III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita2710 wrote:
No a jutro czas na Rubi
więc kochana szykuj się
Ja wstępne daty to : czwartek -> niedziela-> następny piątek lub sobotamoje typy
Jutro idę powtarzać morfologię, mam nadzieje że udało sie podnieśc czerwone krwinki, bo dzisiaj mi się śniło ,ze przez to dziecko słabo jed natlenione, a przez druga częśc nocy że objadam się ciastami - sernikiem szarlotką na kruchym spodzie, całe wielkie blachy:D
-
Michela ,dziecko potrzebuję tlenu żelaza... ale dodatkowo żeby dotlenić je i mięśnie ćwicz ćwiczenia oddechowe ( wciągasz nosem brzuch wypychasz ,wydychasz usta wciągając brzuch)
Wówczas on dodatkowo jest dotleniony:)
Ja to wiem że w nocy się przewracam z lewego na prawy bok... i boję się czy go dotleniam na prawym boku... jest to straszne..
To są dni daty ( 28.11 ,1.12 ,6.12 ,7.12 ) obstawiam... a ciekawa jestem czy trafię) z jednej strony czuję się podekscytowana jak nie wiem ,a z drugiej boję się bólu ,co raz części myślę o znieczuleniu... a potem se myślę boże miałam iść na żywioł.
Niestety bóle mam co raz mocniejsze...michaela, pasia27 lubią tę wiadomość
-
kotek27 wrote:Dziewczyny może trochę histeryzuje ale po wieczornej kąpieli i kremowaniu zauważyłam rozstepy wokół brodawek, nie wiele ale sie podlamalam. Na brzuchu narazie nic. Polecacie coś jakieś kosmetyki? Stosuje od samego początku ciazy ... Balsam z rosmana babydream plus balsam bielendy sexy mama...
No niestety, ale jesli bedziesz miala miec rozstepy to i tak je bedziesz miala, choc ponoc cuda robi zwykla oliwka johnsona w zelu. Sprobuj, ja smarowalam sie nia i jestem juz po terminie, nie zauwazylam nadal u siebie ani jednego, ale nie wiem czy to w genach czy faktycznie zasluga oliwki
Powodzenia -
michaela wrote:Rubi mi szwagierka właśnie powiedziała, że ona kompletnie nie czuła sie inaczej niż zwykle dzień przed urodzeniem córki, nawet rano następnego dnia a po południu urodziła więc kto wie:) Może to juz bliziutko.
Wlasnie slyszalam o takich przypadkach, mysle ze nawet Lilka jest takim, bo przeciez wczoraj nic nie zapowiadalo sie na porod, dopiero w nocy t skurczeJuz bym chciala naprawde miec to za soba...
Lilka lubi tę wiadomość
-
Tak dziewczyny macie rację...
Bo my tu możemy śmiechy hihi... dobrze się czuć i mówić kurde nici... a rano na drugi dzień jechać na porodówkę z rozwarciem 4 cm...
Moja teściowa ( ciąża ) poszła do pracy i mówi cholera jakąś taką kolkę mam (obcięła 2 klientów) ,a szefowa jej mówi Ewa to nie kolka ty rodzisz idź do szpitala ( teściowa kobieta aktywna istne adhd ,a szczególnie w pracy) poszła do szpitala 4 h później urodził się brat męża.
Z każdym porodem było praktycznie tak samo...rubi67, pasia27, michaela lubią tę wiadomość
-
kotek27 wrote:Dziewczyny może trochę histeryzuje ale po wieczornej kąpieli i kremowaniu zauważyłam rozstepy wokół brodawek, nie wiele ale sie podlamalam. Na brzuchu narazie nic. Polecacie coś jakieś kosmetyki? Stosuje od samego początku ciazy ... Balsam z rosmana babydream plus balsam bielendy sexy mama...
kotek27 ja smaruję się olejkiem Bio-oil i tylko on nie wysusza, nie ściąga, ani nie powoduje swędzenia skóry na brzuchu u mnie. Smaruję się rano i wieczorem.
Stosowałam Palmersa, Mustelę, spróbowałam też Tołpę i jeszcze jakiś francuski kosmetyk, ale niestety nie jest dostępny w Polsce, bo też byłam z niego zadowolona, ale najlepiej sprawdza mi się właśnie Bio-oil.
Rozstępów nie mam, ale też jakoś nie wierzę w te specyfiki tylko bardziej w nawet nie w geny, ale sposób i intensywność tycia brzucha czy powiększania się piersi i zrzucania nadmiaru kg po porodzie.kotek27 lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Ana27 wrote:Miola, w takim razie całkiem możliwe, zee mówimy o tym samym. Zatem moze chociaż meilowo na początku napiszę do Profesor, o której piszesz i ona jeszcze coś doradzi:) Bardzo dziękuję
Pasiu, a czy ta kobieta roniął 8 razy po tych szczepieniach, czy dopiero jak je zastosowała donosiła ciążę?Ana27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilka gratulacje dziś już maleństwo będzie z Wami!
Dziewczyny co do tej listy ciężarówek jeśli ktoś się nie udziela już na forum, a jest wpisany po prostu usuwam go z godnie z podanym terminem
Mój Mały w nocy buszował dziś rano też.. Chyba mu opcja lenia przeszłaLilka lubi tę wiadomość
-
dziewczyny poród to fajna sprawa, wywołuje podekscytowanie z niewiadomej
Porodu nie przewidzicie, zapewne jesteście już przygotowane (torba, mąż, transport...) i nie ma co się denerwować jak przyjdzie na Was czas to będziecie wiedziały.
Ja biegałam do ostatniej chwili. W nocy o 1 obudziłam się i trochę inaczej się czułam (nie da się tego opisać) obudziłam męża, pokręciliśmy się po domu i z jakiegoś powodu wiedziałam że CHCĘ jechać do szpitala (trochę bardziej i z większą regularnością miałam bóle - choć to nawet nie był wielki ból)
Dziecko urodziłam o 3.33
Tak więc nie da się przewidzieć - ale w danym momencie natura powie Wam że już czas.
Powodzenia.rubi67, Lalita2710, Ana27, michaela lubią tę wiadomość