III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kleo wow, ekspresowo je gubisz:) Ja to się chyba juz poddałam, juz sobie nawet niczego nie żałuję, jak przeszłam 14 kg na plusie to stwierdziłam że teraz to juz na jedno wyjdzie czy będę zrzucać z 14 czy z 18 czy z 20, jakąś przyjemność z życia trzeba mieć... Teraz ciągnie mnie do hinduskiej kuchni.... mmm... tylko czy przyprawy będą ok?
-
Ana nie wiem jak jest z tym clotrimazolum, jak Cię piecze bardzo to może weź. Albo może spróbuj najpierw kefirek a jak nie pomoże to wtedy lek? Wiesz w ciąży flora bakteryjna w pochwie jest ponoć bardzo zaburzona i takie pieczenia/swędzenia zdarzają się bardzo często
-
No właśnie, choć mnie peirwszy raz w ciąży. Nie są jakieś uporczywe dlatego tak tylko w razie W co by się nic nie rozkręciło chciałabym zastosować jakichs domowych sposobow:) W poniedziałek ktg będzie konsultował mój gin bo akurat wtedy ma dyżur więc jak coś się pogorszy to go podpytam. Dzięki!
)
-
nick nieaktualny
-
Kleopatra wrote:Ja przytyłam ok 20 kg a zostały mi jeszcze 3 ;p
A jakieś sposoby na to masz? Czy tak naturalnie, samoistnie waga spada?
plemniczka lubi tę wiadomość
-
Ana27 wrote:No właśnie, choć mnie peirwszy raz w ciąży. Nie są jakieś uporczywe dlatego tak tylko w razie W co by się nic nie rozkręciło chciałabym zastosować jakichs domowych sposobow:) W poniedziałek ktg będzie konsultował mój gin bo akurat wtedy ma dyżur więc jak coś się pogorszy to go podpytam. Dzięki!
)
Ana27 lubi tę wiadomość
-
Marysia0312 wrote:Dziewczyny dzis czuje jakieś dziwne bóle ,w zasadzie takie przejściowe jak na miesiączke...nie wiem czy się bać
miałyscie podobne problemy?
Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
Ja przytylam 15 kg.nocka do niczego dolaczam do marudzenia...widzialam sie wczoraj ze Stokrotka
.maly jest cudny
a Stpkrotka niema brzucha w ogole szczesciara wyglada super
Rubi tez juz chce urodzicplemniczka, Lalita2710, rubi67, marzycielka29 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Marysia0312 wrote:Dziewczyny dzis czuje jakieś dziwne bóle ,w zasadzie takie przejściowe jak na miesiączke...nie wiem czy się bać
miałyscie podobne problemy?
Lilka, Marysia0312 lubią tę wiadomość
-
Ana27 wrote:Dziękuje za info:) Wezmę dzis M na zakupy i zakupię potrzebne specyfiki:P
Póki co używam płynu do higieny intymnej z Ziaji dla kobiet w ciazy, ale ten Laktacyd pewnie jest mocniejszy:) W sensie lepszy:)
Stosowalam laktacyd..ale jest tu bardzo drogi w pl sklepach..cala ciaze uzywam bialego jelenia mydla szarego i jest super.zadnych infekcjihttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualnyTeż tak myślę że to lekkie sukrcze - wyczytałam to tutaj http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569,1.html?cmc_id=
Dziękuje za informacjęJa za mocno panikuję...a rzeczywiście w końcu jestem w ciaży i muszę jakieś dolegliwości odczuwać z tego powodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 12:10
Ana27 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Uśmiałam się czytając Wasze sposoby wstawania
Ja jestem tygodniami nieco niżej a też u mnie wygląda to komicznie
Jak wstaję w nocy siku to mąż mi pomaga wychodzić z łóżka i wchodzić. Z przewracaniem się z boku na bok też mam problem, podobnie jak z wstawaniem z kucka
Ciekawe co będzie dalej. Mam nadzieję, że pomimo takiego braku formy przy porodzie pojawią się siły nadludzkie i podołam
Co do wagi to ja jeśli chodzi o wagę sprzed ciąży to mam niewiele na plusie. Ważyłam 58,9 kg, w pierwszych miesiącach schudłam do 55kg a od ostatnich 6 tygodni waga utrzymuje się w granicach 61kg. Lekarz mi się pytał jak z moim apetytem, ale w zasadzie wszystko w porządku - jem cały czas tak samo i nawet słodyczy sobie nie żałuję więc nie wiem co jest nie tak. A teraz właśnie weszłam na wagę i niecałe 59 kg. Córcia rośnie i przybiera na wadze więc chyba nie powinnam się przejmować?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 12:11
-
Marysia, ja tez nie mialam zadnych boli okresowych.
Ana, dla kobiet w cizy profilaktycznie stosuje sie Lactovaginal, ja cala ciaze biore raz na jakis czas i nic mnie nie dopadlo na szczescie i przed porodem tez warto co druga noc sobie aplikowac. Moj gin mnie uczulal na to zeby zawsze w lodowce miec Lactovaginal i no spe w torebecAna27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrubi67 wrote:Marysia, ja tez nie mialam zadnych boli okresowych.
Ana, dla kobiet w cizy profilaktycznie stosuje sie Lactovaginal, ja cala ciaze biore raz na jakis czas i nic mnie nie dopadlo na szczescie i przed porodem tez warto co druga noc sobie aplikowac. Moj gin mnie uczulal na to zeby zawsze w lodowce miec Lactovaginal i no spe w torebec
Teraz na szczęście przeszło...zapytam dzis położną bo ide na szkołę rodzenia:) -
Ale jestem happy, właśnie się wkręciłam na profesjonalną sesję zdjęciową za free hehe, jeszcze tylko nie wiem kiedy dokładnie ale będą fotki hihi
Aher najważniejsze, że córcia przybiera, u mnie też czasem waga się waha jednego dnia mam 1 kg więcej, drugiego 1,5 kg mniej. Tylko, że u mnie to raczej wynika z tego czy ważyłam się na czczo czy nie i od tego czy ważę się o tej samej porze codziennie, bo jak raz wstanę o 8 rano i się ważę to jest tyle i tyle a jak wstanę drugiego dnia o 12 i stanę na wagę to już jest znacząca różnica.Lalita2710 lubi tę wiadomość