X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita sto lat! :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita sto lat! <3

moni Ty wiesz może co dzieje się z Meginką?

• blueberry Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita wszystkiego najlepszego kochana :)

zfxga33.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za ogrom życzeń ;)) :*

U mnie dziś leje jak scebra :P pogoda fatalna.

pasia27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a ja ostatnio pytałam koleżankę jak to się czuje te bóle że wiadomo, że to już to - powiedziałą, że to bóle jak na okres, a teraz połóżna zaprzeczyła tym informacjom, mówiąć że skurcze porodowe to takie które powodują, że kobieta nie może wypowiedzieć słowa i dlatego ma znią rozmawaić przez telefon w trakcie skurczu, bo ona wie czy to to czy nie. Silny skurcz spowoduje, że nie będzie można wypowiedzieć słowa.
    Nic już nie wiem :)

Bujda na resorach. Twoja położna mówiła chyba o II fazie porodu tej przed partymi, bo ja ze skurczami co dwie minuty, trwajacymi od 5 godzin, jeszcze godzine spedzilam w rejestracji na odpowiadaniu na pytania, żeby mi założyć historię ciąży i kartę porodu czy coś takiego i na uzupełnianiu papierologii, mierzeniu cisnienia, badaniu ginekologicznym itp. Musiałam trzeźwo myśleć, bo okazało się ze nie mam jednego wyniku badań (po prostu nie było go w systemie jeszcze w dniu jak poprosilam w medicoverze o wydruk wszystkich badan) i żę najpierw mi tez cos zle wydrukowaly z danymi z poprzedniego porodu, wiec trzeba było poprawiac. Normalnie rozmawiałam do 5centymetra i z wami pisałam na forum. Dopiero wtedy stało się to już nie do zniesienia na tyle, że nie było mowy o rozmawianiu, ale to już dawno byłam na porodówce i położna już praktycznie przy mnie siedziała większość czasu. Wiec to nie jest tak, że siedzisz sobie w domu i nagle odejmuje ci mowe z bolu i to znak, że to skurcze porodowe i trzeba jechac do szpitala.

To są bole jak na okres, ale takie ktore objawiaja sie po minute i zanikają na kolejne powiedzmy 10minut by znow wyraźnie powrocic bedziesz je czuc okolo 60sekund i znow ci odpuszczą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 11:18

blueberry, justa24, michaela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    fajnie to zobrazowałaś :)
    Dzięki :)
    A to powietrze zgromadzone w płucach podczas parcia uwalniamy ustami czy jak ? :)

A co do wszelkich technik oddychania.. Nie ma co sie tego wkuwac na pamiec, i tak pierwszy odruch jest bezwarunkowy i i tak położna na sali Ci powie co robić, tudzież przypomni. Ja krzyczałam , wiec siłą rzeczy musiałam zaciskać oczy a urodziłam błyskawicznie i pomagało mi sie to skupić, a jakbym miala jeszcze sie zastanawiac, ze teoria głosiła iż mam rozluźniać miesnie oka, tego śmego i owego to bym chyba własnie popękała, bo bym skupiała sie nie na tym co trzeba.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dzięki dziewczynki za ogrom życzeń ;)) :*

U mnie dziś leje jak scebra :P pogoda fatalna.
    lalita 100 lat :)

U was leje a u nas dzis piekna pogoda :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam pod prysznic i faktycznie skurcze ustały ;/ teraz miałam znów ze 3 ale znów ustały ..juz zgłupiałam

Ana27 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu obserwuj się dzisiaj. Jak miną kompletnie przez dłuższy czas typu 2 godziny bez żadnego skurczu to możesz odpuścić, ale jak sie dalej pojawiaja to obserwuj się.

justa24 lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Lalita!:)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Lalita :) dziewczyny co mam robic ? Od wczoraj zaczął mnie strasznie bolec krzyż każda pozycja sprawia mi ból :( w nocy do tego pobolewalo mnie podbrzusze :( może panikuje ze coś nie tak się dzieje ale cala ciążę znooslam ogólnie bardzo dobrze. Moze jest jakiś sposób aby zniwelować ból ; (

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 13:06

Lalita2710 lubi tę wiadomość

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka może odpocznij weź magnez i nos-pe. Położ się na boku i mi pomaga pozycja bardziej skulona jak leże bokiem
    Mnie też krzyż bardzo bardzo boli...

Jeszcze raz wszystkim dziękuje za życzenia.

U nas teraz ciepło ogólnie ,wiaterek mocny. Ale bardzo ciepło.
    Pewnie za 1-2 h będzie znów padać :P no ale póki co słonko świeci;)

Asiulka83 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę na boczku a po nospe musze mojego wysłać bo mi sie skończyla :( może rzeczywiście potrzebuje więcej odpoczynku ...

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I staraj się nie siedzieć ,bo przy siedzeniu ból pleców wzmaga się bynajmniej mnie... Ja mam nos-pe max bo to to samo co forte. A jedna kapsułka i przechodzi.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Lalita sto lat! <3

moni Ty wiesz może co dzieje się z Meginką?

Meginka tydzień temu pisała , że od 3 tygodni jest w szpitalu :(
    Dopadła ją niestety kolka nerkowa , prawdopodobnie ma kamienie na woreczku żółciowym i po porodzie czeka ją operacja :/.
    W szpitalu wyszły jej bakterie w moczu i podwyższone próby wątrobowe na które dostawała jakieś leki, a teraz okazało się jeszcze, że dzidziuś jest mniejszy niż powinien być :/.
    Waży 1540 i w tym tyg ma mieć powtarzane USG żeby sprawdzić czy urosło.
    :(
    Będę z nią w kontakcie, chcecie to mogę ją od was pozdrowić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 13:39

Suzy Lee, aiwlys, pasia27 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    hehe no właśnie, teraz leci mi co jakiś czas siara i sie wkurzam, że mi bluzki brzudzi:P Ostatnio nawet wkładkę włozyłam na noc bo denerwująca jest ta wilgoc. A swoją drogą ciekawi mnie dlaczego ta siara tylko z jednej piersi leci??? Z drugiej nic a nic. Mam nadzieje, że mleko bede mieć w obydwu:P
    ja juz z ta siara mecze sie od ponad miesiaca ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    a czy zawsze musi leciec siara z piersi ?
    nie. w pierwszej ciazy to ze 3tyg przed porodem dopiero miałam ale troche

a.png
    a.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Meginka tydzień temu pisała , że od 3 tygodni jest w szpitalu :(
    Dopadła ją niestety kolka nerkowa , prawdopodobnie ma kamienie na woreczku żółciowym i po porodzie czeka ją operacja :/.
    W szpitalu wyszły jej bakterie w moczu i podwyższone próby wątrobowe na które dostawała jakieś leki, a teraz okazało się jeszcze, że dzidziuś jest mniejszy niż powinien być :/.
    Waży 1540 i w tym tyg ma mieć powtarzane USG żeby sprawdzić czy urosło.
    :(
    Będę z nią w kontakcie, chcecie to mogę ją od was pozdrowić...

Biedna Meginka, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Koniecznie Ją pozdrów i napisz, ze trzymamy mocno kciuki.

michaela, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja Welurka ,nie mówię znieczuleniu nie... ,ale nie nastawiam się na nie:)
    Jak będzie możliwość i dobrze trafie i nie dam rady to skorzystam:)
    Bo wiesz jak to ze znieczuleniem bywa chyba nie można podać za wcześnie ,ani za późno... więc zobaczymy jak to będzie.

Ja póki co 6,5kg w całości ,póki co waga stoi.

Może spróbuj mniejsze spożycie soli. Nie wiem czemu ale dużo kobiet będących w ciążach i mających urodzić dziewczynkę ,puchnie. Nie wiem czemu taka zależność ale tak jest.

Mnie póki co bardzo ciśnienie na pęcherz w nocy ,że idę do wc na ostatnich nogach i mam wrażenie że zaraz się posikam
    ja z synkiem w pierwszej caizy puchłam a teraz wlasnie nie a ma byc córeczka. chyba nie ma na to reguly

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Mam duzy brzuch..w obwodzie mam 114 cm a maly w pn czyli 35 tyg i 2 db wazyl 2200 kg i martwie sie ze za malo..usg jest stare trwalo chwilke i wiem o granicy bledu ale martwi mnie gadanie ze mam duzy brzuch a maly taki niby maly ..czy on jest rzeczywiscie maly? Przez 3 tyg przytyl 310 gram
    Caly poranek spedzilam online szukajac norm..ja wiem ze kazde dziecko rosnie inaczej ale po prostu sie martwie..
    ja mam 112cm ;)

a.png
    a.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ