X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope super wiaodmości z wizyty!!:)))
    Ja też już po wizycie, wszytko spoko, szyjka miękka, dziecko ustawione w kanale, waży 3,2kg :P Mówił, że mogę rodzić spokojnie:P Wymaz na GBS pobrał (z pochwy i odbytu) także jutro jadę oddać do laboratorium, zrobie jeszzcze mfologie i mocz. I w poniedzialek ktg. ehhhh jak super:))Chcialabym urodzić niedugo juz, ciesze się, że wszystko w porządeczku i dziecko już jest bezpieczne:))
    A co do GBSa to teżpytałam dziś gina o niego, mówił, że nawet jak wyjdzie dodatni to nic, podają penicylinę przed porodem i jakaś 1% szansa jest wtedy na zarażeni się tą bakterią przez dzieck wtedy. Więc luzik.

Nina, marzycielka29, michaela, rubi67 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope cieszę się razem z Tobą, ze z maluszkiem dużo lepiej!!!oby tak dalej:-)

Ana ale Twój synio już duży!!:-)ważne, ze wszystko w porządku:-)

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    JA nie mialam przy sobie tego wyniku bo jak sie okazalo pan w recepcji 2 dni wczesniej nie wydrukowal mi wszystkich badan o jakie prosiłam, ale nie zauwazylam tego jak i tego ze moje potwierdzenie grupy krwi to kopia a nie oryginał... nie wiem, moze ta pierwsza ginka co ją miałam sie pomyliła bo w sumie xeróki coraz czesciej trudno odroznic od oryginałów... W kazdym razie potworzyli mi badanie krwi od razu po przyjeciu na sale porodowa.

To znaczy, że wyniki badań do szpitala powinny być w oryginałach? Bo moja lekarka oryginały trzyma w dokumentacji medycznej a mi tylko dała kserówki, chodzi mi o cytologię, HBS (grupę krwi mam oryginał ale to pewnie tylko dlatego, że robiłam ją przy pierwszej ciąży w innej przychodni). GBS będę miała we wtorek za tydzień i pewnie też każe mi skserować.

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana kawał mężczyzny nosisz, ha ciekawe ile mój waży :) W przyszłym tygodniu umówię się z moją ginką na prywatne usg i zobaczymy hihi :)

Ana27 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa dziwi mnie określenie cukrzycy ciążowj, po twoich wynikach, wynika, że masz nietolerancję glukozy a to jest wielka różnica. Ja miałam bardzo podobne wyniki do Twoich- zrezygnowałam ze słodkiego przede wszystkim z ziemniaków i makaronów i mam wyniki w normie. Kto Ci wmówił, że masz cukrzycę ciążową? Cukrzyca ciążowa jest powyżej 200...

pasia27 lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po gimnastyce :) bylo niezle nawet 2 skurcze na ciwczeniacj mialam. Mam nadzieje, ze w koncu cos sie zacNie dziac :)na nastepna z atydzien juz sie nie zapisywalam, bo nie zamierzma na nia dotrzec, w planie mam zamiar juz tulic wtedy Jasia w ramionach :D

u mnie ktg trwa kolo 20-25 minut jakoś

jutro mam wizyte u ginekolog, ale ciągle sie łudzę, że może jednak nie dotrę :)

Hope super ze masz dobre wiesci i wyniki badan malenstwa :)

magdziunia111123, michaela lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia i Hope dziewczyny a poza pprodem czy ta bakteria coś powoduje w naszym organiźmie ?

Położna też powiedziała że nie ma sie co przejmować

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sie zastanawiam - od którego tyg. lekarz podłącza pod ktg? zawsze jak ide na wizyte to kobietki leżą podłączone.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dotyczace badan Hiv i hcv czy sa obowiazkowe.
    Czy któraś robiła sama czy na nfz

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    ;oniqa dziwi mnie określenie cukrzycy ciążowj, po twoich wynikach, wynika, że masz nietolerancję glukozy a to jest wielka różnica. Ja miałam bardzo podobne wyniki do Twoich- zrezygnowałam ze słodkiego przede wszystkim z ziemniaków i makaronów i mam wyniki w normie. Kto Ci wmówił, że masz cukrzycę ciążową? Cukrzyca ciążowa jest powyżej 200...
    jak pokazałam wyniki w przychodni mojej to lekarka stwierdziła żeto cukrzyca ciążowa bo powinnam mieć wyniki tak góra do 135 a mam powyżej i dlatego zapisała mnie do diabetologa

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny własciwie po co robione jest ktg i standardowo od którego tygodnia?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    ja na nfz, nie dAm sobie reki uciac ale z tego co wiem sa zalecane ale nieobowiązkowe?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita- Z tgo co mi wiadomo ( i mówila lekarka) nie wpływa on na nasze funckjonowanie i zdrowie jedynie podczas porodu,bez antybiotyku stanowi zagrozenie dla dziecka..
    Co do HIV i HCV u mnie w klinice badanie to jest obowiązkowe ale kosztuje nie duzo, bo w sumie około 40zł

Marysia0312- u mnie w klinice prywatnej od 36tc

michaela- ktg jest po to aby zobaczyc czy dziecko ma prawidlowe tetno ,za niskie lub za wysokie nieraz decyduje o zakonczeniu ciazy (swiadczy o chorobach) mowi tez czy sa juz skurcze i jakiej wielkosci

jeszcze raz dziękuję Wam kochane za miłe słowa i wsparcie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 20:03

pasia27 lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Chyba tak, ja miałam robione, wprawdzie nie na NFZ ale zlcił mi gin. Ale koleżanki, które były u niego na NFZ też miały robione w jego ramach te badania.

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny tak sie zastanawiam - od którego tyg. lekarz podłącza pod ktg? zawsze jak ide na wizyte to kobietki leżą podłączone.
    U mnie tak od 36tc. Ale czasem zlecają wcześniej jeśli są jakieś komplikacje. Czaseem też dopiero pod samiuśki koniec ciąży z tego co pisały niektore dziewczyny. Pewnie zależy od lekarza.

zsxuot7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wprzychodni tez robią od 36 tg a jak cos jest nie tak to od 32 tg

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Lalita- Z tgo co mi wiadomo ( i mówila lekarka) nie wpływa on na nasze funckjonowanie i zdrowie jedynie podczas porodu,bez antybiotyku stanowi zagrozenie dla dziecka..
    Co do HIV i HCV u mnie w klinice badanie to jest obowiązkowe ale kosztuje nie duzo, bo w sumie około 40zł

Marysia0312- u mnie w klinice prywatnej od 36tc

michaela- ktg jest po to aby zobaczyc czy dziecko ma prawidlowe tetno ,za niskie lub za wysokie nieraz decyduje o zakonczeniu ciazy (swiadczy o chorobach) mowi tez czy sa juz skurcze i jakiej wielkosci

jeszcze raz dziękuję Wam kochane za miłe słowa i wsparcie :*
    hope dziekuje ale jesli przy kazdej wizycie lekarka słucha i zapisuje tetno dziecka i jest ok stałe i równe to cos pod koniec moze sie okazać?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro mam dzwonić o wynik GBS i też mam małego stracha :(.
    A 4 lata temu jak rodziłam nie robili tych badań i co??Dziecko zdrowe. To zapewne 4 lata temu nie miałam tego swiństwa, to i mam nadzieje,ze teraz też nie...
    A z ktg to róznie-jak jest wskazanie to trzeba chodzic, a jak nie ma to samemu raz na jakis czas można iść sprawdzić czy nie ma skurczy i jak tętno i ruchy maluszka.
    Ja już bylam 2 razy bo mam twardnienia brzucha, brałam fenoterol itp. No i lezałam w szpitalu w 33 tyg. na te twardnienia i miałam ktg 2 razy dziennie.
    U nas za ktg sie płaci-nie wiele bo 10 zł, ale dziewczyny na innym wątku sie dziwią,ze płacę za to badanie.

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba zalezy od lekazry i przychodni, bo ja mam ktg od 29 tygodnia ciąży zawsze. I jets tak jak któras pisala sprawdza tetno dziecka, skurcze itd.

NIe chce zapeszac, ale mam wiecej skurczy :) a jak wracalismy z zajec to nawet miejsce parkingowe pod blokiem znalezlismy a normalnie musimy o tej porze parkowac pod drugim... `

aher, plemniczka lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odp:)

‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ