III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Coś czuję że Welruka się wyłamię
może przed Was dla przykładu:P
Skoro jej po wszystkim nie dobrze...
Zresztą ja miałam tak cały wczorajszy dzień i w nocy przed snem...
Ale przeszło.
Ja też sprzątam ,ale tak jakoś wam powiem że kiepsko mi to idzie.
Mam problem ze skupieniem się na jednej rzeczy i z chęcią i tak pobieżnie i niechlujnie to robię. No ale cóż chyba da mi się wybaczyć.
Ja bym chciała urodzić nie ważne kiedy byle do dnia terminu.
Dziś znów będę skakać na piłce:P jutro mąż obiecał miżeby w razie czego mógł być przy porodzie;p np w weekend;D
-
anita9 wrote:Cześć Dziewczyny
Ja jestem w 35 tygodniu ciąży , jest to moja 2 ciaża , i lekarz mnie bardzo przestraszył powiedział że mam 1 cm rozwarcia do tego skurcze doszły , poszłam do drugiego lekarza zeby sprawdzić , a ten mi mówi że rozwarcia nie widzi tylko szyjka jest pulchna , nie wiem co mam o tym myśleć ,biorę magnez i no spe , za tydzien na wizyte
Co do rozwarcia 1cm to tutaj dziewczyny też tak miały i nic się nie działo;) Leż i odpoczywaj, bierz końską dawkę mnagnezu i nospę jesli ci pomaga. Ja bym się nie martwiła aż tak na Twoim miejscu będąc w tym tygodniu ciazy:) -
rubi67 wrote:Ana, ja jestem z Lublina. Tez sie zdziwilam, ze tak pozno hospitalizacja;/
Ten lekarz powiedzial ze ciaza trwa do 42 tyg, potem jest juz problemrubi67 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Coś czuję że Welruka się wyłamię
może przed Was dla przykładu:P
Skoro jej po wszystkim nie dobrze...
Zresztą ja miałam tak cały wczorajszy dzień i w nocy przed snem...
Ale przeszło.
Ja też sprzątam ,ale tak jakoś wam powiem że kiepsko mi to idzie.
Mam problem ze skupieniem się na jednej rzeczy i z chęcią i tak pobieżnie i niechlujnie to robię. No ale cóż chyba da mi się wybaczyć.
Ja bym chciała urodzić nie ważne kiedy byle do dnia terminu.
Dziś znów będę skakać na piłce:P jutro mąż obiecał miżeby w razie czego mógł być przy porodzie;p np w weekend;D
Jutro mamy noc zakupów w galeri:P Chyba się wybiorę i kupię coś fajnego na święta, bo potem kto wie czy będę miała kiedy. A musz kupić jakąs M bo ciuchy to mam same S albo XS a w swieta racej się w nie nie pomieszcze.
I też mnie mdli coś osttatnio az sie zdziwilam, o co chodzi. Ale to tylko mdłości.rubi67 lubi tę wiadomość
-
anita9 wrote:Cześć Dziewczyny
Ja jestem w 35 tygodniu ciąży , jest to moja 2 ciaża , i lekarz mnie bardzo przestraszył powiedział że mam 1 cm rozwarcia do tego skurcze doszły , poszłam do drugiego lekarza zeby sprawdzić , a ten mi mówi że rozwarcia nie widzi tylko szyjka jest pulchna , nie wiem co mam o tym myśleć ,biorę magnez i no spe , za tydzien na wizyte
Anita, spokojnie, tak jak mowi Ana, to koncowka ciazy, bierzesz no spe i mg, to powinno wystarczyc. Ja tez mialam rozwarcie na 1 palec 2 tyg temu, a teraz nie mam a jestem w dzien terminu
Ana27 lubi tę wiadomość
-
rubi67 wrote:Anita, spokojnie, tak jak mowi Ana, to koncowka ciazy, bierzesz no spe i mg, to powinno wystarczyc. Ja tez mialam rozwarcie na 1 palec 2 tyg temu, a teraz nie mam a jestem w dzien terminu
Ale mój gin mnie ostrzegał tak w ok 30tc jak miałam mga twardnienia bzucha, że chodzić nie mogłam. Mówił, że teraz chucham i dmucham bo leżę żeby otrwa do tego, on mówił nawet 35tc, że wystarczy, ale z doświadczenia wie, że potem jak już ciąża jest donoszona to kobiety rodzą po termine:Prubi67, Lilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane, wróciliśmy od ginekologa i opcyhamy się owockami hihi
Więc tak dostałam tabletki dopochwowe wrr jakaś infekcja.i Biofer na moją morfologię. Oczywiście skierownie na WR, morfologia, mocz na za dwa tygodnie. Maluszek leży główką w dół aczkolwiek główką z prawej strony a stópki ma bardziej na lewo dlatego odczuwam czasem pobolewanie z lewej strony, bo Malutki ćwiczy nóziami tą stronę. Ogólnie wszystko inne OK.
Maluszek ma jak zwykle dobre bicie serduszka.
A co do mojego upragnionego CC! Moja ginekolog powiedziała, że załatwi mi to bez skierowania od innych lekarzy ale warunek jest taki, że to ona będzie musiała sama ustalić termin w szpitalu. A mi to wsio rybka. Ona będzie odbierać poród a termin to jest akurat mało istotny. Wiem tylko, że ok. ostatniego tygodnia stycznia, czyli ok. 21.01Ale powiedziała, że termin ustali mi na początku stycznia.
Więc jestem zadowolona. A Mikołaj się wiertolił w poczekalni jak szalonyna wizycie grzeczniutki, bo mamusie badali i teraz znów szaleje
Co za szalony chłopak!
Nina, Ana27, Lilka, rubi67, michaela, Lalita2710, ;oniqa, marzycielka29, plemniczka lubią tę wiadomość
-
Sla.s no to super wiadomości:)) Jakąś masz fajną tą lekrkę, jeszcze na NFZ? i tak z łtwością zgodziła się na CC:)) Ale dbrze, bo jakby nie ppatrzeć poród to też kwesia psychiki, więc tak jak od ortopedy dziewczyny mają wskazzania do cc tak od pychologa też by mogły;P Tyle, że u Ciebie gin sama się wzięła za to;))
-
waga dziecka 2500 gr i mówiła że główka trochę duża termin mam na 28 grudnia ale chciałabym urodzić choćby 1 stycznia może się uda , bore aspargan no spe i magnez dzisiaj tylko pojedyńcze twardnienie brzucha acz kolwiek dosyć bolesne , jeszcze wczoraj skurcze silne i co 15 minut , pierwszy syn urodził się z wagą 4200 sn a ten zapowiada się malutki chyba ....anita
-
Sla zazdroszcze imienia
Moje ukochane
Mikolaj
maz ma jakas traume z dziecinstwa i za cholere sie nie chce zgodzic na Mikolaja..
gotuje mu warzywka na salatke najpierw zapomnialam wrzucic marchewki pozniej selera a teraz ziemniakow
aiwlys lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualnyAna moja ginekolog jest naprawde przesympatyczną osobą, zawsze uśmiechnięta, wytłumaczy, zero nerwów i przede wszystkim jest bardzo wyrozumiała. Ona odbiera porody w szpitalu niedaleko mnie więc jest mi to na rękę.
Fakt faktem powinno się osobiście iść ze skierowaniem do szpitala tam umówić termin itd. Ale z racji, że ja takiego skierowania nie mam, bo cukrzycy ciążowej nie mam, łożysko mam na przedniej ścianie - wysoko, Mały rozwija się prawidłowo, tyłogięcie się wyprostowało.. Wyniki dobre. No nic nie wskazuje na CC. Ale psychicznie nie jestem w stanie wyobrazić sobie porodu naturalnego i wole przecierpieć ból po cięciu.
-
anita9 wrote:waga dziecka 2500 gr i mówiła że główka trochę duża termin mam na 28 grudnia ale chciałabym urodzić choćby 1 stycznia może się uda , bore aspargan no spe i magnez dzisiaj tylko pojedyńcze twardnienie brzucha acz kolwiek dosyć bolesne , jeszcze wczoraj skurcze silne i co 15 minut , pierwszy syn urodził się z wagą 4200 sn a ten zapowiada się malutki chyba ....
Także nic się nie martw tymi skurczami, to pewnie skurcze HB, każdej z nas dokuczają
-
anita9 wrote:waga dziecka 2500 gr i mówiła że główka trochę duża termin mam na 28 grudnia ale chciałabym urodzić choćby 1 stycznia może się uda , bore aspargan no spe i magnez dzisiaj tylko pojedyńcze twardnienie brzucha acz kolwiek dosyć bolesne , jeszcze wczoraj skurcze silne i co 15 minut , pierwszy syn urodził się z wagą 4200 sn a ten zapowiada się malutki chyba ....
Anita, pozostaje Ci odpoczynek... Sadzac po naszych kolezankach z forum calkiem mozliwe, ze urodzisz w styczniu -
anita9 wrote:aha zapomniałam dodać że dostałam luteine dopochwowa 3 razy dziennie tylko w jaki ona sposób ona zadziala na rozpulchnona szyjke ?
Anita, ja w 7 miesiacu dostalam Luteine dopochwowo bo mialam skrocona szyjke , pomogloZaufaj lekarzowi, wie co robi.
-
sla.s wrote:Ana moja ginekolog jest naprawde przesympatyczną osobą, zawsze uśmiechnięta, wytłumaczy, zero nerwów i przede wszystkim jest bardzo wyrozumiała. Ona odbiera porody w szpitalu niedaleko mnie więc jest mi to na rękę.
Fakt faktem powinno się osobiście iść ze skierowaniem do szpitala tam umówić termin itd. Ale z racji, że ja takiego skierowania nie mam, bo cukrzycy ciążowej nie mam, łożysko mam na przedniej ścianie - wysoko, Mały rozwija się prawidłowo, tyłogięcie się wyprostowało.. Wyniki dobre. No nic nie wskazuje na CC. Ale psychicznie nie jestem w stanie wyobrazić sobie porodu naturalnego i wole przecierpieć ból po cięciu.
CVhoć ja bym wolala sie nacierpiec parę godzin podczas sn i miec z głowy potem jakieś bóle zwiazane z cc. NAwet nie chodzi mi o te bóle typowo pooperacyjne przez parę tygodni czy niedogoności typu, że nie można się schylić czy podnieść czegoś cięższego, tylko o to co moze sie przytrafić za parę lat- skutki ewentualnych zrostów, które później mogą powodować problemy jelitowe, silne bóle okresowe czy nawet podczas cyklu. Ja tak niestety mam po operacji 10 lat temu podczas wycinania torbieli jajnika. Takie mi się zrosty porobiły, że konsekwencje do dziś dnia znoszę. Ale to oczywiscie różnie bywa, jedni mają więcej zrostów drudzy mniej. Tego się nie przewidzi!
rubi67 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 14:25
rubi67, Lalita2710, Ana27, michaela, Nina, ;oniqa, marzycielka29, Martynika, welurka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15