WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope super wiaodmości z wizyty!!:)))
    Ja też już po wizycie, wszytko spoko, szyjka miękka, dziecko ustawione w kanale, waży 3,2kg :P Mówił, że mogę rodzić spokojnie:P Wymaz na GBS pobrał (z pochwy i odbytu) także jutro jadę oddać do laboratorium, zrobie jeszzcze mfologie i mocz. I w poniedzialek ktg. ehhhh jak super:))Chcialabym urodzić niedugo juz, ciesze się, że wszystko w porządeczku i dziecko już jest bezpieczne:))
    A co do GBSa to teżpytałam dziś gina o niego, mówił, że nawet jak wyjdzie dodatni to nic, podają penicylinę przed porodem i jakaś 1% szansa jest wtedy na zarażeni się tą bakterią przez dzieck wtedy. Więc luzik.

Nina, marzycielka29, michaela, rubi67 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope cieszę się razem z Tobą, ze z maluszkiem dużo lepiej!!!oby tak dalej:-)

Ana ale Twój synio już duży!!:-)ważne, ze wszystko w porządku:-)

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    JA nie mialam przy sobie tego wyniku bo jak sie okazalo pan w recepcji 2 dni wczesniej nie wydrukowal mi wszystkich badan o jakie prosiłam, ale nie zauwazylam tego jak i tego ze moje potwierdzenie grupy krwi to kopia a nie oryginał... nie wiem, moze ta pierwsza ginka co ją miałam sie pomyliła bo w sumie xeróki coraz czesciej trudno odroznic od oryginałów... W kazdym razie potworzyli mi badanie krwi od razu po przyjeciu na sale porodowa.

To znaczy, że wyniki badań do szpitala powinny być w oryginałach? Bo moja lekarka oryginały trzyma w dokumentacji medycznej a mi tylko dała kserówki, chodzi mi o cytologię, HBS (grupę krwi mam oryginał ale to pewnie tylko dlatego, że robiłam ją przy pierwszej ciąży w innej przychodni). GBS będę miała we wtorek za tydzień i pewnie też każe mi skserować.

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana kawał mężczyzny nosisz, ha ciekawe ile mój waży :) W przyszłym tygodniu umówię się z moją ginką na prywatne usg i zobaczymy hihi :)

Ana27 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa dziwi mnie określenie cukrzycy ciążowj, po twoich wynikach, wynika, że masz nietolerancję glukozy a to jest wielka różnica. Ja miałam bardzo podobne wyniki do Twoich- zrezygnowałam ze słodkiego przede wszystkim z ziemniaków i makaronów i mam wyniki w normie. Kto Ci wmówił, że masz cukrzycę ciążową? Cukrzyca ciążowa jest powyżej 200...

pasia27 lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po gimnastyce :) bylo niezle nawet 2 skurcze na ciwczeniacj mialam. Mam nadzieje, ze w koncu cos sie zacNie dziac :)na nastepna z atydzien juz sie nie zapisywalam, bo nie zamierzma na nia dotrzec, w planie mam zamiar juz tulic wtedy Jasia w ramionach :D

u mnie ktg trwa kolo 20-25 minut jakoś

jutro mam wizyte u ginekolog, ale ciągle sie łudzę, że może jednak nie dotrę :)

Hope super ze masz dobre wiesci i wyniki badan malenstwa :)

magdziunia111123, michaela lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia i Hope dziewczyny a poza pprodem czy ta bakteria coś powoduje w naszym organiźmie ?

Położna też powiedziała że nie ma sie co przejmować

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sie zastanawiam - od którego tyg. lekarz podłącza pod ktg? zawsze jak ide na wizyte to kobietki leżą podłączone.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dotyczace badan Hiv i hcv czy sa obowiazkowe.
    Czy któraś robiła sama czy na nfz

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    ;oniqa dziwi mnie określenie cukrzycy ciążowj, po twoich wynikach, wynika, że masz nietolerancję glukozy a to jest wielka różnica. Ja miałam bardzo podobne wyniki do Twoich- zrezygnowałam ze słodkiego przede wszystkim z ziemniaków i makaronów i mam wyniki w normie. Kto Ci wmówił, że masz cukrzycę ciążową? Cukrzyca ciążowa jest powyżej 200...
    jak pokazałam wyniki w przychodni mojej to lekarka stwierdziła żeto cukrzyca ciążowa bo powinnam mieć wyniki tak góra do 135 a mam powyżej i dlatego zapisała mnie do diabetologa

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny własciwie po co robione jest ktg i standardowo od którego tygodnia?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    ja na nfz, nie dAm sobie reki uciac ale z tego co wiem sa zalecane ale nieobowiązkowe?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita- Z tgo co mi wiadomo ( i mówila lekarka) nie wpływa on na nasze funckjonowanie i zdrowie jedynie podczas porodu,bez antybiotyku stanowi zagrozenie dla dziecka..
    Co do HIV i HCV u mnie w klinice badanie to jest obowiązkowe ale kosztuje nie duzo, bo w sumie około 40zł

Marysia0312- u mnie w klinice prywatnej od 36tc

michaela- ktg jest po to aby zobaczyc czy dziecko ma prawidlowe tetno ,za niskie lub za wysokie nieraz decyduje o zakonczeniu ciazy (swiadczy o chorobach) mowi tez czy sa juz skurcze i jakiej wielkosci

jeszcze raz dziękuję Wam kochane za miłe słowa i wsparcie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 20:03

pasia27 lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Chyba tak, ja miałam robione, wprawdzie nie na NFZ ale zlcił mi gin. Ale koleżanki, które były u niego na NFZ też miały robione w jego ramach te badania.

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny tak sie zastanawiam - od którego tyg. lekarz podłącza pod ktg? zawsze jak ide na wizyte to kobietki leżą podłączone.
    U mnie tak od 36tc. Ale czasem zlecają wcześniej jeśli są jakieś komplikacje. Czaseem też dopiero pod samiuśki koniec ciąży z tego co pisały niektore dziewczyny. Pewnie zależy od lekarza.

zsxuot7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wprzychodni tez robią od 36 tg a jak cos jest nie tak to od 32 tg

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Lalita- Z tgo co mi wiadomo ( i mówila lekarka) nie wpływa on na nasze funckjonowanie i zdrowie jedynie podczas porodu,bez antybiotyku stanowi zagrozenie dla dziecka..
    Co do HIV i HCV u mnie w klinice badanie to jest obowiązkowe ale kosztuje nie duzo, bo w sumie około 40zł

Marysia0312- u mnie w klinice prywatnej od 36tc

michaela- ktg jest po to aby zobaczyc czy dziecko ma prawidlowe tetno ,za niskie lub za wysokie nieraz decyduje o zakonczeniu ciazy (swiadczy o chorobach) mowi tez czy sa juz skurcze i jakiej wielkosci

jeszcze raz dziękuję Wam kochane za miłe słowa i wsparcie :*
    hope dziekuje ale jesli przy kazdej wizycie lekarka słucha i zapisuje tetno dziecka i jest ok stałe i równe to cos pod koniec moze sie okazać?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro mam dzwonić o wynik GBS i też mam małego stracha :(.
    A 4 lata temu jak rodziłam nie robili tych badań i co??Dziecko zdrowe. To zapewne 4 lata temu nie miałam tego swiństwa, to i mam nadzieje,ze teraz też nie...
    A z ktg to róznie-jak jest wskazanie to trzeba chodzic, a jak nie ma to samemu raz na jakis czas można iść sprawdzić czy nie ma skurczy i jak tętno i ruchy maluszka.
    Ja już bylam 2 razy bo mam twardnienia brzucha, brałam fenoterol itp. No i lezałam w szpitalu w 33 tyg. na te twardnienia i miałam ktg 2 razy dziennie.
    U nas za ktg sie płaci-nie wiele bo 10 zł, ale dziewczyny na innym wątku sie dziwią,ze płacę za to badanie.

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba zalezy od lekazry i przychodni, bo ja mam ktg od 29 tygodnia ciąży zawsze. I jets tak jak któras pisala sprawdza tetno dziecka, skurcze itd.

NIe chce zapeszac, ale mam wiecej skurczy :) a jak wracalismy z zajec to nawet miejsce parkingowe pod blokiem znalezlismy a normalnie musimy o tej porze parkowac pod drugim... `

aher, plemniczka lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odp:)

‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ