X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Nina ,ja ci powiem że ta choinka to cud... w tych czasach... bardzo długo się rozkłada kupiona była z 6 lat temu (tak myślę) jest w częściach każdą główną gałązkę osobno. Ja ci powiem że nie ma takich choinek teraz...
    W sklepach jak sobie chadzam i oglądam to za 500zł takie liche że mają 1/3 gęstości tej choinki.
    Bardzo ją szanuję bo jest mega porządna ,a teraz takich nie robią już...

Rubi u mnie też cisza wam powiem jakoś nawet bóle okresowe się zmniejszył... :| były częste bolące ,a teraz tak trochę cisza...
    No dokładnie, teraz są same liche badyle za kolosalna cenę, dlatego ja od kilku lat zawsze mam prawdziwą:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela, więcej asertywności!!! Nie to nie i kropka. A argumenty za tym żebym Świąt nie przygotowaywać u siebie posiadasz! Mówisz, przepraszam ale za rok i do widzenia!

Lilka, ale historia z Twoją endo:) Pewnie większość z Was pzeszła "swoje" przed ciążą, nawet sobie nie zdajemy z tego sprawy, a tu proszę, juz końcóweczka ciąży i zaraz zdrowie i piękne dzieci przyjdą na świat:))))

Rucia, cudny Leoś, też chcę juz Brunia obok siebie!!! wychodź :P

Blueberry, no tak niestety ma sypać śnieg wg prognozy na Tvn;p Myślę, że faktycznie posypie, ale czy się utrzyma jak będzie na plusie?Wątpie, ale kto wie:P Lepiej już zmieniać czym prędzej opony, też nie zmieniłam ale póki co nie jeżdże, a M się juz przygotował do zimy, zmienił ze 2 tyg temu:P

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    No dokładnie, teraz są same liche badyle za kolosalna cenę, dlatego ja od kilku lat zawsze mam prawdziwą:-)
    Oj, też marzę o prawdziwej:D Ale to jak już się wwybudujemy, tutaj mama ma dywan w salonie, pewnie by trzeba non stop odkurzać bo by sie sypała:P

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita choinke masz cudna zapomnialam wczoraj napisac ;p
    Michaela Wigilia u Was to chyba jakis zart!
    U nas nocka kiepska czeste skurcze i mocny bol okresowy.noo to oby tak dalej ;)

rubi67, welurka, michaela, jeju lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela ja też uważam że powinnaś się postawić. Najwyżej się poobrażają, przejdzie im :)
    Rucia gratulacje! Śliczny chłopczyk!

rubi67, michaela lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy co roku prawdziwa ;) pozniej te igly sie walaja po calym mieszkanku ;)ale musi byc prawdziwa ;)

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela sadze ze powinnas postawic na swoim. Swieta to ma byc czas spokoju odpoczynku a jak bedziesz miala tyle ludzi w domu to wogole nie odpoczniesz omijajac to ze przy takim malenstwu i tak ten odpoczynek to marzenie ale zawsze cos a przy takiej ilosci ludzi nie bedziecie mieli czasu zeby znalezc swoj tryb dnia z maluszkiem sie do tego przyzwyczaic

michaela lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuj wam tego zwalania się na głowe w wigilie. :) U mnie od hohohoho wigilia zawsze tradycyjnie u "królowej matki" czyli u mojej babci. Zbiera się ok. 10 osób i mój pies :D I ciesze się w sumie, że nie jestem na tym etapie co Nienormalna :D Wiadomo nie objem się jak świnka haha choć naprawde będzie ciężko się oprzeć. Ale lepsze to niż karmią maluszka piersią na tym etapie :D No i w przyszłym roku dojdzie jeden członek więcej na wigilie :D

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita uwielbiam piece kaflowe ;)uzywacie?Moj dziadzek takie robil ;) maja dusze ;)

welurka lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jestem ciagle glodna ! Za chwile oproznie cala lodowke ;/

Ja tez zaluje, ze tej wigilii nie bede mogla sobie pozwolic na rarytasy mojej babci. A tak w ogole to chyba nic nie bede mogla zjesc na to wychodzi, moze wypic barszczyk czerwony, ale bez uszek, bo w nich kapusta. A majonez to mozna jesc podczas karmienia w ogole ?? Bo ja to majoneziara jestem :D

Lilka, trzymam kciuki - oby sie rozkrecilo. Ja zadnych skurczy nie mam;(

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Lilka ,ale wiesz w moim wypadku mój jest zgniłej zieleni nieznoszone jej...:P

A ja zamierzam w święta zjeść normalnie. jeśli teraz urodzę do świąt trochę zostanie.
    Jak zjem troszkę barszczyku ,z paroma uszkami to nic się nie stanie.
    Ziemniaczki troszkę rybki nie zaszkodzi.
    Jeśli będziemy jejś np po karmieniu to do następnego karmienia są 3 h :P więc trochę się strawi;)

Ja mam właśnie taką choinkę ,która na żywo jak prawdziwa;)

Uporałam się z resztą małych akcentów świątecznych po domku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 11:52

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mi nie mow Rubi ja mysle ciaglr o jedzeniu a niemoge nic zjesc bo mnie mega mdli i zgaga zabija :( i marudna jestem okropnie.chyba do ikei podjedziemy po jakies drobiazgi ;) narazie prysznic i sniadanko ;)

Lalita2710, rubi67 lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mam pytanie do dziewczyn które są na zwolnieniu :) powiedzcie m jak to jest na zwolnieniu z dokumentem potwierdzajacym ze jestesmy ubezpieczone ? no bo w pracy dostawałam ten pasek do wypłat..a jak będzie teraz..bo u nas nie zawsze ale w szpiatalu wołają o dokument....

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :) my od rana działamy na ostro z mężem jedyny dzień wolny ale co zrobić działamy w kuchni z porządkami czyścimy meble z zewnątrz i w środku bo tak świątecznie się u was zrobiło ze też planujemy w okolicy Mikołajek ubrać choinkę :).

Lalita choinka boska bardzo ładna i mega duża :) no ale jak sama mówisz że masz wysokie mieszkania więc pasuje idealnie :).

Ja wieczorem padłam szybko spać prasowanie mnie wykończyło :( Kevina oglądałam z synkiem z przymkniętymi oczami :) ale dobrze znam go na pamięć więc kumałam jak coś do mnie mówił :).

Zmykam robić obiadek .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Hej :) mam pytanie do dziewczyn które są na zwolnieniu :) powiedzcie m jak to jest na zwolnieniu z dokumentem potwierdzajacym ze jestesmy ubezpieczone ? no bo w pracy dostawałam ten pasek do wypłat..a jak będzie teraz..bo u nas nie zawsze ale w szpiatalu wołają o dokument....

Z tego co wiem to w szpitalu podajesz nip pracodawcy na śląsku ewentualnie karta chipowa choć teraz tylko proszą o pesel bo zaraz sprawdzają w systemie . Zawsze możesz poprosić kadry o wystawienie druku RMUA o ubezpieczeniu i bez problemu powinni ci wystawić.

Selena lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko to się tak wydaję ,ale do mikołajek w rezultacie 12 dni pozostało :D a co to jest te 12 dni ,czas szybko płynie.

Ja takie porządki jak ty robiłam właśnie ponad miesiąc temu ,jedynie mama jak przyjechała to mi pomyła górne szafki ,bo wiadomo mam zakaz wchodzenia na taborety drabiny itd :)

Teraz to tylko na bieżąco ,ścieram kurze, odkurzanie i mycie podłóg:)
    Później czasu nie będzie ...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:

Teraz jest elektroniczny system sprawdzenia prawa do swiadczen pacjenta, tzw ewuś ;) Wpisuje sie tylo pesel pacjenta i jest informacja czy ma prawo do swiadczen w ramach umowy z NFZ czy tez nie. Rzadko kiedy ewuś zawodzi, ale jesli juz to wtedy podpisujesz takie oswiadczenie, ze jestes ubezpieczona.

Lilka, udanych zakupow ;) Ja troche potanczylam :D

Selena, Lalita2710, blueberry lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Selena Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Z tego co wiem to w szpitalu podajesz nip pracodawcy na śląsku ewentualnie karta chipowa choć teraz tylko proszą o pesel bo zaraz sprawdzają w systemie . Zawsze możesz poprosić kadry o wystawienie druku RMUA o ubezpieczeniu i bez problemu powinni ci wystawić.
    Dzięki Marzycielko :)

marzycielka29 lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    michaela, więcej asertywności!!! Nie to nie i kropka. A argumenty za tym żebym Świąt nie przygotowaywać u siebie posiadasz! Mówisz, przepraszam ale za rok i do widzenia!

Lilka, ale historia z Twoją endo:) Pewnie większość z Was pzeszła "swoje" przed ciążą, nawet sobie nie zdajemy z tego sprawy, a tu proszę, juz końcóweczka ciąży i zaraz zdrowie i piękne dzieci przyjdą na świat:))))

Rucia, cudny Leoś, też chcę juz Brunia obok siebie!!! wychodź :P

Blueberry, no tak niestety ma sypać śnieg wg prognozy na Tvn;p Myślę, że faktycznie posypie, ale czy się utrzyma jak będzie na plusie?Wątpie, ale kto wie:P Lepiej już zmieniać czym prędzej opony, też nie zmieniłam ale póki co nie jeżdże, a M się juz przygotował do zimy, zmienił ze 2 tyg temu:P

Leoś piękny!

Wiecie co wła∂ni w tym rzecz ze to mąż powinien ustalic takie reczy z rodziną, a ustalam finalnie ja . Ale ramo przy sniadaniu powiedziałam ze to zły pomysł, ze mozemy sie zobaczyc ale nie wigilia... Mojemu mezowi nie przyszlo do głowy ze cos tu nie gra, ze to ledwo 6 godzin i tylko kolacja, wiec w czym problem... w ogóle nie skojarzył ze to sie wiaze z jakims zamieszaniem, stanem gotowosci, stresem, czy po prostu hałasem, zmęczeniem.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie Maly urodzi Michaela to sam bedzie dzwonil odwolywac rodzinke :)
    My w tamtym roku jezdzilismy jak porobani miedzy 2 miastami w Swieta i bylismy padnieci..a co dopiero gdy masz niemowle w domu..powodzonka! ;)

michaela lubi tę wiadomość

‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ