X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Szczerze to nie wiem. Wiem tylko, że miałam założone 2 wenflony, do których sączyły się kroplówki, coś mi podawali w między czasie, ale co to nie wiem, bo wtedy mnie to nie interesowało :) Ale z ręką na sercu mówię Ci, że nie bolało, jedynie wymęczające były skurcze, które trzeba było jakoś przeżyć.
    ja porod dobrze wspominam i nie bolało ;) rodziłam bez znieczulenia naturalnie 4h z kawałkiem po 3 partych skurczach maly był na swiecie ;)

иιєиσямαℓиα, michaela, pasia27, marzycielka29, justa24, yennefer, Kropka lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    kleopatra trzymam kciuki żeby sie ruszylo do przodu :)

A jak sie robi ten test na oksytocynę? coś Ci podają?
    oksytocynę dożylnie podają i coraz to zwiększają dawkę ;) tak myślę, że to tak stopniowo dawkują

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja porod dobrze wspominam i nie bolało ;) rodziłam bez znieczulenia naturalnie 4h z kawałkiem po 3 partych skurczach maly był na swiecie ;)
    a ile ważył :)?
    Mój już ma sporo i przeraża mnie trochę to , że trzeba przecisnąć dzidziusia wielkości dość sporego arbuza przez otwór wielkości cytryny :D

Rucia, marzycielka29 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    BLONDI KOCHAM CIE ZA TO CO NAPISAŁAŚ :D

Blondi22, pasia27, Lalita2710 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    odnośnie lewatywy:
    http://fajnamama.pl/lewatywa-przed-porodem/

a która z was planuje w ogóle to całkiem realnie zrobić przed porodem :) ?
    u nas w szpitalu robia lewatywe ;/
    pamietam jak kube rodziłam

tego najbardziej sie boje

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dziewczyny! :)

Ja dziś byłam u ginki i na ktg.. SKurcze słabo odczuwalne,ale jakies tam były zarejestrowane, nawet z faza plateau, czyli utrzymujący sie... ale jak przypomne sobie co mialam w sobote w nocy, to to było NIC NIC NIC do kwadratu. Aaa i ginka mi powiedziala ze długosc skurczu mierzymy dotąd dopoki calkowicie nie odpusci.

U mnie postępy, szyjka miękka, skraca się, ma jeszcze 1,5 cm, ale już wstawaia sie w oś kanału, czyli już nie jest wygieta na kosc ogonową, ale ginka mowi ze w pozycji posredniej i przepuszcza palec, czyli jest otwarta na około centymetr, ale że nie jest jeszcze zgładzona całkowicie to nie mówimy jeszcze o rozwarciu. To znaczy, że gdzieś w ciągu tego tygodnia zgubiłam czop śluzowy, choć mimo że go wypatrywałam, to kompletnie znowóż przegapiłam, jak w poprzedniej ciazy... z tymze przynajmniej teraz już wiem, że nie musze już wypatrywać na papierze :P

Michaela, ja tez od 30stego tygodnia mam mnostwo tej wydzieliny (Nienormalna- mleczna... żółta to infekcyjna raczej), tez miewalam skurcze, twardnienie brzucha, ale to nie byly przepowiadajace. Przepowiadajace są troszke inne i blizej porodu, jak pas zaciskajacy sie w okol brzucha, chwile trzyma i odpuszcza a po chwili (np 5 minut) znowu. Zmiana stanu ruchu na przeciwny przewaznie powinien te skurcze uspojajac, albo jakas nospa, czy magnez.

Co do czekolady... ja mam dziką wrecz ochote od 2-3 tygodni... wsuwam jak odkurzacz, waze 74 kilo! Czyli 18 na plusie... brzmi przerazajaco.

иιєиσямαℓиα, Rucia, pasia27, michaela, blueberry, marzycielka29, Ana27, justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    u nas w szpitalu robia lewatywe ;/
    pamietam jak kube rodziłam

tego najbardziej sie boje
    nieciekawie było? Tego się spodziewałam , że to nic najprzyjemniejszego. Zawsze jak mam rozwolnienie i biegunkę to nie lubię takiej formy wypróżniania, mam wrażanie że cała zawartość brzucha mi wyleci :/

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Mój już ma sporo i przeraża mnie trochę to , że trzeba przecisnąć dzidziusia wielkości dość sporego arbuza przez otwór wielkości cytryny :D

Z tymże nasza cytryna nie jest sztywna, a rozciągliwa :P

иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    3750g 55cm ;)czułam tylko na poczatku ze głowka przechodzi ale to nie bolalo

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:

Ja dziś byłam u ginki i na ktg.. SKurcze słabo odczuwalne,ale jakies tam były zarejestrowane, nawet z faza plateau, czyli utrzymujący sie... ale jak przypomne sobie co mialam w sobote w nocy, to to było NIC NIC NIC do kwadratu. Aaa i ginka mi powiedziala ze długosc skurczu mierzymy dotąd dopoki calkowicie nie odpusci.

U mnie postępy, szyjka miękka, skraca się, ma jeszcze 1,5 cm, ale już wstawaia sie w oś kanału, czyli już nie jest wygieta na kosc ogonową, ale ginka mowi ze w pozycji posredniej i przepuszcza palec, czyli jest otwarta na około centymetr, ale że nie jest jeszcze zgładzona całkowicie to nie mówimy jeszcze o rozwarciu. To znaczy, że gdzieś w ciągu tego tygodnia zgubiłam czop śluzowy, choć mimo że go wypatrywałam, to kompletnie znowóż przegapiłam, jak w poprzedniej ciazy... z tymze przynajmniej teraz już wiem, że nie musze już wypatrywać na papierze :P

Michaela, ja tez od 30stego tygodnia mam mnostwo tej wydzieliny (Nienormalna- mleczna... żółta to infekcyjna raczej), tez miewalam skurcze, twardnienie brzucha, ale to nie byly przepowiadajace. Przepowiadajace są troszke inne i blizej porodu, jak pas zaciskajacy sie w okol brzucha, chwile trzyma i odpuszcza a po chwili (np 5 minut) znowu. Zmiana stanu ruchu na przeciwny przewaznie powinien te skurcze uspojajac, albo jakas nospa, czy magnez.

Co do czekolady... ja mam dziką wrecz ochote od 2-3 tygodni... wsuwam jak odkurzacz, waze 74 kilo! Czyli 18 na plusie... brzmi przerazajaco.
    zazdraszczam :)
    tych 74 kg, 97 to dopiero przerażąjąca waga :)

Mówiłaś, że masz mnustwo wydzieliny , mozliwe że gdzieś wtedy czop ci odszedł :)
    Bardzo dobre informacje nam przynosisz :)
    Super :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    BLONDI KOCHAM CIE ZA TO CO NAPISAŁAŚ :D
    takie mam wspomnienia cala prawda a najmilsze uczucie gdy go odrazu połozyli mi na brzuchu takie ciepełko od niego czułam ;)

иιєиσямαℓиα, Rucia, pasia27, michaela, marzycielka29, justa24 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:

(Nienormalna- mleczna... żółta to infekcyjna raczej),

no to chyba nie wyleczyłam się dobrze....wczoraj miałam jasno żółtą ....

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi moj tez 3700 i 54 cm :) samej głowki tez prawie nie czulam a ramion to juz wcale.

иιєиσямαℓиα, justa24 lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    3750g 55cm ;)czułam tylko na poczatku ze głowka przechodzi ale to nie bolalo
    dodajesz nadziei i odwagi :)
    Dzięki za to co napisałaś :D
    Może mnie też ominą bóle ;), Boże spraw :)!

Rucia, Blondi22 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mój ostatnio ważył 3150, więc może max do 3700 dobije ;) Miejmy nadzieję

Czy wy macie też takie odczucia? Ja powoli zaczynam się bać ruszać tyłkiem z domu, żeby nie zacząć rodzić w terenie hihi :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    nieciekawie było? Tego się spodziewałam , że to nic najprzyjemniejszego. Zawsze jak mam rozwolnienie i biegunkę to nie lubię takiej formy wypróżniania, mam wrażanie że cała zawartość brzucha mi wyleci :/
    ja musze sie dowiedziec czy to jest obowiazkowe czy nie

bo wtedy jak zrobili ta lewatywe to odrazu na kibelek leciałam a to nie fajne miec skurcze i jeszcze na kibelku siedziec jak by z biegunka ;/

ale jak trzeba to trzeba

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Z tymże nasza cytryna nie jest sztywna, a rozciągliwa :P
    heh moja nawet nie była nacinana ;)

a.png
    a.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja na razie spadam , będę potem :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dodajesz nadziei i odwagi :)
    Dzięki za to co napisałaś :D
    Może mnie też ominą bóle ;), Boże spraw :)!
    tym bardziej ze gówniara bylam to wiadomo myslałam ze ciezko bedzie a tak latwo poszło po poprodzie odrazu ze 3h po normalnie chodziłam ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez nie była nacinana ;)

Nienormalna... nie nie boje sie :) nawet dzis przeciez jechalam z pruszkowa do wawy z JAsiem w wozku po wszystkich schodach, autobusach, pociagach.

A propos mialam pogratulowac szamponu w lodowce :P Usmialam sie :)

‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ