III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope super wiaodmości z wizyty!!
))
Ja też już po wizycie, wszytko spoko, szyjka miękka, dziecko ustawione w kanale, waży 3,2kgMówił, że mogę rodzić spokojnie:P Wymaz na GBS pobrał (z pochwy i odbytu) także jutro jadę oddać do laboratorium, zrobie jeszzcze mfologie i mocz. I w poniedzialek ktg. ehhhh jak super:))Chcialabym urodzić niedugo juz, ciesze się, że wszystko w porządeczku i dziecko już jest bezpieczne:))
A co do GBSa to teżpytałam dziś gina o niego, mówił, że nawet jak wyjdzie dodatni to nic, podają penicylinę przed porodem i jakaś 1% szansa jest wtedy na zarażeni się tą bakterią przez dzieck wtedy. Więc luzik.Nina, marzycielka29, michaela, rubi67 lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:JA nie mialam przy sobie tego wyniku bo jak sie okazalo pan w recepcji 2 dni wczesniej nie wydrukowal mi wszystkich badan o jakie prosiłam, ale nie zauwazylam tego jak i tego ze moje potwierdzenie grupy krwi to kopia a nie oryginał... nie wiem, moze ta pierwsza ginka co ją miałam sie pomyliła bo w sumie xeróki coraz czesciej trudno odroznic od oryginałów... W kazdym razie potworzyli mi badanie krwi od razu po przyjeciu na sale porodowa.
To znaczy, że wyniki badań do szpitala powinny być w oryginałach? Bo moja lekarka oryginały trzyma w dokumentacji medycznej a mi tylko dała kserówki, chodzi mi o cytologię, HBS (grupę krwi mam oryginał ale to pewnie tylko dlatego, że robiłam ją przy pierwszej ciąży w innej przychodni). GBS będę miała we wtorek za tydzień i pewnie też każe mi skserować. -
;oniqa dziwi mnie określenie cukrzycy ciążowj, po twoich wynikach, wynika, że masz nietolerancję glukozy a to jest wielka różnica. Ja miałam bardzo podobne wyniki do Twoich- zrezygnowałam ze słodkiego przede wszystkim z ziemniaków i makaronów i mam wyniki w normie. Kto Ci wmówił, że masz cukrzycę ciążową? Cukrzyca ciążowa jest powyżej 200...
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Witam sie po gimnastyce
bylo niezle nawet 2 skurcze na ciwczeniacj mialam. Mam nadzieje, ze w koncu cos sie zacNie dziac :)na nastepna z atydzien juz sie nie zapisywalam, bo nie zamierzma na nia dotrzec, w planie mam zamiar juz tulic wtedy Jasia w ramionach
u mnie ktg trwa kolo 20-25 minut jakoś
jutro mam wizyte u ginekolog, ale ciągle sie łudzę, że może jednak nie dotrę
Hope super ze masz dobre wiesci i wyniki badan malenstwamagdziunia111123, michaela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moni_c wrote:;oniqa dziwi mnie określenie cukrzycy ciążowj, po twoich wynikach, wynika, że masz nietolerancję glukozy a to jest wielka różnica. Ja miałam bardzo podobne wyniki do Twoich- zrezygnowałam ze słodkiego przede wszystkim z ziemniaków i makaronów i mam wyniki w normie. Kto Ci wmówił, że masz cukrzycę ciążową? Cukrzyca ciążowa jest powyżej 200...
-
Lalita- Z tgo co mi wiadomo ( i mówila lekarka) nie wpływa on na nasze funckjonowanie i zdrowie jedynie podczas porodu,bez antybiotyku stanowi zagrozenie dla dziecka..
Co do HIV i HCV u mnie w klinice badanie to jest obowiązkowe ale kosztuje nie duzo, bo w sumie około 40zł
Marysia0312- u mnie w klinice prywatnej od 36tc
michaela- ktg jest po to aby zobaczyc czy dziecko ma prawidlowe tetno ,za niskie lub za wysokie nieraz decyduje o zakonczeniu ciazy (swiadczy o chorobach) mowi tez czy sa juz skurcze i jakiej wielkosci
jeszcze raz dziękuję Wam kochane za miłe słowa i wsparcie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 20:03
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Mam pytanie dotyczace badan Hiv i hcv czy sa obowiazkowe.
Czy któraś robiła sama czy na nfz -
Marysia0312 wrote:Dziewczyny tak sie zastanawiam - od którego tyg. lekarz podłącza pod ktg? zawsze jak ide na wizyte to kobietki leżą podłączone.
-
HOPE83 wrote:Lalita- Z tgo co mi wiadomo ( i mówila lekarka) nie wpływa on na nasze funckjonowanie i zdrowie jedynie podczas porodu,bez antybiotyku stanowi zagrozenie dla dziecka..
Co do HIV i HCV u mnie w klinice badanie to jest obowiązkowe ale kosztuje nie duzo, bo w sumie około 40zł
Marysia0312- u mnie w klinice prywatnej od 36tc
michaela- ktg jest po to aby zobaczyc czy dziecko ma prawidlowe tetno ,za niskie lub za wysokie nieraz decyduje o zakonczeniu ciazy (swiadczy o chorobach) mowi tez czy sa juz skurcze i jakiej wielkosci
jeszcze raz dziękuję Wam kochane za miłe słowa i wsparcie :* -
ja jutro mam dzwonić o wynik GBS i też mam małego stracha
.
A 4 lata temu jak rodziłam nie robili tych badań i co??Dziecko zdrowe. To zapewne 4 lata temu nie miałam tego swiństwa, to i mam nadzieje,ze teraz też nie...
A z ktg to róznie-jak jest wskazanie to trzeba chodzic, a jak nie ma to samemu raz na jakis czas można iść sprawdzić czy nie ma skurczy i jak tętno i ruchy maluszka.
Ja już bylam 2 razy bo mam twardnienia brzucha, brałam fenoterol itp. No i lezałam w szpitalu w 33 tyg. na te twardnienia i miałam ktg 2 razy dziennie.
U nas za ktg sie płaci-nie wiele bo 10 zł, ale dziewczyny na innym wątku sie dziwią,ze płacę za to badanie.
-
to chyba zalezy od lekazry i przychodni, bo ja mam ktg od 29 tygodnia ciąży zawsze. I jets tak jak któras pisala sprawdza tetno dziecka, skurcze itd.
NIe chce zapeszac, ale mam wiecej skurczya jak wracalismy z zajec to nawet miejsce parkingowe pod blokiem znalezlismy a normalnie musimy o tej porze parkowac pod drugim... `
aher, plemniczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny