III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za odp. Zastanawiałam się czy mój ginek czasem o tym ostatnio nie zapomniał, ale w takim razie pewnie na kolejnej wizycie pobierze ten wymaz.
paula22 wrote:dziewczyny ile może wazyć i mieć cm dziecko na moim etapie ciąży?
Paula odpowiedź plus minus masz na suwaczku heheJa miałam USG w 27 tyg i 3 dni wtedy mała ważyła 1208g, ale puki co pędzi z wagą i wyprzedza ponoć planowany termin porodu o tydzień.
-
nick nieaktualny
-
sla.s wrote:Martwie się czy nie ma za dużej główki
Sla.s właśnie patrzę i ja III prenatalne miałam w 30 tyg i 2 dni i wymiary miałam bardzo zbliżone do Twoich. Obecnie wymiar dwuciemieniowy głóki jest prawie dwa tygodnie wprzód ale obwód główki odpowiada wiekowi ciąży. Lekarz twierdzi, że wszystko jest w normie. Każdy dzieciaczek jest inny, niczym się nie przejmujaiwlys lubi tę wiadomość
-
Lula_w wrote:aher co do wagi to tym suwaczkiem bym się nie sugerowała, moja mała w 27tc ważyła 1100 a wg suwaczka wychodzi 500-700 to różnicy trochę jest
nawet na plus minus
Wiem, wiem u mojej córci waga jak widać była też sporo wyższaW linkach od dziewczyn jest to ujęte bardziej trafnie
Ale fakt faktem dzieci przybierają w różnym tempie, a aparatura USG też nie jest idealna pod tym względem i często waga urodzeniowa odbiega od tej szacowanejLula_w lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny spotkalam sie z Michaela;-) wyszly wlasnie do domku,jej coreczka malutka i przecudna:-)bardzo mile spotkanie!!jutro moja kolej i chyba z wrazenia nie zasne...
Miriam, Lula_w, juicca, justa24, Lalita2710, MamaMadzia, vivien, Lilka, Asiulka83, Ana27, Blondi22, szczessciara, blueberry, marzycielka29, Tinka85, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
To cudownie że mogłyście się poznać
Bardzo miło.
Ja 15.20 położyłam się na drzemkę myślałam że usnę na siedząco...
Obudziłam się 8minut temu czuję się jak nowo narodzona ,pół godzinna drzemka a człowiek czuje się jakby całą noc przespał.
Zjadłam ciacho;) i lenistwa ciąg dalszy:P -
nick nieaktualny
-
Uffff nie nadazam
skakaj na pilce
Nina cc nie jest takie zle chyba ze znienacka..dziecka tetno zanika w ciagu minuty masz pokoj pelen ludzi przebieraja Cie podpinaja do maszyn studentka medycyny ma przerazona mine..wioza Cie pedem na sale operacyjba anastazjolog zadaje tysiac jeden pytan na sali wszyscy powtarzaja ze bedzie ok..trzymaja za reke..pryskaja sprayem zeby sorawdzic czy czuhesz bo niemaczasu na uspienie ..i zaczynaja ciac..skupiam uwage na M i poloznej ktora uspokaha chyba jej reke zlamalam i po chwili znienacka slyszysz krzyk Twojego dzieckaprzynosza go i przytulaja do mojej twarzy
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15