III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
a popatrz byłam dzisiaj w biedronce i nie widziałam takiego szmpana. Jak będe jechać na impreze to wstapie i poszukam, ja czasami napije się troche Argusa cytrynowego tez smakuje jak te radlery ma troszke alkoholu no ale nie pije tego codzienne tylko raz na jakiś czas i troche
-
Cześć dziewczyny, u mnie dziś już lepiej. Wczoraj wzięłam kąpiel, mąż mnie pomasował i dziś narazie jest ok.
Lalita ja na dzisiejszy wieczór mam Bavarię - też 0% - dostępna na pewno w carrefour z tym, że jabłko lub brzoskwinia (przynajmniej u mnie). Ja lubię brzoskwiniowąWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 12:39
michaela lubi tę wiadomość
-
aher przeczytałam o Twoim bólu, to może być rzeczywiście rwa kulszowa lub jakiś ucisk dziecka na nerw lub od kręgosłupa. Ja mam takie bóle. Są na to specjalne ćwiczenia, ale nie pamiętam dokładnie jakie, bo mi nie wolno w ciąży żadnej aktywnosci fizycznej podejmować, więc się na nich za bardzo nie skupiałam, ale rehabilitantka pokazywała mi jak uciskać miejsce na pośladku jak ten ból cię łapie.
Leżąc na boku kilka razy dość mocno naciskasz palcem lub dwoma bolące miejsce na pośladku, a najlepiej właśnie jak ktoś to zrobi za ciebie. Mi to bardzo pomaga.
aher lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Ja wam powiem kochane że dziś też mam zamiar zakupić pikolaka truskawkowego dobrze go schłodzę i na wieczór łyknę sobie a co jak balować to balować hi hi
.
Zjadłam właśnie rosołek i chyba pójdę się kimnąć na godzinkę bo inaczej to o 21 mnie już nie będzie bo będę chrapać.
Mała troszkę bryka ale mam nadzieję że zaśnie -
Cioteczki, ja znowu w domu. Kazali jutro przyjechac bo musi minac 7 doba od terminu wg okresu ;/ eh co za z..by!!!
Za chwile lecimy z mezem do lozka, moze jeszcze naturalnie sie udatrzymajcie kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 14:23
Lalita2710, welurka, aiwlys, ;oniqa, marzycielka29 lubią tę wiadomość
-
Ale pierdzielą, u mnie 5dni po już wywołują, a jedna dziewczyna 3 dni po terminie się zgłosiła na wywoływanie i ją pzyjęli. To pewnie od szpitala zależy, może mają przeludnienie??
Tak czy siak Rubi czy dziś czy jutro to już pal6, tyle, że nastawiłaś się już psychicznie a tu takie cyrki. No nic, o jutro niewiele zotało już godzin:))) Laurencja moze chce żebyś na Andrzejkową imprezę jeszczee dziś zahhaczyla?)))
rubi67 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie Ana, moze jakbym pojechala faktycznie do innego szpitala to by mnie zostawili, ale uparlam sie na tamten, eh badz tu czlowieku madry i podejmuj teraz sluszne decyzje. Ogolnie jestem wyczerpana, oby z Laurka bylo wszystko w porzadku, moja babcia sie najbardziej martwi, ona nie ufa lekarzom.
Moze po serduszkowaniu cos soe w koncu ruszy...? Jak nie, poddaje sie. -
Rubi i do porządnie niech będzie
najlepiej najeźdźca i na pieska
Żeby się ruszyło:))) Bo to nie tylko może pomóc w skurczach ,ale i szyjka będzie rozwierana więc lepiej dla niej...
Ja właśnie zjadłam zapiekanki;) Mąż idzie na jakiś rajd popatrzeć...
A ja idę w kimono...
Rozmawiałam dziś z koleżanką... powiedziała że każda z nas jest inna ona np:
nie miała mdłości przed porodem...jedynie co to miała regularne wypróżnianie (nie biegunkę) w 1 ciąży wody jej nie odeszły , w 2 ciąży jej się sączyły...
powiedziała też że bóle mogą być ,mogą zniknąć i wrócić ze zdwojoną siłą jako porodowe.
Powiedziała że serduszkowanie dużo daję i spacery.
Powodzenia Rubi 3 mam kciuki;)) może nie koniecznie pod rząd ale możecie teraz i za 2-3h ... pamiętaj po serduszkoanaiu nie wstawaj bo ci wycieknie naturalne prostoglandyny:P
Ana27, rubi67 lubią tę wiadomość
-
a Ja się właśnie relaksuję przy muzyce filmowej (łukasz targosz).... bo miałam niezłe przejscia teraz;/ nie chce sie rozpisywać ale ogólnie miałam wczoraj pobieraną morfologię i Maż miał ją dzisiaj wybrać ( a strasznie na nią czekam bo od płytek krwi zalezy czy bede rodzić za tydzień dwa czy za miesiąc ) to okazało się ze sie pomylili i dali je mojemu lekarzowi na NFZ od tarczycy a u niego wizyte mam az za tydzien ;/;/ mój Mąż tam był trzy razy Ja dzwoniłam równą godzinę zeby ktokolwiek odebrał i mnie chociaz przerejestrowali do tego endo na poniedziałek zebym spokojnie bez czekania i łaski mogła wejsc do lekarza ;/ skomplikowane to ale sie oryczałam odenerwowałam i na Męża i na nich ze az brzuch mnie zaczął bolec okresowo i się wyciszam ! tak się ciesze ze to juz koncówka ciąży
bo nie mam siły już latać po tych wszystkich lekarzach........ takze się relaksuje i zaraz jadę do Tesciowej na pyszny obiadek
Rubi trzymam kciuki zeby się samo rozkręciło
Ja narazie mam wstrzemięźliwość bo raz ze nie ma Męza nigdy w domu a dwa ze boję się narazie Ale od poniedziałku mam zamiar szalec do porodu zeby Małemu dostarczyć troszkę endorfinzresztą sobię i Męzowi tez
Życzę miłego weekendu))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 14:52
rubi67, megan8 lubią tę wiadomość
-
Oj MAdzia, to hormony zadziałały jeszcze i to spotęgowało wkurzenie;/;/
Ale luzik, luzik, wponiedziałekk wszystkiego się dowiesz.
Powiedzcie mi, jak to jest z tym serduszkowaniem, biorę ten Pimafucin, jeszcze dziś i jutro, więc chyba nie po drodze nam teraz z tym:P Czy można mimo, że bioorę Pimafucin?W sumie biorę go na wszelki wypadek, bo coś mnie piekło wcześniej w tych miejsach (Choć jak dla mnie bardziej przy cewce niż pochwa) no ale nie zaszkodzi brać. Ale serduszkowanie by się przydało:P
rubi67 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki my już mamy synka przy sobie. O 5 rano odeszly mam wody a o 9:45 siłami natury urodził się Błażej. 4160 kg 60 cm 10 pkt
MamaMadzia, michaela, welurka, aiwlys, Nina, kaaasiaczek_, Lalita2710, ;oniqa, Kocur, Miriam, Marysia0312, paula22, Matylda36, Martynika, rubi67, Ana27, plemniczka, HOPE83, Asiulka83, justa24, Elle, KlaraM, marzycielka29, yennefer, megan8, asienka28, Amicizia, KaRa, Lula_w, juicca, aher, milola86, Dorjana, Selena, Perełka, Justeck, Tinka85 lubią tę wiadomość