X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s zazdroszczę tyc wygibasów mikołajka:) Ja nie wiem ale mój Brunio to chyba jakiś ocean spokoju :P Oby był taki po urodzeniu :)) Chociaż może nie do końca, żeby nie był jakimś ciumrą:)

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie to taka dodatkowa działalność, w zupełnie innym zawodzie pracuję na codzień.;) Ale chciałam spróbowac jak by to było uczyć tego czym się zajmuję, no i zrobiłam podyplomowe... z młodzieza praca super, ale ciagle człam się tam jakbym repetowała:P może w innym miejscu byłoby inaczej?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana na mój synuś to jest wulkan (po mamusi :D) kręci się, wierci, kopie, wypycha rączki i nóżki. Budzi mnie często rano. Czasem to fajne, bo wiem, że jest OK, że jest aktywny, wiem kiedy najprawdopodobniej śpi. Ale czasem kiedy ja chce pospać to Mikołaj akurat ma pore skakania :D

Ana27 lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s to się synek już wczuł w imię - wszystkie Szymony, Mikołaje to żywe srebra.

aiwlys lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć, teraz sa takie czasy, że uczelnie idą na ilość, nie jakość. Także pewnie trzeba trafić na dobrego nauczyciela-wykładowcę, po prostu:) A praca młodzieżą to chyba trudna sprawa tak naprawdę:P Zwłaszcza z tą "dzisiejszą". Także jesli lubisz to co robisz to znaczy, że dobrze, że zrobiłaś tę podyplomówkę i jesteś na właściwym miejscu:P

zsxuot7.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny złapał mnie okropny ból w lewym pośladku dosłownie i promieniuje mi ku górze i ku dołowi. Od kilku dni bolała mnie miednica i dolna część pleców ogólnie a dziś wieczorem pojechaliśmy do marketu i ani się pochylić, schylić ani wsiąść do samochodu. Jak stoję czy siedzę to jest ok. Co to może być i jak sobie z tym radzić??

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher a może to jakiś ucisk, wcześniej nie bolał Cię kręggosłup? Może to jakaś "ciążowa" zapowiedź rwy kulszowej?

zsxuot7.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher rwa kulszowa tak wygląda ze w pupie boli i promieniuje

zpbndf9hsafopz9u.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nie jakas rwa kulszowa asher?

u nas tez czkawka.

Ana mam wrazenie że się w tym sprawdzam, super widać jak niektórzy z młodziezy rozwijaja skrzydła, jak się angazuja, ale gorzej z odnalezieniem sie w tej placówce...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher jeślli to rwa, to nawet możesz dostać zaświadczene na cc od ortopedy...

Michaela, nie ma to jak praca, gdziee widzisz efekty swoich działań, zwłaszcza z dziećmi. A żeby odnaleźć się w miejscu pracy, to trzeba tam trocchę popracować, a pisałaś, że masz różne zajęcia, więc pewnie jesteś tylko chwilę tam. Może to kwestia czasu.
    No chyba, że to placówka na S hehe to tam się chyba ciężko odnaleźć:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 23:36

zsxuot7.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej było ok, nic za bardzo mi nie dokuczało. Dzięki dziewczyny zagłębię się w temat, jeśli ból się będzie utrzymywał to porozmawiam z położną i z lekarzem prowadzącym. Tymczasem się kładę, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher to na bank rwa kulszowa, mnie czasem chwytała przed ciążą i bałam sie, że zacznie mi w ciąży też dokuczać, ale obeszło się bez niej, bo jedyną dla mnie metoda na ból było położenie się na brzuchu i podnoszenie nogi, gdzie boli do góry...niech Ci mąz pomasuje pośladek:-) przyjmij jakąś pozycję, w której Cię nie boli

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam czosnek, niech zadziała i wybije bakterie do rana, dobrej nocki!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej cioteczki, ja sie zbieram powoli do szpitala, na sama mysl juz robi mi sie slabo ;/

Zycze Wam milego week i trzymajcie kciuki,a tym czasem polecam odsluchanie krotkiej audycji ;) Jest przeslodka i na poprawe humoru w sam raz :))))

http://studio.wp.pl/i,Dzieci-wiedza-lepiej-Slub,mid,1177935,wideo.html?ticaid=111c19

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 09:04

welurka, Ana27, marzycielka29, ;oniqa, Effcia28, pasia27, Tinka85 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki :)

Rubi trzymam kciuki z całych sił, bądź dzielna :)

mnie od wczoraj męczy ból głowy ;/ i to taki ze mnie aż mdli myslałam ze po nocy przejdzie ale obudziłam sie i od nowa :(

rubi67 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi kochana nic się nie martw...
    Co kokwiek będa ci podawać na wywołanie stataj sie pomóc naturalnie czyli wchodzenie po schoda skakanie na piłce... a może przyjedziesz i samo się rozkręci.
    Pamiętaj że Laura najważniejsza teraz i nie stresuj się nadmiernie ;)
    3 mam za Was kciuki :)))

A ja się czuje super... bóle brzucha odeszły... zero całą noc sikać mi się chciało..
    W nocy jak wstałam pruszył śnieg ale temp na plusie to nic z niego nie będzie :]

Kurcze nie znoszę jak boli głowa :/ może jakieś oklady zrób, może tobz niedocukrzenia ,albo cuś.

Ja za chwile wstane śniadanko i idę henne zrobić i kąpiel ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 09:40

rubi67 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi jestesmy z Toba!!trzymaj sie i mysl,ze juz ze szpitala wyjdziesz z coreczka;-)

Ja wstalam przed 8,ale jest tak ciemno,ze pewnie zaraz sie znow poloze...troche boli mnie glowa,ale ogolnie czuje sie lepiej;-) czosnek,mleko i miod gora!

rubi67 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi dasz rade, bądź dzielna!!!
    Dziewczyny wiem że już gdzieś to było, jaką kupic piłkę do skakania? na allegro najlepiej?

rubi67 lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi trzymam kciuki

U mnie festiwl skurczy część druga, czuję się jakby mi ktoś włożył kijek we wnętrznośi i zamieszał.Nie jest to nic bolesnego, ale do przyjemności tez nie należy, jak po zjedzeniu czegoś co zaszkodziło...

rubi67 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Rubi dasz rade, bądź dzielna!!!
    Dziewczyny wiem że już gdzieś to było, jaką kupic piłkę do skakania? na allegro najlepiej?
    http://allegro.pl/pilka-gimnastyczna-cwiczen-jogi-pilates-65cm-i3696379272.html ja mam tą:)

Ktoś pisał że w Tesco można taką kupić ;)) bez kosztów przesyłki

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ