X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem, ale czytałam, ze czasem nie tak od razu schodzi,ze może nawet minąć kilka tygodni aaa

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    :P No a jutro czas na Rubi :P więc kochana szykuj się:P

Ja wstępne daty to : czwartek -> niedziela-> następny piątek lub sobota :P moje typy :P
    Lalita to już bliziutko, bardzo jestem ciekawa kiedy urodzisz, czy przeczucia sie sprawdza:) Ja juz jakos nie moge wyczuc co i kiedy, na razie zakładfam że w terminie.

Jutro idę powtarzać morfologię, mam nadzieje że udało sie podnieśc czerwone krwinki, bo dzisiaj mi się śniło ,ze przez to dziecko słabo jed natlenione, a przez druga częśc nocy że objadam się ciastami - sernikiem szarlotką na kruchym spodzie, całe wielkie blachy :D:D

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze , właśnie zobaczyam ze właściwie zaczynam 38 tydzieńi już dziecko donoszone mozna rodzić... Mnie chyba poród nawet w 42 tygodniu zaskoczy :P:P

pasia27, Suzy Lee, blueberry lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michela ,dziecko potrzebuję tlenu żelaza... ale dodatkowo żeby dotlenić je i mięśnie ćwicz ćwiczenia oddechowe ( wciągasz nosem brzuch wypychasz ,wydychasz usta wciągając brzuch)
    Wówczas on dodatkowo jest dotleniony:)

Ja to wiem że w nocy się przewracam z lewego na prawy bok... i boję się czy go dotleniam na prawym boku... jest to straszne..

To są dni daty ( 28.11 ,1.12 ,6.12 ,7.12 ) obstawiam... a ciekawa jestem czy trafię ;)) z jednej strony czuję się podekscytowana jak nie wiem ,a z drugiej boję się bólu ,co raz części myślę o znieczuleniu... a potem se myślę boże miałam iść na żywioł.
    Niestety bóle mam co raz mocniejsze...

michaela, pasia27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dziewczyny może trochę histeryzuje ale po wieczornej kąpieli i kremowaniu zauważyłam rozstepy wokół brodawek, nie wiele ale sie podlamalam. Na brzuchu narazie nic. Polecacie coś jakieś kosmetyki? Stosuje od samego początku ciazy ... Balsam z rosmana babydream plus balsam bielendy sexy mama...

No niestety, ale jesli bedziesz miala miec rozstepy to i tak je bedziesz miala, choc ponoc cuda robi zwykla oliwka johnsona w zelu. Sprobuj, ja smarowalam sie nia i jestem juz po terminie, nie zauwazylam nadal u siebie ani jednego, ale nie wiem czy to w genach czy faktycznie zasluga oliwki ;)
    Powodzenia ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, zobaczysz jak będzie, możesz przecież się zdecydować na zneiczulenie już w trakcie porodu. Ja tez zakładam, że będe rodzić bez... ale mnie póki co nic nie boli, i zakładam ze jak zacznie może mi sie odmienić

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, wiedzialam !!!!!!!!!;) Czulam to po prostu, ze dzis Maksio bedzie z nami ;) Yupiiii!!!! Trzymam kciuki.
    Szkoda tylko, ze nie mam przeczucia co do swojego porodu ;P Moze to bedzie jutro, jak czuje Lalita ;) OBYYYY !! :D

Lilka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi mi szwagierka właśnie powiedziała, że ona kompletnie nie czuła sie inaczej niż zwykle dzień przed urodzeniem córki, nawet rano następnego dnia a po południu urodziła więc kto wie:) Może to juz bliziutko.

rubi67 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Rubi mi szwagierka właśnie powiedziała, że ona kompletnie nie czuła sie inaczej niż zwykle dzień przed urodzeniem córki, nawet rano następnego dnia a po południu urodziła więc kto wie:) Może to juz bliziutko.

Wlasnie slyszalam o takich przypadkach, mysle ze nawet Lilka jest takim, bo przeciez wczoraj nic nie zapowiadalo sie na porod, dopiero w nocy t skurcze ;) Juz bym chciala naprawde miec to za soba...

Lilka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny macie rację...
    Bo my tu możemy śmiechy hihi... dobrze się czuć i mówić kurde nici... a rano na drugi dzień jechać na porodówkę z rozwarciem 4 cm...

Moja teściowa ( ciąża ) poszła do pracy i mówi cholera jakąś taką kolkę mam (obcięła 2 klientów) ,a szefowa jej mówi Ewa to nie kolka ty rodzisz idź do szpitala ( teściowa kobieta aktywna istne adhd ,a szczególnie w pracy) poszła do szpitala 4 h później urodził się brat męża.
    Z każdym porodem było praktycznie tak samo...

rubi67, pasia27, michaela lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi ;) No i tak najlepiej, bez stresu i na spontanie ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dziewczyny może trochę histeryzuje ale po wieczornej kąpieli i kremowaniu zauważyłam rozstepy wokół brodawek, nie wiele ale sie podlamalam. Na brzuchu narazie nic. Polecacie coś jakieś kosmetyki? Stosuje od samego początku ciazy ... Balsam z rosmana babydream plus balsam bielendy sexy mama...

kotek27 ja smaruję się olejkiem Bio-oil i tylko on nie wysusza, nie ściąga, ani nie powoduje swędzenia skóry na brzuchu u mnie. Smaruję się rano i wieczorem.
    Stosowałam Palmersa, Mustelę, spróbowałam też Tołpę i jeszcze jakiś francuski kosmetyk, ale niestety nie jest dostępny w Polsce, bo też byłam z niego zadowolona, ale najlepiej sprawdza mi się właśnie Bio-oil.

Rozstępów nie mam, ale też jakoś nie wierzę w te specyfiki tylko bardziej w nawet nie w geny, ale sposób i intensywność tycia brzucha czy powiększania się piersi i zrzucania nadmiaru kg po porodzie.

kotek27 lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno tez cos w tym jest Matylda, jak brzuch czy piersi nagle osiagna big rozmiar to zaden krem nie pomoze :P

Ciekawe jak tam Lilka, ja bede robic zupke ogorkaowa, bo mam ochote na kwasoty. :D

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka powodzenia życzę :)

Lilka lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Miola, w takim razie całkiem możliwe, zee mówimy o tym samym. Zatem moze chociaż meilowo na początku napiszę do Profesor, o której piszesz i ona jeszcze coś doradzi:) Bardzo dziękuję:)

Pasiu, a czy ta kobieta roniął 8 razy po tych szczepieniach, czy dopiero jak je zastosowała donosiła ciążę?:)
    Ana po tej szczepionce sie udalo.tak jak mowie starsza parka a ich syn ma juz 13lat i ciaza w miare normalnie przebiegala.wiesz nie pytalam o szczegoly ale ten znajomy mi wlasnie opowiadal ze jezdzili z czestochowy do lodzi na te badania i poleca tego lekarza.chyba 1000zl to kosztowalo te lata temu..

Ana27 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa a co tam u was?

Lilka trzymam kciuki! Lalita och ty wykrakalas haha ale to i dobrze z zaskoczenia w sumie ha

Lilka lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratulacje dziś już maleństwo będzie z Wami! :)

Dziewczyny co do tej listy ciężarówek jeśli ktoś się nie udziela już na forum, a jest wpisany po prostu usuwam go z godnie z podanym terminem :)

Mój Mały w nocy buszował dziś rano też.. Chyba mu opcja lenia przeszła :D

Lilka lubi tę wiadomość

• as Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poród to fajna sprawa, wywołuje podekscytowanie z niewiadomej :-)
    Porodu nie przewidzicie, zapewne jesteście już przygotowane (torba, mąż, transport...) i nie ma co się denerwować jak przyjdzie na Was czas to będziecie wiedziały.

Ja biegałam do ostatniej chwili. W nocy o 1 obudziłam się i trochę inaczej się czułam (nie da się tego opisać) obudziłam męża, pokręciliśmy się po domu i z jakiegoś powodu wiedziałam że CHCĘ jechać do szpitala (trochę bardziej i z większą regularnością miałam bóle - choć to nawet nie był wielki ból)
    Dziecko urodziłam o 3.33

Tak więc nie da się przewidzieć - ale w danym momencie natura powie Wam że już czas.
    Powodzenia.

rubi67, Lalita2710, Ana27, michaela lubią tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    as, dzieki za okreslenie : "... porod to fajna sprawa... " tego mi brakowalo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 11:31

иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Tinka85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka powodzenia!

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ