X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie Nina, niech robią to CC!:))) Zwlaszcza jak masz wąską miednice!! A mierzyli Cię tym cyrklem jakoś? Pamiętasz wymiary??
    Może bedziesz mogła sobie wybrac termin:D 5 albo 6:D Może w Mikołajki?:D:D Superowo:))) Jak coś to pamiętaj o tym żelu na zrosty, że można tkai kupić i podczas operacji Ci go zaaplikują jakoś - możesz zapytać lekarza czy pielęgniarek. Tyle, ze kosztuje parę stów.
    A dasz radę na pewno, po CC chwilę poleżysz ale M pomoże:)))

Vivien, trzymaj kciuki w wolnym czasie, dzięki:))))
    Jutro zabieram się za tę karuzelę na Twój wzór:P Zobaczymy czy nie skończy się na słomianym zapale hehe:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 22:25

vivien lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien moja droga jestem nadal w dwupaku:P formalnie mam czas;)
    według miesiączki 10 grudnia według usg 5-6 ...

Nic mnie nie rusza ,synuś nie chcę wychodzić póki co.

Zobaczymy kiedy będzie chciał wyjść ;)

Nina trzymam kcuikasy ,najważniejsze żeby było wszystko ok z synusiem:))

P.S jest 22.30 a mi się w ogóle nie chcę spać...?:|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 22:29

vivien lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to raczej nie ma reguły, bo ja się urodziłam w 41 tygodniu z wagą 2,800 więc to już osobista sprawa dzieciątka :D

• michaela Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Michaela a Ty rodzilas w Rydygierze?bo ja tu leze;-) kiedy wychodzicie?

Zrobili mi dwa ktg,zapis prawidlowy,skurczy nie ma,cisnienie sie uspokoilo;-) jutro rano usg o decyzja czy bedzie cc,jestem spokojna,ale tez to wszystko jeszcze do mnie nie dociera aaa!!! ja mam 16 kg na plusie,ale chyba przez te obrzeki nog,dobrej nocki! trzymam za Was wszystkie ociuki i serio wolalabym Was nie wyprEdzac:-)
    Serio ale numer Tak w Rydygierze Niestety waga male dzisiaj spadla i nie wiqdomo czy nas jutro wypuszcza Chyba za malo ja budzilam i za krotko jadala. Nina glowa do gory bedzie dobrze! moze lezymy obok siehie he he To fajny szpital jest dobrze sie wami zajma. Dobrej nocy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 23:11

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz dziewczyny bo tak dziś siedzę i planuje powoli pranie i tak patrzę na ten materac u sie zastanawiam ale jak wy nie pralyscie to chyba nic sie nie stanie jak go nie upiore zreszta zobaczę jeszcze :D

• Nina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela ja leze poki co chyba na patilogii w sali nr 19;-) wiem,ze tu jest dobra opieka i moj lekarz;-) jestem dobrej mysli;-) a waga corci sie nie przejmuj,kazdemu dziecku leci w dol chyba w 3 dobie zycia,moze zdazymy sie poznac przed moja cc a waszym wyjsciem?jesli chcesz oczywiscie?

Lalita2710, Ana27 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Serio ale numer Tak w Rydygierze Niestety waga male dzisiaj spadla i nie wiqdomo czy nas jutro wypuszcza Chyba za malo ja budzilam i za krotko jadala. Nina glowa do gory bedzie dobrze! moze lezymy obok siehie he he To fajny szpital jest dobrze sie wami zajma. Dobrej nocy!

Michaela nie przejmuj sie to normalne :) zawsze waga dziecka spada a za kilka dni się podniesie:) Ja urodziłam Kubusia z wagą 4200 g a wyszłam ze szpitala 4005 g Miałam duzo pokarmu ale on ogólnie malutko jadł i nawet położna mówiła ze dziecko na samym początku raz pociągnie i już najedzone :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :) ja dziś od 6 na nogach za diabła w nocy nie mogłam spać bo głowie chodzi tysiąc mysli na minutę :( a Zuzia chyba wyczuwała mój nastrój bo też nie spała tylko harcowała na całego :).

Dziś wizyta u ginekologa tak więc muszę się ogarnąć i wskoczyć na dłużej do wanny .
    Dziewczyny pytam z ciekawości ile czekałyście na wyniki GBS na paciorkowce?

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    ana ja tez sie martwie wagą dziecka, a ponoć dziewczynki rodza się mniejsze, ładny klocek z tej mojej Zośki :P

słońce musisz brać poprawke na wage, mój Olek tydzień przed porodem wg lekarza miał ważyć około 3900 wówczas (początek 37 tygodnia), czyli do porodu jeszcze mógł przybrać tydzień później się urodził z wagą 3870, wprawdzie przez cc, bo się nie wstawiał i był za duży do mojej dosyć drobnej posturki, więc u mnie jakoś mocno się nie pomilili, ale ostatnio (6 tygodni temu) rozdziła m,oja kuzynka i Kornelka miała warzyć maks 3300 - cały czas jej mówili "oj jakie malutkie to Pani dziecko, a ciąża juz przenoszona"a Kornela jak się urodziła okazała sie być małym pulpecikiem, 52 długa a waga 3700:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja poza tym jestem żywym dowodem że dziewczynki mniejsze nie są ja miałam wagę 4200 (38 tc), a mój brat 4050 (41 tc):)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    U mnie noc bez zmian co 30 minut siku... ból okresowy i nic pozatym bez zmian...
    Doszly bóle krzyża i nogi uda mi co jakiś czas drętwiały...

Marzycielko jak położylam sie po 23 to mój jak zaczol rozrabiac to do przed 1 skończył kakieś dziwne pozy robił.
    Ja czekałam 5 dni ,ale zależy od laboratorium. Powodzenia na wizycie ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 08:18

marzycielka29 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)) Laalita no to może coś się zaczyna jak Cię tak pobolewa:P Mnie tam nic nie boli specjalnie, jedynie podbrzusze ale to chyba bardziej z tego, ze ten brzuch mam już tai duży i obwisły:P hehehehh

MArzycielko, ja robiłam w Diagnostyce i miałam na drugi dzień wynik.
    Też mam dziś wizytę:D Mam andzieję, że już jakieś konkrety usłyszę.

Sla.s ano reguły nie ma:P Tyle, ze dzięki USG mniej wiecej da się okreslic wcześniej tę wagę, no i tak jak u nas tydzien ponad temu było juz 3700 więc dziś obstawiam 4kg ale dowiemy się popołudniu:P

Nina, Michaela ale jajca:)) Fajnie, może choć na chwilę się poznancie:)
    A Blueberry nie w KRK też gdzies, może też na Rydygiera?:P:P

A z tą wagą dzieci po porodzie to potwierdzam, ze często spada i tak obnserwują co się dzieje, dlaczego, już niedługo Michaela Was wypuszczą:)))
    Dla mnie było szokiem-bo nie ejstem obseznana w temacie- jak przeglądałam ostatnio ksiazeczkę zdrowia synka kolezanki i tam byla adnotacja 36cm obwod głowki po porodzie, a 35,5cm przy wyjsciu dodomu heheehhe i sobie pomyslalam jakim cudem glowa zmalala:P No doroslemu człowieku cięzko o taki przypadek ale noworodki tak mają:P

Lalita w ogóle śpieszmy się powoli:P Bo nas Sla.s z listy zaraz wyrzuci hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 08:37

zsxuot7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Dzisiaj Nasz wielki dzień za chwilke jade na badania III prenatalne i 3D i zobacze jak moja kruszynka wygląda :) chyba z tego wszystkiego w nocy wogóle nie umiałam spać.

Ana27, Lula_w, Lalita2710, marzycielka29, Blondi22 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu link do tego żelu przeciwko zrostom, dla dziewczyn przed CC. Jeśli bym miała mieć planowaną CC to na pewno kupię.

http://www.zdro-vita.pl/10314,hyalobarrier-gel-1-ampulko-strzykawka-10-ml.html

;oniqa Powodzonka:)) Super, chyba każda z nas nie może się doczekać dnia wizyty u gin, Usg, tego, że zobaczy maluszka i się dowie, ze jest zdrowie i bezpieczne:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 08:54

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciezarowki!do 2 nie moglam zasnac,po 5 juz mierzyli cisnienie i temperature,ale wdzystko w normie;-) po 6ej wzieli mnie na usg i wychodzi im tutaj ponad 3800,ale glowka duza na 40 tydz,a miednica waska i boja sie,ze utknie,bo brzuszek tez ma gruby,nie zapytalam jakie ja dokladnie mam te wymiary,bo bylam nieprzytomna,ale najlepsze,ze lekarka badala mi szyjke i mam wysoko i pozamykana na 4 spusty,a na usg wychodzilo,ze 1 cm rozwarcia,to tlumaczyla mi,ze wrwnetrznie mam wszystko nie gotowe do porodu sn,bo zero tez skurczy na ktg i na obchodzie zapadla decyzja,ze jutro mam miec cc!bo synek juz glowe w kanal wstawil,ale nie ma co wywolywac,bo pozamykane! maz moze byc ze mna na cc,musi zaplacic 150 zl i kupic sobie stroj;-) jeszcze nie wierze,trzymajcie za nas kciuki!

Ja jestem myslami z Wami,dobrych wiesci na wizytach Ana i Marzycielka

Lula_w, Ana27, welurka, Selena, Lalita2710, Kleopatra, marzycielka29, Blondi22, Asiulka83, Tinka85 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka Aaaaa rozumiem już wszystko, dzięki za cenne wiaodmości:))))
    Super, jutro 5 grudnia będziesz mniała juz swojego synka przy sobie:D I M będzie przy Tobie wtedy WOOOW pewnie weźmie coś na nerwy:)))) No to nawet kciuków nie musimy trzymać bo na 1000% wszystko bedzie w porządku:)))))
    Musisz byc podekscytowana, ja też bym była:))) No to ostatnia przespana nocka, korzystaj:)))

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :) Nina ale newsy, jutro przytulisz swoje dziecko :) trzymam kciuki kochana :*

U mnie w nocy mdłosci mdsłosci i jeszcze raz mdłosci pozatym chyba za dwa skurcze i tyle, nawet serduszkowanie nie pomogło, uparta ta Zosia nasza :) mąż ja próbuje przekabacic żeby wychodziła a ona nic :P

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty :) ja mam dopiero 10 wizyte i ter usg zeby sprawdzic dokładniej wage dziecka, wiec msuze sie uzbroic w cierpliwosc :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    A tu link do tego żelu przeciwko zrostom, dla dziewczyn przed CC. Jeśli bym miała mieć planowaną CC to na pewno kupię.

http://www.zdro-vita.pl/10314,hyalobarrier-gel-1-ampulko-strzykawka-10-ml.html

;oniqa Powodzonka:)) Super, chyba każda z nas nie może się doczekać dnia wizyty u gin, Usg, tego, że zobaczy maluszka i się dowie, ze jest zdrowie i bezpieczne:))
    ja też mam w planie zakupić:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Hej ciezarowki!do 2 nie moglam zasnac,po 5 juz mierzyli cisnienie i temperature,ale wdzystko w normie;-) po 6ej wzieli mnie na usg i wychodzi im tutaj ponad 3800,ale glowka duza na 40 tydz,a miednica waska i boja sie,ze utknie,bo brzuszek tez ma gruby,nie zapytalam jakie ja dokladnie mam te wymiary,bo bylam nieprzytomna,ale najlepsze,ze lekarka badala mi szyjke i mam wysoko i pozamykana na 4 spusty,a na usg wychodzilo,ze 1 cm rozwarcia,to tlumaczyla mi,ze wrwnetrznie mam wszystko nie gotowe do porodu sn,bo zero tez skurczy na ktg i na obchodzie zapadla decyzja,ze jutro mam miec cc!bo synek juz glowe w kanal wstawil,ale nie ma co wywolywac,bo pozamykane! maz moze byc ze mna na cc,musi zaplacic 150 zl i kupic sobie stroj;-) jeszcze nie wierze,trzymajcie za nas kciuki!

Ja jestem myslami z Wami,dobrych wiesci na wizytach Ana i Marzycielka
    ale super że małżonek może być z Tobą na cc, niby czytałam że zgodnie z prawami pacjenta należy nam się obecność osoby najbliższej w czasie zabiegu w niepełnym znieczuleniu, ale w wielu szpitalach się na to nie zgadzają:/ musze pomęczyć moją lekarke prowadzącą i profesora (bo jest ordynatorem to może się zgodzą)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i trzymam mocno i gorąco kciuki:)

‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: