III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Asher nie wiem ale jest to jefne miejsc po prawej stronie na brzuchu po cycksmi , ni to swędzenie ni to pieczenie skóry... ja co swędzi biore krem i smaruje te miejsce...
Myśle że to od ciężaru padajacego na ta strone...w moim wupadku tłuw i pupa synusia
Zobacze jak bd finansowo to zrobie... bo musze jeszcze moja sunie wystrrylizowac a to koszta -
Skora sie rozciaga wiec moze to stad to swedzenie / pieczenie.ja mialam taki moment ze dol brzucha mnie swedzial az pieklo okrutnie przez to rozciaganie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 21:43
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Hope, dziewczyny, ale właściwie co się takiego dzieje że nagle pod koniec ciąży to KTG staje sie takie ważne? Co się stało takiego że tętno poszło w dół? To chodzi o stan łożyska? pępowinę?
boż jak ja juz chce być po wszystkim jestem tak zmeczona tym psychicznie... -
Ja dziś pobiłam rekord wstawania do WC w nocy 7 razy a w nocy prawie nic nie piłam masakra idę teraz trochę nadrobić zaległości ze snu.
Ja też z początkiem ciąży robiłam te badana na HIV i HBS niestety wszystko płatnie i u mnie tanie nie były ale może to też zależy od labo.
Orientujecie się może ile kosztuje prywatnie GBS bo jestem strasznie ciekawa? -
michaela - spokojnie..takie przypadki jak umnie nie zdarzają się zbyt często..u mnie akurat wyszło,że mała miała zawiniętą pępowinę wokół szyji (dużo dzieci tak ma i nie stanowi to żadnego zagrożenia) tylko u mnie jakoś niefortunnie była zawinięta i macica kurcząc się ( ja nie odczuwałam w ogóle tych skurczy) zaciskała szyję córci co spowodowało niedokrwienie i spadek tętna do niebezpiecznej granicy.. ale tak jak mówię to się zdarza rzadko więc nie ma co panikować..Ogólnie KTG bardzo ciężko zrobić przed 32tc bo dziecko ma sporo miejsca, rusza się bardzo i bardzo ciężko wyłapać to tętno za pomocą sprzętu KTG,który zakłada sie na brzuch i robi zapis tętna i zapis skurczy macicy..
Naprawdę nie stresuj się niepotrzebnie.. ja jestem w drugiej ciąży i gdybym bała się,że to się powtórzy to bym chyba już dawno zwariowała! Ma być dobrze i jużWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 09:11
michaela lubi tę wiadomość
-
Hope, super, ze to napisałaś o tej pępowinie. Ja brdzo często słyszę jakieś przerażające historie typu "dobrze, że poród się udał bo dziecko było już owinięte pępowiną wokół szyi..." itp itd. I tak się kiedyś zastanwiałam nad tym, ze to chyba dość częste zjawisko, a jakoś wszystko się udaje mimo tego owinięcia:) Więc nie ma co się tym stresować
Ja właśnie umówiłam się na ktg na poniedziałek już się nie mogę doczekać))
Rano zrobiłam badania krwi i moczu i już mam wynik w necie- lekko podwższone leukocyty i neutrocyty ale z tego co wyczytałam w necie to normalne zjawisko w 3trymestrze ciąży:P Reszta w normie, nwet mocz a bałam się, że coś tam się podziało przez to swwędzenie, ale coś teraz mi sie wydaję, że to może od płynu do płukania, bo zmieniłam i ostatnio za dużo chyba wlałam do zbironniczka w pralce i może mnie podrażnia.
Marzycielko, ja dziś za GBS w Diagnostyce zapłaciłam 35zł - choć nna stronce piszą 25zł ;/ Z drugiej strony na stronce te ceny czyli 25zł dot. wymazu z pochwy albo wyymazu z odbytu, a ja miałam jeden wymaz z przedsionka pochwy i okolic odbytu to może dlateego był droższy:P I też mnie to ciekawi, jesli wyjdzie GBS dodatni to ciekawe czy jest dod. w pochwie czy w odbycie, chyba, że jak jest w pochwie to i w odbycie:P Jutro wyniki to zobaczymyy.
marzycielka29, michaela lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja tyak zaglądam czasami na blogi innych i w sumie stwierdziłam ze sama sobie powinnam załozyc bo to fajne pamiątka jest i miejsce gdzie mozna posgregować wspomnienia
jak mala się urodzi to bede tam na bieżąco wrzucała jej fotki i pisała co i kiedy się działo tak wieć zaszalałam i blog założony
a tak wogóle to czytałyscie moze bloga "do czego przyda się chustka ?" polecam z całęgop serca piękna historia , w maju br została wydana ksiązka na jego podstawie -
Ciekawe jak u mnie będzie z tym KTG w pierwszej ciąży miałam dopiero w szpitalu na porodówce teraz póki co lekarz nic nie wspominał a wizytę mam u niego 4 grudnia i to już będzie 37 tydzień.
-
Ja byłam owinięta pępowiną. Więc moja mama miała cc z powodu wąskiego kanału i tego owinięcia.
Według hindusów dziecko owinięte pępowiną bd wiodło szczęśliwe życie.
Ja w nocy 3 razy w WC ale jak wróciłam do łóżka miałam ból brzucha przez 5 minut taki jak na okres... i tak było przed snem i 2 razy w nocy.
Jutro do lekarza to zobaczymy co i jak... tam na dole słychać.
-
Marzycielko, wydaje mi się, ze najtaniej moze być w laboratoriach przyszpitalnych.
Lalita, może już się coś zaczyna u Ciebie;))) Ale taki ból okresowy też mi zaczyna od paru dni doskwieraćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 10:06
-
Ana27 wrote:Marzycielko, wydaje mi się, ze najtaniej moze być w laboratoriach przyszpitalnych.
Lalita, może już się coś zaczyna u Ciebie;))) Ale taki ból okresowy też mi zaczyna od paru dni doskwierać
-
Marzycielko, ja w luxmedzie 25 zl placilam za GBS.
Michaela, nie przejmuj sie tym. Zapis KTG zazwyczaj robi sie pod koniec ciazy 38 tydzien, CHYBA ZE lekarz zaleci wczesniej, ewentualnie jesli nie czujesz ruchow lub sa slabe tp wtedy rowniez. Ja od miesiaca chodze na KTG co tydzien, poniewaz moja mala miala z kolei za wysoki puls i lekarze nie wiedzieli czym on jest spowodowany. Teraz jest w porzadku.
Zapis trwa zwykle kolo 30 minut, ale pamietam ze pierwszy w szpitalu mialam 60 minut, bo tetno ponad 200 bylo.
Lalita, ja mam bole okresowe juz od 2 tyg i nic ;/ Tak bym chciala juz urodzic !!!michaela lubi tę wiadomość