III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny ja mam skurcze jakies od 3 w nocy co 10 minut.. niewiem ale to chyba nie to bo fakt są regularne ale nie zmienija swej intensywności i trwają chilke, zcisnie mnie za brzuch i puszcza.Może się coś rozkręca ? a może to tylko takie przepowiadające?
Kropka, Lalita2710, Ana27, Lilka, pasia27, marzycielka29, Suzy Lee, Blondi22, Nina82 lubią tę wiadomość
-
Justa może się coś zaczyna. A jak teraz? Nadal masz te skurcze/??? Jak przeszły to pewnie te przepowiadające ale kto wie, pewnie już neibawem się zacznie:)
Lalita, wszystkiego co najlepsze:) Udanego rozwiązania i szybkiego oczywiscie, pięknego syncia i zdrowego i oczyiscie dużo miłości od męża, no i kasiorki:)))) -
Ana27 wrote:Justa może się coś zaczyna. A jak teraz? Nadal masz te skurcze/??? Jak przeszły to pewnie te przepowiadające ale kto wie, pewnie już neibawem się zacznie:)
Lalita, wszystkiego co najlepsze:) Udanego rozwiązania i szybkiego oczywiscie, pięknego syncia i zdrowego i oczyiscie dużo miłości od męża, no i kasiorki:)))) -
Justa, a może weź ciepły prysznic i zobacz czy skurcze przechodzą. Ponoć jeśli nie miną i się nasilą to te właściwe:) A jeśli miną to przepowiadające:P
Przed porodem masz nieregularne skurcze
W ciągu ostatnich dni przed porodem mogą pojawić się niebolesne, nieregularne skurcze macicy, tzw. Braxtona-Hicksa. Czasem są tak silne i trwają tak długo, że niektóre kobiety mylą je ze skurczami okresu rozwierania. Aby wykluczyć fałszywy alarm, przejdź się, zmień pozycję, weź ciepłą kąpiel. Jeśli to tylko skurcze przepowiadające – osłabną lub zanikają.
http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_porod_artykul,4967.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 09:02
Lilka lubi tę wiadomość
-
Ana27 wrote:Nienormalna co do tych oddechów to położna u nas na SR mówiła tak, ze na początku podczas skurczy macicy, żeby bolało jak najkrócej (30sek zamiast minuty czy jakoś tak) oddychamy przeponą (wdech nosem wydech ustami), wtedy ponoć właśnie szybciej skurcz przechodzi. Później, kiedy trzeba już przeć, robimy wdech do płuc (chyba nawet ustami)(tzn już nie przeponowo), jak najwięcej powietrza, zamykamy oczy (nie zaciskamy ich, ani żadnych min staramy się nie robić, usta też chyba zamkniete), pochylamy głowę, brodę do klatki piersiowej i kiedy mówi położna aby przeć wtedy całe to powietrze zgoramdzone w klatce piersiowej wypychamy (jak podczas mega zaparcia). Gdybyśmy wtedy spinaly mięsnie twarzy, zaiskaly oczy itp itd to wtedy tracimy te energie parcia na te miesnie twarzy, że tak powiem, zamiast wszystko przełożyć na parcie na macicę. I to niby jakiś najlepszy sposób wg niej. Ja tak sobie to zapamiętałam, i trochę wypróbowywałam podczas moich dolegliwości jelitowych hehe i całkiem nieźle to szło:P
Dzięki
A to powietrze zgromadzone w płucach podczas parcia uwalniamy ustami czy jak ?
-
a ja ostatnio pytałam koleżankę jak to się czuje te bóle że wiadomo, że to już to - powiedziałą, że to bóle jak na okres, a teraz połóżna zaprzeczyła tym informacjom, mówiąć że skurcze porodowe to takie które powodują, że kobieta nie może wypowiedzieć słowa i dlatego ma znią rozmawaić przez telefon w trakcie skurczu, bo ona wie czy to to czy nie. Silny skurcz spowoduje, że nie będzie można wypowiedzieć słowa.
Nic już nie wiem
Amicizia lubi tę wiadomość
-
Nienormalna mnie jak mialam juz skurcze ostre to kazali pochodzic z kroplowka po korytarzu i wykonuwalam ze 2tel i to prawda ze szlam rozmawialam a za chwile skurcz i milczalam oddychalam i lapalam sie parapetu..za chwile juz po skurczu dalej normalna rozmowa hehe a .oj za mna krazyl z kroplowka i dziwne oczy robil hehe no ale jeszcze nie wiedzial co go czeka przy konkretnych skurczach hehe
Lilka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Jakies dziwne masz te polozne Nienormalna
moje kolezanki tez mowia o bolu okresowym na poczatkumoze pozniej jak sie rozkreca sa takie mocne
Jak to pasja napisala sa mocneWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 09:40
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lilka wrote:Jakies dziwne masz te polozne Nienormalna
moje kolezanki tez mowia o bolu okresowym na poczatkumoze pozniej jak sie rozkreca sa takie mocne
z którą rozmawiałam na bloku porodowym
ona mówiła coś o odpowiednim przyjeździe do szpitala , żeby nie odesłali ze szpitala. Możliwe to o tym momencie mówiła po prostuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 09:40
-
иιєиσямαℓиα wrote:jedną tylko położną
z którą rozmawiałam na bloku porodowym
ona mówiła coś o odpowiednim przyjeździe do szpitala , żeby nie odesłali ze szpitala. Możliwe to o tym momencie mówiła po prostu
Leze w lozku i pisze z telestad masz polozne a nie jedna polozna hihi
u nas zeby jechac do szpitala dkurcze musza byc co 5 min i trwac ok 40 sek
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15