III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Margotka87 wrote:chodzi Ci o ten na Bogucicach? ja tam nie rodzilam ale od zanjomych slyszalam ze srednio ale nic Ci konkretnie nie moge napisac bo nie wiem
jak bylam w ciazy rozwazalam porod w swietochlowicach bardzo dobry szpital
a rodzilam w rudzie slaskiej na Goduli i daje im + jesli chodzi o lekarzy na porodowce i ginekologii a co do poloznych mam kilka zastrzezen ale to chyba wszedzie tak jest? a skad jestes jesli moge spytac?
-
Lalita2710 wrote:Oniqa ja jestem z K-ce i zamierzam rodzić na bogucicach:))
Położna ze SR jest tam położną i od teściowej znajoma jest położną na noworodkach i od spraw karmienia.
Leżałam tam w 17 tyg z powodów bólów brzucha. Miałam dobrą opiekę. Nie mogę narzekać.
Opinie póki co mogę powiedzieć taką że ciągle tam jest full ludzi i problem się dostać. Bo z tego co wiem nawet z Częstochowy tam i Rybnika jeżdżą... rodzić.
Opinie: http://www.gdzierodzic.info/placowka/784
Tu masz np wykresy ile cc ile naturalnych ile nacięć krocza ,w porównaniu do szpitali w okolicy bynajmiej mojej : http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=0&city=&zipcode=40-009&distance=10ja jestem z Tychów ale własnie zamierzam tam rodzic Tychy zdecydowanie odpadaja, ja leżałam w 13 tyg w mysłowicachi jakoś średnio mi sie podobało dlatego zrezygnowałam z Tego szpitala
-
Lalita2710 wrote:Oniqa ,w twoim wypadku weź pod uwagę jeszcze Mikołów... bo bliżej i z tego co słyszałam dobre opinie ma.
-
justa24 wrote:dziewczyny co to oznacza na druku z usg ostatniego mam napisane:
Wnioski Graf 37,0 hbd (OM/35,6hbd)(USG Eutrophia)
to pierwsze to jest wiek ciąży zapewne a to OM?
wnioskując z opisu wiek ciązy wg USG to 37 tydzien a z miesiączki 35ti 6 dni??
może inne dziewczyny bedą bardziej zorientowane w tym niż ja
POzdrawiamjusta24 lubi tę wiadomość
-
justa24 wrote:dziewczyny co to oznacza na druku z usg ostatniego mam napisane:
Wnioski Graf 37,0 hbd (OM/35,6hbd)(USG Eutrophia)
to pierwsze to jest wiek ciąży zapewne a to OM?a w ciazy jedynie slyszalam o skali granuma dotyczacej bodajze lozyska : pozdrawiam
Suzy Lee, justa24 lubią tę wiadomość
-
Hope jesteś bardzo silną i pozytywnie nastawioną kobietą, Twój nick pasuje do Ciebie
Dobrze, że nie załamujesz się i wierzysz, ze wszystko będzie dobrze - bo na pewno tak będzie. Cieszę się, że prognozy nie są tak straszne jak wczoraj. Trzymaj się i życzę wszystkiego dobrego dla Was obojga
justa24 lubi tę wiadomość
-
Margotka87 wrote:OM ostatnia miesiaczka , hbd wiek ciązy w tym wypadku wg ostatniej miesiaczki wychodzi prawie 36 tydzien a wg z tego co mi sie wydaje usg 37 tydzien:) bo co do Grafa to wiem ze to ejst skala przy sprawdzaniu bioderek
a w ciazy jedynie slyszalam o skali granuma dotyczacej bodajze lozyska : pozdrawiam
-
Hope, cieszę się, że dostałaś już konkretniejsze i bardziej pocieszające informacje
Grunt to czuć, że jesteś pod dobrą, fachową opieką.
Ja właśnie wróciłam od lekarza - z maluchem wszystko w porządku, stopień dojrzałości łożyska I/II, wody w porządku. Szyjka skrócona w 80%, ale zamknięta. Pan doktor niestety nie mógł zagwarantować, że urodzę w terminie, ale fajnie, że coś się z tą moją szyjką dzieje... No to czekamy i obserwujemy co dalej;oniqa, Suzy Lee, justa24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nina82 wrote:A! Następna ewentualna wizyta za tydzień, ostateczny termin zjawienia się w szpitalu to 6 listopada.
-
Suzy, z naturalnymi metodami przynajmniej do końca tygodnia będzie problem - mąż zestresowany pracą, oprócz normalnej dniówki, ma jeszcze całodobowy dyżur telefoniczny. Nie do przeskoczenia
Ale może i bez tego damy jakoś radę
Justa, lekarz powiedział, żebym przyszła jeszcze w terminie - czyli ok. 30 sprawdzić, czy wszystko ok z dzieciątkiem. A 6 już na wywołanie - jeśli nie urodzę do tego czasu. Dostałam też L4 aż do 6 listopada - a o to się bałamNa razie boli mnie podbrzusze po tym badaniu. Ale tam się ciasno zrobiło
-
nick nieaktualny