X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a popatrz byłam dzisiaj w biedronce i nie widziałam takiego szmpana. Jak będe jechać na impreze to wstapie i poszukam, ja czasami napije się troche Argusa cytrynowego tez smakuje jak te radlery ma troszke alkoholu no ale nie pije tego codzienne tylko raz na jakiś czas i troche

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam sprzątać będe zaglądać co jakiś czas :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie dziś już lepiej. Wczoraj wzięłam kąpiel, mąż mnie pomasował i dziś narazie jest ok.

Lalita ja na dzisiejszy wieczór mam Bavarię - też 0% - dostępna na pewno w carrefour z tym, że jabłko lub brzoskwinia (przynajmniej u mnie). Ja lubię brzoskwiniową :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 12:39

michaela lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher bavaria 0% dobra piłam i jedną i drugą jabłko i brzoskwinkę.
    Ale ten radler biję wszystko :P
    Może dlatego że przed ciążą wiecznie piłam radlera z Warki i lubiałam ten smak:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher przeczytałam o Twoim bólu, to może być rzeczywiście rwa kulszowa lub jakiś ucisk dziecka na nerw lub od kręgosłupa. Ja mam takie bóle. Są na to specjalne ćwiczenia, ale nie pamiętam dokładnie jakie, bo mi nie wolno w ciąży żadnej aktywnosci fizycznej podejmować, więc się na nich za bardzo nie skupiałam, ale rehabilitantka pokazywała mi jak uciskać miejsce na pośladku jak ten ból cię łapie.
    Leżąc na boku kilka razy dość mocno naciskasz palcem lub dwoma bolące miejsce na pośladku, a najlepiej właśnie jak ktoś to zrobi za ciebie. Mi to bardzo pomaga.

aher lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem kochane że dziś też mam zamiar zakupić pikolaka truskawkowego dobrze go schłodzę i na wieczór łyknę sobie a co jak balować to balować hi hi :).

Zjadłam właśnie rosołek i chyba pójdę się kimnąć na godzinkę bo inaczej to o 21 mnie już nie będzie bo będę chrapać.
    Mała troszkę bryka ale mam nadzieję że zaśnie :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cioteczki, ja znowu w domu. Kazali jutro przyjechac bo musi minac 7 doba od terminu wg okresu ;/ eh co za z..by!!!

Za chwile lecimy z mezem do lozka, moze jeszcze naturalnie sie uda :P trzymajcie kciuki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 14:23

Lalita2710, welurka, aiwlys, ;oniqa, marzycielka29 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli glowa i jest mi jakos niedobrze...chyba tez sie poloze spac

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pierdzielą, u mnie 5dni po już wywołują, a jedna dziewczyna 3 dni po terminie się zgłosiła na wywoływanie i ją pzyjęli. To pewnie od szpitala zależy, może mają przeludnienie??
    Tak czy siak Rubi czy dziś czy jutro to już pal6, tyle, że nastawiłaś się już psychicznie a tu takie cyrki. No nic, o jutro niewiele zotało już godzin:))) Laurencja moze chce żebyś na Andrzejkową imprezę jeszczee dziś zahhaczyla?:))))

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, pewnie połóż się i odpcozwaj, rób to co dyktuje Ci organizm:)
    Ja dziś posprzątałam, pozmywałam podłogi!!!! na kolnach!!:P:P i nic:P wtf:)

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Ana, moze jakbym pojechala faktycznie do innego szpitala to by mnie zostawili, ale uparlam sie na tamten, eh badz tu czlowieku madry i podejmuj teraz sluszne decyzje. Ogolnie jestem wyczerpana, oby z Laurka bylo wszystko w porzadku, moja babcia sie najbardziej martwi, ona nie ufa lekarzom.

Moze po serduszkowaniu cos soe w koncu ruszy...? Jak nie, poddaje sie.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po serduszkoaniu może się faktycznie coś ruszyć, spróbujcie bardziej intesywnie niż zawsze heheheheeh może a nuż:))))

Do jutra nic Laurce nie bedzie nie masz się co martwić:)) Ostatnia wolna sobota:)))

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ana, a moze poprosze meza,ze jak da rade, to zeby kilka razy pod rzad :P Zarcik, chyba sama nie dam rady ;/
    No nic, lece kochane. Potem sie odezwe ;)

Ana27, MamaMadzia, marzycielka29 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki:)))))

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Rubi, no niech się laurencja nie wygłupia dłużej i wychodzi! Ciotki chca ja wreszcie ppoznac!

rubi67 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi i do porządnie niech będzie :D najlepiej najeźdźca i na pieska :P
    Żeby się ruszyło:))) Bo to nie tylko może pomóc w skurczach ,ale i szyjka będzie rozwierana więc lepiej dla niej...

Ja właśnie zjadłam zapiekanki;) Mąż idzie na jakiś rajd popatrzeć...
    A ja idę w kimono...

Rozmawiałam dziś z koleżanką... powiedziała że każda z nas jest inna ona np:
    nie miała mdłości przed porodem...jedynie co to miała regularne wypróżnianie (nie biegunkę) w 1 ciąży wody jej nie odeszły , w 2 ciąży jej się sączyły...
    powiedziała też że bóle mogą być ,mogą zniknąć i wrócić ze zdwojoną siłą jako porodowe.
    Powiedziała że serduszkowanie dużo daję i spacery.

Powodzenia Rubi 3 mam kciuki;)) może nie koniecznie pod rząd ale możecie teraz i za 2-3h ... pamiętaj po serduszkoanaiu nie wstawaj bo ci wycieknie naturalne prostoglandyny:P

Ana27, rubi67 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja się właśnie relaksuję przy muzyce filmowej (łukasz targosz).... bo miałam niezłe przejscia teraz;/ nie chce sie rozpisywać ale ogólnie miałam wczoraj pobieraną morfologię i Maż miał ją dzisiaj wybrać ( a strasznie na nią czekam bo od płytek krwi zalezy czy bede rodzić za tydzień dwa czy za miesiąc ) to okazało się ze sie pomylili i dali je mojemu lekarzowi na NFZ od tarczycy a u niego wizyte mam az za tydzien ;/;/ mój Mąż tam był trzy razy Ja dzwoniłam równą godzinę zeby ktokolwiek odebrał i mnie chociaz przerejestrowali do tego endo na poniedziałek zebym spokojnie bez czekania i łaski mogła wejsc do lekarza ;/ skomplikowane to ale sie oryczałam odenerwowałam i na Męża i na nich ze az brzuch mnie zaczął bolec okresowo i się wyciszam ! tak się ciesze ze to juz koncówka ciąży :) bo nie mam siły już latać po tych wszystkich lekarzach........ takze się relaksuje i zaraz jadę do Tesciowej na pyszny obiadek :)
    Rubi trzymam kciuki zeby się samo rozkręciło :)
    Ja narazie mam wstrzemięźliwość bo raz ze nie ma Męza nigdy w domu a dwa ze boję się narazie Ale od poniedziałku mam zamiar szalec do porodu zeby Małemu dostarczyć troszkę endorfin :) zresztą sobię i Męzowi tez :)
    Życzę miłego weekendu :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 14:52

rubi67, megan8 lubią tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj MAdzia, to hormony zadziałały jeszcze i to spotęgowało wkurzenie;/;/
    Ale luzik, luzik, wponiedziałekk wszystkiego się dowiesz.

Powiedzcie mi, jak to jest z tym serduszkowaniem, biorę ten Pimafucin, jeszcze dziś i jutro, więc chyba nie po drodze nam teraz z tym:P Czy można mimo, że bioorę Pimafucin?:P W sumie biorę go na wszelki wypadek, bo coś mnie piekło wcześniej w tych miejsach (Choć jak dla mnie bardziej przy cewce niż pochwa) no ale nie zaszkodzi brać. Ale serduszkowanie by się przydało:P

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki my już mamy synka przy sobie. O 5 rano odeszly mam wody a o 9:45 siłami natury urodził się Błażej. 4160 kg 60 cm 10 pkt :)

MamaMadzia, michaela, welurka, aiwlys, Nina, kaaasiaczek_, Lalita2710, ;oniqa, Kocur, Miriam, Marysia0312, paula22, Matylda36, Martynika, rubi67, Ana27, plemniczka, HOPE83, Asiulka83, justa24, Elle, KlaraM, marzycielka29, yennefer, megan8, asienka28, Amicizia, KaRa, Lula_w, juicca, aher, milola86, Dorjana, Selena, Perełka, Justeck, Tinka85 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana ja mam ten sam problerm , biore nystatyne bo mi się cos przyplatało teraz na końcówce , i własnie sie zastanawiam co z serduszkowaniem ale chyba sie jednak wstrzymam

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ