X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę właśnie pakować torbę do szpitala i niech czeka w spokoju :).
    Wiecie co wam powiem że już widzę minę mojego męża jak dzwonie do niego że musi przyjechać do domu bo się zaczęło :) kurcze mina bezcenna pewnie będzie ale powiem wam że dobrze że będzie blisko mnie bo przy nim czuję się bezpiecznie :).

Blondi22, Ana27 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powolutku widze ze cos się rokreca i z niecierpliwoscia będę czekac jak tam dziewczyny po wizytach u gin dziś ;)

Ana27 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    he ja mam 13kg na plusie i 113cm w obwodzie ;)
    not o podobnie i u mnie:P bo ma 12 kg na plusie i 109 w obwodzie :P a to jeszcze trochę czasu zostało.....hehe ciekawe do ilu dojdziemy:P

Blondi22 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mnie przebije moich 26kg na plus:D Oczywiście mowa o opuchliźnie afro.gif

Lilka, Blondi22 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już urodziły powiedzcie mi jak poznałyście, ze to te skurcze? Dziś w nocy już praktycznie stałam z torbą przy drzwiach bo miałam takie bóle jakby mnie ktoś obwiązał taśmą i ściskał cały brzuch tak mocno, że oddychac nie moglam :/ . Do tego doszły kłócia w krzyżu, calych plecach i koło odbytu...Przeszło po 30 min. ale to było straszne...Czy to są takie ścickające bole długie, czy kłócia???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 10:32

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni-c z tego co sie tutaj naczytalam i od znjaomych wiem, że każdy inaczej to odbiera. Ale wszyscy mówią równo, że tego nie da sie pomylić z niczym innym! Więc teen ból który opisujesz to bardzo prawdopodobne, że to aakcja porodowa się rozkręca, choć z drugiej strony jeśli przeszlo to nie to;/ i bądź tu mąry! Ale może być tak, że lada dzień chwyci Cię podobny ból i już nie minie, to będziesz już na 100% swiedziała, że to TO. Bo te właściwe bóle nie mijają, a rosną w czasie.

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Dziewczyny, które już urodziły powiedzcie mi jak poznałyście, ze to te skurcze? Dziś w nocy już praktycznie stałam z torbą przy drzwiach bo miałam takie bóle jakby mnie ktoś obwiązał taśmą i ściskał cały brzuch tak mocno, że oddychac nie moglam :/ . Do tego doszły kłócia w krzyżu, calych plecach i koło odbytu...Przeszło po 30 min. ale to było straszne...Czy to są takie ścickające bole długie, czy kłócia???

Moni_C obserwuj siebie.
    Formalnie rozróżniamy 2 rodzaje bóli/skurczy
    Skurcz przepowiadający jest jak ból okresowy ,trwa kilka minut i puszcza jest nieregularny przy zmianie pozycji przestaję.

Skurcze porodowy z początku nieregularne jest to ból trwający od 30sek do 60sek... z czasem stający się regularny boleć może od dna macicy w górę może powodować ból w krzyżu... i przy zmianie pozycji dalej boli...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana jak ten ból ma rosnąć to ja jednak boję się rodzić :/
    Myślałam, ze mam wysoki próg bólu, ale tego się nie spodziewałam :O
    Yhh ;)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to po tym Fenoterolu jakieś efekty uboczne. Nie będzie ak źle na pewno, każdy ma jakiś próg bólu, potem to już chyba nam będzie wszystko jedno:P No chyba, że już zemdlejemy z bólu (więc czuć go już nie bedziemy:P) to nam zrobią CC:P

zsxuot7.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka28 wrote:
    Gdzieś kiedyś wyczytałam, że kobiety w ciąży miewają tzw. kolki jelitowe, kujący skurczowy ból górnej części brzucha, spowodowane zatrzymaniem gazów w wyniku zaparć częstych w naszym stanie niestety... więc może to to, albo syndrom drażliwego/wrażliwego jelita....

no ja mogła bym porównać ten ból do takiego kłucia promieniującego, który mija po chwili. No i ost oprócz tego mam momentami nacisk na żołądek i dziś rano leżąc dotykałam to malutka kopie dosłownie pod żołądkiem więc może od tego.

lprktv73nye615w2.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesci od Rubi sa? Niestety nie hestem w stanie Was nadrabiac :(

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma Lilka:( Tznn obstawiam, że urodziła tylko nie ma jak dać nam znać:)

zsxuot7.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w każdym szpitalu może uczestniczyć mąż przy porodzie?

lprktv73nye615w2.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy naturalnym na pewno! Ale przy CC to tak jak dziewczyny pisały dwie podstronki wcześniej, że albo trzeba zapłacić, albo się domagać:P U mnie w szpitalu raczej przy CC nie może być nikogo.

zsxuot7.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że uda mi się rodzić naturalnie i chciała bym z mężem i on też chce uczestniczyć. trzeba uprzedzać szpital o takiej decyzji?

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szpitalu trzeba wcześniej zgłosić do takiego "opiekuna" że będzie poród rodzinny, a przy naturalnym tatuś może być pod warunkiem że sale są jednoosobowe do porodu, bo jeśli są to sale tzw. wieloosobowe z boksami to moga odmówić tatusiowi z uwagi na obecność innych rodzących.

a ja dzisiaj padam z nóg, mój Olek obudził się o 1 w nocy stwierdził że chce pić i odrazu siku, a później do 2 w nocy go dalej usypiałam i czytałam bajki bo on uznał że to już czas wstawać do przedszkola (normalnie męża bym w to wkopała, ale niestety na szkoleniach cały tydzień i wigiliach firmowych poza domem) jak zasnął Oluś to braciszek w brzuchu stwierdził że sie pobawi i do 5 rano walił z całych sił w brzuch, a teraz zmęczony tylko się przeciąga....zaczynam sobie wyobrażać jak to będzie z tą dwójeczką po porodzie, szczególnie jeśli Jaś wda się w starszego brata, który od urodzenia był bardzo aktywny i w dzień spał bardzo mało

• justa24 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    moni _c ja mialam właśnie takie bóle jakby ktoś mi brzuch sciskal z całej siły i parcie na odbyt to miałam już w domu przed wyjazdem do szpitala jeszcze, ale to takie delikatne bardzo w porównaniu z partymi, u mnie sie to rozkrecało od soboty wieczora do niedzieli wieczora z przerwami w ciagu dnia a w poiedziałek juz urodziłam,

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja parce na odbyt mam czasem w nocy ale nie takie wielkie...
    może synuś wypełzuje sobie powolutku w kanał rodny?

Kurcze ja już straciłam nadzieję na urodzenie do 10 grudnia... jakoś taka czuję się załamana że nic się nie dzieje...
    NIc tylko jem i śpie...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 11:24

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na ostatniej prostej. Jestem już w III trymestrze, poczytam troszkę o Waszych przygotowaniach. Ja mam termin na koniec lutego

Lalita2710, Blondi22 lubią tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Moni_C obserwuj siebie.
    Formalnie rozróżniamy 2 rodzaje bóli/skurczy
    Skurcz przepowiadający jest jak ból okresowy ,trwa kilka minut i puszcza jest nieregularny przy zmianie pozycji przestaję.

Skurcze porodowy z początku nieregularne jest to ból trwający od 30sek do 60sek... z czasem stający się regularny boleć może od dna macicy w górę może powodować ból w krzyżu... i przy zmianie pozycji dalej boli...
    ja miałam w sobote przepowiadające napewno to nie byly porodowe jeszcze dopiero te w nocy z niedzieli na poniedziałek to tak,otoż moje odczucia tych skurczy przepowiadających to napewno nie taki ból jak na okres a własnie te kłucia w całym brzuchu , fakt trwały chwile ale nie przechodziły przy zmianie pozycji.A skurcze porodowe te poczatkowe do momentu pojechania do szpitala też miałam nieregularne i takie średnio bolesne w takim sensie że nie rosły.
    Dlatego mój maż to wogole sie pytał czy napewno jest sens jechać bo za dobrze mu wyglądałam :) hehe on to chyba myślał że odrazu to bedzie jak na filmach.
    Dopiero w szpitalu sie powoli dalej rozkręcało napewno piłka dużo przyspieszyla, wogole to ja do 6 cm rozwarcia pisałam na telefonie, nawet do was tu na forum się meldowałam,dopiero przy 8 po odejsciu wód to był już hardcore !

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ