III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:śliczna z ciebie kobieta
Też masz duży brzuch, ale to może optyczne złudzenie
ile masz w obwodzie brzucha?
w ogóle dziewczyny jaki macie obwód brzucha?
Mam duzy brzuch..w obwodzie mam 114 cm a maly w pn czyli 35 tyg i 2 db wazyl 2200 kg i martwie sie ze za malo..usg jest stare trwalo chwilke i wiem o granicy bledu ale martwi mnie gadanie ze mam duzy brzuch a maly taki niby maly ..czy on jest rzeczywiscie maly? Przez 3 tyg przytyl 310 gram
Caly poranek spedzilam online szukajac norm..ja wiem ze kazde dziecko rosnie inaczej ale po prostu sie martwie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 20:58
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:Suzy ile Mikoś miał w obwodzie główki??
A pamiętasz jaka ci wyszła miednica?
Jasio miał 34cm a Mikoś 36cm obwód głowki.
Co do pomiarow to mierza od pepka w dół + od kosci do kosci tej miednicowej w poprzek (te wystajace nad majtkami u kobiety) + n wys pepka chyba, jak lezysz na boku mierz długosc jeden koniec na brzuchu a drugi na plecach. Gdzies mi wyszło 12 i to chyba ten ostatni pomiar... miedzy koscmi miednicowymi chyba 30 parę... nie pamietam dokladnie...moge sie zaraz sama zmierzyctzn nie teraz bo miarka jest u Mikołaja w pokoju, a śpi.
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:Mam duzy brzuch..w obwodzie mam 114 cm a maly w pn czyli 35 tyg i 2 db wazyl 2200 kg i martwie sie ze za malo..usg jest stare trwalo chwilke i wiem o granicy bledu ale martwi mnie gadanie ze mam duzy brzuch a maly taki niby maly ..czy on jest rzeczywiscie maly? Przez 3 tyg przytyl 310 gram
Caly poranek spedzilam online szukajac norm..ja wiem ze kazde dziecko rosnie inaczej ale po prostu sie martwie..Jak pamiętacie z mężem ile Wy ważyliście po porodzie to uśredniając to pewnie tyle będzie ważył Wasz Maluszek:)
-
Ana27 wrote:Lilka, mnie się wydaje, że nie masz zupełnie czym się martwić. Dziecko przybiera duuuużo na wadze własnie w ostatnich tygodniach ciąży więc spokojnie podrośnie. 3kg może ważyć przy porodzie i też super, będzie łatwiej rodzić
Jak pamiętacie z mężem ile Wy ważyliście po porodzie to uśredniając to pewnie tyle będzie ważył Wasz Maluszek:)
Dziekuje Ci ciezko czasem wylaczyc to wkrecanie sobie roznych rzeczy.M byl wczesniakiem i musimy sprawdzic ile wazyl a ja wazylam 3200 kgczyli Maks bedzie wazyl podobnie.
-
nick nieaktualnyMoj M też był wcześniakiem, ważył 1900 gram, ale nie wie w ktroym tygodniu ani miesiacu sie urodził, żeby mogła oszacować pi razy drzwi ile mógłby ważyć.
Prosty, mądry artykuł
http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/pierwsze-dwie-godziny/j0rfd
z tym baby blues to faktycznie... teraz w ogole go nie przechodze nawet w najmniejszym stopniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 21:17
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Nienormalna moe wycisz sie przez dzień, dwa i w tedy zapytaj sama siebie jak czujesz czy cc czy sn...
Suzy estra opis, cholera 36 cm to prawie A3 wyobraznia zaczeła działać,
zapominam o cwiczeniu oddechow, ale maz za to bardzo cwiczy - musiał przejsc zabieg u stomatologa na zywca i mowil ze oddechy pomagajaSuzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
hej dziewuszki
jak na sobote to sporo nasmarowałyście, dopiero was nadrobiłam bo dopiero jestesmy w domku. Maż ma znów wolny wekend więc rano spore zakupy takie na zapas trochę ,kupiłam sobie znów pare ciuszków teża pózniej bylismy u rodziców moich,mieliśmy jechac do dziadka ale mama moja mi absolutnie zabrobiła bo podobno na tym odziale nawet w maskach chodza i żę w moim stanie to absolutnie nie.Z dziadkiem jest żle jest bardzo słaby ma gorączke ma mięc naswietlania,nie wiadomo jak to będzie
Mama moja kupiła sobie peruke, nie wiem czy jej to psychicznie pomogło ale dziś nawet nie płakała wieć jakiś plus chyba jest
U mnie oczywiście dalej nic ..zero niby jakieś tam delikatne skurcze odczuwam od wczoraj takie bardzo delikatne i kruciutkie ale na tym koniec.
Co do tych cesarek a porodów siłami natury to moje zdanie jest takie zawsze by lam i będe bardziej za porodem naturalnym bo wiem co to jest cesarka i jak się po tym dochodzi, pozatym bardzo bym chciała mieć odrazu kontakt z synkiem po porodzie ,,skin to skin,,- mam nadzięje żę będzie mi to dane jak nie to trudno pogodzę się i z kolejnym cięciem najwazniejsze dobro dziecka więc jeśli bedzie taka konieczność trudno jednak ja zawsze uważałam że wszystko co naturalne leprze dla nasSuzy Lee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya tu jeszcze ciekawostka o karmieniu piersia.. uwaga zeby nie karmic za czesto z jednej pomijajac druga bo wam zostnie wiekszy cyc!
http://dziecko-info.rodzice.pl/archive/index.php/t-100151.html
A główka to w dłoni się mieściwytnij sobie pasek z papieru i zwin na 36 cmetrze... albo zawin jakas gietka miarkę i postaw na blacie kółko.
michaela, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Moj M też był wcześniakiem, ważył 1900 gram, ale nie wie w ktroym tygodniu ani miesiacu sie urodził, żeby mogła oszacować pi razy drzwi ile mógłby wazyc.
Moj M wazyl 2400 kg urodzony w 34 tyg a ja wazylam 2500 !! Lol jestem w szoku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 21:31
Ana27 lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:a tu jeszcze ciekawostka o karmieniu piersia.. uwaga zeby nie karmic za czesto z jednej pomijajac druga bo wam zostnie wiekszy cyc!
http://dziecko-info.rodzice.pl/archive/index.php/t-100151.html
A główka to w dłoni się mieściwytnij sobie pasek z papieru i zwin na 36 cmetrze... albo zawin jakas gietka miarkę i postaw na blacie kółko.
i tak niezle
-
Mój Wiktor miał główkę 37 cm a Maksymilian 34 cm. Pierwszego urodziłam naturalnie a drugiego cesarka
Kamila trzymam kciuki!
Żadnego dziecka nie dostałam po porodzie. Tzn na minutkę tylko i obydwu zabrali.Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tymże bierzcie pod uwagę, że po pierwsze dziecko nie ma głowy idealnie okraglej jak pilka, jest przewaznie ciut podłuzna, wiec ustawia sie czubkiem glowy do wyjscia. Ponadto ma miękką głowę, z ceimiączkiem, ktore sie schodzi przy przeciskaniu przez kanał rodny.
Noo po cesarce to chyba nie wszedzie daja dzieciaczka mamieJa miałam ten plus, że 2 h i z jednym i drugim wyleżałam, zanim ktokolwiek zaczal mi ich zabierac do wazenia i mierzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 21:41
justa24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Suzy Lee wrote:Z tymże bierzcie pod uwagę, że po pierwsze dziecko nie ma głowy idealnie okraglej jak pilka, jest przewaznie ciut podłuzna, wiec ustawia sie czubkiem glowy do wyjscia. Ponadto ma miękką głowę, z ceimiączkiem, ktore sie schodzi przy przeciskaniu przez kanał rodny.
Noo po cesarce to chyba nie wszedzie daja dzieciaczka mamieJa miałam ten plus, że 2 h i z jednym i drugim wyleżałam, zanim ktokolwiek zaczal mi ich zabierac do wazenia i mierzenia.