III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie ja glowki tez nie czulam nie mowiac o reszcie ..na skurczu to nic nie czulam hehe
Zdecydowanie gorzej mnie bolalo jak polozna mnie wyciskala na pustym brzuchu jak cytrynke bo lozysko sie nie chcialo odkleic i z tym jeszcze walczylam hehe dorzucili oksytocyny spuscili z niego krew i dopiero sie obkurczylo i wylazlo dziadostwo.he.
Nienormalna o 9odeszly wody to tak kolo 10pojechalam do szpitala ok 15-16dali kroplowke i o 20urodzilammarzycielka29, justa24, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
odnosnie obowiazkowosci i skutecznosci lewatywy
http://parenting.pl/portal/lewatywa-przed-porodem
http://www.mamabrzuszekimaluszek.pl/Lewatywa-przed-porodem-922.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2013, 15:14
Suzy Lee, Suzy Lee, Suzy Lee, Blondi22, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyale mi cisnienie podskoczylo... wscieklam sie niemilosiernie, zadzwonilamw koncu do baby od koszuli do karmienia bo dopytuje co z nia w koncu, a ta mi dzis znowu to samo co w zeszly piatek ze wrocila do nich paczka. To odpisalam i cisza wiec dzwonie a babka do mnie ze wisze jej za 2 wysylki w takim razie jesli jeszcze chce ja dostac i dzis mi juz nie wysle, mimo ze chcialam juz kurierem dostac na jutro, bo moge zaczac przeciez rodzic i czekam na ta pieprzona koszule dwa tygodnie juz. A ona ze mi kolega rzekomo odpisywal o tej wysylce i kosztach i w ogole... nic nie dostalam ani w spamie ani nigdzie, zastanawiams ie kolejny tydzien kiedy przyjdzie ta koszula, nie ma nie ma... jakbym nie zadzwonila to bym nie miala koszuli a ona by miala kase. Powiedzialam ze niech sobie odliczy ten zwrot bo juz nie chce tej koszuli i odda mi reszte kasy. Pinda głupia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2013, 15:55
-
welurka wrote:Kleopatra i moje kciukasy już są zaciśnięte
tak wogóle to dzień dobry
kochasne przymierzam się do zakupów kosmetycznych i nie mam pojęcia jakich marek kosmetyki kupić i jakie sa niezbede,, możecie się podzielić jakie kosmetyki i z jakich firm kupiłyście dla maluszków ?
Ja kupiłam ,z Hippa ( płyn + szampon 2 w 1) i mleczko do ciała ,oliwkę.
I mam krem Oliatunm (ale kupiłam w promocji za 9,90zł ,gdzie taki kosztuję 30zł) w razie czego.
Do pupy mam sudocrem i bephnten (który mogę zamiast maltanu używać do poranionych sutków)
Co do nacinania krocza * (wczoraj miałam ostatnim spotkanie na szkole rodzenia) była położna główna z porodówki.
Więc tak ona mówi że tak z nacinaniem jest tak... (że są pacjentki ,które nie nie... nie zgadzają się ,potem szczelają ,czasem jest to małe i idzie zszyć ,gorzej jeśli pękniecie jest głębokie ,które może być nawet pęknięciem przy odbycie.
Ale z drugiej strony mówi że czasem jest tak że lekkie nacięcie się dłużej goi od mini pęknięcia.
A po trzecie wszystko powinno zależeć od położnej (położna widzi krocze widzi jak te tkanki się zachowuję ,musi ocenić czy kobieta ma dość elastyczne) czy nie i jeśli pacjentka się nie zgadza ,może spróbować porozmawiać i doradzić. Ale oczywiście to pacjentki indywidualna decyzja.
Jeśli chodzi o lewatywe to też jest decyzja indywidualna. Ale z kim nie rozmawiam mówią że super sprawa...nic nie boli ,wyleci co ma wylecieć i potem jest luz psychiczny na sali.
A jeśli jelita są nie opróżnione ,a dziecko wychodzi to jest logiczne że zahacza o kiszkę i może coś wylecieć..
Kleopatra 3mam kciuki żeby coś ruszyło:))
Ja to ciągle zabiegana... szykuję się na wyjazd ,wiecznie jakieś zakupy i inne sprawy i jeżdżę po tych sklepach.
Dziś muszę jeszcze poprasować dla bobusia rzeczy.
Kupiłam dziś witaminy te co biorę co 2-3 dni z Olimpu trafiłam na promocje 14 zł z 20zł więc zawsze coś.
I jeszcze krem bephanten 100g za 26zł... a nie raz widziałam 30g za 18,50zł więc chyba spokoo cenaAna27, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:ale mi cisnienie podskoczylo... wscieklam sie niemilosiernie, zadzwonilamw koncu do baby od koszuli do karmienia bo dopytuje co z nia w koncu, a ta mi dzis znowu to samo co w zeszly piatek ze wrocila do nich paczka. To odpisalam i cisza wiec dzwonie a babka do mnie ze wisze jej za 2 wysylki w takim razie jesli jeszcze chce ja dostac i dzis mi juz nie wysle, mimo ze chcialam juz kurierem dostac na jutro, bo moge zaczac przeciez rodzic i czekam na ta pieprzona koszule dwa tygodnie juz. A ona ze mi kolega rzekomo odpisywal o tej wysylce i kosztach i w ogole... nic nie dostalam ani w spamie ani nigdzie, zastanawiams ie kolejny kiedy przyjdzie ta koszula, nie ma nie ma... jakbym nie zadzwonila to bym nie miala koszuli a ona by miala kase. Powiedzialam ze niech sobie odliczy ten zwrot bo juz nie chce tej koszuli i odda mi reszte kasy. Pinda głupia.
:D chyba gość zgłupiał mi to już wali bo nie chce mi się odsyać, nie estnajgorsza, jakoś przezyję mimo ze takich wzorków nie lubie.
Wiesz nie ma co sie pierdołami przejmować, zamów gdzie indziej podobną w dwa dni przyjdzie. -
nick nieaktualnyAle wscieklam sie, bo moge zaczac rodzic dzis, jutro i po co mi ta koszula potem bedzie... chcialam ladna na porodowke, tzn przyda sie w domu... ale przez to chorowanie znowoz mamy problem z kasa na ten miesiac a na tej koszuli straciłąm 17 zł... tak po prostu, jakbym poszla i dała jakiemus żulowi na piwo w przypływie emocji i dnia dobroci dla swiata chyba... i NIE TRAWIE sciemniactwa, ze jej kolega mi cos pisal, takie kity to nieprofesjonalne... w ogole nieprofesjonalne jest pisanie tak oglnikowego maila "paczka nie doszla"... a co dalej robic to sie domyslaj czlowieku sam. Ja chcialam dzis skorzystac z męża i juz rodzic moze... a tu dupa... karnisz oczywiscie dalej iepowieszony, wczoraj uslyszalam, a czy on musi zawisnac przed porodem - no myslalam ze padne... nie kur...de... oczywiscie ze moze zaiwsnac jak bede na porodowce juz, ale chcialam czuc sie przygotowana, ze czysciutko, przytulnie... a tu ani koszula ani karnisz, zdrowie mi siada i bede rodzic z katarem chyba i w ogole.. bez kija do mnei dzisiaj lepiej nie podchodzic.
-
Kleopatra powodzenia !!!
Suzy nie przejmuj sie sa ludzie i ludziska nic nie poradzisznie warto sobie psuc dnia
licze ze urodzisz 18 stego
w Moje urodzinki hihihi
Michaela eh Ci faceci i ich rozroznianie kolorow.my mamy 14 kg na plusie waze 74 ;p i jeszcze kawalek do konca
Myslalam o porodzie dzis i jedyne co sobie wyobrazam to wychodzenie z Malym do domureszta to czarna magia
miejsca coraz mniej w komodzie szafkach polkach itd
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lalita2710 wrote:Ja kupiłam ,z Hippa ( płyn + szampon 2 w 1) i mleczko do ciała ,oliwkę.
I mam krem Oliatunm (ale kupiłam w promocji za 9,90zł ,gdzie taki kosztuję 30zł) w razie czego.
Do pupy mam sudocrem i bephnten (który mogę zamiast maltanu używać do poranionych sutków)
Co do nacinania krocza * (wczoraj miałam ostatnim spotkanie na szkole rodzenia) była położna główna z porodówki.
Więc tak ona mówi że tak z nacinaniem jest tak... (że są pacjentki ,które nie nie... nie zgadzają się ,potem szczelają ,czasem jest to małe i idzie zszyć ,gorzej jeśli pękniecie jest głębokie ,które może być nawet pęknięciem przy odbycie.
Ale z drugiej strony mówi że czasem jest tak że lekkie nacięcie się dłużej goi od mini pęknięcia.
A po trzecie wszystko powinno zależeć od położnej (położna widzi krocze widzi jak te tkanki się zachowuję ,musi ocenić czy kobieta ma dość elastyczne) czy nie i jeśli pacjentka się nie zgadza ,może spróbować porozmawiać i doradzić. Ale oczywiście to pacjentki indywidualna decyzja.
Jeśli chodzi o lewatywe to też jest decyzja indywidualna. Ale z kim nie rozmawiam mówią że super sprawa...nic nie boli ,wyleci co ma wylecieć i potem jest luz psychiczny na sali.
A jeśli jelita są nie opróżnione ,a dziecko wychodzi to jest logiczne że zahacza o kiszkę i może coś wylecieć..
Kleopatra 3mam kciuki żeby coś ruszyło:))
Ja to ciągle zabiegana... szykuję się na wyjazd ,wiecznie jakieś zakupy i inne sprawy i jeżdżę po tych sklepach.
Dziś muszę jeszcze poprasować dla bobusia rzeczy.
Kupiłam dziś witaminy te co biorę co 2-3 dni z Olimpu trafiłam na promocje 14 zł z 20zł więc zawsze coś.
I jeszcze krem bephanten 100g za 26zł... a nie raz widziałam 30g za 18,50zł więc chyba spokoo cena
bephnten super dla malucha do smarowania pupy. U mnie na sutki się nie sprawdził, za to maltan jak najbardziej.
A gdzie takie promocje są na krem Oliatum. Ja od początku używam tej serii i jest dobra. A krem bardzo nam się sprawdził jak mała miała krostki na policzkach i do tego szorstkie były. -
Suzy Moj potulnie wszystko przestawial wczoraj myl okna zawieszal firany itd..bez marudzenia.Powiedzialam mu kilka tygodni temu ze chce zeby wszystko bylo gotowe i zorganizoeane a nie na ostatnia chwile..poza tym niczego mi sie nie da dotknac zebym sie nie meczyla itd..wczoraj prawie wpadlam do wanny sila grawitacji on byl przerazony a ja nie moglsm sie przestac smiac
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
Nienormalna a propo Twojego szamponu ja wlozylam nutelle do zlewu ??? Czemu nieeewiem
i noz do lodowki
A ostatnio bylam u gp lekarza gdzie sa drzwi zawsze szeroko otwarte i byly zamkniete wiec stalam jak kolek pod tymi drzwiami az pan z ochrony podszedl i mowi ze wystarczy je popchnac..yyyyhWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2013, 16:16
Amicizia, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Lilka wrote:Suzy Moj potulnie wszystko przestawial wczoraj myl okna zawieszal firany itd..bez marudzenia.Powiedzialam mu kilka tygodni temu ze chce zeby wszystko bylo gotowe i zorganizoeane a nie na ostatnia chwile..poza tym niczego mi sie nie da dotknac zebym sie nie meczyla itd..wczoraj prawie wpadlam do wanny sila grawitacji on byl przerazony a ja nie moglsm sie przestac smiac
-
justa24 wrote:a ja dziewczyny wczoraj prałam dywan i jeszcze przczołgalam go na balkon sama no bo ładna pogoda o chciałam rozwiesić żeby szybciej sechł,codziennie prawie coś ogarniam w domu także syndrom wicia gniazda calkowicie się uruchomił
U mnie tezwijemy gniazdko ze hej
-
nick nieaktualnyMoj jak myl okna hihi...
to potem chodził i wszedzie widzial smugi
Jak sie cos samemu robi to potem widac najmniejszy pyłek, okruszek na dywanie i smugę na szybie
Szkoda ze szybko sie o tym zapomina, zeby zrozumiec krzyczaca na balagan zone
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Wiesz kilogram to tak mało że mogłaś coś zjeść itp. Waga się może o tyle wąchać.
Co do dnia w szpitalu to faktycznie ciekawie
Ja się zbieram ale coś czuję że mnie odeślą. Postaram się informować na bieżącoTrzymajcie kciuki!
Kleopatra trzymam mocno kciuki -
Suzy Lee wrote:Moj jak myl okna hihi...
to potem chodził i wszedzie widzial smugi
Jak sie cos samemu robi to potem widac najmniejszy pyłek, okruszek na dywanie i smugę na szybie
Szkoda ze szybko sie o tym zapomina, zeby zrozumiec krzyczaca na balagan zone
Masz racje Moj tez wczoraj pucowal te okna az do znudzenia w koncu zaczelam mu marudzic ze juz jest okhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png