III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Termometr też mam ten z Lidla:P
Co do depilacji to też chodzi pwnie o CC, w końcu nisko się tnie, a jakby któraś miała tam włoski to raczej nie będą ciąć po włosach więc musi bbyć ogolone.
Opadł mi już mega brzuch, tak mmi zwisa heheh Dziś jak byliśmy w sklepie czułam jakbym miała worek z ziemniakami doczepiony na pasie, który obija mi się o nogi:P A buty!!! masakra, musiałam założyć mojej mamy kozaki na obcasie r.41 !! W żadne wejść nie mogłam dziś takie mam nogi opuchnięte. Jakaś tragedia:P A rozmiar mam normalnie 38/39...
Dziewczyny, mam pytanie, może któraś z Was może się ypowiedzieć na ten temat.
Koleżanka stara się o dziecko. Po poronieniu zrobiła szereg badań. Teraz gin jej zaproponował 3 metody i kazał jej zdecydować. Pierwszą z nich jest szczepienia z surowicy jej męża. Są one ponoć wykonywane w Łodzi. Wynik testu allo mlr wyszedł jej, ze ma 0% przeciwciał blokujących. Nie wie czy zdecydować się na to, czym się kierować, czy to fkatycznie pomaga? Gdzieś wyczytała, że są one w niektórych krajach zabronione albo, ze nie pomagają. Może słyszałyście coś o tym???
Ma jeszcze jakieś inne dwie opcjee, zajść w ciąże po prostu i podtrzymać ją sterydami, albo jeszcze jakies wlewy w Krakowie, które się wykonuje (nie wiem o co chodzi bo nie napisała dokładnie o tym) ale działają tylko miesiąc. Bardziej zależałoby mi na tych szczepionkach z surowicy. Może a nuż któraś się orientuje:)
-
Ana ja niestety nie pomogę ,nic nie wiem w kwestii poronień.
A tym bardziej o tych rzeczach ,o których piszesz słyszę pierwszy raz.
Ja miałam styczność z moim PCO i laparoskopią i pół roku potem udało mi się zajść w ciąże mimo prób przez 2 lata.
Więcej nie pomogę.
Zgadza się do cc musi być wygolone ,ale formalnie najlepiej 2 dni wcześniej żeby też nie było za świeże... -
Dzięki Lalita, no właśnie zdaję sobie sprawę, że kkażda z Was/nas jakieś swoje przejscia w zajściu w ciąże posiada stąd to pytanie, może akurat ktoś coś bedzie wiedział
Dobrze, ze się tutaj am obecym udało:) I za nidługo bedziemy szczesliwymi mamusiami:)
-
ja mam termometr ale nie pamietam nazwy
Musze zerknac
Anus pojecia niemam
Mamy coraz bardziej regularne skurcze i powiem Wam ze niewiem jak oddychac bo zaden sposob mi nie pomagawelurka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Moja przyjaciolka poronila 4 razy.Nikt nie wiedzial czemu
zrobili wszystkie badania i wszystko bylo ok.teraz sie nie starali bo wlasnie robili badania i zaszli
Sa juz w 7 miesiacu a ronila zawsze ok 15 tygodnia..
ale nikt im niczego nie proponowal takze zupelnie niewiem.
a probowali inicjacji? i wiadomo czemu poronila?https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Chyba nie wiadomo w 100%. Ma chorobę Hashimoto - niedoczynność tarczycy? I brała jak zaszła tylko ten lek na E. I myśli, że to dlatego, że nie brała jakiś inncy leków, sterydów, nie wiem. Ale teraz zrobiła milion kosztownych badań, lekarz zaprponował jej takie wyjścia. Nawet dał jej skierowanie do szpitala na badanie macicy żeby spr czy nie ma zrostów po tym zabiegu łyżeczkowania i żeby je usunąć przed staraniami.
-
Ana, nie wiem dokładnie jaką diagnozę ma postawioną Twoja koleżanka, ale z tego co piszesz są to problemy immunologiczne lub o podłożu genetycznym.nie wiesz czy może ma wrodzoną trombofilię czy podwyższone komórki NK?Ja mam podwyższone ale nieznacznie NK i w moim przypadku nie trzeba było aż tak agresywnwgo leczenia, wystarczyły tabletki.
Ana27 lubi tę wiadomość
-
moze brala za mala dawke ? albo zly lek.skonsultowalabym to z kims..po mojej laparo ilu lekarzy bylo tyle opinii..w koncu jedna mloda lekarka ze Staszica w lublina powiedziala po prostu odpusc lekarzy i sie staraj :)macie rok a pozniej bedziemy myslec co dalej.widzisz laparo potwierdzila endometrioze 3 stopnia bardzo zaawansowana a badanie histopatologiczne nie potwierdzilo..i wszyscy byli w kropce.bo bylo peln zrostow jajniki pozaklejane i bardzo mocno im krwawilam..i szukalam lekarzy ktorzy by mi powiedzieli ze sie uda z ciaza..a kazdy mial inna opinie
wiec odpuscilam i po prostu sie staralismy i po 3 miesiacach zaszlam
dlatego mysle ze powinna sie zastanowic i skonsultowac to z kims innym.moze z kims kto sie zajmuje stricke takimi przypadkami.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Lilka wrote:Masaz nie boli.jest jak badanie ginekologiczne .nieprzyjemne ale nic strasznego.niemam pojecia jaka mam szyjke :p nie zapytalam a ona nic nie mowila
a to juz niewazne
-
Lilka, wlaśnie ona leczyy się już u najlepszego lekarza, który zajmuję się tylko i wyłącznie trudnymi przypadkami, nie przyjmuje zwykłyh pacjentek, a jeśli już któraś zajdzie w ciążę, to po chyba 3 miesiącach odsyła już do innych gin.. A wiesz ona poroniła raz, strasznie to przeszla psychicznie i drugi raz by tego nie zniosła dlatego robi szereg badań żeby mieć pewność, że drugi raz ją to nie spotka. Ale fakt, dał jej do wyboru 3 metody, widocznie wszystkie dadzą tyle samo % szans na zajśćie i utryzmanie ciąży..
-
a chodzi do endokrynologa?i byla pod jego kontrola w ciazy?
jesli masz niedoczynnosc twoja tarczyca zle funkcjnuje i dziecko polega na Twojej tarczycy trzeba zwiekszyc dawke leku i kontrolowachttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
przy komórkach NK równiez jest leczenie m.in leczenie sterydami, dlatego pomyslałam,że może to o to chodzi.A gdzie mieszka Twoja koleżanka?Ja mogę polecić moją profesor -Małgorzatę Jerzak, jest jednym z najlepszych specjalistów w zakresie immunologii.Przyjmuje w Warszawie
Lilka, Ana27 lubią tę wiadomość
-
hmm tak czytam Ana o tej twojej kolezance ze pewnie z tych badan musialo jej wyjsc cos co pisze milola i stąd takim leczeniem chcą ją objąć.
Ja dwa razy stracilam ciąze, mi wyszla tez niedoczynnosc i Hashimoto.
Z odpowiednim dawkowaniem leków teraz jest dobrze.
Te metody które proponują twojej kolezance są tak niepopularne i ogolnie mało znane ze faktycznie dziwne ze lekarz sam nie podejmie decyzji co do wyboru...
Ja tez mam ten termometr z Lidla. Moja siostra tez kupila i mając juz dziecko jest bardzo z niego zadowolona.Ana27 lubi tę wiadomość
-
Oniqa
pisałyśmy o tym hihi:P parę stron przed też brak pomysłów...
wiem że mąż chcę nowy portfel (problem z głowy)
Musisz pomyśleć bardziej co kto lubi czym się interesuję... a może jest coś co akurat potrzebuję)
Jem lizaka chupa-chupsa mój synuś chcę aż z brzucha wyjść
-
miola, bardzo Ci dziękuję za informację
My z małopolski ale dla takich sprawach i Warszawa nie jest odległa:)
Ogólnie ten lekarz powiedział jej, że on prpoponuje metodę związaną ze szczepieniami (surowicy męża). I to z powodu tegom, że nie posiada ona przeciwciał blokujących (zgodnie z tym testem allo mlr) i wówczas organizm atakuje jej dziecko jako ciało obce. Z innym partnerem mołobybyć inaczej, a w tym przyapadku tak będzie. Z takim wynikiem bez leczenia może donosić 1 ciążę na 4. Dlatego zastanwia się nad tymi szczepieniami.
Ale zdaję sobie sprawę, że to dość niespotykane metody leczenia, tak jak mówiłam trafiła na specjalistę w tym fachu "trudne przypadki".
Dzięki Dziewczyny za swoje opinie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 21:49
plemniczka lubi tę wiadomość
-
kurcze to jest to że teście zawsze mówią że wszystko mają i nic nie chcą
mąż to samo, szwagierce kupie taką gruba bluze, a mojej mamie i tacie hmmmm tragedia chciałambym te prezenty kupic jak najszybciej żeby później nie latać na ostatni moment, ja właśnie wcinam mandarynki bo pomelanie chce mi się obierać