X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Spokojnie możesz zrobić KTG w sazpitlau bez zadnego skierowania. Ja tak wlasnie miałam wczoraj. Zadzowniłam tydzień wcześniej i umówiłam się na konkretny dzień i godzinę, przyszłam, założyla mi kobieta kartę i tyle. Potem KTG, a po zapisie musiałam czekać w kolejce do lekarza ktory akurat przyjmował- akurat to był moj gin do ktorego chodze prywatnie;p - i wtedy on sprawdzil to ktg itp w tym gabinecie i tyle. Na pewno tak jest wszedzie i u Ciebie.

Ana, u mnie tak nie ma. W szpitalu sie nie robi KTG tylko w przychodni przyszpitalnej, tam trzeba sie umowic i czekac okolo tyg, a zeby od reki w szpitalu zrobili to musisz isc na izbe i sklamac ze nie czujesz ruchow.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rubi no tak masz rację:P Tzn ja napisalam w "szpitalu" myślać o tejj poradni gin-poł, która u mnie mieście się na terenie szpitala w innym budynku więc dla mnie ogólnie to szpital:P
    I też czekałam tydzień jak się rejestrowałam, ale nie potrzebowałam od razu tego KTG, było takie profilaktyczne:) Skierowania też nie potrzbowałam, babeczka w rejestracji założyła mi kartę i tyle:)

Ale jak jakaś mama się czymś zaniepokoi to tak jak mowisz, na szpital i ew. skłamać że nie czuje się ruchców, tylko u mnie to by mnie pewnie zatrzymali już na oddziale na obserwację:)
    Ale jesli ktoś się chce umówić po prostu profilaktycznie na KTG to spokojnie może bez skierowania do tej poradni przy szpitalu zadzownić i ją umówią:)

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ledwo was nadrobiłam tyle piszecie że hej :) ja dwa ostatnie dni miałam mega zalatane od urzędu do urzędu a na dodatek byłam bez samochodu tak więc maratony po mieście odbywałam albo komunikacją miejską albo spacerkiem co na prawdę oznacza żółwie tempo. Nabawiłam się tylko odcisków i opuchlizny stóp.
    Wieczorem to tylko prysznic i zasypiałam jak małe dziecko.

Dziś na szczęście mogę odpocząć w domku spokojnie i zabrać się za pranie ubranek dla małej. Jak spojrzałam właśnie do ovu a tu proszę 36 dni do porodu masakra a ja jestem w proszku .

Uciekam zrobić sobie ciepłą herbatkę i działam .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • rubi67 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troche pocwiczylam, ale nie wiem czy to cos da. Moze polatac po schodach w te i z powrotem na III p ??
    Dzis moja siostra wrocila z zagranicy na moj porod,m ale to tylko 2 tyg urlkopu wiec Laurencja - spiesz sie zeby ciocia mogla Cie zobaczyc !!!!!!

Ana27 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja sasiadka mówiła mi ze ona jak w ciazy była to kompletnie nic jej nie dolegało -nawet nie wie co to skurcze bo cesarke miała. Szczerze to juz bym chciała byc na końcówce ciąży:) zazdroszcze Wam:)

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko powodzenia zatem:)) Czas leci szybciorem niestety:))

Rubi, spróbuj z tymi schodami! moja szwageirka przy pierwszym dziecku jak prała ręcznie coś w wannie zapewne podczas pochylania się odeszły jej wody:P A fkatycznie takie pochylanie się związane z jakimś wysiłkiem(praniem:P) może nam coś tam pobudzić:)))

Marysiu, ja też się cieszę, że jestem już na końcówce:P Choć chciałabym już być w szpitlau na porodówce!!:P Ale każda z nas musi przezyć swoje, przejść każdy etap ciąży:)) Kompletuj wyprawkę, wij gniazdo":P co byś potem już była tylko gotowa i zwarta do porodu:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 09:24

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bede probowac Ana, moze akurat sie uda :D

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda się uda, prędzej cyz później:P W każdym razie Laurencja nie będzie wieczności spedzała w maminym brzuchu:P Może ciocia niech coś do niej zagada, może ją przekupi czymś:P

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheh, nie wiem czy to sie uda, bo laurencja uparta. Godz potrafie ja prosic zeby sie ruszyla jak slabo ruchy czuje to ledwie mnie musnie i dalej chyba spi :P
    Mam nadzieje ze po porodzie bedzie ladnie spala tak jak mamusia i tatus. My to mamy melodie do spania jak mowi moja babcia :D

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ja tez mam.jakas kurzajke czy cos i lekarz pow ze to zmiany hormonalne ;) obserwuj ;)
    Poza tym kazdy pieprzyk mi sie powiekszyl ;(
    Rubi co drugi schodek wchodz ;) tak kaza ;)
    Ja tez bede chodzic dzis po schodach ;)

rubi67 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cisza tzn wieksxe bóle w pachwnuach lewa noga mi dretwiała jakby ucisk.
    I jak synuś miał czkawke to odczuwałam to wyraźniej pod spojeniem łonowym

Serduszkowania nie byłpo bo mąż mówi że jak przetka to odraxu wyjdzie a on chce być przy porodzie i ciągle mówi że synuś ma na niego czekać

blueberry lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, Lilka ja nie wiedzialam, ze co drugi trzeba. Ok od dzis zaczynam tak wchodzic do domu, zaraz w ogole pojde na pacer ale deszcz pada, ale to nic heheh :D

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko uważajcie na tych schodach co by się nie zaplątać i nie przewrócić, rożnie bywa!!

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez leje brrr..my mieszkamy na 4 pietrze to tez pouzywam sobie troche schodow.

Ana bedziemy uwazac :)

Odbylam tez roznowe z Maksymilianem ze juz czas!! :)

Lalita2710, Ana27, blueberry lubią tę wiadomość

• welurka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ja dopiero wstałam, bo pół nocy wierciłam się z boku na bok i myślałam o porodzie :P wczoraj zauwazyłam ze wyciekło mi troszkę siary z jednej piersi i byłam w lekkim szoku :)
    faktycznie chyba zostane przy tym rożku i grubszym kocu, jak to sie okaze za mało to wtedy dokupie małej śpiworek. Pogoda u mnie dzis pasukdna, deszcz pada wiec chyba zostane dzis w domku i moze coś posprzatam :P

lalita obserwuj tą ręke moze to jakis znak ze do porodu juz blisko :P
    u mnie pełnoooo białej wydzieliny i w nocy pobolewa mnie brzuch okresowo

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka Welurka mogą to być zmiany hormonalne. Bardzo możliwe.
    Ale wiecie jak kobieta w ciąży łapie wszystko jak mały pelikan;/
    A sis od mojego męża ma hpv opryszczkę wargową. A brat nie wiem czy coś ma.
    A z nim ost raz witałam się za rękę.
    Na razie mi to trochę zanikło zobaczymy..

No właśnie wydzieliny miałam dużo ,ale też co raz więcej zaczyna być.

Dziewczyny takie pytanie jak wody by odeszły to co założyć majtki i ten podpaskę co są poporodowe najlepiej nie.. żeby się nie lało w razie czego.

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

Dziewczyny takie pytanie jak wody by odeszły to co założyć majtki i ten podpaskę co są poporodowe najlepiej nie.. żeby się nie lało w razie czego.
    Tak, lepiej tak. Koleżance jak odeszły wody - powoli się sączyły etapami - to jak dojechała do szpitala to była cała przemoknięta. Więc lepiej założyć jakś podpaskę.

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie nowe suwaczki z dniem tym co mam według miesiączki czyli 10 grudnia :P

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja też zrobiłam nowy bo tamte nie chodziły i przez to zgłupiałam:P Ja ustawiłam wg USG bo wg OM to już praktycznie 38tc był:P

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lalita najlepiej wlozyc te podklady. Ja mialam polozyc recznik pod materax i tak.mi zeszlo ;) a w autku woze recznik tez w razie W
    mnie brzuch boli mocno okresowo.

‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ