X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dolegliwosci póki co to troche szybcciej sie mecze czasem czestrze wizyty wc ale nie jest to jakie uciazliwe i oby wiele wiecej sie nie pojawilo...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem spuchnięta jak nie wiem co :( Kostki u nogi to już dawno nie widziałam a teraz też mi puchnie góra stopy - w buty ledwo się mieszczę. Palce u rąk też mam spuchnięte, że aż bolą czasami :( Oczywiście tutaj (w UK) położna się nie przejmuje, bo mocz mi wychodzi ok - po prostu taki mój urok :/ Dodam, ze przytyłam już 25 kilo o.O

Amicizia współczuję problemów przy końcówce ciąży :( Mam nadzieję, ze jakoś to przetrwasz i że ktoś Wam pomoże z tą przeprowadzką.

Amicizia lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Dziewczyny ja jestem spuchnięta jak nie wiem co :( Kostki u nogi to już dawno nie widziałam a teraz też mi puchnie góra stopy - w buty ledwo się mieszczę. Palce u rąk też mam spuchnięte, że aż bolą czasami :( Oczywiście tutaj (w UK) położna się nie przejmuje, bo mocz mi wychodzi ok - po prostu taki mój urok :/ Dodam, ze przytyłam już 25 kilo o.O

Amicizia współczuję problemów przy końcówce ciąży :( Mam nadzieję, ze jakoś to przetrwasz i że ktoś Wam pomoże z tą przeprowadzką.
    Kropko 25 kg nie tragedia, zrzucizsz raz dwa bo to pewnie głównue ta wodaz obrzekow, moze cos moczopednego powcinaj - np natke pietruszki - ma tez duzo wit C i zelaza wiec same korzysci, moze troche woy ciebie zejdzie?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 12:46

Kropka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że też mam w planach porozmawiać z rodzicami ze chce tylko żeby zapewnili opiekę synkowi na czas jak my będziemy w szpitalu ale jak wrócimy do domku to chce być już sama z dziećmi i spokojnie a nie na wariata dojść do siebie odwiedzin od razu też się nie spodziewam a jesli teściowa będzie miała takie wizyty w planach to pewnie na pare minut i do domu najważniejszy będzie nasz odpoczynek.

pasia27 lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko piękna sukienka w avatarze:) Super wyglądasz:)

marzycielka29 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też narzekam na obrzęki choć nie są one jakieś wielkie. Nóżki potrafią lekko się zaokrąglić na kostkach pod wieczór, chyba, że mam aktywny dzień i dużo chodzę to wtedy cały dzień są spuchnięte troszkę. Jak poleżę na kanapie i je położę do góry to po godzince już znacząco opuchlizna schodzi. To samo mam z dłońmi. Rano wstaję są normalne, ale od nawet nic nie robienia po południu już się paluszki zaokrąglają, mąż się nabija, że serdelki mi się robią :P Także ja na wszelki wypadek obrączkę i pierścioneczek odłożyłam na półkę. Pamiętam pierwszego dnia kładę się do łóżka bez obrączki do łóżka, a mąż do mnie "to my już po rozwodzie?!?" buahaha :) kochany głupek

pasia27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu moje biodra ja nie wiem jak wytrzymam jeszcze 3 miesiące wykończę się chyba. U mnie siusiu w nocy to max 2 razy na tą chwilę ale i tak czuję się koszmarnie przez te biodra.Właśnie miałam napisać o tej sukience śliczna jest.A co do opieki to my mieszkamy z moimi rodzicami ale mam pracuje i tata też więc będzie oki a teściowa to jest taka że jak jej się nie zaprosi to nie przyjdzie więc mam nadzieje że nie będą się nie potrzebnie wtrącać.A pomogą jak zapytam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 13:45

marzycielka29 lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z mama juz jest oki. Nie wime chyba rozmawial z siostra albo z Wojtkiem i jest juz ok. Ona tez w sumie mna sporo zmartwien i martwi sie o nas i troszczy jak moze. W sumie to mnie roumie, bo kiedys e mna w ciazy sama byla katem u kogos i do tego bez męża. Moj brat niezle sie Mężowi narazil. Stwierdzil ze co jak co, bo nie wie jak wygladala nasza rozmowa ale nie zostawia sie rodziny samej sobie w takiej sytuacji bierze sie i wyjezdza. M. go nie chce juz nawet widziec, ale ja wiem jedno, ze mimo tego calego jego dziennego i nieodpowiedzialnego zachowania, to bez jego pomocy bedzie nam ciezko i do swiat sie tam nie wprowadzimy.

Co do pomocy mamy, powiem wam ze w obecnej sytuacji strasznie bym chciala zeby byla blisko, obok. Bo my mamy takie same charaktery i jestesmy starsznie do siebie podobne, przez to soie tez niezle kłócimy ale rozumiemy sie jak nikt inny. I duzo lepiej czulabym sie u mamy po porodzie niz u przyszywanej podstarzalej ciotki. Na razie wyjscia nie mamy. Do porodu bedziemy u tej ciotki, a po porodzie sie zobaczy. Mama nas do siebie zaprasza. Bedzie nam pomagac tyle na ile da rade ona i siostra. Ogolnie moja rodzinka w Tarnowie cala mi swoja pomoc oferuje a ja z nimi zawsze bylam blisko, wiec pewnie tam pojade. Nie wiem tylko czy od razu po porodzie czy dopiero jak Mąż bedzie musial juz wrocic do pracy.

a jak juz sie wreszcie remont skonczy to i mama i siostra beda przyjeżdzać pomoc nam sie urzadzic i rozpakowac.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Madzia zawsze jest skok od jakieś tam reguły hih ja mówię na przykładach znajomych i rodzinki;)) Może to przypadki.

Wy macie opuchnięcia. Ja znów mega bóle krzyża... a przy tyłozgięciu będzie masakra już w ogóle.

Tzn ja się przyznam ja to łazik jestem, co 2 dzień nie raz dziennie 3 km chodzę :P a piłka swoje waży z przodu :D

A jeśli chodzi o toaletę to dużo sikam ,właśnie nie po kropelkach nie zależnie od dnia czy nocy... Ale mówią że tak jest już od 8 tygodnia....

Marzycielko kochana pokaż się na duży zdjęciu ,bo ja to ślepa;D hihih;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 14:39

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i okazało sie ze siostra z chłopakiem zrezygnowali z tego swojego wyjazdu do Zakopanego i przyjeżdżają nam pomoc w tej przeprowadzce. Jakies siwatelko w tunelu sie robi. Z ich pomocva uda nam sie wyprowadzci do jutra i mieszkanie miec w takim stanie zeby w poniedzialek pani od sprzatania mogla jak najwiecej zrobic.

Lalita2710, Kropka, Nina, Ana27, marzycielka29, michaela lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno im sie dluzej jest aktywnym w ciazy tym lepiej sie ja znosi, mniej boli i podobno porod latwiejszy.Patrzac cna to co sie u nas dzieje to sie tym pocieszam. Ale powiem wam ze gdybym mogla to chcialabym juz rodzic. a te bole bioder wcale nie musza trwac cale 3 miesiace. zMOga odpuscic na jakis czas a potem znowu wrocic, ja przynajmniej tak mialam, raz na jakis czas lapaly mnie bole a potem spokoj i znowu. :) Ale jak utrudniaja ci chodzenie to skoncultuj to z lekarzem. Bo moja ginka powiedziala ze jak bol nie utrudnia normalnego chodzenia i funkcjonowania to jesdt normalny ale jak jest inaczej to trzeba to skonsultowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 14:43

michaela lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png

Wysłany: 26 października 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Marzycielko piękna sukienka w avatarze:) Super wyglądasz:)

Dziękuję bardzo :)

Wysłany: 26 października 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Mama Madzia zawsze jest skok od jakieś tam reguły hih ja mówię na przykładach znajomych i rodzinki;)) Może to przypadki.

Wy macie opuchnięcia. Ja znów mega bóle krzyża... a przy tyłozgięciu będzie masakra już w ogóle.

Tzn ja się przyznam ja to łazik jestem, co 2 dzień nie raz dziennie 3 km chodzę :P a piłka swoje waży z przodu :D

A jeśli chodzi o toaletę to dużo sikam ,właśnie nie po kropelkach nie zależnie od dnia czy nocy... Ale mówią że tak jest już od 8 tygodnia....

Marzycielko kochana pokaż się na duży zdjęciu ,bo ja to ślepa;D hihih;))

a004d8cf502bf954med.jpg oto i ja na dużym foto

michaela, Kropka, Perełka, Ana27, Lalita2710, Suzy Lee, justa24, Amicizia, ;oniqa lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    u mnie z mama juz jest oki. Nie wime chyba rozmawial z siostra albo z Wojtkiem i jest juz ok. Ona tez w sumie mna sporo zmartwien i martwi sie o nas i troszczy jak moze. W sumie to mnie roumie, bo kiedys e mna w ciazy sama byla katem u kogos i do tego bez męża. Moj brat niezle sie Mężowi narazil. Stwierdzil ze co jak co, bo nie wie jak wygladala nasza rozmowa ale nie zostawia sie rodziny samej sobie w takiej sytuacji bierze sie i wyjezdza. M. go nie chce juz nawet widziec, ale ja wiem jedno, ze mimo tego calego jego dziennego i nieodpowiedzialnego zachowania, to bez jego pomocy bedzie nam ciezko i do swiat sie tam nie wprowadzimy.

Co do pomocy mamy, powiem wam ze w obecnej sytuacji strasznie bym chciala zeby byla blisko, obok. Bo my mamy takie same charaktery i jestesmy starsznie do siebie podobne, przez to soie tez niezle kłócimy ale rozumiemy sie jak nikt inny. I duzo lepiej czulabym sie u mamy po porodzie niz u przyszywanej podstarzalej ciotki. Na razie wyjscia nie mamy. Do porodu bedziemy u tej ciotki, a po porodzie sie zobaczy. Mama nas do siebie zaprasza. Bedzie nam pomagac tyle na ile da rade ona i siostra. Ogolnie moja rodzinka w Tarnowie cala mi swoja pomoc oferuje a ja z nimi zawsze bylam blisko, wiec pewnie tam pojade. Nie wiem tylko czy od razu po porodzie czy dopiero jak Mąż bedzie musial juz wrocic do pracy.

a jak juz sie wreszcie remont skonczy to i mama i siostra beda przyjeżdzać pomoc nam sie urzadzic i rozpakowac.

Widzisz q mi "rura zmiękła"po rozmowie z mamą, troche bardziej zrozumiałam jej perspektywe, i wiem, ze poradze sobie tylko z mezem...ale, zrozumiałam jak trudne potrafi byc przjscie na emeryture dla kogos kto był awsze tak aktywny i tyle czasu dzieciom poswiecał, wypracuje jakis kompromis...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wody mi właśnie odeszły. Ale nic poza tym. Zbieram się do szpitala zobaczyć co i jak :):)

marzycielka29, Kropka, Rucia, Ana27, Lilka, Asiulka83, Lalita2710, anilorak, Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, blueberry, justa24, Nina82, ;oniqa, Blondi22 lubią tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015

Wysłany: 26 października 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki kochana powodzenia :)kurcze teraz spojrzałam na twój suwaczek szybciutko odeszły :)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz was nadrobię, bo mam sporo.
    U mnie już po wymianie pionów, co z tego jak nie obeszło się bez szkód :( uszkodzony kafelek na korytarzu, pobrudzili mi łapami na czarno moje jaśniutko żółtą ścianę w kuchni.... :( Teraz nie ma mi kto zafugować płytek w wc bo fuga w piwnicy wysoko w kartonie a nie chcę żeby mąż dźwigał bo i tak już sporo się naszarpał i teraz jakby znowu z nim gorzej, właśnie pojechał do lekarza :(, bo dostał stanu podgorączkowego - dostał L4 na 2 dni kazałam mu wziąć, chciał do czwartku ale nie dostał, ma iść w pn do internisty, zrobić CRP i usg brzucha...także mój mąż teraz będzie trudno uchwytny a my przed porodem. Wizyt do internisty w pn brak....:/. Martwię się o niego i to strasznie. Nie mam mi kto posprzątać mieszkania, bo ja w zaawansowanej ciąży a on po swoich problemach chwilowo też wykluczony z aktywności.... i tak to mnie spółdzielnia tuż przed porodem wpierniczyła na minę, bo teraz nie dość, że trzeba sprzątnąć burdel bieżący to jeszcze bałagan po pionach....eh dziewczyny i co ja mam zrobić...
    Jestem po rozmowie z położną - nie powiem rozmowa nie nastroiła mnie jakoś pozytywnie do porodu, bo babka powiedziała, że nie będzie czarować.....no cóż.....on cc nie poleca powiedziała że 4 kg nie jest wskazaniem do cc, a cc nie jest bezpieczne dla matki ani dziecka. Ona radzi SN....ja w sumie już nie wiem co myśleć , bo każdy mówi co innego, co mu wygodnie. Powiedziała też, że ordynator oddziału położniczego mnie opierdzieli jak przyjdę z takim skierowaniem na cc co tak na prawdę mnie nie kwalifikuje na cc....ale jak szwagierki koleżanka w 8 m-cu ciąży zapłaciła za cc 1800 zł i urodziła w ten sposób dziecko 2800/2900 bez żadnych wskazań do cc to już się dało. Chore. A jak masz urodzić dziecko 4kg SN to już chyba jest dużo trudniej urodzić niż 2900. Nic już nie wiem dziewczyny, kompletnie jestem skołowana. ot i tak...
    Kiedy jest mierzona zgodność matczyno-płodowo ta główkowo-miednicowa ??? Bo położna stwierdziła, że na wizycie powinno mi to zostać zmierzone, a w gabinecie mówią, że to się przed porodem wyznacza...wiecie coś na ten temat?

martwi mnie stan pogorączkowy mojego męża :(

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna chętnie bym ci sama wysprzątała to mieszkanie.Nazbierało ci się rzeczywiście oby chociaż z mężem się wyjaśniło i ta gorączka przeszła.Moja koleżanka rodziła naturalnie syna albo 4300 albo 4500 już nie pamiętam dokładnie,nie chcieli jej zrobić cesarki.Pamiętam że jej lekarka powiedziała jej wprost że nie ma takich chodów u lekarza z odziału żeby jej cc załatwić i się biedna męczyła

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, powodzenia :) To dopiero znienacka, bez czekania :) Dawaj nam tu znać :) Trzymam kciuki :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka pięknie wyglądasz i cudna sukienka :)

Nienormalna mam nadzieję, ze mąż szybko wróci do zdrowia, bo to najważniejsze. Bałaganem się nie przejmuj, w końcu to dokończycie, z brudną plamą na ścianie, pękniętą i nie za fugowaną tafelką da się żyć, zrobicie to z czasem. A teraz Ty relaksuj się przed porodem a mąż niech szybko zdrowieje :)

marzycielka29, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ