X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak się pocieszam:) Na szczescie jeszcze jestesmy w 2 paku, chociaz coraz bardziej chcialabym juz byc po porodzie, musiałam troche nadgonic prace i wyciszyc sie po wizytach ciotek i mamy, troche robót ręcznych, czytania i jest lepiej

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Suzy, gwarantuję Ci, że gdybyś miała 1 dziecko i brak trosk finansowych, też byś miała taki piękny blog na zdjęciach zrobionych super aparatem. Też byś miała czas i motywację, by pięknie stylizować potrawy na talerzu. Pamiętajmy o tym, że na bloga nie wrzuca się zdjęć, na których widać spuchnięte z niewyspania oczy, smutną minę po kłótni z mężem, stosy prania i wtrącającą się teściową...

Miło się te zdjęcia ogląda, faktycznie mały jest super ubrany itd, ale i tak zaraz po zrobieniu zdjęcia upaprze tę designerską koszulę zupą pomidorową i tak samo trzeba będzie uprać, jak ubranko odziedziczone po starszym bracie albo dziecku koleżanki.

Tak bardziej to chyba dla siebie piszę, żeby zachować dystans i przygotować się na realne macierzyństwo, takie z brudną ścierą i płaczącym dzieciakiem :) Sorry za melancholię.

Nie bardzo rozumiem Makcza treśc Twojego posta adresowaną do mnie. Miałam do niedawna jedno dziecko i mimo trosk finansowych też miałam bloga, zdjecia dobrym aparatem mam też z troskami fiannsowymi... ale i tak nie rozumiem Twojego przekazu, co miałąs na myśli. Ot zwróciłam uwagę, że ta pani ma fajne rzeczy i gdybym chciała iść w ślady za nią jako że to blog modowo mamowy, to musiałabym mieć 2 razy tyle pieniedzy, ale rzeczy znam, bo mamy taka firme z mezem a nie inna i uwazam, że są super.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek, melduje sie nadal w dwupaku :(

karoam dokłądnie mój mały juz 3 tydzie jest ustawiony w kanale rondym i jakos nie rodze a jestemsy juz po terminie, takze tego sie nie da przeiwdziec w zdana strone.

Nad ranem mialam jakies skurczez bólami krzyżowymi, ale w koncu zasnelam i juz nic nie boli...no ja normlanie nie wiem na co to moje dziecko czeka :(
    Njabardzije boje sie ze skonczy sie na cc a ja panicznie boje sie zastrzyku w kręgosłup, a poza tym marze o tych dwóch godznkach zaraz po urodzeniu z małym na brzuszku... i potrzebuje miec męża obok siebie a nie za szybką :(

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzeonilam zapytac o Gbs mam dodatni :/
    I co teraz wiecie coś na ten temat...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    to znaczy ze musisz miec podany antybiotyk przed porodem, nie pamietam ile godzin chba 2 godziny przed porodem, a potem dziecko dostawac bedzie antybiotyk w szpitalu

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja właśnie jestem na etapie kupowania ale chyba zdecyduje się na lustrzankę. Tak jak Suzy pisze Canon eos 600d albo 700d.

polecam 600d ;)

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    nie martw się, dostaniecie leki

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi mędzi że powinnsm isc na cesarke...
    Załamana jestem kuźwa z kad tskie cholerstwo die bierze :((

Pogadam dzis z polozna ,a w czwartek z lekarka...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do paratow my mamy lustrzanke pólprofesjonalna nikond d7000 ale to nasz prezent slubny od mojego ojca, tzn dal nam an to kaske a sami sobie wybralismy.

canon tez jest fajny.

my postawilismy na lustrzanke, i nie zlaujemy jakosc rewelacyjna zdjec, a dobra cyfrowka jest niewiele tansza od lustrzanki a jak sie kupi taka nieprofesjonalan tylko bardzije amatorska to nie ma problemu ze zdjeciami. Zawsze mozna korzystac z trybu automatycznego

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • HOPE83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita dobrze abys sama jak przyjedziesz do szpitala rodzic poinformowala,że masz dodatni, bo np u mojej kolezanki nie zauwazono w karcie ciazy, ze jest dodatni..tak poza tym podaja antybiotyk okolo 3-2h przed urodzeniem dziecka i u mnie w szpitalu leki dla dziecka podaja dopiero po jego zbadaniu jak wyjdzie,że dziecko sie zarazilo..
    cesarki z powodu dodatniego GBS Ci nie zrobią..aczkolwiek nawet wtedy jest szansa,ze dziecko jest zarazone ( moze sie zarazic jeszcze przed porodem przez mikrouraz blon plodowych-sporadyczne ale mozliwe)
    Jak podadza ci antybiotyk szanse zarazenia dziecka sa minimalne wiec spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 12:45

82doi09kxiyf6x26.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny własnie odebrałam wyniki glukozy
    na czczo: 75,6
    po 2 h :154,6
    w poniedziałek ide do diabetologa :(
    a jak mierze w domu sobie cukier rano naczczo i wieczorem po kolacji 2 h to wychodzi idealny :/

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa nie zazdroszcze wcukrzycy, ale dobrze ze wykryta to nedzie dobrze aks dasz rade dla siebie i malenstwa

Laliota dokladnie jak piszew hipe nikt nie robi cesarki tylko z powodu pozytywnego GBS :)

michaela lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem co mi lekarz powie w poniedziałek :/

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam GBS dodatni i córczka sie urodziła zdrowa, teraz też wierzę,że synek urodzi się zdrowy..bardzo dużo kobiet jest nosicielkami a zarazic sie mozna droga pokarmowa np niepasteryzowane sery, źle umyte owoce,w toalenie publicznej..

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witajcie dziewczyny własnie odebrałam wyniki glukozy
    na czczo: 75,6
    po 2 h :154,6
    w poniedziałek ide do diabetologa :(
    a jak mierze w domu sobie cukier rano naczczo i wieczorem po kolacji 2 h to wychodzi idealny :/

moze powtorz badanie w tej sytuacji

• welurka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy lee masz racje na blogu widać że kasy im nie brak, ale sam blog wydaje mi się ciekawy, zdjęcia tez fajne no i fajne inspiracje modowe dla matki i dziecka, ja dużo podobnych rzeczy znajduje w lumpeksach a jestem tam stałą bywalczynią :P boje się troche ze po porodzie juz nie bede miała na to czasu :P

Lalita bidaczko nie martw się napewno bedzie dobrze, ja bede miała dziś pobierane wymazy, zobaczymy czy u mnie coś nie wyjdzie bo różnie to moze być

Ana my się własnie tez rozglądamy za aparatem ale ja to zostawiam na głowie męża on się interesuje takimi rzeczami wiec jak już kupimy to napisze Ci jaki model :) chcielismy kupic początkowo taki za ponad tys. złotych ale stwierdziłam ze bez sensu tyle kasy na aparat skoro połowy jego funkcji nie wykorzystamy , za tą kase kupilismy wiec ekspres do kawy no a teraz kupimy ap;arat za około 500 zł. wiec podbny przedział cenowy jak u Ciebie :)

Ana27, michaela lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:27

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    moze powtorz badanie w tej sytuacji
    to juz było powtórzone

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    ;oniqa zacznij mierzyć cukier godzinę po posiłku, powinien wtedy wynosić do 120. Ja właśnie jutro mam się zgłosić do szpitala na obserwacje i pomiar dobowy glukozy czy jakoś tak, wyprosiłam termin na jutro bo dzisiaj mam szkołę rodzenia :D i szkoda mi zajęć opuszczać :)
    ja też mam dzisiaj szkołe rodzenia :)

Lula_w lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzis gimnatyke na ktora miałam nadzieje ze juz nie dotre :( ah ten uparty Jas, po kim on to ma?!

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ