Najgorzej jest po jedzeniu, bo wtedy czuję się jak słonica :P
    heheheh ja zaczynam cała już się tak czuć. Uda/pupa tak mi przytyły, że już na samej górze od wewnętrznej storny się ocierają jedna noga drugą hhehhehe dla mnie to nowość bo zawsze szczupła byłam a teraz proszę:P
    Jak tak was podczytywałam dziś to z wagą widzę króluje 74kg:p Ja też już tyle dobiłam , czyli 18kg na plus:P

zsxuot7.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ale wscieklam sie, bo moge zaczac rodzic dzis, jutro i po co mi ta koszula potem bedzie... chcialam ladna na porodowke, tzn przyda sie w domu... ale przez to chorowanie znowoz mamy problem z kasa na ten miesiac a na tej koszuli straciłąm 17 zł... tak po prostu, jakbym poszla i dała jakiemus żulowi na piwo w przypływie emocji i dnia dobroci dla swiata chyba... i NIE TRAWIE sciemniactwa, ze jej kolega mi cos pisal, takie kity to nieprofesjonalne... w ogole nieprofesjonalne jest pisanie tak oglnikowego maila "paczka nie doszla"... a co dalej robic to sie domyslaj czlowieku sam. Ja chcialam dzis skorzystac z męża i juz rodzic moze... a tu dupa... karnisz oczywiscie dalej iepowieszony, wczoraj uslyszalam, a czy on musi zawisnac przed porodem - no myslalam ze padne... nie kur...de... oczywiscie ze moze zaiwsnac jak bede na porodowce juz, ale chcialam czuc sie przygotowana, ze czysciutko, przytulnie... a tu ani koszula ani karnisz, zdrowie mi siada i bede rodzic z katarem chyba i w ogole.. bez kija do mnei dzisiaj lepiej nie podchodzic.
    odnosic do wypowiedzi bo potem zpamne co komu chcialam napisac.

Suzy widze ze hormonki szlaeja na koncowc,e la epowiem ci ze mi juz pomalu też, na pocieszenie tobie brakuje koszuli i zamontowanego kanrisza, a mi!!!! wole nie wymieniac, koles od gazu i hydrauliki miga sie od roboty juz 2 tygondie, dzis mial robic, przyjechal ponad godzine pozniej niz mialbyc wiec juz nic nie zrobil, ale podobno jutro juz bedzie robic wiec zobaczymy, w mieszkaniu są na razie tylko zdarte tapety, ale jeszcze trzeba wyczyscic sciany z kleju, znalezc puszki wydrzec stara elektryke rozplanowac nowa, mam nadzieje ze zdarza do konca weekendu, zbey potem szpachlowac, klas glad zi wresxcie malowanie, farby dalej nie wybrane, drzwi nei kupione, ani karnisze, my nie spakowani, a ja na dobra sprawe w kazdej chwili moge zaczac rodzic. Jestem dopieor w polowie prania i na poczatku prasownaia i jeszcze nie mam calej wyprakwi dla malucha. Dzisja wóżek i fotelik odebralismy, chpciaz tyle, ale az sie boje ile ejszcze i cos czuje ze moze byc tak, ze tu nam sie skoncyz czas wynajmowania, tam nie bedzie mozna sie wprowadzic a ja wyladuje na porodowce!!! jak sobie o tym pomysle to az mnie cos!!! wiec staram sie nei myslec, a to trudne!!! njagorsze jest to ze nigdzi enie moge isc sama bo robi mi sie slabo i wogole nic dzwigac nie moge, wiec wieczormem z M. musimy wszytsko jakos ogarniac a jemnu tez czasu brakuje a klepy tez maja ograniczone godziny pracy!!! ale staram sie byc dobrej mysli. Poki co ma za cel wszystko wyprac i powoli prasowac i sibie pakowac.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Michela nic się nie martw wszystko będzie dobrze. Na spokojnie.

Ja też dziewczyny brzuch mam pod cyckami. I fakt krzyże mi dokuczają jak dłużej chodzę ,a w tym tygodniu dużooooo bardzo chodzę.
    Jedyny plus brzuch nawet jak na takie chodzenie ,mało twardnieje...
    Ale ćwiczenia oddechowe swoje robią. Oczywiście magnez też.

Pozazdrościć tego NIE twardnienia:P W sumie u mnie to jest tak, ze ten brzuch nie jest twardy jak skała jak się go dotknie, tylko takie mam odczucie, ale palca da się trochę wbić:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ana mi też twardnieje (najgorzej w nocy) też mam uczucie ciągnięcia w dół podczas twardnienia. Ale robię wiecznie ćwiczenia oddechowe , woda.
    I tak jak napisałaś że szłaś powoli ,ja też staram się iść powoli... jak żółw mówię mam czas.
    Biorę magnez ,staram się coś robić ile się da.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w ogóle nie twardnieje brzuch, nawet nie wiem o czym piszecie bo jeszcze tego nie uświadczyłam lub nie wiedziałam czy to to. Jedyne na co mogę ponarzekać to okropny ból pleców i to, że od trzech dni chodzę bez pierścionków bo mi dłonie spuchły :( Chyba już tak zostanie do końca, tak jak Ty Ana dziwnie czujesz się ze swoimi udami tak ja ze swoimi dłońmi, bo palce mi się o siebie ocierają dziwnie i jak zaciskam pięść to czuję, że jest taka pulchna :/

Amicizia nie dziwię się Twoim nerwom, sama bym chyba zwariowała w takiej sytuacji jak Twoja :/ Ale trzymam kciuki żebyście zdążyli ze wszystkim :)

Amicizia lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już przytyłam 22 kilo :) Stopy mam spuchnięte, ale co im się dziwić, tyle dodatkowych kilo dźwigać a do pracy jeszcze chodzę (do przedszkola), więc aktywna jestem :)

Amicizia, masz troszeczkę do ogarnięcia, ale jakoś będzie, nawet jak na pudłach będziecie musieli żyć, to nie ma wyjścia i dać radę musicie - potem się będzie fajnie wspominać. Nie zamartwiaj się, bo jakoś to będzie a moze zdążycie ze wszystkim przed porodem, czego mocno Ci życzę.

Amicizia lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Pozazdrościć tego NIE twardnienia:P W sumie u mnie to jest tak, ze ten brzuch nie jest twardy jak skała jak się go dotknie, tylko takie mam odczucie, ale palca da się trochę wbić:P

Ja też tak czasami mam, ze tylko w wewnętrznym odczuciu brzuch jest twardy, ale na dotyk miękki a czasami jest twardy na dotyk, czy wtedy (w tym pierwszym przypadku) kwalifikuje się to jako twardnienie brzucha?

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    wszystko zalezy od tego czy to zywa krew, jaki miala kolor, czy sama krew czy ze sluzem, bo czop to glut podbarwiony jedynie krwia a nie sama krew. Tak czy owak dowiesz sie jutro.
    no to własnie nie sama krew, ale juz zamroziłam emocje... i tak nie mam na nic teraz wpływy. mam jednak przeczucie ze musi byc dobrze , nie ma rady.

Kropka, Ana27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś musimy dać radę z naszymi "objawami" ciążowymi. Dobrze, ze to już końcóweczka:)

Amicizia faktycznie u Was cały czas się coś dzieje. Ale kiedyś to będzie tylko wspomnnienie, będziecie się z tego śmiać i będziecie ddumni, że daliśccie rade:)) a ile dasz rade oszczędzaj się:)

michaela, blueberry, Amicizia, pasia27, Rucia lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj na SR mowili zeby sie nie martwic tymi twardnieniami póki sa nieregularne, chociaz to mało przyjemne :/

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Dziewczyny ja już przytyłam 22 kilo :) Stopy mam spuchnięte, ale co im się dziwić, tyle dodatkowych kilo dźwigać a do pracy jeszcze chodzę (do przedszkola), więc aktywna jestem :)

O mamo! ja bym nie dała rady z dziećmi już prowadzić zajęć, bawić się, to trzeba pomóc zawiązać sznurowki - schylać się to to to tamto. Podziwiam!!! ale znam takie, które tańczyły Krakowiaka z dziećmi w 9 misiącu i pracowały do końca. Respect:)):P:P
    Kropka wrote:
    Ja też tak czasami mam, ze tylko w wewnętrznym odczuciu brzuch jest twardy, ale na dotyk miękki a czasami jest twardy na dotyk, czy wtedy (w tym pierwszym przypadku) kwalifikuje się to jako twardnienie brzucha?

Dobre pytanie. Też się zastanwiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2013, 22:11

Kropka, michaela lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie jest aż tak źle, chociaż męczę się dosyć szybko. Jeszcze tylko 3 tyg. i wolne :D

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli do 35 tyg. ciąży WOW kurczę, Kropka, Ty to musisz kochać tą swoją grupę:P Ja poszłam na stałe na zwolnienie na początku września, za mnie przyszła Pani, która zrobi sobie staż dzięki temu, że już od września zaczęła, a ja sobie odpopczywam w domu i wszyscy są zadowoleni:))

Kropka, Nina lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    a mnie się właśnie robi twardy jak skała :/

Kleopatra tzrymam kciuki :)

michaela mam nadzieję, ze to nie czop, dobrze ze masz wizytę za niedługo i to sprawdzisz :)

Kleopatra lubi tę wiadomość

• yennefer Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela mam nadzieję że to nie to. Sprawdzisz na na wizycie i będziesz spokojna :)

Odnośnie wagi to ja mam już 15 kilo na plusie, ale wszystko poszło chyba w brzuch, bo mam wielką piłkę z przodu, a tak to raczej nie przytyłam. Ale piersi leżą dosłownie na brzuchu :)

michaela lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra zycze zeby wszytsko dobrze i szybko poslzo najlepiej SN :)

dzieki dziewczyny, no fazkt sporto sie dzijee, ale na szczescie jeszcze ca;lkiem nie wariuje. Jak dzowni facet od gazu i hydrauliki to od razu daje telefon mężowi, zbey nawet znim nie hgadac, co by mnie nie denerwowal, a poza tym zfacetem gada inaczej.

Ogolnie jeszcze jestem spokojna, dopoki nie popatrze na kalendarz :) na razie zajmuje sie sprawami dotyczacymi mnie i dziecka. Plan awaryjnu jest, mam gdzie mieszkac jakbym urodzila wczesnije albo remont by sie przeciągnął. Zamierzam jak juz ogarne rzeczy malucha, to cale pranie, prasowanie popakowac wszytskie cenne i delikatne rzeczy, figurki, reszte porcelany itd na przyszly weekend mama znowu przyjedzie to mi pomoze. Te rzeczy musze zrobic sama, bo cala reszte, ksiazki i ubrania to najwyzje panowie sami beda pakowac i ogarniac a temu raczej krzywdy nie beda w stanie zrobic.

michaela, Kleopatra, Ana27 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ