X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dodatki gbs w obydwu ciążach. To nic takiego. Po prostu przed porodem dostaniesz antybiotyk. Dziecko już nie, tylko wtedy jeśli nie zdążyli by Tobie podać. Spokojnie!

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego bloga - żeby było jasne :) Mi sie podoba i bardzo lubie takie klimaty i szukanie okazji na takie rzeczy, niczego nie skrytykowałam, bo chyba nie jest to dla niektorych oczywiste :) Zwrociłam tylko luźną uwagę na to, że sa to ludzie dobrze zarabiajacy co widac na pierwszy rzut oka po zdjeciach.

welurka lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita nic się nie bój, podadzą Ci antybiotyk rpzed porodem jak piszą dziewczyny i dziecko się na pewno nie zarazi. Czytałam na jakichś forach, że niektorym kobietom podają w ciąży jakies antybiotyki żeby się tego pozbyć ale ponoć bardzo jest to cięzka sprawa i i tak najbardziej pomocny jest tutaj antybityk pdoany wlasnie pare godzin przed porodem ale nie wiem na jakiej on zasadzie dziala, hibernuje tego paciorkowca na okeslony czas czy jak?;p
    Dodatkowo chyba podać powinni też przy wyniku jakieś info o ilości, skupisku, kolonii - zwał jak zwał, tej bakterii. Może masz jej jakkąś minimalną ilość ? Nie wiem czy to ważna informacja ale może też istotna pod wzgledem ewentualngo leczenia. Bo kto wie, pbrali wymaz z pochwy a może on jeszcze być w odbycie, moczu, w gardle..

zsxuot7.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Co do tego bloga - żeby było jasne :) Mi sie podoba i bardzo lubie takie klimaty i szukanie okazji na takie rzeczy, niczego nie skrytykowałam, bo chyba nie jest to dla niektorych oczywiste :) Zwrociłam tylko luźną uwagę na to, że sa to ludzie dobrze zarabiajacy co widac na pierwszy rzut oka po zdjeciach.

Wiem, że nie skrytykowałaś, ja również nie. Nie miałam nic złego na myśli, ot, refleksja na temat różnych odsłon macierzyństwa, bardziej do mnie samej skierowana, co zresztą napisałam. :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masa ludzim a gbs, kiedyś sprawdzałam - chyba 40% albo nawet 60 %?? Nic się nie martw będzie ok!

A ten blog bardzo ladny, i tu zasobność portfela nie ma wiele do rzeczy, tylko wyobraźnia :) ostatnio w ramach odstrewsowania puściłam sobie jeden odcinek Bitwy o dom z czstej ciekawości - takie same budżety, takie same powierzchnie do urządzenia a efekt od sasa do lasa - w zależności co kto ma w głowie:) I tak samo jest z tym jak żyjemy czy jak to życie widzi nasz aparat foto:)

Ana27, blueberry lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do blogu Olgi to właśnie takie niewinnie proste a zarazem jakie pomysłowe sesyjki wymyśliła, chyba każda z nas jest w stanie podbne zdjęcia zrobic swojemu dzziecku. Inspiracja jest jak nic:)

e9204508816c0a3bmed.jpg

michaela, Amicizia, magdziunia111123, rubi67, ;oniqa, Lalita2710, blueberry lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Suzy lee masz racje na blogu widać że kasy im nie brak, ale sam blog wydaje mi się ciekawy, zdjęcia tez fajne no i fajne inspiracje modowe dla matki i dziecka, ja dużo podobnych rzeczy znajduje w lumpeksach a jestem tam stałą bywalczynią :P boje się troche ze po porodzie juz nie bede miała na to czasu :P

Lalita bidaczko nie martw się napewno bedzie dobrze, ja bede miała dziś pobierane wymazy, zobaczymy czy u mnie coś nie wyjdzie bo różnie to moze być

Ana my się własnie tez rozglądamy za aparatem ale ja to zostawiam na głowie męża on się interesuje takimi rzeczami wiec jak już kupimy to napisze Ci jaki model :) chcielismy kupic początkowo taki za ponad tys. złotych ale stwierdziłam ze bez sensu tyle kasy na aparat skoro połowy jego funkcji nie wykorzystamy , za tą kase kupilismy wiec ekspres do kawy no a teraz kupimy ap;arat za około 500 zł. wiec podbny przedział cenowy jak u Ciebie :)

Mój M rozmawiał z kolegą z firmy, który jest też fotografem, ma się rozeznać w aparatach w tej cenie i da znać. Ogólnie poleca tylko Canony i Nikony. Dam znać z ciekawości co zaporponuje:)

A tymmczasem zbieram się na wizytę do gin:))) Mam nadzieję, ze wszystkko w porządeczku:) I jednak poprosze go zeby ppobbrał dzis wymazy na GBS sama sobie zrobię to badanie nie będę czekać 2tyg na NFZ bo teraz poród to kto wie kidy możee się zacząć:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 13:42

zsxuot7.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    ja mam dzis gimnatyke na ktora miałam nadzieje ze juz nie dotre :( ah ten uparty Jas, po kim on to ma?!
    dzisiaj rano tak o Tobie myslalam i bylam pewna ze juz sie rozpakowalas ewentualnie jestes w trakcie rozpakowywania a Ty nic dalej dwupak. Masz bardzo wygodny ten brzuszek widze:-P

Amicizia lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    dzisiaj rano tak o Tobie myslalam i bylam pewna ze juz sie rozpakowalas ewentualnie jestes w trakcie rozpakowywania a Ty nic dalej dwupak. Masz bardzo wygodny ten brzuszek widze:-P

:) coś mu tam za dobrze hihihi :)

magdziunia111123 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kazdym razem gdy zagladam na OVU to z mysla ze beda info od Amicizi, ze wody odeszly :P

Lalita, nie przejmuj sie dodatnim GBS, po to wlasnie teraz ten wymaz robia zeby dzidzia byla zdrowa. Gorzej gdybys to miala a w szpitalu by o tym nie wiedzieli. Spokojnie, dostaniesz antybiotyk i po sprawie. A cesarki Ci ni zrobia przez dodatni GBS.

magdziunia111123, Amicizia lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie sesje z dziećmi to nie jej pomysl niestety. .. krazy tego sporo w internecie :)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi czuję sie spokojniejsza.

Hope ja cale zycie na toalecie nigdzie nie siadam.
    A powiedz mi tego nie da sie wyleczyc wcale ?

Ana jutro odbiore wynik do reki , przez telefon tylko uslyszslsm powiedziala mi ze zrobili do tego.antybiotykogram czy jakoś tak i że jakiś 3 stopień.

No właśnie ja cc nie chciałabym chybs że była by konieczność.

A wiecie coś ns temat uczuleń?? Mój mąż jest uczulony na peniciline i boi się czy synuś nie jest , gdyby antybiotyk musieli podać.

Ana powodzenia mam nadzieje że nie bd tego mieć.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi prosze czy wymaz na gbs robia na nfz czy trzeba samemu zrobic i upomniec sie lekarza o to badanie ?

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia Ty go prosisz żeby wyszedł to na złość zostaje to może poproś żeby jeszcze został to zrobi Ci na złość?:D Taki mały kombinator:P

Dziewczyny czy przy nadciśnieniu konieczna jest cesarka? Przy jak wysokim ciśnieniu wtedy decydują się żeby zrobić cc?

Amicizia lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mu powiedziałam, zeby robil co chce, jak mowilam zeby nie wychodzil, to nie wychodzil, mowie ze juz moze to dalej nie wychodzi, wiec powiedzialam mu zeby robil juc co chce, a jak sam nie wyjdzie to niech nie liczy ze dlugo tam posiedzi, bo wtedy wyjmą go na isłe, wiec nech sam zdecyduje jak chce wychodzic, dobrowolnie czy pod przymusem :D

gbs robia normanie na NFZ. ja wogole chodze tylko na NFZ i mam wszystkie badania wlasnie na NFZ :)

blueberry, Asiulka83 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, nie wiem czy uczulenie meza ma tu jakies znaczenie, nie orintuje sie co to za antybiotyk ( z jakiej gr ), zapytasz lekaza i daj nam znac, dobre pytanie ;)

Asiulka, teraz kazda kobieta do porodu musi miec wynik GBS, ale lek czasem zapominaja, warto przypomniec kolo 36 tyg, mozna zrobic na NFZ jesli chodzisz do lek na NFZ.

Asiulka83 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlag mnie trafil.probuje nadal sie dowiedziec o wynik gbs.bez kurde skutecznie.pani znow wyjechala z tekstem o sms i juz nie wytrzymalam i ja opiepszylam.no ilez mozna !!!

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak kobieta rodzi dużo przed terminem i nie ma wszystkich badań jeszcze to co wtedy? Dają profilaktycznie antybiotyk? Tak z ciekawości pytam

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana my mamy Cannona lustrzanke i szczerze mowiac nie uzywamy od miesiecy ;) najlepiej kupic jakis lekki sprzet ;) albo iphony M ma iphona ja samsunga s3 robia super zdjecia ;)

Ana27 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry tak ponoć daja profilaktycznie jakbyś nie miała albo nie zdążyła zrobić.

Tak Rubi koniecznie o to zapytam... bo tak jak mówie mąż uczulony.
    Mam nadzieje że takie rzeczy nie sa dziedziczne.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ