X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę właśnie pakować torbę do szpitala i niech czeka w spokoju :).
    Wiecie co wam powiem że już widzę minę mojego męża jak dzwonie do niego że musi przyjechać do domu bo się zaczęło :) kurcze mina bezcenna pewnie będzie ale powiem wam że dobrze że będzie blisko mnie bo przy nim czuję się bezpiecznie :).

Blondi22, Ana27 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powolutku widze ze cos się rokreca i z niecierpliwoscia będę czekac jak tam dziewczyny po wizytach u gin dziś ;)

Ana27 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    he ja mam 13kg na plusie i 113cm w obwodzie ;)
    not o podobnie i u mnie:P bo ma 12 kg na plusie i 109 w obwodzie :P a to jeszcze trochę czasu zostało.....hehe ciekawe do ilu dojdziemy:P

Blondi22 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mnie przebije moich 26kg na plus:D Oczywiście mowa o opuchliźnie afro.gif

Lilka, Blondi22 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już urodziły powiedzcie mi jak poznałyście, ze to te skurcze? Dziś w nocy już praktycznie stałam z torbą przy drzwiach bo miałam takie bóle jakby mnie ktoś obwiązał taśmą i ściskał cały brzuch tak mocno, że oddychac nie moglam :/ . Do tego doszły kłócia w krzyżu, calych plecach i koło odbytu...Przeszło po 30 min. ale to było straszne...Czy to są takie ścickające bole długie, czy kłócia???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 10:32

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni-c z tego co sie tutaj naczytalam i od znjaomych wiem, że każdy inaczej to odbiera. Ale wszyscy mówią równo, że tego nie da sie pomylić z niczym innym! Więc teen ból który opisujesz to bardzo prawdopodobne, że to aakcja porodowa się rozkręca, choć z drugiej strony jeśli przeszlo to nie to;/ i bądź tu mąry! Ale może być tak, że lada dzień chwyci Cię podobny ból i już nie minie, to będziesz już na 100% swiedziała, że to TO. Bo te właściwe bóle nie mijają, a rosną w czasie.

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Dziewczyny, które już urodziły powiedzcie mi jak poznałyście, ze to te skurcze? Dziś w nocy już praktycznie stałam z torbą przy drzwiach bo miałam takie bóle jakby mnie ktoś obwiązał taśmą i ściskał cały brzuch tak mocno, że oddychac nie moglam :/ . Do tego doszły kłócia w krzyżu, calych plecach i koło odbytu...Przeszło po 30 min. ale to było straszne...Czy to są takie ścickające bole długie, czy kłócia???

Moni_C obserwuj siebie.
    Formalnie rozróżniamy 2 rodzaje bóli/skurczy
    Skurcz przepowiadający jest jak ból okresowy ,trwa kilka minut i puszcza jest nieregularny przy zmianie pozycji przestaję.

Skurcze porodowy z początku nieregularne jest to ból trwający od 30sek do 60sek... z czasem stający się regularny boleć może od dna macicy w górę może powodować ból w krzyżu... i przy zmianie pozycji dalej boli...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana jak ten ból ma rosnąć to ja jednak boję się rodzić :/
    Myślałam, ze mam wysoki próg bólu, ale tego się nie spodziewałam :O
    Yhh ;)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to po tym Fenoterolu jakieś efekty uboczne. Nie będzie ak źle na pewno, każdy ma jakiś próg bólu, potem to już chyba nam będzie wszystko jedno:P No chyba, że już zemdlejemy z bólu (więc czuć go już nie bedziemy:P) to nam zrobią CC:P

zsxuot7.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka28 wrote:
    Gdzieś kiedyś wyczytałam, że kobiety w ciąży miewają tzw. kolki jelitowe, kujący skurczowy ból górnej części brzucha, spowodowane zatrzymaniem gazów w wyniku zaparć częstych w naszym stanie niestety... więc może to to, albo syndrom drażliwego/wrażliwego jelita....

no ja mogła bym porównać ten ból do takiego kłucia promieniującego, który mija po chwili. No i ost oprócz tego mam momentami nacisk na żołądek i dziś rano leżąc dotykałam to malutka kopie dosłownie pod żołądkiem więc może od tego.

lprktv73nye615w2.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesci od Rubi sa? Niestety nie hestem w stanie Was nadrabiac :(

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma Lilka:( Tznn obstawiam, że urodziła tylko nie ma jak dać nam znać:)

zsxuot7.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w każdym szpitalu może uczestniczyć mąż przy porodzie?

lprktv73nye615w2.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy naturalnym na pewno! Ale przy CC to tak jak dziewczyny pisały dwie podstronki wcześniej, że albo trzeba zapłacić, albo się domagać:P U mnie w szpitalu raczej przy CC nie może być nikogo.

zsxuot7.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że uda mi się rodzić naturalnie i chciała bym z mężem i on też chce uczestniczyć. trzeba uprzedzać szpital o takiej decyzji?

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szpitalu trzeba wcześniej zgłosić do takiego "opiekuna" że będzie poród rodzinny, a przy naturalnym tatuś może być pod warunkiem że sale są jednoosobowe do porodu, bo jeśli są to sale tzw. wieloosobowe z boksami to moga odmówić tatusiowi z uwagi na obecność innych rodzących.

a ja dzisiaj padam z nóg, mój Olek obudził się o 1 w nocy stwierdził że chce pić i odrazu siku, a później do 2 w nocy go dalej usypiałam i czytałam bajki bo on uznał że to już czas wstawać do przedszkola (normalnie męża bym w to wkopała, ale niestety na szkoleniach cały tydzień i wigiliach firmowych poza domem) jak zasnął Oluś to braciszek w brzuchu stwierdził że sie pobawi i do 5 rano walił z całych sił w brzuch, a teraz zmęczony tylko się przeciąga....zaczynam sobie wyobrażać jak to będzie z tą dwójeczką po porodzie, szczególnie jeśli Jaś wda się w starszego brata, który od urodzenia był bardzo aktywny i w dzień spał bardzo mało

• justa24 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    moni _c ja mialam właśnie takie bóle jakby ktoś mi brzuch sciskal z całej siły i parcie na odbyt to miałam już w domu przed wyjazdem do szpitala jeszcze, ale to takie delikatne bardzo w porównaniu z partymi, u mnie sie to rozkrecało od soboty wieczora do niedzieli wieczora z przerwami w ciagu dnia a w poiedziałek juz urodziłam,

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja parce na odbyt mam czasem w nocy ale nie takie wielkie...
    może synuś wypełzuje sobie powolutku w kanał rodny?

Kurcze ja już straciłam nadzieję na urodzenie do 10 grudnia... jakoś taka czuję się załamana że nic się nie dzieje...
    NIc tylko jem i śpie...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 11:24

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na ostatniej prostej. Jestem już w III trymestrze, poczytam troszkę o Waszych przygotowaniach. Ja mam termin na koniec lutego

Lalita2710, Blondi22 lubią tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Moni_C obserwuj siebie.
    Formalnie rozróżniamy 2 rodzaje bóli/skurczy
    Skurcz przepowiadający jest jak ból okresowy ,trwa kilka minut i puszcza jest nieregularny przy zmianie pozycji przestaję.

Skurcze porodowy z początku nieregularne jest to ból trwający od 30sek do 60sek... z czasem stający się regularny boleć może od dna macicy w górę może powodować ból w krzyżu... i przy zmianie pozycji dalej boli...
    ja miałam w sobote przepowiadające napewno to nie byly porodowe jeszcze dopiero te w nocy z niedzieli na poniedziałek to tak,otoż moje odczucia tych skurczy przepowiadających to napewno nie taki ból jak na okres a własnie te kłucia w całym brzuchu , fakt trwały chwile ale nie przechodziły przy zmianie pozycji.A skurcze porodowe te poczatkowe do momentu pojechania do szpitala też miałam nieregularne i takie średnio bolesne w takim sensie że nie rosły.
    Dlatego mój maż to wogole sie pytał czy napewno jest sens jechać bo za dobrze mu wyglądałam :) hehe on to chyba myślał że odrazu to bedzie jak na filmach.
    Dopiero w szpitalu sie powoli dalej rozkręcało napewno piłka dużo przyspieszyla, wogole to ja do 6 cm rozwarcia pisałam na telefonie, nawet do was tu na forum się meldowałam,dopiero przy 8 po odejsciu wód to był już hardcore !

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ