X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • welurka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Kleopatra ale szybko zrzuciłas wszystko, masz jakies specjalne sposoby na taką szybka utrate kg ? ja planuje zrzucic to co przybrałam w ciąży plus to co było nadprogramowe przed ciążą czyli jakieś 15 kg w sumie :P

michaela lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo wow, ekspresowo je gubisz:) Ja to się chyba juz poddałam, juz sobie nawet niczego nie żałuję, jak przeszłam 14 kg na plusie to stwierdziłam że teraz to juz na jedno wyjdzie czy będę zrzucać z 14 czy z 18 czy z 20, jakąś przyjemność z życia trzeba mieć... Teraz ciągnie mnie do hinduskiej kuchni.... mmm... tylko czy przyprawy będą ok?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana nie wiem jak jest z tym clotrimazolum, jak Cię piecze bardzo to może weź. Albo może spróbuj najpierw kefirek a jak nie pomoże to wtedy lek? Wiesz w ciąży flora bakteryjna w pochwie jest ponoć bardzo zaburzona i takie pieczenia/swędzenia zdarzają się bardzo często :)

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, choć mnie peirwszy raz w ciąży. Nie są jakieś uporczywe dlatego tak tylko w razie W co by się nic nie rozkręciło chciałabym zastosować jakichs domowych sposobow:) W poniedziałek ktg będzie konsultował mój gin bo akurat wtedy ma dyżur więc jak coś się pogorszy to go podpytam. Dzięki!:))

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis czuje jakieś dziwne bóle ,w zasadzie takie przejściowe jak na miesiączke...nie wiem czy się bać :( miałyscie podobne problemy?

• Perełka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja przytyłam ok 20 kg a zostały mi jeszcze 3 ;p
    Jak czytam takie informację, to od razu lżej mi na duchu:) ja też tyje...już ponad 10 kg na plusie...nie jem dużo, ale jem słodkie i to mnie gubi. Oczywiście brzuszek się zwiększył, troszkę uda i pośladki. A reszta ciała bez zmian. Na twarzy nie widać, że tyle przytyłam. Kiedyś ważyłam tyle ( ale udało mi się wszystko zrzucić) i moja twarz wyglądała zupełnie inaczej niż teraz ( de facto z tą samą wagą). Także Kleopatro, dobrze wiedzieć, że da się ten nadmiar w miarę szybko zrzucić:) A jakieś sposoby na to masz? Czy tak naturalnie, samoistnie waga spada?

plemniczka lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    No właśnie, choć mnie peirwszy raz w ciąży. Nie są jakieś uporczywe dlatego tak tylko w razie W co by się nic nie rozkręciło chciałabym zastosować jakichs domowych sposobow:) W poniedziałek ktg będzie konsultował mój gin bo akurat wtedy ma dyżur więc jak coś się pogorszy to go podpytam. Dzięki!:))
    Jest fajny płyn do higieny intymnej z laktacydu specjalnie dla ciężarówek o ph 4 - moge polecić - po taym jak cos mi się zachwiało w ph ekspresowo wróciło do poziomu 4:)

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny dzis czuje jakieś dziwne bóle ,w zasadzie takie przejściowe jak na miesiączke...nie wiem czy się bać :( miałyscie podobne problemy?
    ja nie mialam i nie mam. Owszem czasami cos zaboli w brzuchu ale nie są to bolesci jak na miesiączke

Marysia0312 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za info:) Wezmę dzis M na zakupy i zakupię potrzebne specyfiki:P
    Póki co używam płynu do higieny intymnej z Ziaji dla kobiet w ciazy, ale ten Laktacyd pewnie jest mocniejszy:) W sensie lepszy:)

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 15 kg.nocka do niczego dolaczam do marudzenia...widzialam sie wczoraj ze Stokrotka ;).maly jest cudny ;) a Stpkrotka niema brzucha w ogole szczesciara wyglada super ;)
    Rubi tez juz chce urodzic ;)

plemniczka, Lalita2710, rubi67, marzycielka29 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Nawet pisalysmy o tym dzis, ze mamy:) Choć dopiero teraz. Ale wiesz, to co dla Ciebie jest bólem okresowym może być poropstu rozciąganiem, napinaiem się macicy czy skurczami HB. Jesli to sporadyczne i pozwala Ci na normalne fumkcjonowanie to na pewno nic takiego. Ciąża bez takich bóli to nie ciąża:P

Lilka, Marysia0312 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Dziękuje za info:) Wezmę dzis M na zakupy i zakupię potrzebne specyfiki:P
    Póki co używam płynu do higieny intymnej z Ziaji dla kobiet w ciazy, ale ten Laktacyd pewnie jest mocniejszy:) W sensie lepszy:)

Stosowalam laktacyd..ale jest tu bardzo drogi w pl sklepach..cala ciaze uzywam bialego jelenia mydla szarego i jest super.zadnych infekcji ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze coś takiego znalazłam w necie:
    http://www.nowafarmacja.pl/lacibios-femina-zel

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę że to lekkie sukrcze - wyczytałam to tutaj http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569,1.html?cmc_id=
    Dziękuje za informację:) Ja za mocno panikuję...a rzeczywiście w końcu jestem w ciaży i muszę jakieś dolegliwości odczuwać z tego powodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 12:10

Ana27 lubi tę wiadomość

• aher Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Uśmiałam się czytając Wasze sposoby wstawania :) Ja jestem tygodniami nieco niżej a też u mnie wygląda to komicznie :) Jak wstaję w nocy siku to mąż mi pomaga wychodzić z łóżka i wchodzić. Z przewracaniem się z boku na bok też mam problem, podobnie jak z wstawaniem z kucka :) Ciekawe co będzie dalej. Mam nadzieję, że pomimo takiego braku formy przy porodzie pojawią się siły nadludzkie i podołam :)

Co do wagi to ja jeśli chodzi o wagę sprzed ciąży to mam niewiele na plusie. Ważyłam 58,9 kg, w pierwszych miesiącach schudłam do 55kg a od ostatnich 6 tygodni waga utrzymuje się w granicach 61kg. Lekarz mi się pytał jak z moim apetytem, ale w zasadzie wszystko w porządku - jem cały czas tak samo i nawet słodyczy sobie nie żałuję więc nie wiem co jest nie tak. A teraz właśnie weszłam na wagę i niecałe 59 kg :/. Córcia rośnie i przybiera na wadze więc chyba nie powinnam się przejmować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 12:11

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, ja tez nie mialam zadnych boli okresowych.

Ana, dla kobiet w cizy profilaktycznie stosuje sie Lactovaginal, ja cala ciaze biore raz na jakis czas i nic mnie nie dopadlo na szczescie i przed porodem tez warto co druga noc sobie aplikowac. Moj gin mnie uczulal na to zeby zawsze w lodowce miec Lactovaginal i no spe w torebec :P

Ana27 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher, jęsli córcia rośnie zdrowo, Twoje wyniki morfologii są dobre (nie masz żadnej anemii np) to super, tylko pozazdrościć takiej wagi:)))Mnie neistety zgubiły słodycze:P

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Marysia, ja tez nie mialam zadnych boli okresowych.

Ana, dla kobiet w cizy profilaktycznie stosuje sie Lactovaginal, ja cala ciaze biore raz na jakis czas i nic mnie nie dopadlo na szczescie i przed porodem tez warto co druga noc sobie aplikowac. Moj gin mnie uczulal na to zeby zawsze w lodowce miec Lactovaginal i no spe w torebec :P

Teraz na szczęście przeszło...zapytam dzis położną bo ide na szkołę rodzenia:)

• blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem happy, właśnie się wkręciłam na profesjonalną sesję zdjęciową za free hehe, jeszcze tylko nie wiem kiedy dokładnie ale będą fotki hihi :)

Aher najważniejsze, że córcia przybiera, u mnie też czasem waga się waha jednego dnia mam 1 kg więcej, drugiego 1,5 kg mniej. Tylko, że u mnie to raczej wynika z tego czy ważyłam się na czczo czy nie i od tego czy ważę się o tej samej porze codziennie, bo jak raz wstanę o 8 rano i się ważę to jest tyle i tyle a jak wstanę drugiego dnia o 12 i stanę na wagę to już jest znacząca różnica.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mi sie wydaje czy nie ma dzis wpisu zadnego od Amicizi ??????? Moze Jasiu zdecydowal sie opuscic cieple lokum mamuni ?:P

Suzy Lee, Amicizia lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ