WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • welurka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Kleopatra ale szybko zrzuciłas wszystko, masz jakies specjalne sposoby na taką szybka utrate kg ? ja planuje zrzucic to co przybrałam w ciąży plus to co było nadprogramowe przed ciążą czyli jakieś 15 kg w sumie :P

michaela lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo wow, ekspresowo je gubisz:) Ja to się chyba juz poddałam, juz sobie nawet niczego nie żałuję, jak przeszłam 14 kg na plusie to stwierdziłam że teraz to juz na jedno wyjdzie czy będę zrzucać z 14 czy z 18 czy z 20, jakąś przyjemność z życia trzeba mieć... Teraz ciągnie mnie do hinduskiej kuchni.... mmm... tylko czy przyprawy będą ok?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana nie wiem jak jest z tym clotrimazolum, jak Cię piecze bardzo to może weź. Albo może spróbuj najpierw kefirek a jak nie pomoże to wtedy lek? Wiesz w ciąży flora bakteryjna w pochwie jest ponoć bardzo zaburzona i takie pieczenia/swędzenia zdarzają się bardzo często :)

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, choć mnie peirwszy raz w ciąży. Nie są jakieś uporczywe dlatego tak tylko w razie W co by się nic nie rozkręciło chciałabym zastosować jakichs domowych sposobow:) W poniedziałek ktg będzie konsultował mój gin bo akurat wtedy ma dyżur więc jak coś się pogorszy to go podpytam. Dzięki!:))

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis czuje jakieś dziwne bóle ,w zasadzie takie przejściowe jak na miesiączke...nie wiem czy się bać :( miałyscie podobne problemy?

• Perełka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja przytyłam ok 20 kg a zostały mi jeszcze 3 ;p
    Jak czytam takie informację, to od razu lżej mi na duchu:) ja też tyje...już ponad 10 kg na plusie...nie jem dużo, ale jem słodkie i to mnie gubi. Oczywiście brzuszek się zwiększył, troszkę uda i pośladki. A reszta ciała bez zmian. Na twarzy nie widać, że tyle przytyłam. Kiedyś ważyłam tyle ( ale udało mi się wszystko zrzucić) i moja twarz wyglądała zupełnie inaczej niż teraz ( de facto z tą samą wagą). Także Kleopatro, dobrze wiedzieć, że da się ten nadmiar w miarę szybko zrzucić:) A jakieś sposoby na to masz? Czy tak naturalnie, samoistnie waga spada?

plemniczka lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    No właśnie, choć mnie peirwszy raz w ciąży. Nie są jakieś uporczywe dlatego tak tylko w razie W co by się nic nie rozkręciło chciałabym zastosować jakichs domowych sposobow:) W poniedziałek ktg będzie konsultował mój gin bo akurat wtedy ma dyżur więc jak coś się pogorszy to go podpytam. Dzięki!:))
    Jest fajny płyn do higieny intymnej z laktacydu specjalnie dla ciężarówek o ph 4 - moge polecić - po taym jak cos mi się zachwiało w ph ekspresowo wróciło do poziomu 4:)

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny dzis czuje jakieś dziwne bóle ,w zasadzie takie przejściowe jak na miesiączke...nie wiem czy się bać :( miałyscie podobne problemy?
    ja nie mialam i nie mam. Owszem czasami cos zaboli w brzuchu ale nie są to bolesci jak na miesiączke

Marysia0312 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za info:) Wezmę dzis M na zakupy i zakupię potrzebne specyfiki:P
    Póki co używam płynu do higieny intymnej z Ziaji dla kobiet w ciazy, ale ten Laktacyd pewnie jest mocniejszy:) W sensie lepszy:)

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 15 kg.nocka do niczego dolaczam do marudzenia...widzialam sie wczoraj ze Stokrotka ;).maly jest cudny ;) a Stpkrotka niema brzucha w ogole szczesciara wyglada super ;)
    Rubi tez juz chce urodzic ;)

plemniczka, Lalita2710, rubi67, marzycielka29 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Nawet pisalysmy o tym dzis, ze mamy:) Choć dopiero teraz. Ale wiesz, to co dla Ciebie jest bólem okresowym może być poropstu rozciąganiem, napinaiem się macicy czy skurczami HB. Jesli to sporadyczne i pozwala Ci na normalne fumkcjonowanie to na pewno nic takiego. Ciąża bez takich bóli to nie ciąża:P

Lilka, Marysia0312 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Dziękuje za info:) Wezmę dzis M na zakupy i zakupię potrzebne specyfiki:P
    Póki co używam płynu do higieny intymnej z Ziaji dla kobiet w ciazy, ale ten Laktacyd pewnie jest mocniejszy:) W sensie lepszy:)

Stosowalam laktacyd..ale jest tu bardzo drogi w pl sklepach..cala ciaze uzywam bialego jelenia mydla szarego i jest super.zadnych infekcji ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze coś takiego znalazłam w necie:
    http://www.nowafarmacja.pl/lacibios-femina-zel

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę że to lekkie sukrcze - wyczytałam to tutaj http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569,1.html?cmc_id=
    Dziękuje za informację:) Ja za mocno panikuję...a rzeczywiście w końcu jestem w ciaży i muszę jakieś dolegliwości odczuwać z tego powodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 12:10

Ana27 lubi tę wiadomość

• aher Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Uśmiałam się czytając Wasze sposoby wstawania :) Ja jestem tygodniami nieco niżej a też u mnie wygląda to komicznie :) Jak wstaję w nocy siku to mąż mi pomaga wychodzić z łóżka i wchodzić. Z przewracaniem się z boku na bok też mam problem, podobnie jak z wstawaniem z kucka :) Ciekawe co będzie dalej. Mam nadzieję, że pomimo takiego braku formy przy porodzie pojawią się siły nadludzkie i podołam :)

Co do wagi to ja jeśli chodzi o wagę sprzed ciąży to mam niewiele na plusie. Ważyłam 58,9 kg, w pierwszych miesiącach schudłam do 55kg a od ostatnich 6 tygodni waga utrzymuje się w granicach 61kg. Lekarz mi się pytał jak z moim apetytem, ale w zasadzie wszystko w porządku - jem cały czas tak samo i nawet słodyczy sobie nie żałuję więc nie wiem co jest nie tak. A teraz właśnie weszłam na wagę i niecałe 59 kg :/. Córcia rośnie i przybiera na wadze więc chyba nie powinnam się przejmować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 12:11

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, ja tez nie mialam zadnych boli okresowych.

Ana, dla kobiet w cizy profilaktycznie stosuje sie Lactovaginal, ja cala ciaze biore raz na jakis czas i nic mnie nie dopadlo na szczescie i przed porodem tez warto co druga noc sobie aplikowac. Moj gin mnie uczulal na to zeby zawsze w lodowce miec Lactovaginal i no spe w torebec :P

Ana27 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher, jęsli córcia rośnie zdrowo, Twoje wyniki morfologii są dobre (nie masz żadnej anemii np) to super, tylko pozazdrościć takiej wagi:)))Mnie neistety zgubiły słodycze:P

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Marysia, ja tez nie mialam zadnych boli okresowych.

Ana, dla kobiet w cizy profilaktycznie stosuje sie Lactovaginal, ja cala ciaze biore raz na jakis czas i nic mnie nie dopadlo na szczescie i przed porodem tez warto co druga noc sobie aplikowac. Moj gin mnie uczulal na to zeby zawsze w lodowce miec Lactovaginal i no spe w torebec :P

Teraz na szczęście przeszło...zapytam dzis położną bo ide na szkołę rodzenia:)

• blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem happy, właśnie się wkręciłam na profesjonalną sesję zdjęciową za free hehe, jeszcze tylko nie wiem kiedy dokładnie ale będą fotki hihi :)

Aher najważniejsze, że córcia przybiera, u mnie też czasem waga się waha jednego dnia mam 1 kg więcej, drugiego 1,5 kg mniej. Tylko, że u mnie to raczej wynika z tego czy ważyłam się na czczo czy nie i od tego czy ważę się o tej samej porze codziennie, bo jak raz wstanę o 8 rano i się ważę to jest tyle i tyle a jak wstanę drugiego dnia o 12 i stanę na wagę to już jest znacząca różnica.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mi sie wydaje czy nie ma dzis wpisu zadnego od Amicizi ??????? Moze Jasiu zdecydowal sie opuscic cieple lokum mamuni ?:P

Suzy Lee, Amicizia lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ