X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem, ale czytałam, ze czasem nie tak od razu schodzi,ze może nawet minąć kilka tygodni aaa

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    :P No a jutro czas na Rubi :P więc kochana szykuj się:P

Ja wstępne daty to : czwartek -> niedziela-> następny piątek lub sobota :P moje typy :P
    Lalita to już bliziutko, bardzo jestem ciekawa kiedy urodzisz, czy przeczucia sie sprawdza:) Ja juz jakos nie moge wyczuc co i kiedy, na razie zakładfam że w terminie.

Jutro idę powtarzać morfologię, mam nadzieje że udało sie podnieśc czerwone krwinki, bo dzisiaj mi się śniło ,ze przez to dziecko słabo jed natlenione, a przez druga częśc nocy że objadam się ciastami - sernikiem szarlotką na kruchym spodzie, całe wielkie blachy :D:D

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze , właśnie zobaczyam ze właściwie zaczynam 38 tydzieńi już dziecko donoszone mozna rodzić... Mnie chyba poród nawet w 42 tygodniu zaskoczy :P:P

pasia27, Suzy Lee, blueberry lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michela ,dziecko potrzebuję tlenu żelaza... ale dodatkowo żeby dotlenić je i mięśnie ćwicz ćwiczenia oddechowe ( wciągasz nosem brzuch wypychasz ,wydychasz usta wciągając brzuch)
    Wówczas on dodatkowo jest dotleniony:)

Ja to wiem że w nocy się przewracam z lewego na prawy bok... i boję się czy go dotleniam na prawym boku... jest to straszne..

To są dni daty ( 28.11 ,1.12 ,6.12 ,7.12 ) obstawiam... a ciekawa jestem czy trafię ;)) z jednej strony czuję się podekscytowana jak nie wiem ,a z drugiej boję się bólu ,co raz części myślę o znieczuleniu... a potem se myślę boże miałam iść na żywioł.
    Niestety bóle mam co raz mocniejsze...

michaela, pasia27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dziewczyny może trochę histeryzuje ale po wieczornej kąpieli i kremowaniu zauważyłam rozstepy wokół brodawek, nie wiele ale sie podlamalam. Na brzuchu narazie nic. Polecacie coś jakieś kosmetyki? Stosuje od samego początku ciazy ... Balsam z rosmana babydream plus balsam bielendy sexy mama...

No niestety, ale jesli bedziesz miala miec rozstepy to i tak je bedziesz miala, choc ponoc cuda robi zwykla oliwka johnsona w zelu. Sprobuj, ja smarowalam sie nia i jestem juz po terminie, nie zauwazylam nadal u siebie ani jednego, ale nie wiem czy to w genach czy faktycznie zasluga oliwki ;)
    Powodzenia ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, zobaczysz jak będzie, możesz przecież się zdecydować na zneiczulenie już w trakcie porodu. Ja tez zakładam, że będe rodzić bez... ale mnie póki co nic nie boli, i zakładam ze jak zacznie może mi sie odmienić

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, wiedzialam !!!!!!!!!;) Czulam to po prostu, ze dzis Maksio bedzie z nami ;) Yupiiii!!!! Trzymam kciuki.
    Szkoda tylko, ze nie mam przeczucia co do swojego porodu ;P Moze to bedzie jutro, jak czuje Lalita ;) OBYYYY !! :D

Lilka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi mi szwagierka właśnie powiedziała, że ona kompletnie nie czuła sie inaczej niż zwykle dzień przed urodzeniem córki, nawet rano następnego dnia a po południu urodziła więc kto wie:) Może to juz bliziutko.

rubi67 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Rubi mi szwagierka właśnie powiedziała, że ona kompletnie nie czuła sie inaczej niż zwykle dzień przed urodzeniem córki, nawet rano następnego dnia a po południu urodziła więc kto wie:) Może to juz bliziutko.

Wlasnie slyszalam o takich przypadkach, mysle ze nawet Lilka jest takim, bo przeciez wczoraj nic nie zapowiadalo sie na porod, dopiero w nocy t skurcze ;) Juz bym chciala naprawde miec to za soba...

Lilka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny macie rację...
    Bo my tu możemy śmiechy hihi... dobrze się czuć i mówić kurde nici... a rano na drugi dzień jechać na porodówkę z rozwarciem 4 cm...

Moja teściowa ( ciąża ) poszła do pracy i mówi cholera jakąś taką kolkę mam (obcięła 2 klientów) ,a szefowa jej mówi Ewa to nie kolka ty rodzisz idź do szpitala ( teściowa kobieta aktywna istne adhd ,a szczególnie w pracy) poszła do szpitala 4 h później urodził się brat męża.
    Z każdym porodem było praktycznie tak samo...

rubi67, pasia27, michaela lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi ;) No i tak najlepiej, bez stresu i na spontanie ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dziewczyny może trochę histeryzuje ale po wieczornej kąpieli i kremowaniu zauważyłam rozstepy wokół brodawek, nie wiele ale sie podlamalam. Na brzuchu narazie nic. Polecacie coś jakieś kosmetyki? Stosuje od samego początku ciazy ... Balsam z rosmana babydream plus balsam bielendy sexy mama...

kotek27 ja smaruję się olejkiem Bio-oil i tylko on nie wysusza, nie ściąga, ani nie powoduje swędzenia skóry na brzuchu u mnie. Smaruję się rano i wieczorem.
    Stosowałam Palmersa, Mustelę, spróbowałam też Tołpę i jeszcze jakiś francuski kosmetyk, ale niestety nie jest dostępny w Polsce, bo też byłam z niego zadowolona, ale najlepiej sprawdza mi się właśnie Bio-oil.

Rozstępów nie mam, ale też jakoś nie wierzę w te specyfiki tylko bardziej w nawet nie w geny, ale sposób i intensywność tycia brzucha czy powiększania się piersi i zrzucania nadmiaru kg po porodzie.

kotek27 lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno tez cos w tym jest Matylda, jak brzuch czy piersi nagle osiagna big rozmiar to zaden krem nie pomoze :P

Ciekawe jak tam Lilka, ja bede robic zupke ogorkaowa, bo mam ochote na kwasoty. :D

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka powodzenia życzę :)

Lilka lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Miola, w takim razie całkiem możliwe, zee mówimy o tym samym. Zatem moze chociaż meilowo na początku napiszę do Profesor, o której piszesz i ona jeszcze coś doradzi:) Bardzo dziękuję:)

Pasiu, a czy ta kobieta roniął 8 razy po tych szczepieniach, czy dopiero jak je zastosowała donosiła ciążę?:)
    Ana po tej szczepionce sie udalo.tak jak mowie starsza parka a ich syn ma juz 13lat i ciaza w miare normalnie przebiegala.wiesz nie pytalam o szczegoly ale ten znajomy mi wlasnie opowiadal ze jezdzili z czestochowy do lodzi na te badania i poleca tego lekarza.chyba 1000zl to kosztowalo te lata temu..

Ana27 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa a co tam u was?

Lilka trzymam kciuki! Lalita och ty wykrakalas haha ale to i dobrze z zaskoczenia w sumie ha

Lilka lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratulacje dziś już maleństwo będzie z Wami! :)

Dziewczyny co do tej listy ciężarówek jeśli ktoś się nie udziela już na forum, a jest wpisany po prostu usuwam go z godnie z podanym terminem :)

Mój Mały w nocy buszował dziś rano też.. Chyba mu opcja lenia przeszła :D

Lilka lubi tę wiadomość

• as Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poród to fajna sprawa, wywołuje podekscytowanie z niewiadomej :-)
    Porodu nie przewidzicie, zapewne jesteście już przygotowane (torba, mąż, transport...) i nie ma co się denerwować jak przyjdzie na Was czas to będziecie wiedziały.

Ja biegałam do ostatniej chwili. W nocy o 1 obudziłam się i trochę inaczej się czułam (nie da się tego opisać) obudziłam męża, pokręciliśmy się po domu i z jakiegoś powodu wiedziałam że CHCĘ jechać do szpitala (trochę bardziej i z większą regularnością miałam bóle - choć to nawet nie był wielki ból)
    Dziecko urodziłam o 3.33

Tak więc nie da się przewidzieć - ale w danym momencie natura powie Wam że już czas.
    Powodzenia.

rubi67, Lalita2710, Ana27, michaela lubią tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    as, dzieki za okreslenie : "... porod to fajna sprawa... " tego mi brakowalo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 11:31

иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Tinka85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka powodzenia!

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ