III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana27 wrote:Spokojnie możesz zrobić KTG w sazpitlau bez zadnego skierowania. Ja tak wlasnie miałam wczoraj. Zadzowniłam tydzień wcześniej i umówiłam się na konkretny dzień i godzinę, przyszłam, założyla mi kobieta kartę i tyle. Potem KTG, a po zapisie musiałam czekać w kolejce do lekarza ktory akurat przyjmował- akurat to był moj gin do ktorego chodze prywatnie;p - i wtedy on sprawdzil to ktg itp w tym gabinecie i tyle. Na pewno tak jest wszedzie i u Ciebie.
Ana, u mnie tak nie ma. W szpitalu sie nie robi KTG tylko w przychodni przyszpitalnej, tam trzeba sie umowic i czekac okolo tyg, a zeby od reki w szpitalu zrobili to musisz isc na izbe i sklamac ze nie czujesz ruchow. -
Rubi no tak masz racjęTzn ja napisalam w "szpitalu" myślać o tejj poradni gin-poł, która u mnie mieście się na terenie szpitala w innym budynku więc dla mnie ogólnie to szpital:P
I też czekałam tydzień jak się rejestrowałam, ale nie potrzebowałam od razu tego KTG, było takie profilaktyczne:) Skierowania też nie potrzbowałam, babeczka w rejestracji założyła mi kartę i tyle:)
Ale jak jakaś mama się czymś zaniepokoi to tak jak mowisz, na szpital i ew. skłamać że nie czuje się ruchców, tylko u mnie to by mnie pewnie zatrzymali już na oddziale na obserwację
Ale jesli ktoś się chce umówić po prostu profilaktycznie na KTG to spokojnie może bez skierowania do tej poradni przy szpitalu zadzownić i ją umówiąrubi67 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ledwo was nadrobiłam tyle piszecie że hej
ja dwa ostatnie dni miałam mega zalatane od urzędu do urzędu a na dodatek byłam bez samochodu tak więc maratony po mieście odbywałam albo komunikacją miejską albo spacerkiem co na prawdę oznacza żółwie tempo. Nabawiłam się tylko odcisków i opuchlizny stóp.
Wieczorem to tylko prysznic i zasypiałam jak małe dziecko.
Dziś na szczęście mogę odpocząć w domku spokojnie i zabrać się za pranie ubranek dla małej. Jak spojrzałam właśnie do ovu a tu proszę 36 dni do porodu masakra a ja jestem w proszku .
Uciekam zrobić sobie ciepłą herbatkę i działam . -
Ja troche pocwiczylam, ale nie wiem czy to cos da. Moze polatac po schodach w te i z powrotem na III p ??
Dzis moja siostra wrocila z zagranicy na moj porod,m ale to tylko 2 tyg urlkopu wiec Laurencja - spiesz sie zeby ciocia mogla Cie zobaczyc !!!!!!Ana27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marzycielko powodzenia zatem:)) Czas leci szybciorem niestety:))
Rubi, spróbuj z tymi schodami! moja szwageirka przy pierwszym dziecku jak prała ręcznie coś w wannie zapewne podczas pochylania się odeszły jej wody:P A fkatycznie takie pochylanie się związane z jakimś wysiłkiem(praniem:P) może nam coś tam pobudzić))
Marysiu, ja też się cieszę, że jestem już na końcówce:P Choć chciałabym już być w szpitlau na porodówce!!Ale każda z nas musi przezyć swoje, przejść każdy etap ciąży:)) Kompletuj wyprawkę, wij gniazdo"
co byś potem już była tylko gotowa i zwarta do porodu:))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 09:24
-
Heheheh, nie wiem czy to sie uda, bo laurencja uparta. Godz potrafie ja prosic zeby sie ruszyla jak slabo ruchy czuje to ledwie mnie musnie i dalej chyba spi
Mam nadzieje ze po porodzie bedzie ladnie spala tak jak mamusia i tatus. My to mamy melodie do spania jak mowi moja babcia -
Lalita ja tez mam.jakas kurzajke czy cos i lekarz pow ze to zmiany hormonalne
obserwuj
Poza tym kazdy pieprzyk mi sie powiekszyl ;(
Rubi co drugi schodek wchodztak kaza
Ja tez bede chodzic dzis po schodachrubi67 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
U mnie też cisza tzn wieksxe bóle w pachwnuach lewa noga mi dretwiała jakby ucisk.
I jak synuś miał czkawke to odczuwałam to wyraźniej pod spojeniem łonowym
Serduszkowania nie byłpo bo mąż mówi że jak przetka to odraxu wyjdzie a on chce być przy porodzie i ciągle mówi że synuś ma na niego czekaćblueberry lubi tę wiadomość
-
U nas tez leje brrr..my mieszkamy na 4 pietrze to tez pouzywam sobie troche schodow.
Ana bedziemy uwazac
Odbylam tez roznowe z Maksymilianem ze juz czas!!Lalita2710, Ana27, blueberry lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Dzien dobry
ja dopiero wstałam, bo pół nocy wierciłam się z boku na bok i myślałam o porodzie
wczoraj zauwazyłam ze wyciekło mi troszkę siary z jednej piersi i byłam w lekkim szoku
faktycznie chyba zostane przy tym rożku i grubszym kocu, jak to sie okaze za mało to wtedy dokupie małej śpiworek. Pogoda u mnie dzis pasukdna, deszcz pada wiec chyba zostane dzis w domku i moze coś posprzatam
lalita obserwuj tą ręke moze to jakis znak ze do porodu juz blisko
u mnie pełnoooo białej wydzieliny i w nocy pobolewa mnie brzuch okresowo -
Lilka Welurka mogą to być zmiany hormonalne. Bardzo możliwe.
Ale wiecie jak kobieta w ciąży łapie wszystko jak mały pelikan;/
A sis od mojego męża ma hpv opryszczkę wargową. A brat nie wiem czy coś ma.
A z nim ost raz witałam się za rękę.
Na razie mi to trochę zanikło zobaczymy..
No właśnie wydzieliny miałam dużo ,ale też co raz więcej zaczyna być.
Dziewczyny takie pytanie jak wody by odeszły to co założyć majtki i ten podpaskę co są poporodowe najlepiej nie.. żeby się nie lało w razie czego. -
Lalita2710 wrote:
Dziewczyny takie pytanie jak wody by odeszły to co założyć majtki i ten podpaskę co są poporodowe najlepiej nie.. żeby się nie lało w razie czego.