III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
justa24 wrote:lalita własnie podobno jak się czuje na poczatku to parcie na odbyt to dziecko się wstawia w kanał rodny, ja p ierwsze takie odczucia mialam własnie w nocy dzien przed porodem .
Ja je mam jakiś czas (ale nieregularni) i najczęściej w nocy że czuję między pochwą a odbytem ucisk przy kościach i przechodzi... -
Witam mamusie
widze ze nie tylko ja dzis mialam wizyte....wiec u mnie juz 2 cm rozwarcia...maly nisko w kanale...glowka wyczuwalna i mam czekac na rozwiniecie akcji...ale ile mozna czekac.....ja dzis tez nocke z glowy mialam po pierwsze maly wariowal...zgaga meczyla a po drugie co chwile do kibelka....dziewczyny trzymam kciuki za pozytywne wiadomosci u lekarza...a tobie Nina wytrwalosci do jutra
az zazdroszcze ze wiesz ze juz jutro bedziesz swoje serduszko trzymac przy sobie
Ana27, marzycielka29, Blondi22, Tinka85 lubią tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
MamaMadzia wrote:Lalita z tego co pamietam to sla.s przepowiedziała Ci poród na 39 tydz i 3 dzien wiec to dzisiaj
:D może akurat
?
Chyba nie zero objawów:P chociaż jeszcze cały dzień przed nami:P
Justa ja mam według OM na 10 grudnia ,według 99% usg 5-6grudnia według tego ost prenatalnego 5grudnia.
Wracając do skurczy typu jak na okres mam od ponad miesiąca z czasem się mega nasiały przez ost 2 tygodnie. Teraz mam tak że od 2 dni cisza jakaś taka może przed burzą...
Asiulka o jak fajnie że już masz rozwarcieA masz jakieś skurcze czy nie?
-
A i ja już przytyłam 14 kg
nie wiem gdzie te kg są ale jakoś specjalnie się nimi nie przejmuje
. Buty na te dwa trzy tygodnie pożyczyłam od mamy
bo szkoda mi kupować w rozmiarze 40 jak na codzien mam 38, 39
.
I ja nie mam zadnych oznak porodu oprócz okropnego bólu bioder i pachwin w nocy i czuje coraz mocniej ucisk na pochwie ale to może od blizny po cc. Sama nie wiema Męza nie ma praktycznie w domu wiec nie działamy hehehe i ogólnie mam strasznego lenia na wszystko;/
Lece robic zupkę i może dopakuje wkoncu torbę do Szpitala ale jakoś nie mam chęci ;p, a do położnej środowiskowej dzwonie już od miesiaca i jakoś nie moge wykręcić numeruchyba boje się ze to już nie sen tylko rzeczywistość
AAAAAA i na pielegnacji Maluszka przeczytałam u dziewczyn ze Adka miała robaki w materacu ;/;/ takze sprawdzie sobie na wszelki wypadek. Otwórzcie materac i zobaczcie czy nie ma małych robaczków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 11:43
-
moni_c wrote:Dziewczyny, które już urodziły powiedzcie mi jak poznałyście, ze to te skurcze? Dziś w nocy już praktycznie stałam z torbą przy drzwiach bo miałam takie bóle jakby mnie ktoś obwiązał taśmą i ściskał cały brzuch tak mocno, że oddychac nie moglam
. Do tego doszły kłócia w krzyżu, calych plecach i koło odbytu...Przeszło po 30 min. ale to było straszne...Czy to są takie ścickające bole długie, czy kłócia???
Ja skurcze mialam dopiero w szpitalu i u mnie to byly skurcze w podbrzuszu tak jak przy okresie -
co do obecności męża przy porodzie to u nas jest taka możliwość przy porodzie rodzinnym ( który kosztuje 100zł yyyy za ubranie dla osoby towarzyszącej:/ ). Ponoć płaci się po porodzie, bo może zdarzyć się tak, że nie będzie miejsca na salach do porodów rodzinnych i wtedy idzie się na ogólną sale i tam już bez męża bo będą tez inne rodzące w boksach.
-
MamaMadzia od razu poleciałam spr ,jeszcze zepsułam zamek... nie mam nic spr ... wystarczyłam się...
No jak widać skurcze każdy przechodzi inaczej... niektóre kobiety w ogóle nie czuję bóli w podbrzuszu ,za to w krzyżu taki ich boli że myślą że za chwile z bólu zejdą.. -
Lalita2710 wrote:Chyba nie zero objawów:P chociaż jeszcze cały dzień przed nami:P
Justa ja mam według OM na 10 grudnia ,według 99% usg 5-6grudnia według tego ost prenatalnego 5grudnia.
Wracając do skurczy typu jak na okres mam od ponad miesiąca z czasem się mega nasiały przez ost 2 tygodnie. Teraz mam tak że od 2 dni cisza jakaś taka może przed burzą...
Asiulka o jak fajnie że już masz rozwarcieA masz jakieś skurcze czy nie?
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Ana27 wrote:MamaMAdzia ale jaja z tymi robakami! Ja już prześcieradło założyłam nawet na materac bo już nie mogę się doczekać synka haha więc nie chce mi się teraz sprawdzac ale sprawdzimy potem z M:P
Też miałam założone:P ale poleciałam spr i wszystko ściągałam:P -
Kobitki ja wróciłam ze spaceru, najadłam sie słodkości bo bardzo mi się chciało i tertaz odpoczywam
Kurcze czyli każda kobieta ma inaczej z tymi bólami, ja podejrzewam ze u mnie beda takie jak przy okresie bo w nocy mnie juz tak pobolewa wrrrrr nienawidze tych bóli ;/
-
Welurka ja też właśnie najadłam się słodkości i mega mi nidobrze teraz, chyba przesadziłam
Mdli mnie okropnie
Dziewczyny w którym tygodniu lekarz pobiera wymaz na GBS? Kolejną wizytę mam jak będzie u mnie 35 tyg i 3 dni - mam nadzieję, że jeszcze będzie ok.