X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    dziewczyny pytanie troche z innej beczki ile ciuszków wziełyście dla dziecka do szpitala?

3 komplety na 56 + 1 na 62
    Od razu wam mowie ze łapki niedrapki są zbedne, serio...
    I Michaela ma racje, lepsze domowe niż szpitalne. Tam gdzie rodziłam, bardzo zwracaja na to uwage, nawet przy koncu orodu kaza tacie wkladac 4 tetry pod swoją koszulkę, żęby nasiąkły rodzinnymi bakteriami. Michaela, masz fb?

Mam do sprzedania zestaw Tantum Rosa 10 saszetek i irygator, bo nie popekałam w ogole wiec nie było mi potrzebne zupełnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 12:31

justa24 lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co na forum piszą dziewczyny to co szpital to inne zwyczaje. Ja jestem z Tarnowa. Ogólnie nie przeszkadza mi to, że położne wyręczają mnie przez te nie wiem 2 doby w przewijaniu, myciu itp. :P Może i lepiej mieć swoje ciuszki ale takie szpitalne na pewno nie wpłyną źle na maluchy:)

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Michaela ale co się w sumie dzieje? Myślisz, że czop odpadł??
    kurcze nie wiem, czy to wydzielina, która spowodowały skurcze czy własnie czop albo jego część... nie mam pojęcia wolę sprawdzić zanim mąż wyjedzie i zostanę sama bez samochodu itd...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    3 komplety na 56 + 1 na 62
    Od razu wam mowie ze łapki niedrapki są zbedne, serio...
    I Michaela ma racje, lepsze domowe niż szpitalne. Tam gdzie rodziłam, bardzo zwracaja na to uwage, nawet przy koncu orodu kaza tacie wkladac 4 tetry pod swoją koszulkę, żęby nasiąkły rodzinnymi bakteriami. Michaela, masz fb?

Mam do sprzedania zestaw Tantum Rosa 10 saszetek i irygator, bo nie popekałam w ogole wiec nie było mi potrzebne zupełnie.
    Tak, mam fb, zaraz podrzuce na priv.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela u jas panie polozne kompetentne i bsrdzo fsjne super prowadzily. Sle fakt juz sporo.o sobie wiemy i bardzuej mezowie tego potrzebowali. Mi sue bardzo pidobaly zajevia dodatkowe z mezem bo dowiedziak sie disc konkretnie co ma robic i ja co sie przygitowac czyli hycie sciana podpira wsparciem dostawca endorgin masazysta i komunikacja z personelemm. No i nauczyl sie madowac kregodlup :)

W sumie w SR rozwislam tylko jakues swoje watpliwosci itd. Ciesze sie ze chdzilam na NFZ. ze za darmo i do tego mam tam gimnastyke :) chociaz nie wiem csy we wtorek kolejny dotre na nia.

michaela lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    kurcze nie wiem, czy to wydzielina, która spowodowały skurcze czy własnie czop albo jego część... nie mam pojęcia wolę sprawdzić zanim mąż wyjedzie i zostanę sama bez samochodu itd...
    No pewnie jak ma Cię to uspokoić to jedź i sprawdź. Przy okazji zobaczysz jak szyjka się zachowuje po tych skurczach. Ja też mam obfity śluz, mega obfity i mokry ale to już chyba od września. I póki co to nie żaden czop ani wody:)

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    No pewnie jak ma Cię to uspokoić to jedź i sprawdź. Przy okazji zobaczysz jak szyjka się zachowuje po tych skurczach. Ja też mam obfity śluz, mega obfity i mokry ale to już chyba od września. I póki co to nie żaden czop ani wody:)
    To dobrze:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy któraś z Was słyszała od znajomych albo z własniego wcześniejszego doświadczenia jakieś opinie na temat Szpitala Zakonu Bonifratrów pw. Aniołów Stróżów w Katowicach ?? ja się skłaniam żeby tam właśnie rodzić ale wolałabym jeszcze jakieś opinie od kogos usłyszeć na temat tego szpitala

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich wyczekujących i zastanawiajacych się jak w końcu ma na imię nasz drugi szkrab:

Cześć, jestem Mikołaj, Mikołaj Franciszek i jestem tu nowy <3
    d06c1ebd97196bc9med.jpg

337feabc6c0dce77med.jpg

b5dd18af7909352fmed.jpg

A tu z braciszkiem:
    1eeba72feb231f1dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 12:52

Amicizia, michaela, ;oniqa, Ana27, justa24, Nina82, Rucia, Lalita2710, Nina, plemniczka, anilorak, Lilka, Asiulka83, MamaMadzia, Kropka, kasiaks, иιєиσямαℓиα, kamila87, Miriam, Blondi22, Kropla lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha wiem co jeszcze miałam napisać, też biorę żelazo po ostatniej kiepskiej mrfologii. Właśnie wspomniany tutaj tradyferon. Wczesniej brałam też jakiś w płynie ale nie pamiętam nazwy. Ogólnie żelazo ma istotny wpływ na moje wypróżnianie się, wiecie o co chodzi 

Co do jego suplementacji wiem, że na pewno jak wychodzi niedobór w morfologii to trzeba brac w tabletkach, bo inaczej nie jesteśmy w szybkim tempie poprawić wyniki i pomóc sobie i dziecku. Odkąd łykam żelazo i do tego jakos daje rade przełknąć i nie zwrócić femibionu to czuję, że i praca mojego serca się poprawiła. Pewnie te moje ataki arytmii były spowodowane właśnie złą morfologią. Oczywiście warto wzbogacić diete o składniki bogate w żelazo, ale jednak trzeba łykac i tabletki, bo w ciaży mamy większe zapotrzebowanie na żelazo.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Dla wszystkich wyczekujących i astanawiajacych się jak w końcu ma na imię nasz drugi szkrab:

Cześć, jestem Mikołaj, Mikołaj Franciszek i jestem tu nowy <3
    d06c1ebd97196bc9med.jpg

337feabc6c0dce77med.jpg

A tu z braciszkiem:
    1eeba72feb231f1dmed.jpg

Ale słodziak!!! Ba 2 słodziaki :D

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy sliczne Te Twoje szkraby a jaki dumny starszy braciszek :) ja juz sie nie umie doczekac mojej kruszynki :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Dziewczyny a ja własnie odebrałam paczke kupiłam sobie ta piłke do ćwiczeń i siedze przy kompie na niej fajna sprwa niby wzięłam 75 cm ale jakaś mała mi sie wydaje. Mojej małej tez sie podoba bo kopie :)
    Hehe ja tez mam tą piłkę, wszystkim się na niej dobrze siedzi. Chciałam sobie ćwiczyć na niej, ale przypomniałam sobie ze w tym ostatnim okresie to ona pomaga dziecku zejść niżej do kanału rodnego i przyspiesza troszkę poród, więc jak na razie leży napompowana w pokoju i jest przerzucana z kąta w kąt, czekając w gotowości jak się akcja porodowa rozpocznie.

Jak już się wyprowadzimy to wtedy oczywiście będę sobie na niej ćwiczyć, siedzieć skakać itd. W listopadzie już mi będzie wszystko jedno. Mam nadzieję, że zdążę po tej przeprowadzce troszkę odpocząć i nabrać sił do porodu :)

;oniqa lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy przesłodki synek, ładniutkie imiona i piękne zdjęcia :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzy jednak imie zmienione na MIkołaj :) super najważniejsze żę wam sie podoba a reszta jest nieistotna, mały słodki :) ...ja już chce swojego doczekać się nie mogę

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy ale masz mega przystojniaków :D

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie wiem co mojemu męzowi odbiło, żeby było jednak Franciszek a nie Aleksander, bo mi sie podobało z aleksandrem, ale nie dało sie z nim pogadac. :)

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie te twoje dzieciaczki ;))

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela możliwe, że częściowo odszedł Ci czop. Ponad tydzień temu zauważyłam u siebie taką twardą bezbarwną wydzielinę, dzień wcześniej lekarz mnie badał szyjka była twarda zamknięta, po tej akcji ze śluzem, lekarka powiedziała mi, że według niej była to wydzielina z nadżerki, aczkolwiek szyjka już zmiękła. Od tego czasu śluz zmienił się z konsystencji białawe właśnie na bezbarwną. Możliwe, że powoli u Ciebie również coś się zaczyna dziać.

michaela lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ,ciuszki dają dlatego że np idzie dziecko do przebrania (bo mama wstać nie może ) i oni nie patrzą czyje to bo nie są wstanie zapamiętać i łup lądują rzeczy w pralni. I wówczas rzeczy giną... bo wiesz np wyprane ubierają innemu.

Ja bym chciała brać swoje. Ale mam tak piękne welurowe śpiochy i pajacyki że jakby zaginęły było by mi przykro...

Suzy Mikołajek jest przesłodki;)

Michela lepiej idź sprawdź lepiej dmuchać na zimne.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ