X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az sie poryczalam teraz ;) cud ;)Moj Maly Cud.

welurka, Lalita2710, Ana27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • welurka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym juz chcicała miec swój cud przy sobie :P coraz mniej cierpliwosci mam :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis w nocy spalam moze 3 godz,w dzien tez nie moge zasnac,a probuje,ech,teraz mam wlasnie ktg,Lilka jutro mam zaplanowane cc jednak,od 8 do poludnoa robia,nie wiem ktora bede w kolejce,ale dam Wam znac cioteczki;-) jakos jestem spokojna,rozmawialam z anestezjologiem wszystko mi wytlumaczyl,wiec to nie bedzie spontan i na lapu capu,maz bedzie ze mna na cc,polozne sie smieja czy nie fiknie hehe,ja sama nie wiem hehe

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Welurka bedzie cudnie ;) poki co spij Kochana :)

welurka lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cc fajne jest to ze trwa to 15 minut i bejbik juz jest ;)

• Nina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka a doszlas juz do siebie? rana boli jeszcze?jak u Ciebie z pokarmem?masz?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Lilką ,odpręż się może słuchawczki na uszka i posłuchaj jakieś muzyczki. I staraj się spać ile wlezie.
    Zjedz ostatni posiłek może coś słodkiego na poprawę humoru.
    I pomyśl że już jutro zobaczysz swój cud :)

Właśnie poodkurzałam i pomyłam podłogę.
    Jakoś ta piłka na mnie nie działa...

Ale jak przeschnie podłoga znów poskaczę:P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rana nie boli biore prochy przeciw bolowe ale tez juz sporadycznie.niewiem jak bedzie u Ciebie w szpitalu u nas wstalam nastepnego dnia wzielam prysznic i zajmowalam sie Maksem byly momenty ze nie moglam dokonczyc karmienia z bolu ale nic to czego nie mozna nie przezyc.teraz jak wstaje czasem szybko to cos pociagnie w dol ale jest ok.
    Pokarm na poczatku niewiele rozkrecilam herbatka laktacyjna i odciaganiem laktatorem noi przykladam Maksa do cyckow.nie stresuj sie przyjdzie..ja to przezylam bardzo..ze nie mam no ale juz mam.pamietaj o prawidlowym przystawieniu do cyca ja lapie malego za kark i celuje w sutka z otoczka..musi wziasc 2/3 otoczki zeby efektywnie ssal i zebys nie wyla pozniej z bolu i niemiala poranionych sutkow.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka Ana jak tam dziewczynki? :D może już na porodówce jesteście;)

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć cioteczki ja już po wizycie:P
    No dziś się Gin musiał nagłowić, bo nie wiedział cóż z moim przypadkiem zrobić ale w końcu mniej wiecej się dogadaliśmy:P W każdym razie wymiary Brunia na 38+5 (on chyba nawet 38+4 policzył):

BPD 99mm
    HC 350mm
    AC 372mm
    FL 81mm

Dodam, ze przy dwóch ostatnich wymiarach brakło skali **** hehe

Lekarz po parę razy mierzył każdą z tych części i stiwerdził, że raczej o pomyłce być nie moze, waga na dzień dzisijszy minimum 4300gr, a nawet moze ważyć już 4500.
    Ogólnie wszystko ok, wody, łożysko, nereczki, serduszko, tętno, no super.
    Szyjki nadal mało już, ale rozwarcia jako takiego nie ma, a dziecko głową stricte nie stawiło się do miednicy tylko jest jrszcze wysoko. Te skurcze i napinania to oznaka, ze juz macica gotowa jest do porodu, ale pręży się cały czas u góry, a że dziecko ejst wysoko główką jeszcze i jest duże to niewiaodmo co będzie z naturalnym porodem. Także możliwe, że bedzie CC. Nie wiedział co ze mną zrobić, wkońcu doszlismy do wniosku, że w piątek idę na KTG zobaczyć skurcze itp, i jak nadal nic się nie bedzie działo to w poniedziałek rano mam już z torbą na szpital się zgłosić, zmierzą mi miednicę, ejszcze raz dziecko i będą decydować czy cc czy naturalnie się da czy jak:P
    Lekarz mówił, że jak takie napinania macicy trwałyby dłuzej niż 2h to żeby zglosic ssie też juz do szpitala, ale u mnie trwają czasem wicej niz 2h i poem przechodzę i nie rodzę więc w sumie nie biorę teg pod uwagę:P Np teraz od 15:30 od badania cały czas mam napiętą, a nie rodze:P

A oto mój pulpecik:)

8461e1d8a9b9f571med.jpg

Lalita2710, Blondi22, Lula_w, szczessciara, blueberry, aher, MamaMadzia, marzycielka29, Asiulka83, aiwlys, Miriam, Perełka, Tinka85, Suzy Lee, juicca lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO masz kochana na myśli ,,Te skurcze i napinania to oznaka, ze juz macica gotowa jest do porodu, ale pręży się cały czas u góry, a że dziecko ejst wysoko główką jeszcze i jest duże to niewiadoma co będzie z naturalnym porodem." skurcze czy to te twardnienie brzucha czy co??

Czyli synś jeszcze nie w kanale rodny? mówił dlaczego tak się dzieje??

Kurcze spory bobas będzie:))) czyli może za 4 dni będziesz mieć synusia przy sobie:) lub wcześniej ,jest to jakiś plus bo wiesz na czym stoisz.
    Zdjęcie usg jest boskie ,synuś wygląda świetnie jak z obrazka <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 18:01

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    not o podobnie i u mnie:P bo ma 12 kg na plusie i 109 w obwodzie :P a to jeszcze trochę czasu zostało.....hehe ciekawe do ilu dojdziemy:P
    opj ja za dużo już nie chce bo od dużej wagi zaczelam

a.png
    a.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu udało się zrobić jakieś w miarę zdjęcie hehehe:) JEszcze tak się cudnie śmiał na USG, uśmiech-powagga-uśmiech-powaga, robił niezłee minki:P

Co do tych twardnień, to właśnie podczas badania zaraz stanęła mi ta macica, skurcz taki długi (u mnie się ojawia tak, że macica u góry się stawiia ale nie w taki stożek tylko po bokach takie dwie górki) I od badania na fotelu miałam tak cały czas postawioną macicę, nie, ze mnie to bbolało ale czułam to takie niemiłe napięcie. Ale tak mam często. No i on stwierdził, ze macica jest już gotowa do porodu, bbo długo się spina i dosyć soliddnie się spina bo wizualnie nawet widać, ale dziecko nie wstawiło się główką w odpowiedniee miejsce jeszcze i jest wysoko. Dlatego takie skurcze macicy mimo, ze są to nie rodzę, bo dziecko ejszcze wysoko. I podczas wwywoływania ewentuaalnego porodu naturalnego jesli dziecko nie wstawi się główką w kanał odpowiednio to i tak raczej nie urodzę sn bo nie da rady:P Zwłaszcza, że jest dodatkowo takie wielkie.
    Ale jeśli dziecko nawet 5kg stawi się odpowiednio główką ww kanał, będą skkurcze, rozwracie, i odpowiednia wielkośc tej miednicy to spokojnie możnna i takie urodzić bez żadnych komplikacji. U mnie póki co niebardzo bo dziecko właśnie nie stawiło ssię w kanał główką. A dlaczego tak się dzieję to nawrt nie pytałam, wydaję mi się, że nie da się odpowiedzień na to pytanie, poporstu tak się ułożyło póki coo i tyle:P

A za 4 dni to stawić się mam do szpitala, a kiedy ewentualna cc to nie wiem, chyba, ze jednak wstawi się w kanał ddobrze i bedzie rozwarcie i miednicę bedę mieć ok:P Ale chyba za dużo tych "chyba" i coś czuję CC..eh z jednej strony super, a zdruugiej jak sobie pomyślę o tym, że będzie mi ciężko po porodzie to mnie nie zachwyca/.

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Ana dasz rade ;)maluszek cudny ;)

Ana27 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana dasz radę moja mama po 2 cesarkach i mówi szybko śmigała:)

A to ciekawe że nie jest w kanale rodnym nie ,taki duży chłopcyk ,powinien uciskać w dół i powinien się tam znaleźć a tu takie rzeczy:P

Mam do was głupie pytanie... Lilka czy miałyście taki przed końcem...
    nazwę to sikanie na raty.... Raz idę sikam ,a raz czuję tak jakby ktoś usiadł mi na pęcherz i puszczał i tylko tyle moge wysikać ,ale jak się poruszam to za 5 min wracam i sikam resztę.
    Nic nie piecze nie boli

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie jestem po wizycie ale jestem troche zawiedziona bo strasznie czekałam na to badanie a Natalka była odwrócona buzią do łożyska i nie dało się zrobić badania 3D :( mam jedno zdjęcie ale takie niewyraźne :(

a oto wymiary:
    *Wymiar dwuciemieniowy (BPD) 76,3mm
    *Obwód głowy (HC) 272mm
    *Obwód brzucha (AC) 237,8mm
    *Długość kości udowej (FL) 60,9mm
    *Długość ko.ści ramiennej (HL) 53,9mm
    TP wg USG: 10.02.2014r.
    Waga: 1424 gram
    Położenie: podł główkowe
    Ilość płynu: normowodzie
    Lokalizacja łożyska: przednia
    Pępowina: trójnaczyniowa
    FHR 136ud/min
    -ANATOMIA:
    Głowa: praw. kształt czaszki
    Mózgowie: obraz półkul, komór bocznych i tylnego dołu czaszki prawidłowy
    Twarz: profil płodu, oczodoły obraz prawidłowy
    Kręgosłup: obraz kręgosłupa prawidłowy
    Klatka piersiowa: kształt klatki piersiowej, płuca obraz prawidłowy
    Serce:
    *wielkość, oś serca i położenie prawidłowe
    *obraz 4 jam serca prawidłowy
    *odpływ z prawej i lewej komory serca prawidłowy
    *obraz śródpiersia górnego prawidłowy
    Jama brzuszna: żołądek, pęcherz, powłoki brzuszne obraz prawidłowy
    Kończyny: górne i dolne widoczne

Sla.s jakie wrażenie zrobiła na Tobie pani dr. :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b2495dbf29f65321.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 18:44

Lula_w, Ana27, Lalita2710, Tinka85, juicca lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ana dasz radę moja mama po 2 cesarkach i mówi szybko śmigała:)

A to ciekawe że nie jest w kanale rodnym nie ,taki duży chłopcyk ,powinien uciskać w dół i powinien się tam znaleźć a tu takie rzeczy:P

Mam do was głupie pytanie... Lilka czy miałyście taki przed końcem...
    nazwę to sikanie na raty.... Raz idę sikam ,a raz czuję tak jakby ktoś usiadł mi na pęcherz i puszczał i tylko tyle moge wysikać ,ale jak się poruszam to za 5 min wracam i sikam resztę.
    Nic nie piecze nie boli
    Może jest taki duzy, ze nie mieści się w tym kanale:P I nie schodzi w doł?:P hehehehe

Co do moczu to mam to samo! pojde do wc, za chiwle znow lece, za chwile coś mi cieknie, i znów lecę się wysikac:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ,czyli to chyba normalne... chyba że jakaś infekcja (choć ja nic nie czuję) Ale tak mi dziwnie....

Oniqa ojjj <przytul> ale zawsze coś Najważniejsze że wszystko w porządku:) Jeszcze troszkę i zobaczysz na żywo:))

;oniqa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s porównałam Twojego Mikołaja z moją Natalką i jedynie moja dzidzia ma większe nogi a tak wszystko o wiele mniejsze, Wszyscy mówią że będzie z niej modelka z długimi nóżkami :)

Pani dr powiedziała jeszcze że jak brzuszek w stosunku do nóg będzie około 4 tyg mniejszy to mam iśc na jakieś specjalne badanie, zapomniałam nazwę tej choroby, wytłumacze to tak że prawdopodobnie nie przybiera w obwodzie brzuszka prawidłowo, ale póki co wszystko jest ok :) nic tylko się cieszyć :) aaa dzisiaj byłam u siostry i porównywałysmy zdjęcia jej synusia i mojej córci to mają identyczne nocki i usta :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Aha ,czyli to chyba normalne... chyba że jakaś infekcja (choć ja nic nie czuję) Ale tak mi dziwnie....

Oniqa ojjj <przytul> ale zawsze coś Najważniejsze że wszystko w porządku:) Jeszcze troszkę i zobaczysz na żywo:))
    Lalita mój uparciuszek najwidoczniej nie chciał pokazać buzi i zrobic rodzicom wielką niespodziankę z pokazaniem się dopiero w dniu porodu :)

Martwi mnie jedynie jej waga chyba tej troszke za niska niby pani dr mówiła że wszystko jest ok i ślicznie się rozwija, ale patrząc na wagi Waszych maluszków to naprawde moja to kruszynka

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ