III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjusta24 wrote:dziewczyny pytanie troche z innej beczki ile ciuszków wziełyście dla dziecka do szpitala?
3 komplety na 56 + 1 na 62
Od razu wam mowie ze łapki niedrapki są zbedne, serio...
I Michaela ma racje, lepsze domowe niż szpitalne. Tam gdzie rodziłam, bardzo zwracaja na to uwage, nawet przy koncu orodu kaza tacie wkladac 4 tetry pod swoją koszulkę, żęby nasiąkły rodzinnymi bakteriami. Michaela, masz fb?
Mam do sprzedania zestaw Tantum Rosa 10 saszetek i irygator, bo nie popekałam w ogole wiec nie było mi potrzebne zupełnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 12:31
justa24 lubi tę wiadomość
-
Z tego co na forum piszą dziewczyny to co szpital to inne zwyczaje. Ja jestem z Tarnowa. Ogólnie nie przeszkadza mi to, że położne wyręczają mnie przez te nie wiem 2 doby w przewijaniu, myciu itp.
Może i lepiej mieć swoje ciuszki ale takie szpitalne na pewno nie wpłyną źle na maluchy:)
-
Ana27 wrote:Michaela ale co się w sumie dzieje? Myślisz, że czop odpadł??
-
Suzy Lee wrote:3 komplety na 56 + 1 na 62
Od razu wam mowie ze łapki niedrapki są zbedne, serio...
I Michaela ma racje, lepsze domowe niż szpitalne. Tam gdzie rodziłam, bardzo zwracaja na to uwage, nawet przy koncu orodu kaza tacie wkladac 4 tetry pod swoją koszulkę, żęby nasiąkły rodzinnymi bakteriami. Michaela, masz fb?
Mam do sprzedania zestaw Tantum Rosa 10 saszetek i irygator, bo nie popekałam w ogole wiec nie było mi potrzebne zupełnie. -
Michaela u jas panie polozne kompetentne i bsrdzo fsjne super prowadzily. Sle fakt juz sporo.o sobie wiemy i bardzuej mezowie tego potrzebowali. Mi sue bardzo pidobaly zajevia dodatkowe z mezem bo dowiedziak sie disc konkretnie co ma robic i ja co sie przygitowac czyli hycie sciana podpira wsparciem dostawca endorgin masazysta i komunikacja z personelemm. No i nauczyl sie madowac kregodlup
W sumie w SR rozwislam tylko jakues swoje watpliwosci itd. Ciesze sie ze chdzilam na NFZ. ze za darmo i do tego mam tam gimnastykechociaz nie wiem csy we wtorek kolejny dotre na nia.
michaela lubi tę wiadomość
-
michaela wrote:kurcze nie wiem, czy to wydzielina, która spowodowały skurcze czy własnie czop albo jego część... nie mam pojęcia wolę sprawdzić zanim mąż wyjedzie i zostanę sama bez samochodu itd...
-
Ana27 wrote:No pewnie jak ma Cię to uspokoić to jedź i sprawdź. Przy okazji zobaczysz jak szyjka się zachowuje po tych skurczach. Ja też mam obfity śluz, mega obfity i mokry ale to już chyba od września. I póki co to nie żaden czop ani wody:)
-
dziewczyny a czy któraś z Was słyszała od znajomych albo z własniego wcześniejszego doświadczenia jakieś opinie na temat Szpitala Zakonu Bonifratrów pw. Aniołów Stróżów w Katowicach ?? ja się skłaniam żeby tam właśnie rodzić ale wolałabym jeszcze jakieś opinie od kogos usłyszeć na temat tego szpitala
-
nick nieaktualnyDla wszystkich wyczekujących i zastanawiajacych się jak w końcu ma na imię nasz drugi szkrab:
Cześć, jestem Mikołaj, Mikołaj Franciszek i jestem tu nowy
A tu z braciszkiem:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 12:52
Amicizia, michaela, ;oniqa, Ana27, justa24, Nina82, Rucia, Lalita2710, Nina, plemniczka, anilorak, Lilka, Asiulka83, MamaMadzia, Kropka, kasiaks, иιєиσямαℓиα, kamila87, Miriam, Blondi22, Kropla lubią tę wiadomość
-
Aha wiem co jeszcze miałam napisać, też biorę żelazo po ostatniej kiepskiej mrfologii. Właśnie wspomniany tutaj tradyferon. Wczesniej brałam też jakiś w płynie ale nie pamiętam nazwy. Ogólnie żelazo ma istotny wpływ na moje wypróżnianie się, wiecie o co chodzi
Co do jego suplementacji wiem, że na pewno jak wychodzi niedobór w morfologii to trzeba brac w tabletkach, bo inaczej nie jesteśmy w szybkim tempie poprawić wyniki i pomóc sobie i dziecku. Odkąd łykam żelazo i do tego jakos daje rade przełknąć i nie zwrócić femibionu to czuję, że i praca mojego serca się poprawiła. Pewnie te moje ataki arytmii były spowodowane właśnie złą morfologią. Oczywiście warto wzbogacić diete o składniki bogate w żelazo, ale jednak trzeba łykac i tabletki, bo w ciaży mamy większe zapotrzebowanie na żelazo.
-
;oniqa wrote:Dziewczyny a ja własnie odebrałam paczke kupiłam sobie ta piłke do ćwiczeń i siedze przy kompie na niej fajna sprwa niby wzięłam 75 cm ale jakaś mała mi sie wydaje. Mojej małej tez sie podoba bo kopie
Jak już się wyprowadzimy to wtedy oczywiście będę sobie na niej ćwiczyć, siedzieć skakać itd. W listopadzie już mi będzie wszystko jedno. Mam nadzieję, że zdążę po tej przeprowadzce troszkę odpocząć i nabrać sił do porodu
;oniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMichaela możliwe, że częściowo odszedł Ci czop. Ponad tydzień temu zauważyłam u siebie taką twardą bezbarwną wydzielinę, dzień wcześniej lekarz mnie badał szyjka była twarda zamknięta, po tej akcji ze śluzem, lekarka powiedziała mi, że według niej była to wydzielina z nadżerki, aczkolwiek szyjka już zmiękła. Od tego czasu śluz zmienił się z konsystencji białawe właśnie na bezbarwną. Możliwe, że powoli u Ciebie również coś się zaczyna dziać.
michaela lubi tę wiadomość
-
Justa ,ciuszki dają dlatego że np idzie dziecko do przebrania (bo mama wstać nie może ) i oni nie patrzą czyje to bo nie są wstanie zapamiętać i łup lądują rzeczy w pralni. I wówczas rzeczy giną... bo wiesz np wyprane ubierają innemu.
Ja bym chciała brać swoje. Ale mam tak piękne welurowe śpiochy i pajacyki że jakby zaginęły było by mi przykro...
Suzy Mikołajek jest przesłodki;)
Michela lepiej idź sprawdź lepiej dmuchać na zimne.Suzy Lee lubi tę wiadomość