WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ostatnio po jeździe po dziurawej drodze miałam twardnienie brzucha ;/

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asher nie wiem ale jest to jefne miejsc po prawej stronie na brzuchu po cycksmi , ni to swędzenie ni to pieczenie skóry... ja co swędzi biore krem i smaruje te miejsce...
    Myśle że to od ciężaru padajacego na ta strone...w moim wupadku tłuw i pupa synusia

Zobacze jak bd finansowo to zrobie... bo musze jeszcze moja sunie wystrrylizowac a to koszta :/

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skora sie rozciaga wiec moze to stad to swedzenie / pieczenie.ja mialam taki moment ze dol brzucha mnie swedzial az pieklo okrutnie przez to rozciaganie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 21:43

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Nina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wyszly jakies nieliczne bakterie w moczu,morfologia bardzo elegancka;-) i mam pytanie: czy ns tym etapie ciazy mozna brac np Zurawit?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    A mi wyszly jakies nieliczne bakterie w moczu,morfologia bardzo elegancka;-) i mam pytanie: czy ns tym etapie ciazy mozna brac np Zurawit?
    http://www.zuravit.pl/index.php/pytania-i-odpowiedzi
    Wychodzi na to, że można spokojnie:)))

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, dziewczyny, ale właściwie co się takiego dzieje że nagle pod koniec ciąży to KTG staje sie takie ważne? Co się stało takiego że tętno poszło w dół? To chodzi o stan łożyska? pępowinę?
    boż jak ja juz chce być po wszystkim jestem tak zmeczona tym psychicznie...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze z 1 tydzień i do Was dołączę. Fajnie, że niektóre z Was już prawie na "mecie" ;) Pozdrawiam

marzycielka29, Lalita2710, rubi67, michaela lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pobiłam rekord wstawania do WC w nocy 7 razy a w nocy prawie nic nie piłam masakra idę teraz trochę nadrobić zaległości ze snu.

Ja też z początkiem ciąży robiłam te badana na HIV i HBS niestety wszystko płatnie i u mnie tanie nie były ale może to też zależy od labo.

Orientujecie się może ile kosztuje prywatnie GBS bo jestem strasznie ciekawa?

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko ja placilam prywatnie 40 zl

marzycielka29 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela - spokojnie..takie przypadki jak umnie nie zdarzają się zbyt często..u mnie akurat wyszło,że mała miała zawiniętą pępowinę wokół szyji (dużo dzieci tak ma i nie stanowi to żadnego zagrożenia) tylko u mnie jakoś niefortunnie była zawinięta i macica kurcząc się ( ja nie odczuwałam w ogóle tych skurczy) zaciskała szyję córci co spowodowało niedokrwienie i spadek tętna do niebezpiecznej granicy.. ale tak jak mówię to się zdarza rzadko więc nie ma co panikować..Ogólnie KTG bardzo ciężko zrobić przed 32tc bo dziecko ma sporo miejsca, rusza się bardzo i bardzo ciężko wyłapać to tętno za pomocą sprzętu KTG,który zakłada sie na brzuch i robi zapis tętna i zapis skurczy macicy..
    Naprawdę nie stresuj się niepotrzebnie.. ja jestem w drugiej ciąży i gdybym bała się,że to się powtórzy to bym chyba już dawno zwariowała! Ma być dobrze i już :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 09:11

michaela lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, super, ze to napisałaś o tej pępowinie. Ja brdzo często słyszę jakieś przerażające historie typu "dobrze, że poród się udał bo dziecko było już owinięte pępowiną wokół szyi..." itp itd. I tak się kiedyś zastanwiałam nad tym, ze to chyba dość częste zjawisko, a jakoś wszystko się udaje mimo tego owinięcia:) Więc nie ma co się tym stresować:)
    Ja właśnie umówiłam się na ktg na poniedziałek już się nie mogę doczekać:)))
    Rano zrobiłam badania krwi i moczu i już mam wynik w necie- lekko podwższone leukocyty i neutrocyty ale z tego co wyczytałam w necie to normalne zjawisko w 3trymestrze ciąży:P Reszta w normie, nwet mocz a bałam się, że coś tam się podziało przez to swwędzenie, ale coś teraz mi sie wydaję, że to może od płynu do płukania, bo zmieniłam i ostatnio za dużo chyba wlałam do zbironniczka w pralce i może mnie podrażnia.

Marzycielko, ja dziś za GBS w Diagnostyce zapłaciłam 35zł - choć nna stronce piszą 25zł ;/ Z drugiej strony na stronce te ceny czyli 25zł dot. wymazu z pochwy albo wyymazu z odbytu, a ja miałam jeden wymaz z przedsionka pochwy i okolic odbytu to może dlateego był droższy:P I też mnie to ciekawi, jesli wyjdzie GBS dodatni to ciekawe czy jest dod. w pochwie czy w odbycie, chyba, że jak jest w pochwie to i w odbycie:P Jutro wyniki to zobaczymyy.

marzycielka29, michaela lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko ja miałam robione GBS wczoraj płaciłam za nie 20 zł.

marzycielka29 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja tyak zaglądam czasami na blogi innych i w sumie stwierdziłam ze sama sobie powinnam załozyc bo to fajne pamiątka jest i miejsce gdzie mozna posgregować wspomnienia :) jak mala się urodzi to bede tam na bieżąco wrzucała jej fotki i pisała co i kiedy się działo tak wieć zaszalałam i blog założony :)

a tak wogóle to czytałyscie moze bloga "do czego przyda się chustka ?" polecam z całęgop serca piękna historia , w maju br została wydana ksiązka na jego podstawie

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela ja w obydwu ciążach miałam ktg dopiero w terminie porodu. A chodziłam do różnych lekarzy.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za info ale rozbieżności cenowe są muszę poszukać gdzie jest w miarę tanio .!

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u mnie będzie z tym KTG w pierwszej ciąży miałam dopiero w szpitalu na porodówce teraz póki co lekarz nic nie wspominał a wizytę mam u niego 4 grudnia i to już będzie 37 tydzień.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam owinięta pępowiną. Więc moja mama miała cc z powodu wąskiego kanału i tego owinięcia.
    Według hindusów dziecko owinięte pępowiną bd wiodło szczęśliwe życie.

Ja w nocy 3 razy w WC ale jak wróciłam do łóżka miałam ból brzucha przez 5 minut taki jak na okres... i tak było przed snem i 2 razy w nocy.
    Jutro do lekarza to zobaczymy co i jak... tam na dole słychać.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko, wydaje mi się, ze najtaniej moze być w laboratoriach przyszpitalnych.

Lalita, może już się coś zaczyna u Ciebie;))) Ale taki ból okresowy też mi zaczyna od paru dni doskwierać:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 10:06

zsxuot7.png

Wysłany: 13 listopada 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Marzycielko, wydaje mi się, ze najtaniej moze być w laboratoriach przyszpitalnych.

Lalita, może już się coś zaczyna u Ciebie;))) Ale taki ból okresowy też mi zaczyna od paru dni doskwierać:P
    Tak też myslę i po wizycie podjadę od razu do szpitala i zostawie do badania.:)

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko, ja w luxmedzie 25 zl placilam za GBS.

Michaela, nie przejmuj sie tym. Zapis KTG zazwyczaj robi sie pod koniec ciazy 38 tydzien, CHYBA ZE lekarz zaleci wczesniej, ewentualnie jesli nie czujesz ruchow lub sa slabe tp wtedy rowniez. Ja od miesiaca chodze na KTG co tydzien, poniewaz moja mala miala z kolei za wysoki puls i lekarze nie wiedzieli czym on jest spowodowany. Teraz jest w porzadku.
    Zapis trwa zwykle kolo 30 minut, ale pamietam ze pierwszy w szpitalu mialam 60 minut, bo tetno ponad 200 bylo.

Lalita, ja mam bole okresowe juz od 2 tyg i nic ;/ Tak bym chciala juz urodzic !!!

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ