X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz wrocil z pracy z goframi z bita smietana i owocami..i jak tu go nie Kochac ? ;)

Ana27, Nina, Amicizia, ;oniqa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Nina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo waży już sporo, ale tym się nie martwię:-) ważne, żeby był zdrowy, maż się śmieje, że w takim tempie to urodzi się krótki a gruby hahaha

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka ale Ci dobrze, ja marze o czekoladzie z orzechami:-) na koniec ciąży mam zachcianki jak nigdy dotąd!

Lilka lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki udało nam się powoli przygotować kącik dla małej i teraz wszystko się wietrzy na maxa jeszcze troszkę pracy przed nami ale damy radę teraz już pozostały same detale

7e3f68d22ed046f2med.jpg

Póki co pokoik pomalowany i tam stoi łóżeczko i wózek ale w grudniu przeniesiemy łóżeczko do nas do sypialni a pokoik będzie czekał aż mała podrośnie :)

Margotka87, justa24, Tinka85, aher, Asiulka83, moni_c, Blondi22, Marysia0312, Kropka, Lilka, Ana27, Amicizia, Lalita2710, rubi67, pasia27, ;oniqa, JEDRNA5, michaela, MamaMadzia, welurka, Miriam, megan8 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka 29 jaki to wózek ? firma i model? bo wpadł mi w oko ;) pokoik śliczny :) ja jeszcze nawet farby wybrac nie moge bno nie wiem co bedzie :D w domu juz mam 3letnia Zuzie ;) wiec musze przyznac ze imie ladne wybralas;) pozdrawiam :*

marzycielka29 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka kącik super :) a wózek to chyba x lander tak coś rozpoznaje.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Lilka ale Ci dobrze, ja marze o czekoladzie z orzechami:-) na koniec ciąży mam zachcianki jak nigdy dotąd!
    Nina ja 2 dni przed porodem miałam zachcianke na kebaba ,poprostu musiałam go zjeść, chyba jakiś taki instynkt że to już ostatnie na co mogłam sobie pozwolić teraz tylko dieta nic smazonego no i dużo ryb :(

pasia27 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa chyba masz racje ze x lander x move ;)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Zmobilizowałam się i pakuję torbę do szpitala. Brakuje mi klapek, muszę kupić :/ No i jeszcze jedna rzecz, nie wiem co wziąć jako koszulę do porodu :/ Co Wy bierzecie? T-shirt męża ledwo tyłek mi zakrywa, poza tym on nie ma nic takiego "zużytego" co nie szkoda byłoby wziąć do szpitala. A ta koszula do porodu to później będzie się nadawać do prania i dalszego noszenia? To może wezmę jakąś swoją koszulkę nocną?
    blueberry moja koszula do porodu została wyprana i powiem Ci że nie ma na niej żadnych śladów porodu :) heh też się nie spodziewałam, a trochę brudna była zwłaszcza od malego jak mi go polorzyli.

blueberry lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Tinka85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    No dziewczynki udało nam się powoli przygotować kącik dla małej i teraz wszystko się wietrzy na maxa jeszcze troszkę pracy przed nami ale damy radę teraz już pozostały same detale

7e3f68d22ed046f2med.jpg

Póki co pokoik pomalowany i tam stoi łóżeczko i wózek ale w grudniu przeniesiemy łóżeczko do nas do sypialni a pokoik będzie czekał aż mała podrośnie :)

Pokoik prześliczny. My jesteśmy w trakcie remontu, mam nadzieję że nasz maluszek nie będzie się zbytnio spieszył i zaczeka do grudnia

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro mam wizytę i dowiem się jakie wyniki mam, m.in. krzywa cukrowa. Mam nadzieję, że nie będę musiała powtarzać :/ Porozmawiam z nią raz jeszcze o porodzie czy na pewno zgadza się na cc. Trzymajcie mocno kciuki za pozytywne wieści. I w sumie nie wiem dlaczego mimo, że jutro wypada mi równy 28 tydzień wpiszą mi w karte 27 -,- Kiedy zwróciłam babce na to uwagę powiedziała, że gdyby wpisywała tak jak chce to wyszłoby że jestem 41 tygodni w ciąży. Myślicie że powinnam jeszcze raz zwrócić jej uwagę?

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    marzycielka 29 jaki to wózek ? firma i model? bo wpadł mi w oko ;) pokoik śliczny :) ja jeszcze nawet farby wybrac nie moge bno nie wiem co bedzie :D w domu juz mam 3letnia Zuzie ;) wiec musze przyznac ze imie ladne wybralas;) pozdrawiam :*

Kochana wóżek firmy x lander no imię bardzo nam się podobało :) i wygrało z Julią :)

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka85 wrote:
    Pokoik prześliczny. My jesteśmy w trakcie remontu, mam nadzieję że nasz maluszek nie będzie się zbytnio spieszył i zaczeka do grudnia

Zaczeka na bank ja juz byłam mega zmęczona tym malowaniem sprzątaniem i pudłami przenoszonymi z kąta w kąt nareszcie wita powoli ład i porządek :)

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam mega ssanie non stop jeść mi się chce uciekam robic kolację moim chłopakom a później kąpiel i do łóżka .

Wczoraj się zdołowałam na maxa żylaki posypały się na maxa i zaraz po porodzie jak tylko stanę na nogi czeka mnie zabieg bo noga wygląda tragicznie a pytałam gina to zastrzyki z tego clexanu mam brać nawet do 6 tyg po porodzie. Powiem wam że mam ich dosyć mimo tego że mój kochany mąż robi je mega delikatnie ale co z tego jak ja na widok igły i strzykawki już panikuję .

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:

7e3f68d22ed046f2med.jpg

ślicznie ;)

a.png
    a.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 śliczny pokoik!! :) bardzo mi się podoba. Mam ten sam model przewijaka tylko zielony, bo u nas stawiamy na zieleń - lepiej komponuje się z naszym pokojem, który będziemy dzielić w trójkę :)

Ja właśnie spałaszowałam budyń czekoladowy :) tak mnie naszła ochota, że musiałam wysłać męża do sklepu :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko pokoik uroczy! juz marze po cichu o coreczce:-)

Lalita2710, marzycielka29 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko pokoj slodki ;)
    My wlasnie skonczylismy rozkladanie lozeczka i zrobilo sie tak milusio w sypialni ;)

pasia27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka super pokoik :)

Amicizia, ze Ty jeszcze chodzisz z brzuchem :) Oby dziś albo jutro się u Ciebie ruszyło :)

Ja znowu byłam 24 godz. w szpitalu na kontroli ciśnienia - w piątek nasz wielki dzień - wywołanie porodu :)

pasia27, Amicizia, Blondi22, marzycielka29 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Dziewczyny jutro mam wizytę i dowiem się jakie wyniki mam, m.in. krzywa cukrowa. Mam nadzieję, że nie będę musiała powtarzać :/ Porozmawiam z nią raz jeszcze o porodzie czy na pewno zgadza się na cc. Trzymajcie mocno kciuki za pozytywne wieści. I w sumie nie wiem dlaczego mimo, że jutro wypada mi równy 28 tydzień wpiszą mi w karte 27 -,- Kiedy zwróciłam babce na to uwagę powiedziała, że gdyby wpisywała tak jak chce to wyszłoby że jestem 41 tygodni w ciąży. Myślicie że powinnam jeszcze raz zwrócić jej uwagę?

Lekarka wpisuje Ci skończone tygodnie. Jutro skończysz 27 tydzień a zacznie się 28.

zfxga33.png
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ