X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, ostatnio koleżanka szwageirki stawiła się w szpitalu parę dni po terminie bez skurczy bez niczego, bo lekarka kazała jej wtedy przyjechać na wywoływanie. Jak ją przyjęły na oddział nale dostała skurczy i urodziła po 4h hehehe:D:D:D

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie zrobie kanapke z nutella i ogladne tv of poland :)

Ana27, Lalita2710 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka jutro bedzie rodzic - czuje to ;)

Ja bym chciala nawet 1.XII, moze sie uda wtedy... fajna data. o1.12.2013 :)

Lilka, Ana27 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faaajna data :) moja kuzynka sie urodzila tego dnia :) i grudzien a nie smutny listopad :)

blueberry, rubi67 lubią tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojeej szwagierce i jej narzeczonemu śniło się, że urodziłam w najbliższą środę, a ona odbierała mój poród. heheheh może to jakieś proorocze sny, że obydwóm to samo się przyśniło praktycznie:P

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Chyba nie wiadomo w 100%. Ma chorobę Hashimoto - niedoczynność tarczycy? I brała jak zaszła tylko ten lek na E. I myśli, że to dlatego, że nie brała jakiś inncy leków, sterydów, nie wiem. Ale teraz zrobiła milion kosztownych badań, lekarz zaprponował jej takie wyjścia. Nawet dał jej skierowanie do szpitala na badanie macicy żeby spr czy nie ma zrostów po tym zabiegu łyżeczkowania i żeby je usunąć przed staraniami.
    choroba hashimoto zwieksza "szanse" na poronienie trzeba leki lykac w odpowiedniej dawce letrox lub euthyrox ja tez mam hashimoto i generalnie 2ciaze stracilam wczesniej. potem uslyszalam ze nie bede miala dzieci i sie zalamalam przestalismy sie starac bo nie bylo o co wiadome bylo ze jak zajde w ciaze to ja strace. teraz biore euthyrox 75bo wiecej moj organizm nie wytrzymuje i trzymam malucha. moja lekarka proponowala mi zrobienie tych przeciwcial przeciw surowicy meza geberalnie chodzi o to czy nie ma przeciwcial ktore momentalnie po pojawieniu sie plemnikow po prostu je usmiercaja bo wtedy nie ma szansy na naturalne zajscie w ciaze. sa dwie metody robienia z krwi albo wymaz z pochwy i sperma dokladnie nie wiem jak to wyglada ale jakos sie robi po stosunku . o innych metodach nie slyszalam w kazdym razie niech kolezanka uwierzy w siebie jestem najlepszym dowodem ze da sie zajsc mimo wielu problemow.

Ana27 lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam niedoczynnosc od lat..wyszla przy staraniach o dzidziusia ale jak czytam Wasze historie to musze przyznac ze nawet przez mysl mi nie przeszlo ze mglabym stracic Maksa..a przeciez moglo tak byc..tez jestem na 75 teraz i wszystko jest pod kontrola..na szczescie.

Ana27 lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Magdziunia! Super, ze Tobie sie udało:)))))
    Wiesz co oni zaszli bez problemów zadnych, dziecko po prostu obumarło w 8tc.
    Brała leki Euthyrox. Tylko nie wiemm już jaką dawkę. Była podd opieką endokrynologa.
    I ten test allu mer zrobiła i własnie posiada 0% przeciwciał blokujących i to ma być problem w utrzymaniu ciąży. Dlatego gin polecił jej tę metodę leczenia ze szczepieniami. Nie dziwie się, ze zastanwia się czy się na nią zdecydować bo po 1. sa różne opinie na forach o niej, ze nie zawsze działa, po 2. jest zabroniona w niektórych krajach, dlaczego? może jakoś szkodzi? no i po 3. jest droga, jedna szczepionka 1500zł

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Lilka, to nie ma reguły! A czasem lepiej czegoś nie wiedzieć niż wiedzieć:) BO psychika ważną WAAAAAAŻNĄ rolę odgrywa w takich sytuacjach:)

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka nie lubię cię :( zjadłabym kanapkę z nutella teraz pójde spać smutna...

Ide dziewczyny spać :) pewnie po 4 nad ranem tu zajrzę.

Oniqa serio 4 ? Spr jutro bo na telefonie to tak średnio

Miłeej nocki dziewczyny =)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita wysylam kanapeczke wirtualna :)

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a andziol i Madzia986 czy coś takiego nie pamiętam dokładnie nicku:P to czy one udziela się na forum?:P Bo chyba nie kojarzę. A są teraz albo zaraz będą na "podium":P

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kojarze

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odliczając je, Lalita już jest 3 na podium:D:D:D:D

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja1991 wrote:
    masaż nie bolal Cię? Ja mialam robiony w trakcie skorczu i jak dla mnie to najgorsze wspomnienie z porodu..

Nie bolal.nie bylo to przyjemne ale nie bolesne.moze gin byla delikatna :)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wam tez na moim etapie bylo niedobrze? od kilku dni tak mam.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczko robiłas morfologie niedawno? mi lekarka mówiła ze po 30 tc spada wynik krwi i jak jest słabo z zelazem/niedokrwistoscia to moze byc niedobrze własnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 23:35

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 na temat leczenia sie nie wypowiadam bo sie na tym nie znam ale moze to poprostu jednorazowe nieszczescie u kolezanki? trzeba walczyc i wierzyc. wiem jak wygladaja proby po stracie a jak juz sie uda to calkowicie glowe urywa najmniejsze bole skurcze czy zmiana wydzieliny sprawialy ze bylam u lekarki co chwile jak opetana ale oplacilo sie Robert jest w brzuszku i wiem ze chocby nie wiem co sie wydarzylo to go juz nie strace nie biore takiej opcji pod uwage wogole ;-) pozdrow kolezanke i dodaj otuchy:-*

Ana27, Lilka, pasia27 lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Dziewczyny a andziol i Madzia986 czy coś takiego nie pamiętam dokładnie nicku:P to czy one udziela się na forum?:P Bo chyba nie kojarzę. A są teraz albo zaraz będą na "podium":P

sprawdziłam andziol ostatnio wypowiadała się w sierpniu, a madzia w kwietniu kiedy wpisywała się na listę, więc niech sla.s decyduje co z nimi zrobić :)

Ana27 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia to zrozumiale ze po stracie wszystko wzbudza Twoj niepokoj.u nas tez mowili ze nie bedziemy mieli dzieci metoda naturalna..nie wolno sie poddawac i blokowac.wszystko jest w glowie tak naprawde trzeba wierzyc ze sie uda.
    Moja przyjaciolka starala sie latami..zdecydowali sie na in vitro..byli po serii badan i ona po zastrzykach mieli wyznaczona date zabiegu tydzien przed okazalo sie ze sa w ciazy.Cuda sie zdarzaja :) inni nasi przyjaciele staraja sie 4 lata i nic..ale sie nie poddaja.niestety takich par jest coraz wiecej..z niezdiagnozowana nieplodnoscia..u nich wszystko bylo ok a teraz wyszla tarczyca..

‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ