X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu macie cudny opis porodu... takiego jeszcze nie czytałam :)

http://dziecisawazne.pl/piekny-porod-cz-ii/

rubi67, Lalita2710, welurka, Matylda36 lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wniosek tak że istnieją porody bez bólu... że to też kwestia podejścia...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzy piekne historie, chciałabym tez miec takie wspomnienia z porodówki :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ana a co do opuchniętych stóp to jest masakra, nic mi za bardzo nie daje ulgi, dobrze, ze mam ten objaw na koniec, bo w sumie z ciążowych to prawie żadnego klasycznego nie miałam, mój maż ubiera mi buty, ale tez ledwo wchodzą, kupiłam sobie specjalnie wkładane, zeby było łatwiej ubrać, a tu zonk, jest jeszcze gorzej je wciągnąć i ostatnio do Ikei poszłam w adidasach, ciekawe w czym będę chodzić w zimie, bo obcasy odpadają, a takie mam, a w inne pewnie nie wejdę...ciekawe kiedy ta opuchlizna zejdzie po ciąży?
    No też jestem ciekawa, pewnie to indywidualna sprawa, ale wydaje mi się, ze do miesiąca powinno być widać poprawę:))

Co do butów, to wkładane chyba nie są najlepszym wyjściem dla opuchniętych stop chyba, ze takie mega szerokie w cholewce i na dole "śniegowce". :P Ja trochę zepsułam sobie buty fajne, porządne skórzane właśnie wkładane bo wcześniej na siłę łyżką je wkładałam. Potem już jak zobaczyłam, ze robią się dziwne zrezygnowałam bo szkoda mi ich było:P I kupiłam sznurowane! Sznurowane to najlepsze buty dla mega opuchniętych nóg. Mam jeszcze jedne sznurowane plus na zamek z boku ale to też zły pomysł, bo własnie opuchnięta stopa/kostka nie daje się zasunąc bucie więc tylko takie sznurowane dają radę:P
    http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/all/314347
    Ja dokładnie te kupiłam w miarę niedawno specjalnie na teraz i dobrze, że to zrobiłam bo nie miałabym dziś w czym wyjść hehehe

Nina lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podejsacie ma tu pewnie ogromne znaczenie, ale co z trego jak mój strach jest silniejszy ode mnie :P po nocach spac nie mogę bo paralizuje mnie mysl o tym ze to juz za chwile :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurko już po wizycie??:)

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ana po tej szczepionce sie udalo.tak jak mowie starsza parka a ich syn ma juz 13lat i ciaza w miare normalnie przebiegala.wiesz nie pytalam o szczegoly ale ten znajomy mi wlasnie opowiadal ze jezdzili z czestochowy do lodzi na te badania i poleca tego lekarza.chyba 1000zl to kosztowalo te lata temu..
    No właśnie, pewnie też się zdecydują jeśli tak im radzi lekarz jako najlepsza z proponowanych opcji. Ale fakt faktem tanie to nie jest, na jakimś forum przeczytała, że jednej kobiecie obliczyli łączny koszt tych szczepien na 5 000zł, pewnie zalezy od ilości szczepień, badań, konsultacji..

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakos tak nie podchodze do porodu, ze to bedzie straszna trauma dla mnie, ze niesamowity bol itp, mysle tylko o malej, zeby wszystko bylo w porzadku, bez komplikacji i zebym w koncu ja ujrzala ;)
    Mysle juz o tym jak wracamy do domku, jak ja tule i caluje ;) Ah, rozmarzylam sie ;)

Ana27 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Welurko już po wizycie??:)

nie kochana, wizyta dopiero na 18 :)

Ana27 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi ja mam takie dni ze mam takie samo podejscie i wtedy mówi ze jestem gotowa z marszu jechac rodzic, ale mam tez takie ze ogarnia mnie panika, boje się bólu mimo tego ze planuje wziaśc znieczulenie, boje sie tez tego co bedzie po porodzie, w sensie czy bede umiała karmić , jak bede sobie radziła, sam pobyt w szpitalu juz mnie stresuje :P

rubi67 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    as wrote:
    dziewczyny poród to fajna sprawa, wywołuje podekscytowanie z niewiadomej :-)
    Porodu nie przewidzicie, zapewne jesteście już przygotowane (torba, mąż, transport...) i nie ma co się denerwować jak przyjdzie na Was czas to będziecie wiedziały.

Ja biegałam do ostatniej chwili. W nocy o 1 obudziłam się i trochę inaczej się czułam (nie da się tego opisać) obudziłam męża, pokręciliśmy się po domu i z jakiegoś powodu wiedziałam że CHCĘ jechać do szpitala (trochę bardziej i z większą regularnością miałam bóle - choć to nawet nie był wielki ból)
    Dziecko urodziłam o 3.33

Tak więc nie da się przewidzieć - ale w danym momencie natura powie Wam że już czas.
    Powodzenia.
    potwierdzam :)
    to się czuje, jednak ta kobieca intuicja spełnia swoje zadania ;)
    ja zanim zorientowałam się , że odchodzą mi wody, zanim wstałam z łóżka miałam to dziwne przeczucie, że coś się chyba wydarzyło w środku, że to chyba już :)

Lilka powodzenia :). Cudownego porodu ci życzę kochana to na prawdę niesamowite wydarzenie w życiu :)! Coś cudownego :)!

rubi67, Perełka, michaela lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam to samo teraz piszę z wami i jestem silna jak cholera...
    A jak dostaję tych mocnych bóli okresowych ,zaczynam się łamać i mówię... kuźwa jak to jest tylko 1 % tego co może być ,to jak ja dam radę...to znieść... i myślę o znieczuleniu...
    A jak nic mnie nie boli to jestem silna i mówię dam radę....

rubi67 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    rubi ja mam takie dni ze mam takie samo podejscie i wtedy mówi ze jestem gotowa z marszu jechac rodzic, ale mam tez takie ze ogarnia mnie panika, boje się bólu mimo tego ze planuje wziaśc znieczulenie, boje sie tez tego co bedzie po porodzie, w sensie czy bede umiała karmić , jak bede sobie radziła, sam pobyt w szpitalu juz mnie stresuje :P
    położne pomogą ci przystawić dzieciątko do karmienia :). Pokażą pozycje :) także spokojnie :)
    przy okazji karmienia - brak siary wcale nie oznacza, że nie będzie się miało pokarmu. Ja nie miałam wycieku siary a teraz mam nawał pokarmu robią mi się nawet przez to przestoje

welurka lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • as Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy historie super - każda kobieta przed porodem powinna czytać tylko takie.

Szczególnie potwierdzam stwierdzenia:
    "Zacznę chyba od tego, że nie bałam się porodu.....czekało mnie nieznane doświadczenie.....
    Byłam pod wpływem wszystkich hormonów, które uwalniają się w organizmie kobiety podczas porodu, więc podekscytowana, szczęśliwa, wręcz w stanie euforii:)"

Nasza psychika działa cuda, a jeśli pomożemy jej jeszcze wierząc w umiejętności lekarzy, poród będzie lepszy.

Dlatego będę powtarzać na tym forum że poród to fajna sprawa bo w danym momencie znajdujemy się w zupełnie nowej, nieprzewidywalnej sytuacji, każda z nas zachowuje się inaczej i to jest fascynujące.

Nina, rubi67, Suzy Lee, michaela lubią tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja teraz żałuję, że nie kupiłam właśnie sznurowanych butów, takich np jak Ty...ale człowiek uczy się na błędach niestety i teraz koleżance w 7 mies polecam już tylko takie buty:-) tez chodzę w wiązanych, ale sportowych, za ciepłe to one nie są, a nie chce już inwestować w inne, mam takie na zimę sznurowane jeszcze, ale śniegu po kolana nie ma póki co :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 12:25

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do emocji przed porodem to mam mieszane uczucia jak Wy: raz pełen luz i spontan, raz panika, ale to jak za dużo myślę...będzie dobrze, musi być, nastawmy się pozytywnie na rozwój wydarzeń, to na bank doda nam sił, każda sobie poradzi, wierzę w nas!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie.

Welurko, nie martw sie tym co bedzie w domu, na pewno dasz rade przystawic maluszka i karmic,wstawac w nocy itp, itd... ponoc mamy niesamowita sile po porodzie do dzieci i nie wiadomo skad ta sila sie bierze... Ja w ta wlasnie sile wierze ;)

welurka, Perełka lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• as Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    No to ja mam to samo teraz piszę z wami i jestem silna jak cholera...
    A jak dostaję tych mocnych bóli okresowych ,zaczynam się łamać i mówię... kuźwa jak to jest tylko 1 % tego co może być ,to jak ja dam radę...to znieść... i myślę o znieczuleniu...
    A jak nic mnie nie boli to jestem silna i mówię dam radę....

Jeśli Ci to pomoże w opanowaniu strachu to zdecyduj się na znieczulenie, nie ma w tym nic złego, a nawet wiele osób to chwali.
    A lekarze zadecydują już podczas porodu.
    Mi bardzo pomaga wiara w lekarzy, nie bałam się wcześniej i teraz też wiem że zarówno podczas porodu jak i potem lekarze i pielęgniarki mi pomogą.
    Oni na prawdę mówią co masz robić, co się dzieje z Twoim ciałem i dzieckiem. Nie jesteś tam sama.
    Zaznaczam że to nie reklama lekarzy :-)

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy juz na wylocie wiec nie dziwie sie ze boicie sie jak to bedzie. Przez cala ciaze i jeszcze przed mowilam ze ja sie nie boje porodu bo nie ja jedyna to najwspanialsza chwila w zyciu itd itp a teraz jestem coraz blizej. nie ma odwrotu i pojawia sie niepokoj bo wszyscy mowia jaka to nie rzeznia i wogole czasami bierze mnie takie przerazenie ze co ja na siebie wzielam ale wiem jednoczesnie ze na koncu tej rzezni czeka na mnie cos pieknego i jedynego wiec to trzyma przy zyciu;-) damy rade wszystkie. Jak nie my to kto? Nasze chlopy? =-O:-P

rubi67, Perełka lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie Magdziunia, nasze chlopy 7 cm by nie przezyli, padał by jeden za drugim :D

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ