X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • karoam Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh- czyli nic sie nie da przewidziec :D Zastanawiam sie tylko czy brac te sterydy czy jednak dac sobie spokoj- to juz 35 tydzien wiec nie wiem czy jest sens sie szprycowac bo plucka to juz chyba wysztalcone sa...

1usaej28ly44zrzp.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:27

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaoram chyba właśnie nie. Ja bym się zdała na lekarza bo znam dziewczyny które i w 36 tyg dostały te sterydy.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio strasznie mi cierpną ręce i nogi nawet w nocy dy śpie czy to normle czy powinnam zgłosić się szybko do lekarza?

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam, ja bym wziela te strydy, plucka sie rozwijaja do 37-38 tyg.

Miriam, mi rece cierpna i dretwieja od 6 miesiaca, rowniez w nocy, a nawet zwlaszcza. Ja bylam u naurloga z tym , dostalam tylko witaminy z gr B i nic nie moga zrobic ( zadnych badan ) bo ciezarna jestem. Witaminy nie pomogly wiec nie wiem co Ci poradzic.

Bylam dzis na KTG- zapis prawidlowy :D

nick nieaktualny, marzycielka29 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn, podczytuję Was, chociaż chyba nie udaje mi się być na bieżąco. Amicizia trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie.

Pamiętacie blog mojej mamy - bardzo dziękuje Wam za pomoc, - wkręciła się w niego niesamowicie, codziennie pisze i daje jej to tyle radości! :D Nie macie pojęcia! :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Amicizia, Lilka lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Dziewczyny ja caŁKIEM z innej beczki :P znacie może jakieś ciekawe blogi do poczytania ?? mam ochote cos poczytać a sama nie wiem co :P ja polecam blog modowo mamowy http://olgaiokolice.blogspot.com/

Super ten blog... taki powazny ten mały.. ale widac ze są przy kasie... ten jeździk kosztuje prawie 400 zł Baghera. MArzyłąm o takim dla Jasia. Kocyk w wózku to Davi Fussenegger ktorys z tej strony http://bebele.pl/sklep,kategorie,kat,334,0.html

poza tym ładnuy dom, dobre sprzety, fajne ciuszki i super czapeczki ma ten mały :)

welurka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Dziewczyn, podczytuję Was, chociaż chyba nie udaje mi się być na bieżąco. Amicizia trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie.

Pamiętacie blog mojej mamy - bardzo dziękuje Wam za pomoc, - wkręciła się w niego niesamowicie, codziennie pisze i daje jej to tyle radości! :D Nie macie pojęcia! :)

To wspaniale! :) Bardzo sie ciesze, że mogłam tm jednym ruchem jakos przyczynic sie do wsparcia jej w tej aktywnosci :)

Ja z mama kupiłam mojej babci taki gruby album w empiku, żeby elegancko mozna było zapisac wszystkie piekne rodzinne historie... bo babcia ma duzo do opowiedzenia rowniez za tych, ktorych juz nie ma... ale jakos od roku tylko leży to w szafce i nie rusza tego :(

michaela lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy, ale z tego co zdążyłam zaobserwoować to większość ciuszków ma z lumpexów, widać naprawdę fajne rzeczy można tam znaleźć:))
    Tak czy siak no nie da się ukryć, że przy kasie są:) Ale super inpiracje na samodzielne sesje dla niemowlaczka:))

A tak btw może są wśród Was jakieś "znawczynie" aparatów, ja się na tym raczej nie znam... Ale ostatnio doszłam do wniosku, że specjlanie nie mamy aparatu w domu, a przydałby się w miarę dobry jak przyjdzie na świat Bruno:) Mam jakąś starą zapomniaaną cyfrówkę ale wolałabym coś lepszego kupić. Nie żadne lustrzanki boo i tak się na tym nie znam, ale dobrą cyfrówkę, która zrobi dobre zdjęcia:P Póki co myślę o czymś takim http://www.fotomaniak.pl/69240/test-sony-cyber-shot-dsc-h200/ ale sama nie wiem bo tak jak wspominałam już niee znam się na tym...;/

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    canon eos lustrznka cyfrowa

• karoam Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny- jesteście kochane :*

1usaej28ly44zrzp.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem na etapie kupowania ale chyba zdecyduje się na lustrzankę. Tak jak Suzy pisze Canon eos 600d albo 700d.

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny:))) Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na zakup w takiej cenie aparatu:P Z drugiej stronyy jak mam kupć jakiś za 600zł, który będzie robił praktycznie takie zdjęcia jak telefon to też bezsensu:P Ale też zamierzam poczekać do grudnia bo wtedy będą pewnie wyprzedaze jakieś świąteczne, może trafi się jakaś okazja.

pasia27 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowałam że przeznaczę na ten cel beciokowe i pieniądze z ubezpieczenia. Tak się rozpłyną, a tak zostanie zawsze pamiątka :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy wydaje mi się że tu interakcja i jakaś informacja od innych ludzi napędza mame do pisania, myślę że niestety pisanie bez tego, do szuflady, dla potomnych, by w przypadku mamy sie nie udało... :/

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    ja nie wiem jak to w praktyce, w iem tylko co mówili na warsztatach, ze tej mascie nie trzeba zmywac, ze jest bezpieczna, a jak w praktyce maluszek na nia reaguej to sie okaze jak synek postanowi wreszcie do nas wyjść :)
    amicizia ja stosuje bepanten na sutki i moj maly nie reaguje jakoś inaczej..normalnie ciagnie cyca :)

Amicizia lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    poza tym ładnuy dom, dobre sprzety, fajne ciuszki i super czapeczki ma ten mały :)

Suzy, gwarantuję Ci, że gdybyś miała 1 dziecko i brak trosk finansowych, też byś miała taki piękny blog na zdjęciach zrobionych super aparatem. Też byś miała czas i motywację, by pięknie stylizować potrawy na talerzu. Pamiętajmy o tym, że na bloga nie wrzuca się zdjęć, na których widać spuchnięte z niewyspania oczy, smutną minę po kłótni z mężem, stosy prania i wtrącającą się teściową...

Miło się te zdjęcia ogląda, faktycznie mały jest super ubrany itd, ale i tak zaraz po zrobieniu zdjęcia upaprze tę designerską koszulę zupą pomidorową i tak samo trzeba będzie uprać, jak ubranko odziedziczone po starszym bracie albo dziecku koleżanki.

Tak bardziej to chyba dla siebie piszę, żeby zachować dystans i przygotować się na realne macierzyństwo, takie z brudną ścierą i płaczącym dzieciakiem :) Sorry za melancholię.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja zdecydowałam że przeznaczę na ten cel beciokowe i pieniądze z ubezpieczenia. Tak się rozpłyną, a tak zostanie zawsze pamiątka :)

NO i bardzo dobry pomysł:) My niestety nie łapiemy się na becikowe, a nie ubezpieczelaismy się też w pracy. Takę kasy z tytułu urodzenia dziecka nie dostaniemy znikad:P No chyba że Bruno urodzi się 1 stycznia jako pierwszy tarnowianin hahaha ale musiałby 18dni po terminie się urodzić więc to niemożliwe:P

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dokładnie to samo:D

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe jakby człowiek wiedział wcześniej, że zajdzie w ciążę to by sie ubezpieczył:P Choc tak na oko licząc pewnie płacąc co miesiąc ok.50zł na to ubezp. przez conjamniej 10miesięcy czy nawet więcej co daje nam conajmniej 500zł dostaniemy z tyttułu urodzenia sie dziecka 1000zł czyli suma sumarum 500zł:P Niby 500zł piechotą nie chodzi ale nie aż taka mega strata:P

Michaela a tak w ogle to już myslalam, ze urodziłaś tyle się nie odzywałaś:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 12:10

zsxuot7.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ