III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny podczytałam was troche
chce napisać odnośnie mojej sytuacjci w szpitalu jak pojechałam rodzic..jakoś tam z tych emocji nie opisalam tego w opisie porodu.
Otóż jak trafilam na sale przedporodową to pani doktor z pytaniem do mnie czy wiem że mam GBS dodatni w karcie ciaży i że jestem nosicielem żółtaczki i że czmeu o tym nie mówie bo musza dziecku teraz po porodzie podać antybiotyk. My z męzem takie oczy i że nic o tym nie wiemy, ja się nie znam na tych skrótach lekarskich a mowie jej że lekarz prowadzący nic mi o tym nie mówił.Na co ona no to pięknie.
Po porodzie mąż rozmawiał z moim lekarzem prowadzącym bo akurat miał dyżur i okazało się że on też nic niewiedział o takiej adnotacji i dodal żę to mój pierwszy lekarz prowadzący musiał zrobić bład literówke,( bo ja zmienialam lekarza prowadzącego)Naszczeście wszytsko sie wyjaśnilo pobrali mi krew i zaraz byl wynik oczywiście okazało się że jestem zdrowa i małemu nietrzeba nic podawaćc ale nie powiem wkurzeni byliśmy nieżle i jestem pewna że to mój pierwszy prowadzący nagmatwał bo ja nawet nie mialam takiego wyniku badań ! a przeszukalismy wszystkie.Tacy sa niektórzy lekarze właśnie dlatego go zmieniłam bo bardziej byl zainteresowany moim życiem prywatnym niż ciążą.Suzy Lee, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Justa nieciekawe doswiadczenie, dobrze ze wszytsko sie wyjasnilo.
tak jak nie masz wynikow gbs itp to profilaktycznie daja tobie i dziecku antybiotyk. Tarktuja cie tak jakbys miała wynik pozytywny, dla bezpieczenstwa. Wiec lepiej miec wynik, ale wiadomo z tym roznie bywa -
ja dzis kolejną torbe ubranek przyniosłam z secondhandu same firmówki i takie piękne ze nie moge się powstrzymac zeby nie kupić
mąż mnie z domu wyrzuci razem z szafą od Zośki
uciekam sie kąpac bo dzis wizyta u lekarki
Nina, ;oniqa, Ana27, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Lalita mnie lekarz na ostatniej wizycie mówił że jesli gbs wyjdzie dodatni to dają antybiotyk mamie przed porodem i maleństwu po porodzie.
Ja mam to badanie przed sobą muszę czekać do 4 grudnia. -
Dziewczyny od jakiegoś czasu czuję takie pieczenie skóry na górze brzucha po lewej stronie. Zawsze w tym samym miejscu. Smaruję balsamem babydream z rossmana ale niestety nie pomaga. Nie mam żadnego zaczerwienienia w tym miejscu ani nic... Jak myślicie jaki może być powód i co może mi pomóc?
-
ja nie mam na szczescie tego Gbsa,ale to nie ma czym sie martwic,daja antybiotyk i nic sie nie dzieje;-) co do aparatow to my mamy lustrzanke Canona i jest super,chcemy teraz dokupic tylko obiektyw,zeby moc robic zdjecia syniowi portretowe np,ja czekam na wyniki krwi i moczu,mam nadzieje,ze nic mi nie wyjdzie,wydzieliny dzis duzo,ale normalna
-
Lalita z tego co mi lekarz mówił to jak raz złapiesz GBS to już jesteś nosicielką całe życie..biorąc antybiotyk zmniejszasz liczbę paciorkowca tak,że nie jest w stanie się zarazić dzidziuś po porodzie..aczkolwiek czasem sie zaraża i dlatego w jednych szpitalach od razu podająantybiotyk dla dzidziusia a w inych robią najpierw badanie i w zależności od jego wyniku podają badź nie antybiotyk..Ogólnie to jest tak,że np po antybiotyku wychodzi Ci wynikujemny GBS ale np po trzech-czterech tyg może się znów namnożyć i wtedy robi się wynik dodatni GBS,dlatego badania robi się po 35tc. Ja też nigdy nie siadałam w toalecie publicznej,mało jem rzeczy z mleka niepasteryzowanego a jednak mam GBS..
Ten GBS ogólnie w niewielkich ilościach bytuje u każdego człowieka w przewodzie pokarmowym i odbycie..a u 60% kobiet przedostaje się do dróg rodnych gdzie się namnaża bo ma tam super warunkiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 17:00
-
Ja jestem po wizycie u gina
jestem przeszczęśliwa! Synek waży 2,140kg Wada serduszka sie nie powiększa,wielowodzie się zmniejszyło!Szyjka się dalej nie skraca, jest scentralizowana ale twarda. To wielowodzie było na bank spoowodowane sterydami,które podano małemu w szpitalu.Prawdopodobnie sterydy te spowodowały nieprawidłową pracę nerek lub ich uszkodzenie ( na tym etapie nie wiadomo) ale lekarz jest dobrej myśli bo skoro wielowodzie się zmniejszyło to znaczy,że nerki małego zaczynają normlanie i dobrze pracować..mam liczyć koniecznie ruchy synka..jak tak dalej pójdzie to spokojnie dotrwam może nawet do 38tc . No i mogę już wstawać!!! jeju jaka jestem szczęśliwa Dziękuję Wam kochane za wsparcie !:*
;oniqa, Lalita2710, blueberry, Suzy Lee, michaela, Ana27, MamaMadzia, justa24, juicca, Amicizia, plemniczka, Lula_w, Lilka, Perełka, rubi67 lubią tę wiadomość
-
HOPE83 wrote:Ja jestem po wizycie u gina
jestem przeszczęśliwa! Synek waży 2,140kg Wada serduszka sie nie powiększa,wielowodzie się zmniejszyło!Szyjka się dalej nie skraca, jest scentralizowana ale twarda. To wielowodzie było na bank spoowodowane sterydami,które podano małemu w szpitalu.Prawdopodobnie sterydy te spowodowały nieprawidłową pracę nerek lub ich uszkodzenie ( na tym etapie nie wiadomo) ale lekarz jest dobrej myśli bo skoro wielowodzie się zmniejszyło to znaczy,że nerki małego zaczynają normlanie i dobrze pracować..mam liczyć koniecznie ruchy synka..jak tak dalej pójdzie to spokojnie dotrwam może nawet do 38tc . No i mogę już wstawać!!! jeju jaka jestem szczęśliwa Dziękuję Wam kochane za wsparcie !:*
oby tak dalej
-
nick nieaktualnyblueberry wrote:A jak kobieta rodzi dużo przed terminem i nie ma wszystkich badań jeszcze to co wtedy? Dają profilaktycznie antybiotyk? Tak z ciekawości pytam
JA nie mialam przy sobie tego wyniku bo jak sie okazalo pan w recepcji 2 dni wczesniej nie wydrukowal mi wszystkich badan o jakie prosiłam, ale nie zauwazylam tego jak i tego ze moje potwierdzenie grupy krwi to kopia a nie oryginał... nie wiem, moze ta pierwsza ginka co ją miałam sie pomyliła bo w sumie xeróki coraz czesciej trudno odroznic od oryginałów... W kazdym razie potworzyli mi badanie krwi od razu po przyjeciu na sale porodowa.
blueberry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hope ciesze sie razem z Tobą
mam nadziejej że moja cukrzyca nie zaszkodzi mojej misi
ok zbieram sie na SR dzisiaj mamy poród jakiś film i ćwiczenia z mężusiami
ale będzie śmiesznie
jak ostatnio Pani prowadząca powiedziała że mam oprzec moje nogi na jej udach bo jak cos tak mi sie bedzie lepiej parło i zapewniała że ona mocno stoi jak sie odepchałam to poleciała
i stwierdziła ale mam dużo siły
no a teraz w radiu jeszcze leci muzyka a moja Natalka sobie tańczy
ale fajne uczucie
-
Lalita2710 wrote:Dziewczyny dzeonilam zapytac o Gbs mam dodatni
I co teraz wiecie coś na ten temat...ja też miałam przy pierwszej ciaży i teraz też pewnie bede mieć. Mi zaraz jak przyjechałam na porodówkę podali przez kroplówkę antybiotyk i dawali z tego co pamietam co dwie godziny aż urodziłam. Wiem ze to cholerstwo ;/ bo groźne ale tylko jak o tym nie wiesz a jak wiesz i bedą Ci podawać antybiotyk to nic nie grozi