X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Michaela, ale by było jakby Ci się dzisiaj akcja porodowa rozkręciła:))Super:))

U mnie bez skurczy, bez śluzu, luz bluz.

Nina, ja zaczęłam pracę po studiach w 2010r:P A studiowałam na UP, więc jeszcze się okaże, że razem studiowałyśmy hehehe:) Kto wie, świat jest mały:)

He he no byłoby zabawnie bo mąż gdzieś nawalony, należało mu się żeby nie oszalał. nie dodzwonie się, więc hmm... no byłoby co wspominać do końca życia jak tu co tu zrobić hyhy, bo do szpitala 40 km, hmm.. trzeba by pewnie albo taryfę albo sąsiada uruchamiać nie no byłyby jaja...

Nina lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Michaela, ale by było jakby Ci się dzisiaj akcja porodowa rozkręciła:))Super:))

U mnie bez skurczy, bez śluzu, luz bluz.

Nina, ja zaczęłam pracę po studiach w 2010r:P A studiowałam na UP, więc jeszcze się okaże, że razem studiowałyśmy hehehe:) Kto wie, świat jest mały:)
    Ja na UP w krk robiłam studia podyplomowe z pedagogiki przedszkolnej( skończyłam w 2011 r), bo najpierw studiowałam w Wawie pedagogikę resocjalizacyjną:-) a potem się przekwalifikowalam

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa myślałam, ze mąż sobe strzelił piwko w domu:P A jak poszedł gdzieś dalej to faktycznie, dziś nie uurodzisz:))) Jutro też nie bo trzeba odespać, więc jak coś to w niedzielę:P

michaela lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj do gina jechałam taxi, bo M nie mógł wyjść wcześniej z pracy i kierowca był przerażony, pytał kiedy mam termin, bo już raz wiózł w bólach kobietę do porodu hahaha

michaela, Ana27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e jakoś nie wierze zeby to było dzisiaj :P jak miałam przeczucia jakis tam czas temu to obstawiałam 2 grudnia najwcześniej albo temin, tak na nosa...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ja na UP w krk robiłam studia podyplomowe z pedagogiki przedszkolnej( skończyłam w 2011 r), bo najpierw studiowałam w Wawie pedagogikę resocjalizacyjną:-) a potem się przekwalifikowalam
    No tak, my - nauczyciele już tak mamy, że musimy trochę tych specjalności, podyplomówek zrobić, żeby najpierw znaleźć jakąś pracę, a potem cały czas się doskonalić zawodowo, bo aż "nie wypada" inaczej. Ja w krk 5lat studiowałam, a w sumie 7 bo jeszcze poyplomówkę zrobiłam z logo. I mam dość do końca życia:) Choć kto wie co za parę lat będzie znów potrzebne, wymagane...

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Ale takkie bezbolsne to się licza w ogóle?
    W tym rzecz że wiele kobiet nie czuję tych pierwszych skurczy i mogą być bezbolesne... zobaczysz za pare h czy przybiorą na sile itd...

Ide się legnąć do jutra dziewczyny;))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ja dzisiaj do gina jechałam taxi, bo M nie mógł wyjść wcześniej z pracy i kierowca był przerażony, pytał kiedy mam termin, bo już raz wiózł w bólach kobietę do porodu hahaha
    Pewnie się przestraszył, że jak urodzisz , bedzie Was woził za darmo do końca życia hehehe:))

Nina lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to lalita sobie liczę i n razie co 8 minut takie minutowe są, ale nieee to nie to... jakoś nie chce mi się wierzyć

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana czyli na bank nasze drogi gdzieś musiały się spotkać w murach UP, pewnie razem podyplomówki robiłyśmy? świat jest jednak mały

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela trzymaj się kobieto:-) a w sumie mąż nawalony może lepiej by zniósł stres porodowy? hahaha, on już będzie znieczulony:-D

Ana27, michaela lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina dokładnie, Ingardena jest małe:P Choć tam studiowałamm 5 lat dziennie - ppiw, a podyplomówke robiłam na Ignatianum z logopedii (na UP można było zacząć dopiero z tytułem mgr-cwaniaki) a tak, zaczęłam już na 4 roku mgr tę logopedię, tyle, że na innej uczelni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 22:46

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Nina dokładnie, Ingardena jest małe:P Choć tam studiowałamm 5 lat dziennie - ppiw, a podyplomówke robiłam na Ignatianum z logopedii (na UP można było zacząć dopiero z tytułem mgr-cwaniaki) a tak, zaczęłam już na 4 roku mgr tę logopedię, tyle, że na innej uczelni.
    Powiem Ci szczerze, że po 5 letnich studiach na UKSW w Wawie, poziom tej podyplmówki z ped. przedszkolnej i zarządzania przedszkolem był słaby, teraz bym już ich nie wybrała....

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela żeby może jednak jutro się ładnie rozkręciło żeby mąż zdąrzył przetrzeźwieć. :)

Ja przyszłam Wam życzyć dobrej nocy :)
    Mój malutki dostał czkawki i leżę i go głaskam :D
    Więc mam nadzieje, że jak mu przejdzie to będę mieć trochę spokoju od tych kopniaków sprzed czkawki :D

Dorjana lubi tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Michaela żeby może jednak jutro się ładnie rozkręciło żeby mąż zdąrzył przetrzeźwieć. :)

Ja przyszłam Wam życzyć dobrej nocy :)
    Mój malutki dostał czkawki i leżę i go głaskam :D
    Więc mam nadzieje, że jak mu przejdzie to będę mieć trochę spokoju od tych kopniaków sprzed czkawki :D
    Mój synuś uwielbia mieć czkawki przed moim snem, ostatnio miał chyba z godzinę i nie mogłam zasnąć, do tego się wiercił strasznie:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Powiem Ci szczerze, że po 5 letnich studiach na UKSW w Wawie, poziom tej podyplmówki z ped. przedszkolnej i zarządzania przedszkolem był słaby, teraz bym już ich nie wybrała....
    Podyplomówki i zaoczne na UP, przynjamniej z PPIW, to chyba faktycznie nie prezentują wysokiego poziommu nauczania:P Ja tam dzienni studiowałam i też jak chciałaś się uczyć to się uczyłaś, ale jak nie, to też dałabyś radę:) Za to na dziennych miałam mnóstwo praktyk, metodyk nauczania z każdego przedmiotu w praktyce, prowadziłyśmy zajęcia w połowie przedszkoli i szół wkrk chyba hehe i to bardzo sobie chwalę:D Ale co do teorii to chyba jak wszędzie, jeśli chcesz to się czegoś nauczysz, ale to tylko od nas zależy:P

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:

hehe robiłam podyplomowke na UP... ale słabiutkie to było, w ramach dotacji unijnych pic na wode fotomotaz, ale grunt e uprawnienia sa, i tak wszystkiego w pracy sie uczę.

Nie no dziewczyny to raczej takie tam skurcze ćwiczebne według mnie, ale definitywnie jest inaczej bo mała cisnie w dół, czuje spojnie, i ze to coraz blizej dnia zero...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 23:05

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mój Brunio to rzadko ma te czkawki ostatnimi czasy. Od paru dni w ogóle nic nie czuję. I w ogóle ruchy takie słabsze. Ale to pewnie dlateego, że nie ma już miejsca na nic.

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina no to ja teraz mam czkawkę + "sprawdzę gdzie się jeszcze dam rade wepchnąć" :) Całe szczęście, że Malutki jest jeszcze dość Mały. Tzn. w porównaniu do Twojego 37 tygodnia :) Więc ja bym pewnie zasnęła przy jego czkawce :) U mnie to bardziej jest to, że Mały straszy wypycha nóżki jakby chciał przebić mi brzuch :D

Nina lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, Ty jako stricte pani pedagoog (tak mniemam, że jesteś nim z zawodu:P) to faktycznie, trochę musisz mieć zrobionych podyplomówek:)

zsxuot7.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ