X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    dziewczyny pytanie troche z innej beczki ile ciuszków wziełyście dla dziecka do szpitala?

3 komplety na 56 + 1 na 62
    Od razu wam mowie ze łapki niedrapki są zbedne, serio...
    I Michaela ma racje, lepsze domowe niż szpitalne. Tam gdzie rodziłam, bardzo zwracaja na to uwage, nawet przy koncu orodu kaza tacie wkladac 4 tetry pod swoją koszulkę, żęby nasiąkły rodzinnymi bakteriami. Michaela, masz fb?

Mam do sprzedania zestaw Tantum Rosa 10 saszetek i irygator, bo nie popekałam w ogole wiec nie było mi potrzebne zupełnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 12:31

justa24 lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co na forum piszą dziewczyny to co szpital to inne zwyczaje. Ja jestem z Tarnowa. Ogólnie nie przeszkadza mi to, że położne wyręczają mnie przez te nie wiem 2 doby w przewijaniu, myciu itp. :P Może i lepiej mieć swoje ciuszki ale takie szpitalne na pewno nie wpłyną źle na maluchy:)

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Michaela ale co się w sumie dzieje? Myślisz, że czop odpadł??
    kurcze nie wiem, czy to wydzielina, która spowodowały skurcze czy własnie czop albo jego część... nie mam pojęcia wolę sprawdzić zanim mąż wyjedzie i zostanę sama bez samochodu itd...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    3 komplety na 56 + 1 na 62
    Od razu wam mowie ze łapki niedrapki są zbedne, serio...
    I Michaela ma racje, lepsze domowe niż szpitalne. Tam gdzie rodziłam, bardzo zwracaja na to uwage, nawet przy koncu orodu kaza tacie wkladac 4 tetry pod swoją koszulkę, żęby nasiąkły rodzinnymi bakteriami. Michaela, masz fb?

Mam do sprzedania zestaw Tantum Rosa 10 saszetek i irygator, bo nie popekałam w ogole wiec nie było mi potrzebne zupełnie.
    Tak, mam fb, zaraz podrzuce na priv.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela u jas panie polozne kompetentne i bsrdzo fsjne super prowadzily. Sle fakt juz sporo.o sobie wiemy i bardzuej mezowie tego potrzebowali. Mi sue bardzo pidobaly zajevia dodatkowe z mezem bo dowiedziak sie disc konkretnie co ma robic i ja co sie przygitowac czyli hycie sciana podpira wsparciem dostawca endorgin masazysta i komunikacja z personelemm. No i nauczyl sie madowac kregodlup :)

W sumie w SR rozwislam tylko jakues swoje watpliwosci itd. Ciesze sie ze chdzilam na NFZ. ze za darmo i do tego mam tam gimnastyke :) chociaz nie wiem csy we wtorek kolejny dotre na nia.

michaela lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    kurcze nie wiem, czy to wydzielina, która spowodowały skurcze czy własnie czop albo jego część... nie mam pojęcia wolę sprawdzić zanim mąż wyjedzie i zostanę sama bez samochodu itd...
    No pewnie jak ma Cię to uspokoić to jedź i sprawdź. Przy okazji zobaczysz jak szyjka się zachowuje po tych skurczach. Ja też mam obfity śluz, mega obfity i mokry ale to już chyba od września. I póki co to nie żaden czop ani wody:)

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    No pewnie jak ma Cię to uspokoić to jedź i sprawdź. Przy okazji zobaczysz jak szyjka się zachowuje po tych skurczach. Ja też mam obfity śluz, mega obfity i mokry ale to już chyba od września. I póki co to nie żaden czop ani wody:)
    To dobrze:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy któraś z Was słyszała od znajomych albo z własniego wcześniejszego doświadczenia jakieś opinie na temat Szpitala Zakonu Bonifratrów pw. Aniołów Stróżów w Katowicach ?? ja się skłaniam żeby tam właśnie rodzić ale wolałabym jeszcze jakieś opinie od kogos usłyszeć na temat tego szpitala

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich wyczekujących i zastanawiajacych się jak w końcu ma na imię nasz drugi szkrab:

Cześć, jestem Mikołaj, Mikołaj Franciszek i jestem tu nowy <3
    d06c1ebd97196bc9med.jpg

337feabc6c0dce77med.jpg

b5dd18af7909352fmed.jpg

A tu z braciszkiem:
    1eeba72feb231f1dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 12:52

Amicizia, michaela, ;oniqa, Ana27, justa24, Nina82, Rucia, Lalita2710, Nina, plemniczka, anilorak, Lilka, Asiulka83, MamaMadzia, Kropka, kasiaks, иιєиσямαℓиα, kamila87, Miriam, Blondi22, Kropla lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha wiem co jeszcze miałam napisać, też biorę żelazo po ostatniej kiepskiej mrfologii. Właśnie wspomniany tutaj tradyferon. Wczesniej brałam też jakiś w płynie ale nie pamiętam nazwy. Ogólnie żelazo ma istotny wpływ na moje wypróżnianie się, wiecie o co chodzi 

Co do jego suplementacji wiem, że na pewno jak wychodzi niedobór w morfologii to trzeba brac w tabletkach, bo inaczej nie jesteśmy w szybkim tempie poprawić wyniki i pomóc sobie i dziecku. Odkąd łykam żelazo i do tego jakos daje rade przełknąć i nie zwrócić femibionu to czuję, że i praca mojego serca się poprawiła. Pewnie te moje ataki arytmii były spowodowane właśnie złą morfologią. Oczywiście warto wzbogacić diete o składniki bogate w żelazo, ale jednak trzeba łykac i tabletki, bo w ciaży mamy większe zapotrzebowanie na żelazo.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Dla wszystkich wyczekujących i astanawiajacych się jak w końcu ma na imię nasz drugi szkrab:

Cześć, jestem Mikołaj, Mikołaj Franciszek i jestem tu nowy <3
    d06c1ebd97196bc9med.jpg

337feabc6c0dce77med.jpg

A tu z braciszkiem:
    1eeba72feb231f1dmed.jpg

Ale słodziak!!! Ba 2 słodziaki :D

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy sliczne Te Twoje szkraby a jaki dumny starszy braciszek :) ja juz sie nie umie doczekac mojej kruszynki :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Dziewczyny a ja własnie odebrałam paczke kupiłam sobie ta piłke do ćwiczeń i siedze przy kompie na niej fajna sprwa niby wzięłam 75 cm ale jakaś mała mi sie wydaje. Mojej małej tez sie podoba bo kopie :)
    Hehe ja tez mam tą piłkę, wszystkim się na niej dobrze siedzi. Chciałam sobie ćwiczyć na niej, ale przypomniałam sobie ze w tym ostatnim okresie to ona pomaga dziecku zejść niżej do kanału rodnego i przyspiesza troszkę poród, więc jak na razie leży napompowana w pokoju i jest przerzucana z kąta w kąt, czekając w gotowości jak się akcja porodowa rozpocznie.

Jak już się wyprowadzimy to wtedy oczywiście będę sobie na niej ćwiczyć, siedzieć skakać itd. W listopadzie już mi będzie wszystko jedno. Mam nadzieję, że zdążę po tej przeprowadzce troszkę odpocząć i nabrać sił do porodu :)

;oniqa lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy przesłodki synek, ładniutkie imiona i piękne zdjęcia :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzy jednak imie zmienione na MIkołaj :) super najważniejsze żę wam sie podoba a reszta jest nieistotna, mały słodki :) ...ja już chce swojego doczekać się nie mogę

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy ale masz mega przystojniaków :D

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie wiem co mojemu męzowi odbiło, żeby było jednak Franciszek a nie Aleksander, bo mi sie podobało z aleksandrem, ale nie dało sie z nim pogadac. :)

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie te twoje dzieciaczki ;))

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela możliwe, że częściowo odszedł Ci czop. Ponad tydzień temu zauważyłam u siebie taką twardą bezbarwną wydzielinę, dzień wcześniej lekarz mnie badał szyjka była twarda zamknięta, po tej akcji ze śluzem, lekarka powiedziała mi, że według niej była to wydzielina z nadżerki, aczkolwiek szyjka już zmiękła. Od tego czasu śluz zmienił się z konsystencji białawe właśnie na bezbarwną. Możliwe, że powoli u Ciebie również coś się zaczyna dziać.

michaela lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ,ciuszki dają dlatego że np idzie dziecko do przebrania (bo mama wstać nie może ) i oni nie patrzą czyje to bo nie są wstanie zapamiętać i łup lądują rzeczy w pralni. I wówczas rzeczy giną... bo wiesz np wyprane ubierają innemu.

Ja bym chciała brać swoje. Ale mam tak piękne welurowe śpiochy i pajacyki że jakby zaginęły było by mi przykro...

Suzy Mikołajek jest przesłodki;)

Michela lepiej idź sprawdź lepiej dmuchać na zimne.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ