X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzisiaj nie polezalam. pralka bedzie w czawrtek zimowki zalozone dotychczasowe mieszkanie obgadane i kanapa zamowiona. czas oczekiwania 4-6tyg a w piatek tydzien temu bylo pare sztuk w roznych kolorach:-\ nakrecilismy sie na nia bo mi sie podoba a ze ma regulowane boki to maz uwaza ze idealnie bedzie mozna tam malego ulozyc i nie ma opcji zeby kupic inna;-) maly dzis byl dosc wysoko bo wypinal sie wyzej a nie czulam zeby naciskal na szyjke wiec jest chyba dobrze;-). duzo spakowalismy dzisiaj od srody cala rodzinka bedzie przenosic a ja sie bede wylegiwac:-P az mi glupio ze tak musze ich wykorzystywac. synek mi daje popalic za to ze nie lezalam dzisiaj soczyste kopniaki w zebra a czemu nie ja leze i kwicze z bolu:-(

jd7r1di.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    sprawdziłam andziol ostatnio wypowiadała się w sierpniu, a madzia w kwietniu kiedy wpisywała się na listę, więc niech sla.s decyduje co z nimi zrobić :)

Lalita na podium !!! :)

blueberry lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    plemniczko robiłas morfologie niedawno? mi lekarka mówiła ze po 30 tc spada wynik krwi i jak jest słabo z zelazem/niedokrwistoscia to moze byc niedobrze własnie

no ostatnio robilam ponad miesiac temu... dziekuje za trop! bede musiala w najblizszym czasie powtórzyc badania

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia wcale Ci się nie dziwię, że chuchasz na zimnę i bardzo dobrze, a teraz w tym tyg.ciąży, w którym jestes nie musisz się bać o nic!! :)))))Synuś zdrowo rośnie i to najważniejsze::))))

A co do koleżanki to niestety ona tak przeżyła stratę, że postanowiła wykonać wszelkie możliwe badania, które być moze uchronią ją przed kolejną stratą. A u niej wykazały one, że własnie ma 0% tych przeciwciał, dlatego musi zastsosować którąś z proponowanych metod np. te szczepienia z krwi męża aby zapobiec poronieniu.

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko też mam tak, że od czasu do czasu mnie mdli... więc to pewnie normalne:)) a morfologię mam idealna;P minimalnie ponad norme leukocyty i neutrocyty.

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to dobrze ze wykonala wszystkie badania zeby wiedziec na czym stoi.wazne jest wsparcie rodziny meza i nie poddawanie sie..nie zalamywanie sie..choc to napewno trudne..

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może trochę histeryzuje ale po wieczornej kąpieli i kremowaniu zauważyłam rozstepy wokół brodawek, nie wiele ale sie podlamalam. Na brzuchu narazie nic. Polecacie coś jakieś kosmetyki? Stosuje od samego początku ciazy ... Balsam z rosmana babydream plus balsam bielendy sexy mama...

82dox1hp47sulw8a.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdlilo cale 2 trymestry bleeeh cos okropnego i wymioty mnie meczyly..teraz tez mi niedobrze i wymiotuje przed porodem..a tu chce miec wiecej dzieci :) i jeszcze mega zgaga meczy ciagleee

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Plemniczko też mam tak, że od czasu do czasu mnie mdli... więc to pewnie normalne:)) a morfologię mam idealna;P minimalnie ponad norme leukocyty i neutrocyty.
    No ja trzymam kciuki zeby własnie tak było, i u plemniczki, mi jedyne co przyszło do głowy to to co powiedziala mi lekarka - ale uwaga - ja miałam za niska hewmoglobine po chorobie i mnie wcale nie mdliło hehe

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek ja stosowalam emulsje z baby dreama i Palmersa przez chwile ale strasznie mi smierdzial.mam 2 rozstepy na boczkach.

michaela lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Kotek ja stosowalam emulsje z baby dreama i Palmersa przez chwile ale strasznie mi smierdzial.mam 2 rozstepy na boczkach.
    ja ten sam zestaw + od tygodnia jeszcze olejek migdałowy i na razie odpukac skóra cała...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zycze wszysykim dobrej nocy! ja padam ostatnio na twarz,a niewiele robie...moje stopy wygladaja jak dwa napompowane kwadraty:( dzis zamowilam ostatnie kosmetyki do szpitala i jutro pakuje torbe,Lilka oby u Ciebie sie naturalnie rozkrecilo i rano nam pisz,ze rodzisz;-) reszta niech czeka na grudzien!

michaela, Ana27, megan8 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od początku na baby dreamie, niestety nie codziennie, czasem tygodniowe przerwy, ale tylko dwa malutkie rozstępiki jak na razie.

Lilka a to nie powiedziane, że przy następnych ciążach będzie tak samo. Moja szwagierka każdą ciążę z 3 przechodziła zupełnie inaczej. W pierwszej mega puchła, w drugiej nie miała żadnych dolegliwości, w trzeciej dwa pierwsze trymestry rzygała i mdliło ją hehe :)

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie przyznac ze ja tez nieregularnie stosuje te balsamy ale jakos rozstepow niemam..ok Kobietki ide spac do jutra ;)

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, kremuje sie non stop. Jutro przyjrze sie im w swietle dziennym. Moj M twierdzi ze to nie rozstepy, tylko przebarwienia, ale on sie zna jak wol na gwiazdach hehe Dobrej nocy, tez kłade sie spac :)))

82dox1hp47sulw8a.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dzięki, kremuje sie non stop. Jutro przyjrze sie im w swietle dziennym. Moj M twierdzi ze to nie rozstepy, tylko przebarwienia, ale on sie zna jak wol na gwiazdach hehe Dobrej nocy, tez kłade sie spac :)))
    e słuchaj go , pewnie ma racje :) dobranoc

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    zycze wszysykim dobrej nocy! ja padam ostatnio na twarz,a niewiele robie...moje stopy wygladaja jak dwa napompowane kwadraty:( dzis zamowilam ostatnie kosmetyki do szpitala i jutro pakuje torbe,Lilka oby u Ciebie sie naturalnie rozkrecilo i rano nam pisz,ze rodzisz;-) reszta niech czeka na grudzien!
    Nina my to nie tylko z wymiarami dziecka czy brzuszka idzuemy rowno ale i z tymi stopami hehe. Ubieranie butow u mnie to istny cyrk, tu maz ciagnie tam mama cos podtrzymuje a ja siedze i sue wjurzam jak dziecko hehehe bo sama nie moge ich ubrac bo mi wadzi brzuch, tragedia

A mnie brunio tak ładuje ze nie moge zasnac, a tu zbliza sue moja pora wstawania do wc:p

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge spac przez skurcze :( sciagnelam aplikacje na tele i mierze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 02:57

pasia27, justa24 lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka i co jak skurcze?? Rozkrecily sie??
    Ja dalej trzymam kciuki ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dziewczyny może trochę histeryzuje ale po wieczornej kąpieli i kremowaniu zauważyłam rozstepy wokół brodawek, nie wiele ale sie podlamalam. Na brzuchu narazie nic. Polecacie coś jakieś kosmetyki? Stosuje od samego początku ciazy ... Balsam z rosmana babydream plus balsam bielendy sexy mama...

Kotek i inne dziewczyny ;) jezeli moge wam cos polecic co do rozstępów to to ze jak ich teraz nie ma nie znaczy ze to się po ciąży nie pojawia niestety :/ :/
    Ja nie mialam ani jednego nigdzie....
    A po porodzie zrobily mi sie na piersia :/ :/ dlatego pamitajcie o kremowaniu tez pozniej ;)

michaela lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ