X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzisiaj nie polezalam. pralka bedzie w czawrtek zimowki zalozone dotychczasowe mieszkanie obgadane i kanapa zamowiona. czas oczekiwania 4-6tyg a w piatek tydzien temu bylo pare sztuk w roznych kolorach:-\ nakrecilismy sie na nia bo mi sie podoba a ze ma regulowane boki to maz uwaza ze idealnie bedzie mozna tam malego ulozyc i nie ma opcji zeby kupic inna;-) maly dzis byl dosc wysoko bo wypinal sie wyzej a nie czulam zeby naciskal na szyjke wiec jest chyba dobrze;-). duzo spakowalismy dzisiaj od srody cala rodzinka bedzie przenosic a ja sie bede wylegiwac:-P az mi glupio ze tak musze ich wykorzystywac. synek mi daje popalic za to ze nie lezalam dzisiaj soczyste kopniaki w zebra a czemu nie ja leze i kwicze z bolu:-(

jd7r1di.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    sprawdziłam andziol ostatnio wypowiadała się w sierpniu, a madzia w kwietniu kiedy wpisywała się na listę, więc niech sla.s decyduje co z nimi zrobić :)

Lalita na podium !!! :)

blueberry lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    plemniczko robiłas morfologie niedawno? mi lekarka mówiła ze po 30 tc spada wynik krwi i jak jest słabo z zelazem/niedokrwistoscia to moze byc niedobrze własnie

no ostatnio robilam ponad miesiac temu... dziekuje za trop! bede musiala w najblizszym czasie powtórzyc badania

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia wcale Ci się nie dziwię, że chuchasz na zimnę i bardzo dobrze, a teraz w tym tyg.ciąży, w którym jestes nie musisz się bać o nic!! :)))))Synuś zdrowo rośnie i to najważniejsze::))))

A co do koleżanki to niestety ona tak przeżyła stratę, że postanowiła wykonać wszelkie możliwe badania, które być moze uchronią ją przed kolejną stratą. A u niej wykazały one, że własnie ma 0% tych przeciwciał, dlatego musi zastsosować którąś z proponowanych metod np. te szczepienia z krwi męża aby zapobiec poronieniu.

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko też mam tak, że od czasu do czasu mnie mdli... więc to pewnie normalne:)) a morfologię mam idealna;P minimalnie ponad norme leukocyty i neutrocyty.

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to dobrze ze wykonala wszystkie badania zeby wiedziec na czym stoi.wazne jest wsparcie rodziny meza i nie poddawanie sie..nie zalamywanie sie..choc to napewno trudne..

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może trochę histeryzuje ale po wieczornej kąpieli i kremowaniu zauważyłam rozstepy wokół brodawek, nie wiele ale sie podlamalam. Na brzuchu narazie nic. Polecacie coś jakieś kosmetyki? Stosuje od samego początku ciazy ... Balsam z rosmana babydream plus balsam bielendy sexy mama...

82dox1hp47sulw8a.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdlilo cale 2 trymestry bleeeh cos okropnego i wymioty mnie meczyly..teraz tez mi niedobrze i wymiotuje przed porodem..a tu chce miec wiecej dzieci :) i jeszcze mega zgaga meczy ciagleee

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Plemniczko też mam tak, że od czasu do czasu mnie mdli... więc to pewnie normalne:)) a morfologię mam idealna;P minimalnie ponad norme leukocyty i neutrocyty.
    No ja trzymam kciuki zeby własnie tak było, i u plemniczki, mi jedyne co przyszło do głowy to to co powiedziala mi lekarka - ale uwaga - ja miałam za niska hewmoglobine po chorobie i mnie wcale nie mdliło hehe

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek ja stosowalam emulsje z baby dreama i Palmersa przez chwile ale strasznie mi smierdzial.mam 2 rozstepy na boczkach.

michaela lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Kotek ja stosowalam emulsje z baby dreama i Palmersa przez chwile ale strasznie mi smierdzial.mam 2 rozstepy na boczkach.
    ja ten sam zestaw + od tygodnia jeszcze olejek migdałowy i na razie odpukac skóra cała...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zycze wszysykim dobrej nocy! ja padam ostatnio na twarz,a niewiele robie...moje stopy wygladaja jak dwa napompowane kwadraty:( dzis zamowilam ostatnie kosmetyki do szpitala i jutro pakuje torbe,Lilka oby u Ciebie sie naturalnie rozkrecilo i rano nam pisz,ze rodzisz;-) reszta niech czeka na grudzien!

michaela, Ana27, megan8 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od początku na baby dreamie, niestety nie codziennie, czasem tygodniowe przerwy, ale tylko dwa malutkie rozstępiki jak na razie.

Lilka a to nie powiedziane, że przy następnych ciążach będzie tak samo. Moja szwagierka każdą ciążę z 3 przechodziła zupełnie inaczej. W pierwszej mega puchła, w drugiej nie miała żadnych dolegliwości, w trzeciej dwa pierwsze trymestry rzygała i mdliło ją hehe :)

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie przyznac ze ja tez nieregularnie stosuje te balsamy ale jakos rozstepow niemam..ok Kobietki ide spac do jutra ;)

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, kremuje sie non stop. Jutro przyjrze sie im w swietle dziennym. Moj M twierdzi ze to nie rozstepy, tylko przebarwienia, ale on sie zna jak wol na gwiazdach hehe Dobrej nocy, tez kłade sie spac :)))

82dox1hp47sulw8a.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dzięki, kremuje sie non stop. Jutro przyjrze sie im w swietle dziennym. Moj M twierdzi ze to nie rozstepy, tylko przebarwienia, ale on sie zna jak wol na gwiazdach hehe Dobrej nocy, tez kłade sie spac :)))
    e słuchaj go , pewnie ma racje :) dobranoc

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    zycze wszysykim dobrej nocy! ja padam ostatnio na twarz,a niewiele robie...moje stopy wygladaja jak dwa napompowane kwadraty:( dzis zamowilam ostatnie kosmetyki do szpitala i jutro pakuje torbe,Lilka oby u Ciebie sie naturalnie rozkrecilo i rano nam pisz,ze rodzisz;-) reszta niech czeka na grudzien!
    Nina my to nie tylko z wymiarami dziecka czy brzuszka idzuemy rowno ale i z tymi stopami hehe. Ubieranie butow u mnie to istny cyrk, tu maz ciagnie tam mama cos podtrzymuje a ja siedze i sue wjurzam jak dziecko hehehe bo sama nie moge ich ubrac bo mi wadzi brzuch, tragedia

A mnie brunio tak ładuje ze nie moge zasnac, a tu zbliza sue moja pora wstawania do wc:p

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge spac przez skurcze :( sciagnelam aplikacje na tele i mierze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 02:57

pasia27, justa24 lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka i co jak skurcze?? Rozkrecily sie??
    Ja dalej trzymam kciuki ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dziewczyny może trochę histeryzuje ale po wieczornej kąpieli i kremowaniu zauważyłam rozstepy wokół brodawek, nie wiele ale sie podlamalam. Na brzuchu narazie nic. Polecacie coś jakieś kosmetyki? Stosuje od samego początku ciazy ... Balsam z rosmana babydream plus balsam bielendy sexy mama...

Kotek i inne dziewczyny ;) jezeli moge wam cos polecic co do rozstępów to to ze jak ich teraz nie ma nie znaczy ze to się po ciąży nie pojawia niestety :/ :/
    Ja nie mialam ani jednego nigdzie....
    A po porodzie zrobily mi sie na piersia :/ :/ dlatego pamitajcie o kremowaniu tez pozniej ;)

michaela lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ