X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny podczytałam was troche
    chce napisać odnośnie mojej sytuacjci w szpitalu jak pojechałam rodzic..jakoś tam z tych emocji nie opisalam tego w opisie porodu.
    Otóż jak trafilam na sale przedporodową to pani doktor z pytaniem do mnie czy wiem że mam GBS dodatni w karcie ciaży i że jestem nosicielem żółtaczki i że czmeu o tym nie mówie bo musza dziecku teraz po porodzie podać antybiotyk. My z męzem takie oczy i że nic o tym nie wiemy, ja się nie znam na tych skrótach lekarskich a mowie jej że lekarz prowadzący nic mi o tym nie mówił.Na co ona no to pięknie.
    Po porodzie mąż rozmawiał z moim lekarzem prowadzącym bo akurat miał dyżur i okazało się że on też nic niewiedział o takiej adnotacji i dodal żę to mój pierwszy lekarz prowadzący musiał zrobić bład literówke,( bo ja zmienialam lekarza prowadzącego)Naszczeście wszytsko sie wyjaśnilo pobrali mi krew i zaraz byl wynik oczywiście okazało się że jestem zdrowa i małemu nietrzeba nic podawaćc ale nie powiem wkurzeni byliśmy nieżle i jestem pewna że to mój pierwszy prowadzący nagmatwał bo ja nawet nie mialam takiego wyniku badań ! a przeszukalismy wszystkie.Tacy sa niektórzy lekarze właśnie dlatego go zmieniłam bo bardziej byl zainteresowany moim życiem prywatnym niż ciążą.

Suzy Lee, pasia27 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ale cyrk!

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nieciekawe doswiadczenie, dobrze ze wszytsko sie wyjasnilo.

tak jak nie masz wynikow gbs itp to profilaktycznie daja tobie i dziecku antybiotyk. Tarktuja cie tak jakbys miała wynik pozytywny, dla bezpieczenstwa. Wiec lepiej miec wynik, ale wiadomo z tym roznie bywa

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis kolejną torbe ubranek przyniosłam z secondhandu same firmówki i takie piękne ze nie moge się powstrzymac zeby nie kupić :P mąż mnie z domu wyrzuci razem z szafą od Zośki :P uciekam sie kąpac bo dzis wizyta u lekarki :)

Nina, ;oniqa, Ana27, pasia27 lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita mnie lekarz na ostatniej wizycie mówił że jesli gbs wyjdzie dodatni to dają antybiotyk mamie przed porodem i maleństwu po porodzie.

Ja mam to badanie przed sobą muszę czekać do 4 grudnia.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od jakiegoś czasu czuję takie pieczenie skóry na górze brzucha po lewej stronie. Zawsze w tym samym miejscu. Smaruję balsamem babydream z rossmana ale niestety nie pomaga. Nie mam żadnego zaczerwienienia w tym miejscu ani nic... Jak myślicie jaki może być powód i co może mi pomóc?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher mnie swedzi po prawej stronie... wiec wiesz... w tym miejscy mój ma pupe..
    I wypycha :)

Byłam na Ktg zero skurczy... :p

welurka, Nina, Ana27, pasia27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam na szczescie tego Gbsa,ale to nie ma czym sie martwic,daja antybiotyk i nic sie nie dzieje;-) co do aparatow to my mamy lustrzanke Canona i jest super,chcemy teraz dokupic tylko obiektyw,zeby moc robic zdjecia syniowi portretowe np,ja czekam na wyniki krwi i moczu,mam nadzieje,ze nic mi nie wyjdzie,wydzieliny dzis duzo,ale normalna

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita z tego co mi lekarz mówił to jak raz złapiesz GBS to już jesteś nosicielką całe życie..biorąc antybiotyk zmniejszasz liczbę paciorkowca tak,że nie jest w stanie się zarazić dzidziuś po porodzie..aczkolwiek czasem sie zaraża i dlatego w jednych szpitalach od razu podająantybiotyk dla dzidziusia a w inych robią najpierw badanie i w zależności od jego wyniku podają badź nie antybiotyk..Ogólnie to jest tak,że np po antybiotyku wychodzi Ci wynikujemny GBS ale np po trzech-czterech tyg może się znów namnożyć i wtedy robi się wynik dodatni GBS,dlatego badania robi się po 35tc. Ja też nigdy nie siadałam w toalecie publicznej,mało jem rzeczy z mleka niepasteryzowanego a jednak mam GBS..
    Ten GBS ogólnie w niewielkich ilościach bytuje u każdego człowieka w przewodzie pokarmowym i odbycie..a u 60% kobiet przedostaje się do dróg rodnych gdzie się namnaża bo ma tam super warunki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 17:00

82doi09kxiyf6x26.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a po ile trwa takie KTG bo ja bede zaczynać chodzic od 32 tyd ze wzdlędu na ten cukier

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    dziewczyny a po ile trwa takie KTG bo ja bede zaczynać chodzic od 32 tyd ze wzdlędu na ten cukier
    Minimum to pół godz, średnio 40 minut

;oniqa lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie u gina :) jestem przeszczęśliwa! Synek waży 2,140kg Wada serduszka sie nie powiększa,wielowodzie się zmniejszyło!Szyjka się dalej nie skraca, jest scentralizowana ale twarda. To wielowodzie było na bank spoowodowane sterydami,które podano małemu w szpitalu.Prawdopodobnie sterydy te spowodowały nieprawidłową pracę nerek lub ich uszkodzenie ( na tym etapie nie wiadomo) ale lekarz jest dobrej myśli bo skoro wielowodzie się zmniejszyło to znaczy,że nerki małego zaczynają normlanie i dobrze pracować..mam liczyć koniecznie ruchy synka..jak tak dalej pójdzie to spokojnie dotrwam może nawet do 38tc . No i mogę już wstawać!!! jeju jaka jestem szczęśliwa Dziękuję Wam kochane za wsparcie !:*

;oniqa, Lalita2710, blueberry, Suzy Lee, michaela, Ana27, MamaMadzia, justa24, juicca, Amicizia, plemniczka, Lula_w, Lilka, Perełka, rubi67 lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze że nie mam daleko no i bede co najmniej raz w tyg chodzić

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Ja jestem po wizycie u gina :) jestem przeszczęśliwa! Synek waży 2,140kg Wada serduszka sie nie powiększa,wielowodzie się zmniejszyło!Szyjka się dalej nie skraca, jest scentralizowana ale twarda. To wielowodzie było na bank spoowodowane sterydami,które podano małemu w szpitalu.Prawdopodobnie sterydy te spowodowały nieprawidłową pracę nerek lub ich uszkodzenie ( na tym etapie nie wiadomo) ale lekarz jest dobrej myśli bo skoro wielowodzie się zmniejszyło to znaczy,że nerki małego zaczynają normlanie i dobrze pracować..mam liczyć koniecznie ruchy synka..jak tak dalej pójdzie to spokojnie dotrwam może nawet do 38tc . No i mogę już wstawać!!! jeju jaka jestem szczęśliwa Dziękuję Wam kochane za wsparcie !:*
    Hope bardzo dobre wiadomości :) oby tak dalej :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa - nie mogę przestać się uśmichać :) Mój dzielny synuś! W końcu zaczął też normalnie przybierać na wadze..Teraz już musi być tylko lepiej!

;oniqa, michaela, Kropka lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    A jak kobieta rodzi dużo przed terminem i nie ma wszystkich badań jeszcze to co wtedy? Dają profilaktycznie antybiotyk? Tak z ciekawości pytam

JA nie mialam przy sobie tego wyniku bo jak sie okazalo pan w recepcji 2 dni wczesniej nie wydrukowal mi wszystkich badan o jakie prosiłam, ale nie zauwazylam tego jak i tego ze moje potwierdzenie grupy krwi to kopia a nie oryginał... nie wiem, moze ta pierwsza ginka co ją miałam sie pomyliła bo w sumie xeróki coraz czesciej trudno odroznic od oryginałów... W kazdym razie potworzyli mi badanie krwi od razu po przyjeciu na sale porodowa.

blueberry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:

około 24 minut takie standardowe

;oniqa lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ciesze sie razem z Tobą :) mam nadziejej że moja cukrzyca nie zaszkodzi mojej misi :( ok zbieram sie na SR dzisiaj mamy poród jakiś film i ćwiczenia z mężusiami :) ale będzie śmiesznie :) jak ostatnio Pani prowadząca powiedziała że mam oprzec moje nogi na jej udach bo jak cos tak mi sie bedzie lepiej parło i zapewniała że ona mocno stoi jak sie odepchałam to poleciała :) i stwierdziła ale mam dużo siły :) :) no a teraz w radiu jeszcze leci muzyka a moja Natalka sobie tańczy :) ale fajne uczucie :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa-bedziesz musiala uwazac na to co jesz ale tak poza tym nie musisz sie martwic.. mnostwo moich kolezanek mialo cukrzyce ciążową i wszystkie urodziły zdrowe dzieci więc główka do góry :) Miłych zajęć w SR :)

;oniqa lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczyny dzeonilam zapytac o Gbs mam dodatni :/
    I co teraz wiecie coś na ten temat...
    Lalita spokojnie :) ja też miałam przy pierwszej ciaży i teraz też pewnie bede mieć. Mi zaraz jak przyjechałam na porodówkę podali przez kroplówkę antybiotyk i dawali z tego co pamietam co dwie godziny aż urodziłam. Wiem ze to cholerstwo ;/ bo groźne ale tylko jak o tym nie wiesz a jak wiesz i bedą Ci podawać antybiotyk to nic nie grozi :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ