X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    śliczna z ciebie kobieta :)
    Też masz duży brzuch, ale to może optyczne złudzenie :)

ile masz w obwodzie brzucha?
    w ogóle dziewczyny jaki macie obwód brzucha?

Mam duzy brzuch..w obwodzie mam 114 cm a maly w pn czyli 35 tyg i 2 db wazyl 2200 kg i martwie sie ze za malo..usg jest stare trwalo chwilke i wiem o granicy bledu ale martwi mnie gadanie ze mam duzy brzuch a maly taki niby maly ..czy on jest rzeczywiscie maly? Przez 3 tyg przytyl 310 gram
    Caly poranek spedzilam online szukajac norm..ja wiem ze kazde dziecko rosnie inaczej ale po prostu sie martwie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 20:58

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Suzy ile Mikoś miał w obwodzie główki??
    A pamiętasz jaka ci wyszła miednica?

Jasio miał 34cm a Mikoś 36cm obwód głowki.

Co do pomiarow to mierza od pepka w dół + od kosci do kosci tej miednicowej w poprzek (te wystajace nad majtkami u kobiety) + n wys pepka chyba, jak lezysz na boku mierz długosc jeden koniec na brzuchu a drugi na plecach. Gdzies mi wyszło 12 i to chyba ten ostatni pomiar... miedzy koscmi miednicowymi chyba 30 parę... nie pamietam dokladnie...moge sie zaraz sama zmierzyc :P tzn nie teraz bo miarka jest u Mikołaja w pokoju, a śpi.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Mam duzy brzuch..w obwodzie mam 114 cm a maly w pn czyli 35 tyg i 2 db wazyl 2200 kg i martwie sie ze za malo..usg jest stare trwalo chwilke i wiem o granicy bledu ale martwi mnie gadanie ze mam duzy brzuch a maly taki niby maly ..czy on jest rzeczywiscie maly? Przez 3 tyg przytyl 310 gram
    Caly poranek spedzilam online szukajac norm..ja wiem ze kazde dziecko rosnie inaczej ale po prostu sie martwie..
    Lilka, mnie się wydaje, że nie masz zupełnie czym się martwić. Dziecko przybiera duuuużo na wadze własnie w ostatnich tygodniach ciąży więc spokojnie podrośnie. 3kg może ważyć przy porodzie i też super, będzie łatwiej rodzić:) Jak pamiętacie z mężem ile Wy ważyliście po porodzie to uśredniając to pewnie tyle będzie ważył Wasz Maluszek:)

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Lilka, mnie się wydaje, że nie masz zupełnie czym się martwić. Dziecko przybiera duuuużo na wadze własnie w ostatnich tygodniach ciąży więc spokojnie podrośnie. 3kg może ważyć przy porodzie i też super, będzie łatwiej rodzić:) Jak pamiętacie z mężem ile Wy ważyliście po porodzie to uśredniając to pewnie tyle będzie ważył Wasz Maluszek:)

Dziekuje Ci ciezko czasem wylaczyc to wkrecanie sobie roznych rzeczy.M byl wczesniakiem i musimy sprawdzic ile wazyl a ja wazylam 3200 kg :) czyli Maks bedzie wazyl podobnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M też był wcześniakiem, ważył 1900 gram, ale nie wie w ktroym tygodniu ani miesiacu sie urodził, żeby mogła oszacować pi razy drzwi ile mógłby ważyć.

Prosty, mądry artykuł
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/pierwsze-dwie-godziny/j0rfd

z tym baby blues to faktycznie... teraz w ogole go nie przechodze nawet w najmniejszym stopniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 21:17

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna moe wycisz sie przez dzień, dwa i w tedy zapytaj sama siebie jak czujesz czy cc czy sn...
    Suzy estra opis, cholera 36 cm to prawie A3 wyobraznia zaczeła działać,
    zapominam o cwiczeniu oddechow, ale maz za to bardzo cwiczy - musiał przejsc zabieg u stomatologa na zywca i mowil ze oddechy pomagaja :D

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki :)
    jak na sobote to sporo nasmarowałyście, dopiero was nadrobiłam bo dopiero jestesmy w domku. Maż ma znów wolny wekend więc rano spore zakupy takie na zapas trochę ,kupiłam sobie znów pare ciuszków też :) a pózniej bylismy u rodziców moich,mieliśmy jechac do dziadka ale mama moja mi absolutnie zabrobiła bo podobno na tym odziale nawet w maskach chodza i żę w moim stanie to absolutnie nie.Z dziadkiem jest żle jest bardzo słaby ma gorączke ma mięc naswietlania,nie wiadomo jak to będzie :(

Mama moja kupiła sobie peruke, nie wiem czy jej to psychicznie pomogło ale dziś nawet nie płakała wieć jakiś plus chyba jest :)

U mnie oczywiście dalej nic ..zero niby jakieś tam delikatne skurcze odczuwam od wczoraj takie bardzo delikatne i kruciutkie ale na tym koniec.

Co do tych cesarek a porodów siłami natury to moje zdanie jest takie zawsze by lam i będe bardziej za porodem naturalnym bo wiem co to jest cesarka i jak się po tym dochodzi, pozatym bardzo bym chciała mieć odrazu kontakt z synkiem po porodzie ,,skin to skin,,- mam nadzięje żę będzie mi to dane jak nie to trudno pogodzę się i z kolejnym cięciem najwazniejsze dobro dziecka więc jeśli bedzie taka konieczność trudno jednak ja zawsze uważałam że wszystko co naturalne leprze dla nas :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu jeszcze ciekawostka o karmieniu piersia.. uwaga zeby nie karmic za czesto z jednej pomijajac druga bo wam zostnie wiekszy cyc! :P
    http://dziecko-info.rodzice.pl/archive/index.php/t-100151.html

A główka to w dłoni się mieści :) wytnij sobie pasek z papieru i zwin na 36 cmetrze... albo zawin jakas gietka miarkę i postaw na blacie kółko.

michaela, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Moj M też był wcześniakiem, ważył 1900 gram, ale nie wie w ktroym tygodniu ani miesiacu sie urodził, żeby mogła oszacować pi razy drzwi ile mógłby wazyc.

Moj M wazyl 2400 kg urodzony w 34 tyg a ja wazylam 2500 !! Lol jestem w szoku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 21:31

Ana27 lubi tę wiadomość

• kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na sali narodowej mam 3 cm rozdarcia na razie tylko ubolewa :)

Lalita2710, justa24, Suzy Lee, Kropka, blueberry, Amicizia, Ana27, Nina82, marzycielka29, Rucia, Blondi22 lubią tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na rozwój sytuacji Kamila :P ;))) i szybkiego rozwiązania;)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    a tu jeszcze ciekawostka o karmieniu piersia.. uwaga zeby nie karmic za czesto z jednej pomijajac druga bo wam zostnie wiekszy cyc! :P
    http://dziecko-info.rodzice.pl/archive/index.php/t-100151.html

A główka to w dłoni się mieści :) wytnij sobie pasek z papieru i zwin na 36 cmetrze... albo zawin jakas gietka miarkę i postaw na blacie kółko.
    tak tak wyobraznia podziałla błyskawicznie zijajac płaszczyzne i zamieniajac na obwód ;) i tak niezle

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Wiktor miał główkę 37 cm a Maksymilian 34 cm. Pierwszego urodziłam naturalnie a drugiego cesarka :)
    Kamila trzymam kciuki!
    Żadnego dziecka nie dostałam po porodzie. Tzn na minutkę tylko i obydwu zabrali.

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymże bierzcie pod uwagę, że po pierwsze dziecko nie ma głowy idealnie okraglej jak pilka, jest przewaznie ciut podłuzna, wiec ustawia sie czubkiem glowy do wyjscia. Ponadto ma miękką głowę, z ceimiączkiem, ktore sie schodzi przy przeciskaniu przez kanał rodny.

Noo po cesarce to chyba nie wszedzie daja dzieciaczka mamie :( Ja miałam ten plus, że 2 h i z jednym i drugim wyleżałam, zanim ktokolwiek zaczal mi ich zabierac do wazenia i mierzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 21:41

justa24 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kiedy rośnie główka dziecka? :) wie ktoś.
    Mój synuś w 33 tygodniu wymiar miał 29cm więc ciekawa jestem czy jeszcze dużo się powiększy.

Tam gdzie chcę rodzić na 2 h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 21:48

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zostawiaja maluszka na 60 minut ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tym jest w tym artykule co wkleiłam wyzej :)

• blueberry Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 powodzenia :):)

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, swoja droga swietnie ci to zdanie telefon przerobił:P

• justa24 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Z tymże bierzcie pod uwagę, że po pierwsze dziecko nie ma głowy idealnie okraglej jak pilka, jest przewaznie ciut podłuzna, wiec ustawia sie czubkiem glowy do wyjscia. Ponadto ma miękką głowę, z ceimiączkiem, ktore sie schodzi przy przeciskaniu przez kanał rodny.

Noo po cesarce to chyba nie wszedzie daja dzieciaczka mamie :( Ja miałam ten plus, że 2 h i z jednym i drugim wyleżałam, zanim ktokolwiek zaczal mi ich zabierac do wazenia i mierzenia.
    suzy to fajnie tak powinno być ! u mnie w szpitalu to po cesarce nie dają dziecka tylko pokazuja na chwilke i odrazu zabieraja do mierzenia itp..niestety

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ