X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz wrocil z pracy z goframi z bita smietana i owocami..i jak tu go nie Kochac ? ;)

Ana27, Nina, Amicizia, ;oniqa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Nina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo waży już sporo, ale tym się nie martwię:-) ważne, żeby był zdrowy, maż się śmieje, że w takim tempie to urodzi się krótki a gruby hahaha

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka ale Ci dobrze, ja marze o czekoladzie z orzechami:-) na koniec ciąży mam zachcianki jak nigdy dotąd!

Lilka lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki udało nam się powoli przygotować kącik dla małej i teraz wszystko się wietrzy na maxa jeszcze troszkę pracy przed nami ale damy radę teraz już pozostały same detale

7e3f68d22ed046f2med.jpg

Póki co pokoik pomalowany i tam stoi łóżeczko i wózek ale w grudniu przeniesiemy łóżeczko do nas do sypialni a pokoik będzie czekał aż mała podrośnie :)

Margotka87, justa24, Tinka85, aher, Asiulka83, moni_c, Blondi22, nick nieaktualny, Kropka, Lilka, Ana27, Amicizia, Lalita2710, rubi67, pasia27, ;oniqa, nick nieaktualny, michaela, MamaMadzia, welurka, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka 29 jaki to wózek ? firma i model? bo wpadł mi w oko ;) pokoik śliczny :) ja jeszcze nawet farby wybrac nie moge bno nie wiem co bedzie :D w domu juz mam 3letnia Zuzie ;) wiec musze przyznac ze imie ladne wybralas;) pozdrawiam :*

marzycielka29 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka kącik super :) a wózek to chyba x lander tak coś rozpoznaje.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Lilka ale Ci dobrze, ja marze o czekoladzie z orzechami:-) na koniec ciąży mam zachcianki jak nigdy dotąd!
    Nina ja 2 dni przed porodem miałam zachcianke na kebaba ,poprostu musiałam go zjeść, chyba jakiś taki instynkt że to już ostatnie na co mogłam sobie pozwolić teraz tylko dieta nic smazonego no i dużo ryb :(

pasia27 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa chyba masz racje ze x lander x move ;)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Zmobilizowałam się i pakuję torbę do szpitala. Brakuje mi klapek, muszę kupić :/ No i jeszcze jedna rzecz, nie wiem co wziąć jako koszulę do porodu :/ Co Wy bierzecie? T-shirt męża ledwo tyłek mi zakrywa, poza tym on nie ma nic takiego "zużytego" co nie szkoda byłoby wziąć do szpitala. A ta koszula do porodu to później będzie się nadawać do prania i dalszego noszenia? To może wezmę jakąś swoją koszulkę nocną?
    blueberry moja koszula do porodu została wyprana i powiem Ci że nie ma na niej żadnych śladów porodu :) heh też się nie spodziewałam, a trochę brudna była zwłaszcza od malego jak mi go polorzyli.

blueberry lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Tinka85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    No dziewczynki udało nam się powoli przygotować kącik dla małej i teraz wszystko się wietrzy na maxa jeszcze troszkę pracy przed nami ale damy radę teraz już pozostały same detale

7e3f68d22ed046f2med.jpg

Póki co pokoik pomalowany i tam stoi łóżeczko i wózek ale w grudniu przeniesiemy łóżeczko do nas do sypialni a pokoik będzie czekał aż mała podrośnie :)

Pokoik prześliczny. My jesteśmy w trakcie remontu, mam nadzieję że nasz maluszek nie będzie się zbytnio spieszył i zaczeka do grudnia

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro mam wizytę i dowiem się jakie wyniki mam, m.in. krzywa cukrowa. Mam nadzieję, że nie będę musiała powtarzać :/ Porozmawiam z nią raz jeszcze o porodzie czy na pewno zgadza się na cc. Trzymajcie mocno kciuki za pozytywne wieści. I w sumie nie wiem dlaczego mimo, że jutro wypada mi równy 28 tydzień wpiszą mi w karte 27 -,- Kiedy zwróciłam babce na to uwagę powiedziała, że gdyby wpisywała tak jak chce to wyszłoby że jestem 41 tygodni w ciąży. Myślicie że powinnam jeszcze raz zwrócić jej uwagę?

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    marzycielka 29 jaki to wózek ? firma i model? bo wpadł mi w oko ;) pokoik śliczny :) ja jeszcze nawet farby wybrac nie moge bno nie wiem co bedzie :D w domu juz mam 3letnia Zuzie ;) wiec musze przyznac ze imie ladne wybralas;) pozdrawiam :*

Kochana wóżek firmy x lander no imię bardzo nam się podobało :) i wygrało z Julią :)

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka85 wrote:
    Pokoik prześliczny. My jesteśmy w trakcie remontu, mam nadzieję że nasz maluszek nie będzie się zbytnio spieszył i zaczeka do grudnia

Zaczeka na bank ja juz byłam mega zmęczona tym malowaniem sprzątaniem i pudłami przenoszonymi z kąta w kąt nareszcie wita powoli ład i porządek :)

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam mega ssanie non stop jeść mi się chce uciekam robic kolację moim chłopakom a później kąpiel i do łóżka .

Wczoraj się zdołowałam na maxa żylaki posypały się na maxa i zaraz po porodzie jak tylko stanę na nogi czeka mnie zabieg bo noga wygląda tragicznie a pytałam gina to zastrzyki z tego clexanu mam brać nawet do 6 tyg po porodzie. Powiem wam że mam ich dosyć mimo tego że mój kochany mąż robi je mega delikatnie ale co z tego jak ja na widok igły i strzykawki już panikuję .

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:

7e3f68d22ed046f2med.jpg

ślicznie ;)

a.png
    a.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 śliczny pokoik!! :) bardzo mi się podoba. Mam ten sam model przewijaka tylko zielony, bo u nas stawiamy na zieleń - lepiej komponuje się z naszym pokojem, który będziemy dzielić w trójkę :)

Ja właśnie spałaszowałam budyń czekoladowy :) tak mnie naszła ochota, że musiałam wysłać męża do sklepu :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko pokoik uroczy! juz marze po cichu o coreczce:-)

Lalita2710, marzycielka29 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko pokoj slodki ;)
    My wlasnie skonczylismy rozkladanie lozeczka i zrobilo sie tak milusio w sypialni ;)

pasia27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka super pokoik :)

Amicizia, ze Ty jeszcze chodzisz z brzuchem :) Oby dziś albo jutro się u Ciebie ruszyło :)

Ja znowu byłam 24 godz. w szpitalu na kontroli ciśnienia - w piątek nasz wielki dzień - wywołanie porodu :)

pasia27, Amicizia, Blondi22, marzycielka29 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Dziewczyny jutro mam wizytę i dowiem się jakie wyniki mam, m.in. krzywa cukrowa. Mam nadzieję, że nie będę musiała powtarzać :/ Porozmawiam z nią raz jeszcze o porodzie czy na pewno zgadza się na cc. Trzymajcie mocno kciuki za pozytywne wieści. I w sumie nie wiem dlaczego mimo, że jutro wypada mi równy 28 tydzień wpiszą mi w karte 27 -,- Kiedy zwróciłam babce na to uwagę powiedziała, że gdyby wpisywała tak jak chce to wyszłoby że jestem 41 tygodni w ciąży. Myślicie że powinnam jeszcze raz zwrócić jej uwagę?

Lekarka wpisuje Ci skończone tygodnie. Jutro skończysz 27 tydzień a zacznie się 28.

zfxga33.png
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ