X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termometr też mam ten z Lidla:P
    Co do depilacji to też chodzi pwnie o CC, w końcu nisko się tnie, a jakby któraś miała tam włoski to raczej nie będą ciąć po włosach więc musi bbyć ogolone.
    Opadł mi już mega brzuch, tak mmi zwisa heheh Dziś jak byliśmy w sklepie czułam jakbym miała worek z ziemniakami doczepiony na pasie, który obija mi się o nogi:P A buty!!! masakra, musiałam założyć mojej mamy kozaki na obcasie r.41 !! W żadne wejść nie mogłam dziś takie mam nogi opuchnięte. Jakaś tragedia:P A rozmiar mam normalnie 38/39...

Dziewczyny, mam pytanie, może któraś z Was może się ypowiedzieć na ten temat.
    Koleżanka stara się o dziecko. Po poronieniu zrobiła szereg badań. Teraz gin jej zaproponował 3 metody i kazał jej zdecydować. Pierwszą z nich jest szczepienia z surowicy jej męża. Są one ponoć wykonywane w Łodzi. Wynik testu allo mlr wyszedł jej, ze ma 0% przeciwciał blokujących. Nie wie czy zdecydować się na to, czym się kierować, czy to fkatycznie pomaga? Gdzieś wyczytała, że są one w niektórych krajach zabronione albo, ze nie pomagają. Może słyszałyście coś o tym???
    Ma jeszcze jakieś inne dwie opcjee, zajść w ciąże po prostu i podtrzymać ją sterydami, albo jeszcze jakies wlewy w Krakowie, które się wykonuje (nie wiem o co chodzi bo nie napisała dokładnie o tym) ale działają tylko miesiąc. Bardziej zależałoby mi na tych szczepionkach z surowicy. Może a nuż któraś się orientuje:)

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja niestety nie pomogę ,nic nie wiem w kwestii poronień.
    A tym bardziej o tych rzeczach ,o których piszesz słyszę pierwszy raz.
    Ja miałam styczność z moim PCO i laparoskopią i pół roku potem udało mi się zajść w ciąże mimo prób przez 2 lata.
    Więcej nie pomogę.

Zgadza się do cc musi być wygolone ,ale formalnie najlepiej 2 dni wcześniej żeby też nie było za świeże...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lalita, no właśnie zdaję sobie sprawę, że kkażda z Was/nas jakieś swoje przejscia w zajściu w ciąże posiada stąd to pytanie, może akurat ktoś coś bedzie wiedział:) Dobrze, ze się tutaj am obecym udało:) I za nidługo bedziemy szczesliwymi mamusiami:)

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termometr ale nie pamietam nazwy :) Musze zerknac :)
    Anus pojecia niemam :(
    Mamy coraz bardziej regularne skurcze i powiem Wam ze niewiem jak oddychac bo zaden sposob mi nie pomaga :(

welurka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciolka poronila 4 razy.Nikt nie wiedzial czemu :( zrobili wszystkie badania i wszystko bylo ok.teraz sie nie starali bo wlasnie robili badania i zaszli :) Sa juz w 7 miesiacu a ronila zawsze ok 15 tygodnia..
    ale nikt im niczego nie proponowal takze zupelnie niewiem.
    a probowali inicjacji? i wiadomo czemu poronila?

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:32

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie wiadomo w 100%. Ma chorobę Hashimoto - niedoczynność tarczycy? I brała jak zaszła tylko ten lek na E. I myśli, że to dlatego, że nie brała jakiś inncy leków, sterydów, nie wiem. Ale teraz zrobiła milion kosztownych badań, lekarz zaprponował jej takie wyjścia. Nawet dał jej skierowanie do szpitala na badanie macicy żeby spr czy nie ma zrostów po tym zabiegu łyżeczkowania i żeby je usunąć przed staraniami.

zsxuot7.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, nie wiem dokładnie jaką diagnozę ma postawioną Twoja koleżanka, ale z tego co piszesz są to problemy immunologiczne lub o podłożu genetycznym.nie wiesz czy może ma wrodzoną trombofilię czy podwyższone komórki NK?Ja mam podwyższone ale nieznacznie NK i w moim przypadku nie trzeba było aż tak agresywnwgo leczenia, wystarczyły tabletki.

Ana27 lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze brala za mala dawke ? albo zly lek.skonsultowalabym to z kims..po mojej laparo ilu lekarzy bylo tyle opinii..w koncu jedna mloda lekarka ze Staszica w lublina powiedziala po prostu odpusc lekarzy i sie staraj :)macie rok a pozniej bedziemy myslec co dalej.widzisz laparo potwierdzila endometrioze 3 stopnia bardzo zaawansowana a badanie histopatologiczne nie potwierdzilo..i wszyscy byli w kropce.bo bylo peln zrostow jajniki pozaklejane i bardzo mocno im krwawilam..i szukalam lekarzy ktorzy by mi powiedzieli ze sie uda z ciaza..a kazdy mial inna opinie :( wiec odpuscilam i po prostu sie staralismy i po 3 miesiacach zaszlam :)
    dlatego mysle ze powinna sie zastanowic i skonsultowac to z kims innym.moze z kims kto sie zajmuje stricke takimi przypadkami.

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miola, chyba nic takiego nie ma, bo nawet nie wiem co to za komórki NK i chyba tego jej nie zlecał do badania. Wypowiadał się w kontekście do wyniku testu allo MLR - 0% przeciwciiał blokujących.

zsxuot7.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Masaz nie boli.jest jak badanie ginekologiczne .nieprzyjemne ale nic strasznego.niemam pojecia jaka mam szyjke :p nie zapytalam a ona nic nie mowila :) a to juz niewazne :)
    masaż nie bolal Cię? Ja mialam robiony w trakcie skorczu i jak dla mnie to najgorsze wspomnienie z porodu..

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, wlaśnie ona leczyy się już u najlepszego lekarza, który zajmuję się tylko i wyłącznie trudnymi przypadkami, nie przyjmuje zwykłyh pacjentek, a jeśli już któraś zajdzie w ciążę, to po chyba 3 miesiącach odsyła już do innych gin.. A wiesz ona poroniła raz, strasznie to przeszla psychicznie i drugi raz by tego nie zniosła dlatego robi szereg badań żeby mieć pewność, że drugi raz ją to nie spotka. Ale fakt, dał jej do wyboru 3 metody, widocznie wszystkie dadzą tyle samo % szans na zajśćie i utryzmanie ciąży..

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a chodzi do endokrynologa?i byla pod jego kontrola w ciazy?
    jesli masz niedoczynnosc twoja tarczyca zle funkcjnuje i dziecko polega na Twojej tarczycy trzeba zwiekszyc dawke leku i kontrolowac

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja tak z innej beczki nie mam zielonego pojęcia co kupować na prezenty pod choinkę macie jakies fajne pomysły ( kosmetyki odpadają ) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 21:40

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy komórkach NK równiez jest leczenie m.in leczenie sterydami, dlatego pomyslałam,że może to o to chodzi.A gdzie mieszka Twoja koleżanka?Ja mogę polecić moją profesor -Małgorzatę Jerzak, jest jednym z najlepszych specjalistów w zakresie immunologii.Przyjmuje w Warszawie

Lilka, Ana27 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm tak czytam Ana o tej twojej kolezance ze pewnie z tych badan musialo jej wyjsc cos co pisze milola i stąd takim leczeniem chcą ją objąć.
    Ja dwa razy stracilam ciąze, mi wyszla tez niedoczynnosc i Hashimoto.
    Z odpowiednim dawkowaniem leków teraz jest dobrze.
    Te metody które proponują twojej kolezance są tak niepopularne i ogolnie mało znane ze faktycznie dziwne ze lekarz sam nie podejmie decyzji co do wyboru...

Ja tez mam ten termometr z Lidla. Moja siostra tez kupila i mając juz dziecko jest bardzo z niego zadowolona.

Ana27 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa :P pisałyśmy o tym hihi:P parę stron przed też brak pomysłów...
    wiem że mąż chcę nowy portfel (problem z głowy)
    Musisz pomyśleć bardziej co kto lubi czym się interesuję... a może jest coś co akurat potrzebuję :))

Jem lizaka chupa-chups :P a mój synuś chcę aż z brzucha wyjść :P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miola, bardzo Ci dziękuję za informację:) My z małopolski ale dla takich sprawach i Warszawa nie jest odległa:)

Ogólnie ten lekarz powiedział jej, że on prpoponuje metodę związaną ze szczepieniami (surowicy męża). I to z powodu tegom, że nie posiada ona przeciwciał blokujących (zgodnie z tym testem allo mlr) i wówczas organizm atakuje jej dziecko jako ciało obce. Z innym partnerem mołobybyć inaczej, a w tym przyapadku tak będzie. Z takim wynikiem bez leczenia może donosić 1 ciążę na 4. Dlatego zastanwia się nad tymi szczepieniami.

Ale zdaję sobie sprawę, że to dość niespotykane metody leczenia, tak jak mówiłam trafiła na specjalistę w tym fachu "trudne przypadki".
    Dzięki Dziewczyny za swoje opinie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 21:49

plemniczka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to jest to że teście zawsze mówią że wszystko mają i nic nie chcą :( mąż to samo, szwagierce kupie taką gruba bluze, a mojej mamie i tacie hmmmm tragedia chciałambym te prezenty kupic jak najszybciej żeby później nie latać na ostatni moment, ja właśnie wcinam mandarynki bo pomelanie chce mi się obierać :D

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka jeszcze w dwupaku?haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ