III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMakcza wrote:Suzy, gwarantuję Ci, że gdybyś miała 1 dziecko i brak trosk finansowych, też byś miała taki piękny blog na zdjęciach zrobionych super aparatem. Też byś miała czas i motywację, by pięknie stylizować potrawy na talerzu. Pamiętajmy o tym, że na bloga nie wrzuca się zdjęć, na których widać spuchnięte z niewyspania oczy, smutną minę po kłótni z mężem, stosy prania i wtrącającą się teściową...
Miło się te zdjęcia ogląda, faktycznie mały jest super ubrany itd, ale i tak zaraz po zrobieniu zdjęcia upaprze tę designerską koszulę zupą pomidorową i tak samo trzeba będzie uprać, jak ubranko odziedziczone po starszym bracie albo dziecku koleżanki.
Tak bardziej to chyba dla siebie piszę, żeby zachować dystans i przygotować się na realne macierzyństwo, takie z brudną ścierą i płaczącym dzieciakiemSorry za melancholię.
Nie bardzo rozumiem Makcza treśc Twojego posta adresowaną do mnie. Miałam do niedawna jedno dziecko i mimo trosk finansowych też miałam bloga, zdjecia dobrym aparatem mam też z troskami fiannsowymi... ale i tak nie rozumiem Twojego przekazu, co miałąs na myśli. Ot zwróciłam uwagę, że ta pani ma fajne rzeczy i gdybym chciała iść w ślady za nią jako że to blog modowo mamowy, to musiałabym mieć 2 razy tyle pieniedzy, ale rzeczy znam, bo mamy taka firme z mezem a nie inna i uwazam, że są super. -
Dziendoberek, melduje sie nadal w dwupaku
karoam dokłądnie mój mały juz 3 tydzie jest ustawiony w kanale rondym i jakos nie rodze a jestemsy juz po terminie, takze tego sie nie da przeiwdziec w zdana strone.
Nad ranem mialam jakies skurczez bólami krzyżowymi, ale w koncu zasnelam i juz nic nie boli...no ja normlanie nie wiem na co to moje dziecko czeka
Njabardzije boje sie ze skonczy sie na cc a ja panicznie boje sie zastrzyku w kręgosłup, a poza tym marze o tych dwóch godznkach zaraz po urodzeniu z małym na brzuszku... i potrzebuje miec męża obok siebie a nie za szybką
-
Lalita2710 wrote:Dziewczyny dzeonilam zapytac o Gbs mam dodatni
I co teraz wiecie coś na ten temat...
-
nick nieaktualny
-
co do paratow my mamy lustrzanke pólprofesjonalna nikond d7000 ale to nasz prezent slubny od mojego ojca, tzn dal nam an to kaske a sami sobie wybralismy.
canon tez jest fajny.
my postawilismy na lustrzanke, i nie zlaujemy jakosc rewelacyjna zdjec, a dobra cyfrowka jest niewiele tansza od lustrzanki a jak sie kupi taka nieprofesjonalan tylko bardzije amatorska to nie ma problemu ze zdjeciami. Zawsze mozna korzystac z trybu automatycznego
-
Lalita dobrze abys sama jak przyjedziesz do szpitala rodzic poinformowala,że masz dodatni, bo np u mojej kolezanki nie zauwazono w karcie ciazy, ze jest dodatni..tak poza tym podaja antybiotyk okolo 3-2h przed urodzeniem dziecka i u mnie w szpitalu leki dla dziecka podaja dopiero po jego zbadaniu jak wyjdzie,że dziecko sie zarazilo..
cesarki z powodu dodatniego GBS Ci nie zrobią..aczkolwiek nawet wtedy jest szansa,ze dziecko jest zarazone ( moze sie zarazic jeszcze przed porodem przez mikrouraz blon plodowych-sporadyczne ale mozliwe)
Jak podadza ci antybiotyk szanse zarazenia dziecka sa minimalne wiec spokojnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 12:45
-
nick nieaktualny;oniqa wrote:Witajcie dziewczyny własnie odebrałam wyniki glukozy
na czczo: 75,6
po 2 h :154,6
w poniedziałek ide do diabetologa
a jak mierze w domu sobie cukier rano naczczo i wieczorem po kolacji 2 h to wychodzi idealny
moze powtorz badanie w tej sytuacji -
Suzy lee masz racje na blogu widać że kasy im nie brak, ale sam blog wydaje mi się ciekawy, zdjęcia tez fajne no i fajne inspiracje modowe dla matki i dziecka, ja dużo podobnych rzeczy znajduje w lumpeksach a jestem tam stałą bywalczynią
boje się troche ze po porodzie juz nie bede miała na to czasu
Lalita bidaczko nie martw się napewno bedzie dobrze, ja bede miała dziś pobierane wymazy, zobaczymy czy u mnie coś nie wyjdzie bo różnie to moze być
Ana my się własnie tez rozglądamy za aparatem ale ja to zostawiam na głowie męża on się interesuje takimi rzeczami wiec jak już kupimy to napisze Ci jaki modelchcielismy kupic początkowo taki za ponad tys. złotych ale stwierdziłam ze bez sensu tyle kasy na aparat skoro połowy jego funkcji nie wykorzystamy , za tą kase kupilismy wiec ekspres do kawy no a teraz kupimy ap;arat za około 500 zł. wiec podbny przedział cenowy jak u Ciebie
Ana27, michaela lubią tę wiadomość
-
Lula_w wrote:;oniqa zacznij mierzyć cukier godzinę po posiłku, powinien wtedy wynosić do 120. Ja właśnie jutro mam się zgłosić do szpitala na obserwacje i pomiar dobowy glukozy czy jakoś tak, wyprosiłam termin na jutro bo dzisiaj mam szkołę rodzenia
i szkoda mi zajęć opuszczać
Lula_w lubi tę wiadomość