WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko pokoi cudny ;)) ;*

Mamy te same wozidła ja mam w kolorze turkusu ,;))
    Hihi

Ja wstawie zdjecie pokoiku jak maz do końca ogarnie półke domek dla ptaszków dekoracyjny :p
    Rolety już wiszą nowe tak że stare ido do kosza ,ale ulga..
    Jeszcze potem pościel i jesteśmy ready :))

marzycielka29 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my po owizycie. Wody w porządku, łóżysko 3 stopnia ale to norma po terminie. Mały waży jakieś 3500 +/- wiec nawet 4 moze sie okazac. I dobrze by było, żeby już się urodził. NA KTG jakis tam skurcz odnotowany, ale nic wielkiego. Szyjka ciągle wysoko, ale otwarta już na luźny palec. Jak nic się nie będzie działo, w piątek ma podjechać do szpitala na konsultacje.I albo mnie przyjmą na oddział albo nie. Jak nie przyjmą to w poniedziałek na wizytę do pani doktor. Mam nadzieję, że jednak wreszcie coś się rozkręci, bo mam już więcej skurczy niż do tej pory.

Kropka, rubi67, ;oniqa, Blondi22, marzycielka29 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Amiciziu zazdroszcze ci tego porodu w wodzie też chciałm mieć ale dodatni gbs to przeciwskazanie :(

Ja torbe też mam spakowaną ,tzn oprócz ppduchy do karmienia musze ja odebrac

jeszcze nie ma czego zazdrości, co z tego ze mam ujemny GBS skoro Jas sie nie pcha na świat, a jak nie zechce sam, i poród będzie prowokowany, chociażby kroplówką oksytocyny to mogę zapomnieć o porodzie w wodzie :( Niestety do tego rodzaju porodu jets strasznie dużo obostrzen. Normalnie jak przez Jasia będe weekend musiałą spędzić w szpitalu to sie obraż ena to dziecko zanim si,e jeszcze urodzi. Taki mały a już wkurza ;P

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko, slodki pokoik.
    Lilka, ja tez o Maksie myslalam, bo maz zabronil mi Kacper, ale i tak bedzie Laura :)

Dziewczyny, mam problem. Nie wiem co robic. Bardzo boli mnie brzuch w dole, jakby jajniki, takie kłucie moze bardziej anizeli bol, trwa to kilkanascie sekund i co chwile sie pojawia. Tępy bol ! Nie wiem czy to skurcze czy nie ! Zaczynam sie bac :/ W dodatku cos mi sie sączy, ale to ani wody ani czop, eh mam ochote przeklnac ! Jestem sama w domu i nie wiem co robic.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Marzycielka super pokoik :)

Amicizia, ze Ty jeszcze chodzisz z brzuchem :) Oby dziś albo jutro się u Ciebie ruszyło :)

Ja znowu byłam 24 godz. w szpitalu na kontroli ciśnienia - w piątek nasz wielki dzień - wywołanie porodu :)

NO niestety jeszcze w dwupaku, ty w piatek na wywołanie a ja na konsultacje i pewnie tez skonczy się wywołaniem :(

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka sliczny pokoik :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzyciela śliczny pokoik :) Tak się patrzę na Twój suwaczek i zastanawiam się, która z nas pierwsza urodzi ;)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4540ea2c2aeca916m.jpg ae5ec681a430405bm.jpg 9f6ccca9403c49abm.jpg fbdb1ae1df11bda7m.jpg

Z ksiazki Jezyk niemowlat moze sie Wam przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 20:29

aher, Blondi22, Blondi22, Kropka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Marzycielko, slodki pokoik.
    Lilka, ja tez o Maksie myslalam, bo maz zabronil mi Kacper, ale i tak bedzie Laura :)

Dziewczyny, mam problem. Nie wiem co robic. Bardzo boli mnie brzuch w dole, jakby jajniki, takie kłucie moze bardziej anizeli bol, trwa to kilkanascie sekund i co chwile sie pojawia. Tępy bol ! Nie wiem czy to skurcze czy nie ! Zaczynam sie bac :/ W dodatku cos mi sie sączy, ale to ani wody ani czop, eh mam ochote przeklnac ! Jestem sama w domu i nie wiem co robic.
    Rubi może to bół związany z parciem dziecka w dół, ustawione już jest w kanale i zaczyna mocniej cisnąć, moze niedługo się zacznie:)))) A co Ci się sączy? Może fkatycznie wody powolutku? Jak leci cały cały czas to chyba wody. Mocz to prędzej po oddaniu moczu w toalecie może polecieć później już jest spokój- ja przynajmniej tak mam. Obserwuj się, może niedługo się zacznie:))))

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie- czy Wy "wykupujecie" położną do porodu? Ja o tym nigdy nie myślałam ale koleżanka z pracy miała i ona sobie nie wyobraża aby rodzić bez takiej położnej. Ja jakoś nie jestem za tym:/ dziwne to dla mnie. Ale chciałabym poznać wasze opinie.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja tak mialam ostatnio wczoraj i przedwczoraj trwalo kilkanascie minut i juz chcialam budzic meza ale przeszlo..co do sluzu to ja mam go bardzo duzo :p
    Wez kapiel albo cieply prysznic i obserwuj co bedzie dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 20:31

rubi67 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka pokój przepiękny:)Ehh też juz bym chciała mieć nasz domek i urządzać pokój Bruniowi :)))))))))))))) Super sprawa.

Amiciziu kurcze ale się dłuży i dłuży, a może weź jakąś cieplejszą kąpiel co by może pobudziło skurcze???

zsxuot7.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Lekarka wpisuje Ci skończone tygodnie. Jutro skończysz 27 tydzień a zacznie się 28.
    zgadza sie . u mnie tak samo ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami zycze oby do kolejnej wizyty juz sie ruszylo cos ;)

a.png
    a.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Marzyciela śliczny pokoik :) Tak się patrzę na Twój suwaczek i zastanawiam się, która z nas pierwsza urodzi ;)

NO zobaczymy :) terminy mamy blisko siebie :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Rubi może to bół związany z parciem dziecka w dół, ustawione już jest w kanale i zaczyna mocniej cisnąć, moze niedługo się zacznie:)))) A co Ci się sączy? Może fkatycznie wody powolutku? Jak leci cały cały czas to chyba wody. Mocz to prędzej po oddaniu moczu w toalecie może polecieć później już jest spokój- ja przynajmniej tak mam. Obserwuj się, może niedługo się zacznie:))))

Ana, chyba masz racje, ale panikara jestem. Narazie wszystko przeszlo ;) Bede czujna, moze to juz niebawem hihi. A to raczej nie woda mi sie saczy, taki budyn smietankowy jakby, rzadki heheh :)
    Lilka, ja tez wczoraj tak mialam, ale krociutko, dzis to z pol godz trwalo wszystko ;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    4540ea2c2aeca916m.jpg ae5ec681a430405bm.jpg 9f6ccca9403c49abm.jpg fbdb1ae1df11bda7m.jpg

Z ksiazki Jezyk niemowlat moze sie Wam przyda :)

Jak ktoś chce to mam książkę w pdfie :P

Lilka, Tinka85 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Ana, chyba masz racje, ale panikara jestem. Narazie wszystko przeszlo ;) Bede czujna, moze to juz niebawem hihi. A to raczej nie woda mi sie saczy, taki budyn smietankowy jakby, rzadki heheh :)
    Lilka, ja tez wczoraj tak mialam, ale krociutko, dzis to z pol godz trwalo wszystko ;/
    Rubi to na pewno jeszcze nie wody. Więc to jeszcze nie to, ale już niedługo na pewno:))) JA też już tak mam takie bóle co jakiś czas w pachiwnach, kłucie, nie licząc twardnien brzucha i skurczy. A po wyjściu z toalety mam takie "ulewania" moczu, intensywne ale potem nic więc stąd wiem, ze to nie wody:P Qrde ten 9 nmiesiąc to masakra:))) Oby szybko zleciał.

Lilka, co do tego języka ciała dziecka to wychodzi na to, ze dziecko albo ejst głodne albo ma gzy heheheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 20:45

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Qrde ten 9 nmiesiąc to masakra:))) Oby szybko zleciał.

No właśnie - napieprzają mnie plecy i mam zgagę straszliwą :D Chcę rodzić

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    budyń to moze być czop...

Ale ja nie po to tu teraz weszłam.. dooobra gdzie ta Amicizia bo mam nadzieje, że wreszcie na porodówce?! Jak jest to dawać no tu, już ja pogadam sobie z Jasiem! ;)

‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ