X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję że Welruka się wyłamię :P może przed Was dla przykładu:P
    Skoro jej po wszystkim nie dobrze...

Zresztą ja miałam tak cały wczorajszy dzień i w nocy przed snem...
    Ale przeszło.

Ja też sprzątam ,ale tak jakoś wam powiem że kiepsko mi to idzie.
    Mam problem ze skupieniem się na jednej rzeczy i z chęcią i tak pobieżnie i niechlujnie to robię. No ale cóż chyba da mi się wybaczyć.

Ja bym chciała urodzić nie ważne kiedy byle do dnia terminu.
    Dziś znów będę skakać na piłce:P jutro mąż obiecał mi <3 :P żeby w razie czego mógł być przy porodzie;p np w weekend;D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, ja jestem z Lublina. Tez sie zdziwilam, ze tak pozno hospitalizacja;/
    Ten lekarz powiedzial ze ciaza trwa do 42 tyg, potem jest juz problem

Lilka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita9 wrote:
    Cześć Dziewczyny
    Ja jestem w 35 tygodniu ciąży , jest to moja 2 ciaża , i lekarz mnie bardzo przestraszył powiedział że mam 1 cm rozwarcia do tego skurcze doszły , poszłam do drugiego lekarza zeby sprawdzić , a ten mi mówi że rozwarcia nie widzi tylko szyjka jest pulchna , nie wiem co mam o tym myśleć ,biorę magnez i no spe , za tydzien na wizyte
    Anita, ile waży już Twoje dzieciątko? 35tc to już prawiie końcówka, nic się nie martw, jeszcze formalnie 2 tygodnie i ciąża będzi donoszona. A jeśli dzidzia jest duża to pawdopodobnie nbawet jakbs już urodziła byłaby oazem zddrowia:)
    Co do rozwarcia 1cm to tutaj dziewczyny też tak miały i nic się nie działo;) Leż i odpoczywaj, bierz końską dawkę mnagnezu i nospę jesli ci pomaga. Ja bym się nie martwiła aż tak na Twoim miejscu będąc w tym tygodniu ciazy:)

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Ana, ja jestem z Lublina. Tez sie zdziwilam, ze tak pozno hospitalizacja;/
    Ten lekarz powiedzial ze ciaza trwa do 42 tyg, potem jest juz problem
    Lekarz wie co mówi:P Widział na pewno wszystko na USG dlatego uznał, że te jeszcze 10 dni nie zaszkodzi dzieciątku:) U mnie gin mowil, że kobiety rodzą 3tyg przed terminem i 3 tyg po, no ale już reguły wywouje się po tygodniu pordy. U mnie po 5 dniach. Ale teraz bedziesz pod kontrolą, KTG częstsze więc spoko:)) Oby się rozkręciło przed tym 2 grudnia!!!

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Coś czuję że Welruka się wyłamię :P może przed Was dla przykładu:P
    Skoro jej po wszystkim nie dobrze...

Zresztą ja miałam tak cały wczorajszy dzień i w nocy przed snem...
    Ale przeszło.

Ja też sprzątam ,ale tak jakoś wam powiem że kiepsko mi to idzie.
    Mam problem ze skupieniem się na jednej rzeczy i z chęcią i tak pobieżnie i niechlujnie to robię. No ale cóż chyba da mi się wybaczyć.

Ja bym chciała urodzić nie ważne kiedy byle do dnia terminu.
    Dziś znów będę skakać na piłce:P jutro mąż obiecał mi <3 :P żeby w razie czego mógł być przy porodzie;p np w weekend;D
    Ja też chcę urodzić byle by przed świętami hehehehe:P
    Jutro mamy noc zakupów w galeri:P Chyba się wybiorę i kupię coś fajnego na święta, bo potem kto wie czy będę miała kiedy. A musz kupić jakąs M bo ciuchy to mam same S albo XS a w swieta racej się w nie nie pomieszcze.

I też mnie mdli coś osttatnio az sie zdziwilam, o co chodzi. Ale to tylko mdłości.

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita9 wrote:
    Cześć Dziewczyny
    Ja jestem w 35 tygodniu ciąży , jest to moja 2 ciaża , i lekarz mnie bardzo przestraszył powiedział że mam 1 cm rozwarcia do tego skurcze doszły , poszłam do drugiego lekarza zeby sprawdzić , a ten mi mówi że rozwarcia nie widzi tylko szyjka jest pulchna , nie wiem co mam o tym myśleć ,biorę magnez i no spe , za tydzien na wizyte

Anita, spokojnie, tak jak mowi Ana, to koncowka ciazy, bierzesz no spe i mg, to powinno wystarczyc. Ja tez mialam rozwarcie na 1 palec 2 tyg temu, a teraz nie mam a jestem w dzien terminu :P

Ana27 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Anita, spokojnie, tak jak mowi Ana, to koncowka ciazy, bierzesz no spe i mg, to powinno wystarczyc. Ja tez mialam rozwarcie na 1 palec 2 tyg temu, a teraz nie mam a jestem w dzien terminu :P
    hehehee to dopiero ironia losu:P

Ale mój gin mnie ostrzegał tak w ok 30tc jak miałam mga twardnienia bzucha, że chodzić nie mogłam. Mówił, że teraz chucham i dmucham bo leżę żeby otrwa do tego, on mówił nawet 35tc, że wystarczy, ale z doświadczenia wie, że potem jak już ciąża jest donoszona to kobiety rodzą po termine:P

rubi67, Lilka lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, wróciliśmy od ginekologa i opcyhamy się owockami hihi :D
    Więc tak dostałam tabletki dopochwowe wrr jakaś infekcja. :/ i Biofer na moją morfologię. Oczywiście skierownie na WR, morfologia, mocz na za dwa tygodnie. Maluszek leży główką w dół aczkolwiek główką z prawej strony a stópki ma bardziej na lewo dlatego odczuwam czasem pobolewanie z lewej strony, bo Malutki ćwiczy nóziami tą stronę. Ogólnie wszystko inne OK. :) Maluszek ma jak zwykle dobre bicie serduszka.
    A co do mojego upragnionego CC! Moja ginekolog powiedziała, że załatwi mi to bez skierowania od innych lekarzy ale warunek jest taki, że to ona będzie musiała sama ustalić termin w szpitalu. A mi to wsio rybka. Ona będzie odbierać poród a termin to jest akurat mało istotny. Wiem tylko, że ok. ostatniego tygodnia stycznia, czyli ok. 21.01 :) Ale powiedziała, że termin ustali mi na początku stycznia.
    Więc jestem zadowolona. A Mikołaj się wiertolił w poczekalni jak szalony :D na wizycie grzeczniutki, bo mamusie badali i teraz znów szaleje :D Co za szalony chłopak! <3

Nina, Ana27, Lilka, rubi67, michaela, Lalita2710, ;oniqa, marzycielka29, plemniczka lubią tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s no to super wiadomości:)) Jakąś masz fajną tą lekrkę, jeszcze na NFZ? i tak z łtwością zgodziła się na CC:)) Ale dbrze, bo jakby nie ppatrzeć poród to też kwesia psychiki, więc tak jak od ortopedy dziewczyny mają wskazzania do cc tak od pychologa też by mogły;P Tyle, że u Ciebie gin sama się wzięła za to;))

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja z Sandomierza :)troche ze Slaska bo tam mieszkalam do 15 roku zycia..a gdzie rodzisz?? Rok temu wlasni dzis mialam laparoskopie torbieli w Lublinie :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • anita9 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waga dziecka 2500 gr i mówiła że główka trochę duża termin mam na 28 grudnia ale chciałabym urodzić choćby 1 stycznia może się uda , bore aspargan no spe i magnez dzisiaj tylko pojedyńcze twardnienie brzucha acz kolwiek dosyć bolesne , jeszcze wczoraj skurcze silne i co 15 minut , pierwszy syn urodził się z wagą 4200 sn a ten zapowiada się malutki chyba ....

anita
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla zazdroszcze imienia :) Moje ukochane :) Mikolaj :) maz ma jakas traume z dziecinstwa i za cholere sie nie chce zgodzic na Mikolaja..
    gotuje mu warzywka na salatke najpierw zapomnialam wrzucic marchewki pozniej selera a teraz ziemniakow :)

aiwlys lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Lilka to rzut beretem ;)

Ja bede rodzic na Staszica o ile mnie przyjma, bo tam przeludnienie jest, jesli mnie odesla to jade na Jaczewskiego a stamtad juz sie nie dam usunuc :P
    Lubartowksa i Krasnickie nie wchodza w gre na dzien dzisiejszy :P

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana moja ginekolog jest naprawde przesympatyczną osobą, zawsze uśmiechnięta, wytłumaczy, zero nerwów i przede wszystkim jest bardzo wyrozumiała. Ona odbiera porody w szpitalu niedaleko mnie więc jest mi to na rękę. :) Fakt faktem powinno się osobiście iść ze skierowaniem do szpitala tam umówić termin itd. Ale z racji, że ja takiego skierowania nie mam, bo cukrzycy ciążowej nie mam, łożysko mam na przedniej ścianie - wysoko, Mały rozwija się prawidłowo, tyłogięcie się wyprostowało.. Wyniki dobre. No nic nie wskazuje na CC. Ale psychicznie nie jestem w stanie wyobrazić sobie porodu naturalnego i wole przecierpieć ból po cięciu. :)

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita9 wrote:
    waga dziecka 2500 gr i mówiła że główka trochę duża termin mam na 28 grudnia ale chciałabym urodzić choćby 1 stycznia może się uda , bore aspargan no spe i magnez dzisiaj tylko pojedyńcze twardnienie brzucha acz kolwiek dosyć bolesne , jeszcze wczoraj skurcze silne i co 15 minut , pierwszy syn urodził się z wagą 4200 sn a ten zapowiada się malutki chyba ....
    Waga już super, jeśli to waga z dzisiaaj to za tydzien dobije już do 3kg to teraz tak szyvbko rosną dzieci:) I jeszcze jak główka spora to w ogole bym sie nie przejmowała porodem niebawem:) Po terminie chcesz rodzic, ale dlaczego? Jeśli dzidzia jest malutka to owszem ejszcze dobrze ja ponosic troche w brzuchu ale w takiej sytuacji to tydzien, dwa i spokojnie mogłabyś:) Także nic się nie martw tymi skurczami, to pewnie skurcze HB, każdej z nas dokuczają:)

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita9 wrote:

Anita, pozostaje Ci odpoczynek... Sadzac po naszych kolezankach z forum calkiem mozliwe, ze urodzisz w styczniu ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• anita9 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha zapomniałam dodać że dostałam luteine dopochwowa 3 razy dziennie tylko w jaki ona sposób ona zadziala na rozpulchnona szyjke ?

anita
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita9 wrote:
    aha zapomniałam dodać że dostałam luteine dopochwowa 3 razy dziennie tylko w jaki ona sposób ona zadziala na rozpulchnona szyjke ?

Anita, ja w 7 miesiacu dostalam Luteine dopochwowo bo mialam skrocona szyjke , pomoglo ;) Zaufaj lekarzowi, wie co robi.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Ana moja ginekolog jest naprawde przesympatyczną osobą, zawsze uśmiechnięta, wytłumaczy, zero nerwów i przede wszystkim jest bardzo wyrozumiała. Ona odbiera porody w szpitalu niedaleko mnie więc jest mi to na rękę. :) Fakt faktem powinno się osobiście iść ze skierowaniem do szpitala tam umówić termin itd. Ale z racji, że ja takiego skierowania nie mam, bo cukrzycy ciążowej nie mam, łożysko mam na przedniej ścianie - wysoko, Mały rozwija się prawidłowo, tyłogięcie się wyprostowało.. Wyniki dobre. No nic nie wskazuje na CC. Ale psychicznie nie jestem w stanie wyobrazić sobie porodu naturalnego i wole przecierpieć ból po cięciu. :)
    No pewnie jak już wolisz, taki wybór masz jakby nie patrzeć:P CVhoć ja bym wolala sie nacierpiec parę godzin podczas sn i miec z głowy potem jakieś bóle zwiazane z cc. NAwet nie chodzi mi o te bóle typowo pooperacyjne przez parę tygodni czy niedogoności typu, że nie można się schylić czy podnieść czegoś cięższego, tylko o to co moze sie przytrafić za parę lat- skutki ewentualnych zrostów, które później mogą powodować problemy jelitowe, silne bóle okresowe czy nawet podczas cyklu. Ja tak niestety mam po operacji 10 lat temu podczas wycinania torbieli jajnika. Takie mi się zrosty porobiły, że konsekwencje do dziś dnia znoszę. Ale to oczywiscie różnie bywa, jedni mają więcej zrostów drudzy mniej. Tego się nie przewidzi!

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9b0b1050fdc3d993m.jpg

Tak moje Malenstwo uklada sie od tygodni na lewo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 14:25

rubi67, Lalita2710, Ana27, michaela, Nina, ;oniqa, marzycielka29, Martynika, welurka lubią tę wiadomość

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ