X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    No to super wynik z GBS:) A z wydzielina mam dokladnie tak samo!!!! Tyle, że chyba mnie to nie martwi. Jest mega ciągnąca się w kolorze biało-żółtym. Może to czop powolutku odchodzi? :)

Jak budyń? Mam to samo, na dodatek byłam pewna, że to czop bo wylatywały mi glutki w momencie gdy pojawiał się ból jakby miesiączkowy,ale pytałam czy to może być czop w kawałeczkach na wizycie i lekarka zajrzała, powiedziała, że czop siedzi na miejscu, ale za to dała mi pimafucin znowu... Więc pewnie jakiś grzybek :P Już nawet nie wnikałam co to, mam se wsadzać tabletkę co trzy dni więc wsadzam i w nic nie wnikam eh :P

zfxga33.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak,taka gesta wlasnie,ale nic mnie nie swedzi ani nie piecze...moze to jeszcze grzybek jakis,w srode mam gina to sie wypytam

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    9 listopada wiec mam torszke czasu jeszcze :)
    u mnie po 5 dniach od daty terminu indukują poród. Parę dni jeszcze ma Jaś, poproś go ładnie, zagadj do niego, może sie uda:P

zsxuot7.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    bepanthen tez jest mascia na sutki ktorej nie trzeba zmywac do karmienia itd.
    a ja mimo wszystko zmywam tą maść. Przy przystawianiu zauważyłam, że mały dziwnie reagował na cyca jak nie zmywałam

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciekawe co z tą wydzieliną:P To też powiem ginowi o niej jak co niech da jakieś globulki, ale nie wiem jakoś nie czuję żebym grzyba miała:P Też nic nie piecze.

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana mnie też nic nie piecze :) Ale karze brać to biorę, ja swojej lekarce ufam bardzo i wiem, że nie dała bez powodu ;)

zfxga33.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    u mnie po 5 dniach od daty terminu indukują poród. Parę dni jeszcze ma Jaś, poproś go ładnie, zagadj do niego, może sie uda:P

rozmiawiam z nim ciagle i nie tylko ja, juz kazdy mu mówi i przekupuje a on nic, dalej uparcie w brzuszku siedzi. Swojej ginki nie pytalam jeszcze ile po terminie wywołują, ale jak bylam na kwalifikacji do porodu to powiedzieli mi ze mam czas do 19 zeby urodzic sn bez pomocy, a potem juz szpital...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maly sie uaktywnil chociaz troche to trwalo i bardzo mnie stresowalo. mowilam do niego klepalam glaskalam plakalam i nic a tatus podszedl ze ochote ma na jedno piwko wiec mamy do szpitala nie zawiezie to niech da znac czy moze sie napic i kurcze robercik nie widzial powodu dla ktorego niemoglby sie napic. pokopal po skakal i troche sie uspokoil narazie ale czasami cos puknie zeby sie tatus chyba przy piwku nie stresowal. faceci przeciwko mnie w tej rodzinie nic do gadania nie mam

Amicizia, Ana27, aher, Lalita2710, marzycielka29, rubi67, plemniczka lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a ja mimo wszystko zmywam tą maść. Przy przystawianiu zauważyłam, że mały dziwnie reagował na cyca jak nie zmywałam

ja nie wiem jak to w praktyce, w iem tylko co mówili na warsztatach, ze tej mascie nie trzeba zmywac, ze jest bezpieczna, a jak w praktyce maluszek na nia reaguej to sie okaze jak synek postanowi wreszcie do nas wyjść :)

Ana27 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Ana mnie też nic nie piecze :) Ale karze brać to biorę, ja swojej lekarce ufam bardzo i wiem, że nie dała bez powodu ;)
    No pewnie, czasem lepiej dmuchać na zimne. Choć mój gin ile może to nie przepisuje żadnych leków itp. Tak jak było z tymi twardnieniami, inny pewnie dawno już mi Fenoterol przepisał, a tu się udało bez. Także nie wiem czy mi te globulki przepisze, ale jak mu powiem przed badaniem o tej wydzielinie gęstej to coś popatrzy do środka lepiej:P

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie , czy czułyście na podobnym etapie ciaży w którym ja jestem takie ciągnięcie w pochwie ?

• karoam Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Chwilke mnie nie bylo ze wzgledu na neta...pozniej poprzegladam coscie naskrobaly A teraz na szybko relacja z wizyty:
    Wczoraj (34tc+4dni)dzidzia ważyła 2380 a mi przybyl 1kg. Wody w porzadku, lozysko w porzadku, ogolnie wszystko w porzadku...oprocz tego ze lekarz przewiduje wczesniejszy porod. Stwierdzil, ze moge nawet nie doczekac do grudnia choc ma nadzieje ze potrwa to jednak dluzej. Stwierdzil to na podstawie USG i "macania" zewnetrzego brzucha i okolic kosci lonowej. Podobno glowka dzidzi jest bardzo niziutko, pratycznie juz wstawiona w odpowiednie miejsce. Stad moje nasilajace sie bole okolic kosci lonowej i pachwin (chodzenie, zmiana pozycji sprawia spory bol a njjgortzej jrst rano- zanim dojde do lazienki mija 10 min a mam 5 krokow z lozka)
    Stwierdzil ze lot to teraz bardzo zly pomysl, kazal wziac 2x po 8mg sterydu na płucka, mam sobie odpuscic spacerki (do tej pory dosc regularne) i ogolnie wsio na spokojnie.
    Powiedzial tez z ebym sie nie martwila, ze dzidzia rozwija sie prawidlowo, i da rade nawet przy wczesniejszym przyjsciu na swiat, choc te min 2tyg jeszcze by sie przydaly
    Kolejna wizyta za tydzien, zobaczymy jak rozwija sie sytuacja.
    Co myślicie kochane? Ginek przesadza czy moze miec racje?

1usaej28ly44zrzp.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam, no to w sumie dobre wieści masz z wizyty:)) Gin na pewno ma racje, jeśli dzidziuś stawił się już w kanał rodny to kto wie moze być i tak, ze urodzisz za 2tygodnie a może później. Ale nic się nie martw nawet gdyby to za 2 tyg, będziesz w 37tc dziecko już bedzie mieć ok. 3kg więc też super. A jak jeszcze bierzesz sterydy na przyspieszenie rozowju płuc to już w ogóle nie masz co się stresować porodem w 37tc:) W sumie to juz donoszona ciąża:) Sama bym chciała urodzić tak góra w 38tc:P I dobrze, że nie lecisz, jeszcze w takiej sytuacji gdzie możesz urodzić lada dzien/tydzień.
    Ja też mam takie objawy jak Ty z tą bolesnością w pachwinach zwlaszcza rano czy w nocy kiedy muszę dojść do toalety. Może też dzidzia wstawia się już w kanał:))

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam ciężko stwierdzić bo z porodami to różnie bywa znam przypadki dziewczyn które miały zakłady krążek bo szyjka im się skracała o wiele przed terminem a suma sumarum dzieci rodziły sie po terminie. Myślę ze te dwa tygodnie powinnas trochę przystopować, odpoczywać, żeby dzidszia jeszcze posiedzieała a potem niech się dzieje wola nieba :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    dziewczyny mam pytanie , czy czułyście na podobnym etapie ciaży w którym ja jestem takie ciągnięcie w pochwie ?
    Hmm w 20tc nie czułam ciągnięcia typowo w pochwie. Takie ciągnięcia kojarzą mi się tylko ze skurczami HB, może już je powoli zaczynasz odczuwać? I jest to całkiem normalne, jeśli jest bezbolesne albo przynajmniej nie uciążliwe jak an ten etap ciąży. Mogą to być też po prostu rozciągające się więzadła, macica, która się intwnsywnie powiększa choć to uczucie rozciągania nie występuje chyba typowo w pochwie tylko ogolnie w podbrzuszu, pachwinach? Jesli bardzo Ci to dokucza i jest bolsne, to powiedz konieczne o tym gin na wizycie, czasem też dziewczyny mają problemy ze spojeniem łonowym w ciąży, jego rozchodzeniem się ale to już jest mega ból w tych okolicach. Takie zwykłe ciągniecie to normalka w ciaży, w 3trymestrze dopiero jest odczuwalne:P

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja caŁKIEM z innej beczki :P znacie może jakieś ciekawe blogi do poczytania ?? mam ochote cos poczytać a sama nie wiem co :P ja polecam blog modowo mamowy http://olgaiokolice.blogspot.com/

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O znam ten blog! Chyba nawet kiedyś pisałam o tym podczas wybeirania imienia dlla synussia, kiedy jeszcze nie wiedziałam na jakie się zdecydować;) I całkiem przypadkiem trafiłam na niego, czytam a tu BRUNIO -myślę sobie jaki Brunio?:P Potem "zaczaiłam", że chodzi o Bruna i tak też u mnie zostało to imię:)))) A po zakupie łóżeczka, zaglądając znów na tego bloga zobaczyłam, że tamtejszy Brunio ma to samo łóżko jakie wybrałam dla Swojego:))Normalnie mam sentyment do tego bloga:))))

welurka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaoram to ciężko powiedzieć. Ja miałam też zagrożenie przedwczesnym porodem, bo nisko główka i miękka szyjka i ostatecznie urodziłam w 41 tyg przez cc ;p
    Nie ma reguły :) Ale dostosuj się do poleceń lekarza i nawet jakbyś miała rodzić w przyszłym tygodniu to będzie dobrze :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Witam
    Chwilke mnie nie bylo ze wzgledu na neta...pozniej poprzegladam coscie naskrobaly A teraz na szybko relacja z wizyty:
    Wczoraj (34tc+4dni)dzidzia ważyła 2380 a mi przybyl 1kg. Wody w porzadku, lozysko w porzadku, ogolnie wszystko w porzadku...oprocz tego ze lekarz przewiduje wczesniejszy porod. Stwierdzil, ze moge nawet nie doczekac do grudnia choc ma nadzieje ze potrwa to jednak dluzej. Stwierdzil to na podstawie USG i "macania" zewnetrzego brzucha i okolic kosci lonowej. Podobno glowka dzidzi jest bardzo niziutko, pratycznie juz wstawiona w odpowiednie miejsce. Stad moje nasilajace sie bole okolic kosci lonowej i pachwin (chodzenie, zmiana pozycji sprawia spory bol a njjgortzej jrst rano- zanim dojde do lazienki mija 10 min a mam 5 krokow z lozka)
    Stwierdzil ze lot to teraz bardzo zly pomysl, kazal wziac 2x po 8mg sterydu na płucka, mam sobie odpuscic spacerki (do tej pory dosc regularne) i ogolnie wsio na spokojnie.
    Powiedzial tez z ebym sie nie martwila, ze dzidzia rozwija sie prawidlowo, i da rade nawet przy wczesniejszym przyjsciu na swiat, choc te min 2tyg jeszcze by sie przydaly
    Kolejna wizyta za tydzien, zobaczymy jak rozwija sie sytuacja.
    Co myślicie kochane? Ginek przesadza czy moze miec racje?

U Stokrotki byl maly bardzo nisko cala ciaze..kazdy gin mowil ze nie donosi..a przenosila 2 dni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 10:23

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jest juz w kanale rodnym od tygodnia i tez mowili ze to juz i nic ;) odpoczywaj jak najwiecej ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ