X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmobilizowałam się i pakuję torbę do szpitala. Brakuje mi klapek, muszę kupić :/ No i jeszcze jedna rzecz, nie wiem co wziąć jako koszulę do porodu :/ Co Wy bierzecie? T-shirt męża ledwo tyłek mi zakrywa, poza tym on nie ma nic takiego "zużytego" co nie szkoda byłoby wziąć do szpitala. A ta koszula do porodu to później będzie się nadawać do prania i dalszego noszenia? To może wezmę jakąś swoją koszulkę nocną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 14:21

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia sama jestem ciekawa jak po wizycie u Ciebie, co powie gin, itp.

Blueberry u mnie dają taką jakąś jendorazówkę zieloną, moze u Ciebiie tez? Ja mam jakąś starą koszulę więc ją założe na początek potem mi przebiorą na tę zieloną - ponoć tak to wygląda. W sumie jakbyś też jakąś domową koszule ubrała to nawet jak się poplami krwią - bo to na pewno to jak się wypierze w niedalekim czasie to pewnie można będzie nadal używać.

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana też tak myślę, krew nawet zaschniętą nie problem odeprać. Spakowałam część rzeczy i torba mi się skończyła. A największe rzeczy leżą wciąż na łóżku, szlafrok, rożek, kocyk. O poduszce do karmienia nie wspomnę...

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Zmobilizowałam się i pakuję torbę do szpitala. Brakuje mi klapek, muszę kupić :/ No i jeszcze jedna rzecz, nie wiem co wziąć jako koszulę do porodu :/ Co Wy bierzecie? T-shirt męża ledwo tyłek mi zakrywa, poza tym on nie ma nic takiego "zużytego" co nie szkoda byłoby wziąć do szpitala. A ta koszula do porodu to później będzie się nadawać do prania i dalszego noszenia? To może wezmę jakąś swoją koszulkę nocną?

U nas wywalaja wiec niewarto brac czegos ulubionego :) ja kupilam nowa z guzikami zeby latwiej bylo fo piersi przystawic :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie wiem do jakiego szpitala trafię, a co szpital to inne wymogi mają. Koszule do karmienia mam ale na później, a do porodu nie mam na razie pomysłu, zresztą na razie to ja nawet nie mam jej gdzie wsadzić :D Mąż się dziwił, że taką wielką torbę biorę a tu ręczniki jeszcze do spakowania czekają chociaż w torbie nie ma już nawet centymetra kwadratowego wolnej przestrzeni :/

zfxga33.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:

u nas na szkole rodzenia polecali by isc kupic na targu jakąs taką najtanszą duzą koszulke XXL, taka by za pupe siegala i w niej rodzic... bo pozniej wyrzuca sie ta koszulke

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma jaks stara koszule od babci, miałą ją wyrzucic to wzięłam na poród i druga taka krótka na cuchach kupiłam zwykły wielgachny podkoszulek, bo skoro chce rodzic w wodzie to ta babcina troszke dłuższa i wole na wszleki wypadek miec 2 a ta w której bede wchodzic do wody to juz raczej na penwo nie bedzie sie do niczego nadawac, o ile wogole dojdzie do porodu w wodzie, bo Jasiu sie coś zaparł... :(

ja mam w sumie 2 torby i plecak, plus poduche do karmoneia oddzielnie w reklamowce. Plecak i ta poducha siedza w aucie i beda czekac az juz bede na sali poporodowej. A na sam porod mam duza torbe i taka biedronkowa dade z kosmetykami. Taduza juz siedzi w bagazniku a ta mniejsza jest w mieszkaniu, jak cos sie zacznei to tylok dorzuce do niej poduszke i co tam jeszcze uznam za potrzebne. Ogolnie. Torba która kupiłąm wydawała mi się taka wielka, ale jak wpakowałąm ręcznik papierowy, podkładki i całą reszte tych wielkich rzeczy to jednak małą się wydaje. Ale jest fajna ma 3 przegordy. kazda ma sowja funkcje a ta biedronkowa torba na kosmetyki jest o, bo nie bede musiala przekowpywac wszytskiego do nich :) I oczywsicie spakowalam M. w oddzielny worek ubranka na wyjscia dla Jasia i ubranka na wszleki wypadke gdybysmy musieli dłuzej zostac w szpitalu. M. ma wszystko opisane, sam sobie oklejal kaerteczkami zeby łatwiej zapamietac :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam torby spakowane od tygodni jedna dla mnie jedna Maksa :)i ciagle cos przepakowuje :)najwiecej miejsca zajmuja podklady poporodowe ale slyszalam od Stokrotki ze daja w szpitalu to najwyzej zostawie w samochodzie w razie potrzeby beda :)
    Moj M zobaczyl wczoraj poraz pierwszy takie malenstwo kilkudniowe (Antosia Stokrotki ) i byl przerazony troszke :)no niewiem kto tu kogo bedzie uspokajal w czasie porodu hihih :)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amiciziu zazdroszcze ci tego porodu w wodzie też chciałm mieć ale dodatni gbs to przeciwskazanie :(

Ja torbe też mam spakowaną ,tzn oprócz ppduchy do karmienia musze ja odebrac

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam za radą Suzy i spakowałam się w jedną torbę. Na chwilę obecną wygląda to tak, że mam ją nie zapiętą na górze, bo potrzeba tu siły męskiej. W jednej bocznej kieszeni mam kawałeczek miejsca na klapki i na tą nieszczęsną koszulę do porodu. Zrobię tak jak plemniczka napisała, że kupię sobie jakąś najzwyklejszą koszulkę XXL. Tylko poduszkę do karmienia trzeba będzie oddzielnie wziąć, a ta jest akurat w takim fajnym pokrowcu z zameczkiem i rączką więc nie ma problemu :) A na wyjście ze szpitala spakowałam całą reklamówę rzeczy bo nie wiem jaka będzie pogoda, czy będzie siarczysty mróz czy może będzie powyżej 0. W grudniu różnie bywa :) Nie mam czapki zimowej dla synusia :(

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M. ma wszystko opisane, sam sobie oklejal kaerteczkami zeby łatwiej zapamietac :)[/QUOTE]

Moj M mi marudzil zebym mu to rozrysowala :)co i jak i gdzie :)w koncu zrobilismy to razem :D
    XXl? ja sie mieszcze w S :)taki typ koszulki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 15:39

• blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się mieszczę w S, ale mi pipkę widać bo brzuch unosi z przodu koszulkę. Więc wolę worek, który mnie pozakrywa tu i ówdzie :)
    Mówię o zwykłej koszulce typu t-shirt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 15:42

Lilka lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Ja też się mieszczę w S, ale mi pipkę widać bo brzuch unosi z przodu koszulkę. Więc wolę worek, który mnie pozakrywa tu i ówdzie :)

mi tam nic nie wychodzi :) wszystko zakryte :) mam strasznie leniwy dzien pogoda paskudna szaro i brzydko.Chcialam jechac do sklepu kupic jakies spodnie dresowe na pozniej :)ale chyba nic z tego..poza tym musimy rozlozyc lozeczko..tak sie zbieramy.. bo mamy kosz mojzesza ale mysle ze jak juz rozlozymy to i bedzie :)

• blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy kosz mojżesza, a że miejsca nie za wiele to łóżeczko jak najdłużej będzie stało złożone :(

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasze stoi w korytarzu i przypomina o sobie ze jeszcze nie rozlozone :)Moze wtedy Maks sie zdecyduje wyjsc..
    Chcialam napisac jedno zdanie odnosnie chrztu..Blueberry
    Tutaj w Irlandii nikt nie patrzy na to czy masz slub koscielny cywilny czy w ogole jakis jest akceptacja :) Nikt Ci nie zabroni byc chrzestna jesli niemasz koscielnego i to mi sie podoba :)

blueberry lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas te wielkie torby sa teraz naszymi szafami. To zmykam na wizyte do lekarza zobaczymy czego sie dowiemy :)

Lilka, blueberry, Ana27, plemniczka lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Lilka i to jest moim zdaniem normalne podejście do sprawy :) Bo to, że nie mam ślubu kościelnego nie oznacza, że nie wierzę w Boga :)

Lilka, Asiulka83, pasia27 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,ja wrocilam od gina i z ktg i padam na twarz...na ktg zero skurczy,tylko maly tak kopal,ze myslalam,ze za chwile te pasy odpadna hehe,poza tym wszystko ok,pyzolek wazy juz 2820,jest o tydzien wiekszy,ale ponoc przyrasta rowno w swoim centylu,wiec jest ok:-) na te nieliczne bakterie w moczu mam brac Zurawit,grzyba zadnego nie ma cale szczescie ufff!

co do wstawania z lozka,to mam te sama technika co Blueberry:-)) najpierw na bok,potem na czworaka,jedna noga za lozko potem druga jak jakis slon hahaha,a w nocy jak przekrecam sie na drugi bok,to czssem lapie sie meza i sie podciagam hehe

Ana27, blueberry, Lalita2710, Lilka, Amicizia, rubi67, megan8 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina super wiaodmości:) no to powiem Ci, ze też waży swoje Twój synuś:D Chyba idą z wagą łeb w łeb z Brunem:P

Nina lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina tylko nam założyć kolorowe wdzianka z frędzelkami i jesteśmy słoniki cyrkowe jak się patrzy hehe :)

Nina lubi tę wiadomość

zfxga33.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ