X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny podczytałam was troche
    chce napisać odnośnie mojej sytuacjci w szpitalu jak pojechałam rodzic..jakoś tam z tych emocji nie opisalam tego w opisie porodu.
    Otóż jak trafilam na sale przedporodową to pani doktor z pytaniem do mnie czy wiem że mam GBS dodatni w karcie ciaży i że jestem nosicielem żółtaczki i że czmeu o tym nie mówie bo musza dziecku teraz po porodzie podać antybiotyk. My z męzem takie oczy i że nic o tym nie wiemy, ja się nie znam na tych skrótach lekarskich a mowie jej że lekarz prowadzący nic mi o tym nie mówił.Na co ona no to pięknie.
    Po porodzie mąż rozmawiał z moim lekarzem prowadzącym bo akurat miał dyżur i okazało się że on też nic niewiedział o takiej adnotacji i dodal żę to mój pierwszy lekarz prowadzący musiał zrobić bład literówke,( bo ja zmienialam lekarza prowadzącego)Naszczeście wszytsko sie wyjaśnilo pobrali mi krew i zaraz byl wynik oczywiście okazało się że jestem zdrowa i małemu nietrzeba nic podawaćc ale nie powiem wkurzeni byliśmy nieżle i jestem pewna że to mój pierwszy prowadzący nagmatwał bo ja nawet nie mialam takiego wyniku badań ! a przeszukalismy wszystkie.Tacy sa niektórzy lekarze właśnie dlatego go zmieniłam bo bardziej byl zainteresowany moim życiem prywatnym niż ciążą.

nick nieaktualny, pasia27 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ale cyrk!

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nieciekawe doswiadczenie, dobrze ze wszytsko sie wyjasnilo.

tak jak nie masz wynikow gbs itp to profilaktycznie daja tobie i dziecku antybiotyk. Tarktuja cie tak jakbys miała wynik pozytywny, dla bezpieczenstwa. Wiec lepiej miec wynik, ale wiadomo z tym roznie bywa

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis kolejną torbe ubranek przyniosłam z secondhandu same firmówki i takie piękne ze nie moge się powstrzymac zeby nie kupić :P mąż mnie z domu wyrzuci razem z szafą od Zośki :P uciekam sie kąpac bo dzis wizyta u lekarki :)

Nina, ;oniqa, Ana27, pasia27 lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita mnie lekarz na ostatniej wizycie mówił że jesli gbs wyjdzie dodatni to dają antybiotyk mamie przed porodem i maleństwu po porodzie.

Ja mam to badanie przed sobą muszę czekać do 4 grudnia.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od jakiegoś czasu czuję takie pieczenie skóry na górze brzucha po lewej stronie. Zawsze w tym samym miejscu. Smaruję balsamem babydream z rossmana ale niestety nie pomaga. Nie mam żadnego zaczerwienienia w tym miejscu ani nic... Jak myślicie jaki może być powód i co może mi pomóc?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher mnie swedzi po prawej stronie... wiec wiesz... w tym miejscy mój ma pupe..
    I wypycha :)

Byłam na Ktg zero skurczy... :p

welurka, Nina, Ana27, pasia27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam na szczescie tego Gbsa,ale to nie ma czym sie martwic,daja antybiotyk i nic sie nie dzieje;-) co do aparatow to my mamy lustrzanke Canona i jest super,chcemy teraz dokupic tylko obiektyw,zeby moc robic zdjecia syniowi portretowe np,ja czekam na wyniki krwi i moczu,mam nadzieje,ze nic mi nie wyjdzie,wydzieliny dzis duzo,ale normalna

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita z tego co mi lekarz mówił to jak raz złapiesz GBS to już jesteś nosicielką całe życie..biorąc antybiotyk zmniejszasz liczbę paciorkowca tak,że nie jest w stanie się zarazić dzidziuś po porodzie..aczkolwiek czasem sie zaraża i dlatego w jednych szpitalach od razu podająantybiotyk dla dzidziusia a w inych robią najpierw badanie i w zależności od jego wyniku podają badź nie antybiotyk..Ogólnie to jest tak,że np po antybiotyku wychodzi Ci wynikujemny GBS ale np po trzech-czterech tyg może się znów namnożyć i wtedy robi się wynik dodatni GBS,dlatego badania robi się po 35tc. Ja też nigdy nie siadałam w toalecie publicznej,mało jem rzeczy z mleka niepasteryzowanego a jednak mam GBS..
    Ten GBS ogólnie w niewielkich ilościach bytuje u każdego człowieka w przewodzie pokarmowym i odbycie..a u 60% kobiet przedostaje się do dróg rodnych gdzie się namnaża bo ma tam super warunki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 17:00

82doi09kxiyf6x26.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a po ile trwa takie KTG bo ja bede zaczynać chodzic od 32 tyd ze wzdlędu na ten cukier

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    dziewczyny a po ile trwa takie KTG bo ja bede zaczynać chodzic od 32 tyd ze wzdlędu na ten cukier
    Minimum to pół godz, średnio 40 minut

;oniqa lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie u gina :) jestem przeszczęśliwa! Synek waży 2,140kg Wada serduszka sie nie powiększa,wielowodzie się zmniejszyło!Szyjka się dalej nie skraca, jest scentralizowana ale twarda. To wielowodzie było na bank spoowodowane sterydami,które podano małemu w szpitalu.Prawdopodobnie sterydy te spowodowały nieprawidłową pracę nerek lub ich uszkodzenie ( na tym etapie nie wiadomo) ale lekarz jest dobrej myśli bo skoro wielowodzie się zmniejszyło to znaczy,że nerki małego zaczynają normlanie i dobrze pracować..mam liczyć koniecznie ruchy synka..jak tak dalej pójdzie to spokojnie dotrwam może nawet do 38tc . No i mogę już wstawać!!! jeju jaka jestem szczęśliwa Dziękuję Wam kochane za wsparcie !:*

;oniqa, Lalita2710, blueberry, nick nieaktualny, michaela, Ana27, MamaMadzia, justa24, juicca, Amicizia, plemniczka, Lula_w, Lilka, Perełka, rubi67 lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze że nie mam daleko no i bede co najmniej raz w tyg chodzić

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Ja jestem po wizycie u gina :) jestem przeszczęśliwa! Synek waży 2,140kg Wada serduszka sie nie powiększa,wielowodzie się zmniejszyło!Szyjka się dalej nie skraca, jest scentralizowana ale twarda. To wielowodzie było na bank spoowodowane sterydami,które podano małemu w szpitalu.Prawdopodobnie sterydy te spowodowały nieprawidłową pracę nerek lub ich uszkodzenie ( na tym etapie nie wiadomo) ale lekarz jest dobrej myśli bo skoro wielowodzie się zmniejszyło to znaczy,że nerki małego zaczynają normlanie i dobrze pracować..mam liczyć koniecznie ruchy synka..jak tak dalej pójdzie to spokojnie dotrwam może nawet do 38tc . No i mogę już wstawać!!! jeju jaka jestem szczęśliwa Dziękuję Wam kochane za wsparcie !:*
    Hope bardzo dobre wiadomości :) oby tak dalej :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa - nie mogę przestać się uśmichać :) Mój dzielny synuś! W końcu zaczął też normalnie przybierać na wadze..Teraz już musi być tylko lepiej!

;oniqa, michaela, Kropka lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    A jak kobieta rodzi dużo przed terminem i nie ma wszystkich badań jeszcze to co wtedy? Dają profilaktycznie antybiotyk? Tak z ciekawości pytam

JA nie mialam przy sobie tego wyniku bo jak sie okazalo pan w recepcji 2 dni wczesniej nie wydrukowal mi wszystkich badan o jakie prosiłam, ale nie zauwazylam tego jak i tego ze moje potwierdzenie grupy krwi to kopia a nie oryginał... nie wiem, moze ta pierwsza ginka co ją miałam sie pomyliła bo w sumie xeróki coraz czesciej trudno odroznic od oryginałów... W kazdym razie potworzyli mi badanie krwi od razu po przyjeciu na sale porodowa.

blueberry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:

około 24 minut takie standardowe

;oniqa lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ciesze sie razem z Tobą :) mam nadziejej że moja cukrzyca nie zaszkodzi mojej misi :( ok zbieram sie na SR dzisiaj mamy poród jakiś film i ćwiczenia z mężusiami :) ale będzie śmiesznie :) jak ostatnio Pani prowadząca powiedziała że mam oprzec moje nogi na jej udach bo jak cos tak mi sie bedzie lepiej parło i zapewniała że ona mocno stoi jak sie odepchałam to poleciała :) i stwierdziła ale mam dużo siły :) :) no a teraz w radiu jeszcze leci muzyka a moja Natalka sobie tańczy :) ale fajne uczucie :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa-bedziesz musiala uwazac na to co jesz ale tak poza tym nie musisz sie martwic.. mnostwo moich kolezanek mialo cukrzyce ciążową i wszystkie urodziły zdrowe dzieci więc główka do góry :) Miłych zajęć w SR :)

;oniqa lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczyny dzeonilam zapytac o Gbs mam dodatni :/
    I co teraz wiecie coś na ten temat...
    Lalita spokojnie :) ja też miałam przy pierwszej ciaży i teraz też pewnie bede mieć. Mi zaraz jak przyjechałam na porodówkę podali przez kroplówkę antybiotyk i dawali z tego co pamietam co dwie godziny aż urodziłam. Wiem ze to cholerstwo ;/ bo groźne ale tylko jak o tym nie wiesz a jak wiesz i bedą Ci podawać antybiotyk to nic nie grozi :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ