X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az sie poryczalam teraz ;) cud ;)Moj Maly Cud.

welurka, Lalita2710, Ana27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • welurka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym juz chcicała miec swój cud przy sobie :P coraz mniej cierpliwosci mam :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis w nocy spalam moze 3 godz,w dzien tez nie moge zasnac,a probuje,ech,teraz mam wlasnie ktg,Lilka jutro mam zaplanowane cc jednak,od 8 do poludnoa robia,nie wiem ktora bede w kolejce,ale dam Wam znac cioteczki;-) jakos jestem spokojna,rozmawialam z anestezjologiem wszystko mi wytlumaczyl,wiec to nie bedzie spontan i na lapu capu,maz bedzie ze mna na cc,polozne sie smieja czy nie fiknie hehe,ja sama nie wiem hehe

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Welurka bedzie cudnie ;) poki co spij Kochana :)

welurka lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cc fajne jest to ze trwa to 15 minut i bejbik juz jest ;)

• Nina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka a doszlas juz do siebie? rana boli jeszcze?jak u Ciebie z pokarmem?masz?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Lilką ,odpręż się może słuchawczki na uszka i posłuchaj jakieś muzyczki. I staraj się spać ile wlezie.
    Zjedz ostatni posiłek może coś słodkiego na poprawę humoru.
    I pomyśl że już jutro zobaczysz swój cud :)

Właśnie poodkurzałam i pomyłam podłogę.
    Jakoś ta piłka na mnie nie działa...

Ale jak przeschnie podłoga znów poskaczę:P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rana nie boli biore prochy przeciw bolowe ale tez juz sporadycznie.niewiem jak bedzie u Ciebie w szpitalu u nas wstalam nastepnego dnia wzielam prysznic i zajmowalam sie Maksem byly momenty ze nie moglam dokonczyc karmienia z bolu ale nic to czego nie mozna nie przezyc.teraz jak wstaje czasem szybko to cos pociagnie w dol ale jest ok.
    Pokarm na poczatku niewiele rozkrecilam herbatka laktacyjna i odciaganiem laktatorem noi przykladam Maksa do cyckow.nie stresuj sie przyjdzie..ja to przezylam bardzo..ze nie mam no ale juz mam.pamietaj o prawidlowym przystawieniu do cyca ja lapie malego za kark i celuje w sutka z otoczka..musi wziasc 2/3 otoczki zeby efektywnie ssal i zebys nie wyla pozniej z bolu i niemiala poranionych sutkow.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka Ana jak tam dziewczynki? :D może już na porodówce jesteście;)

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć cioteczki ja już po wizycie:P
    No dziś się Gin musiał nagłowić, bo nie wiedział cóż z moim przypadkiem zrobić ale w końcu mniej wiecej się dogadaliśmy:P W każdym razie wymiary Brunia na 38+5 (on chyba nawet 38+4 policzył):

BPD 99mm
    HC 350mm
    AC 372mm
    FL 81mm

Dodam, ze przy dwóch ostatnich wymiarach brakło skali **** hehe

Lekarz po parę razy mierzył każdą z tych części i stiwerdził, że raczej o pomyłce być nie moze, waga na dzień dzisijszy minimum 4300gr, a nawet moze ważyć już 4500.
    Ogólnie wszystko ok, wody, łożysko, nereczki, serduszko, tętno, no super.
    Szyjki nadal mało już, ale rozwarcia jako takiego nie ma, a dziecko głową stricte nie stawiło się do miednicy tylko jest jrszcze wysoko. Te skurcze i napinania to oznaka, ze juz macica gotowa jest do porodu, ale pręży się cały czas u góry, a że dziecko ejst wysoko główką jeszcze i jest duże to niewiaodmo co będzie z naturalnym porodem. Także możliwe, że bedzie CC. Nie wiedział co ze mną zrobić, wkońcu doszlismy do wniosku, że w piątek idę na KTG zobaczyć skurcze itp, i jak nadal nic się nie bedzie działo to w poniedziałek rano mam już z torbą na szpital się zgłosić, zmierzą mi miednicę, ejszcze raz dziecko i będą decydować czy cc czy naturalnie się da czy jak:P
    Lekarz mówił, że jak takie napinania macicy trwałyby dłuzej niż 2h to żeby zglosic ssie też juz do szpitala, ale u mnie trwają czasem wicej niz 2h i poem przechodzę i nie rodzę więc w sumie nie biorę teg pod uwagę:P Np teraz od 15:30 od badania cały czas mam napiętą, a nie rodze:P

A oto mój pulpecik:)

8461e1d8a9b9f571med.jpg

Lalita2710, Blondi22, Lula_w, szczessciara, blueberry, aher, MamaMadzia, marzycielka29, Asiulka83, aiwlys, Miriam, Perełka, Tinka85, Suzy Lee, juicca lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO masz kochana na myśli ,,Te skurcze i napinania to oznaka, ze juz macica gotowa jest do porodu, ale pręży się cały czas u góry, a że dziecko ejst wysoko główką jeszcze i jest duże to niewiadoma co będzie z naturalnym porodem." skurcze czy to te twardnienie brzucha czy co??

Czyli synś jeszcze nie w kanale rodny? mówił dlaczego tak się dzieje??

Kurcze spory bobas będzie:))) czyli może za 4 dni będziesz mieć synusia przy sobie:) lub wcześniej ,jest to jakiś plus bo wiesz na czym stoisz.
    Zdjęcie usg jest boskie ,synuś wygląda świetnie jak z obrazka <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 18:01

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    not o podobnie i u mnie:P bo ma 12 kg na plusie i 109 w obwodzie :P a to jeszcze trochę czasu zostało.....hehe ciekawe do ilu dojdziemy:P
    opj ja za dużo już nie chce bo od dużej wagi zaczelam

a.png
    a.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu udało się zrobić jakieś w miarę zdjęcie hehehe:) JEszcze tak się cudnie śmiał na USG, uśmiech-powagga-uśmiech-powaga, robił niezłee minki:P

Co do tych twardnień, to właśnie podczas badania zaraz stanęła mi ta macica, skurcz taki długi (u mnie się ojawia tak, że macica u góry się stawiia ale nie w taki stożek tylko po bokach takie dwie górki) I od badania na fotelu miałam tak cały czas postawioną macicę, nie, ze mnie to bbolało ale czułam to takie niemiłe napięcie. Ale tak mam często. No i on stwierdził, ze macica jest już gotowa do porodu, bbo długo się spina i dosyć soliddnie się spina bo wizualnie nawet widać, ale dziecko nie wstawiło się główką w odpowiedniee miejsce jeszcze i jest wysoko. Dlatego takie skurcze macicy mimo, ze są to nie rodzę, bo dziecko ejszcze wysoko. I podczas wwywoływania ewentuaalnego porodu naturalnego jesli dziecko nie wstawi się główką w kanał odpowiednio to i tak raczej nie urodzę sn bo nie da rady:P Zwłaszcza, że jest dodatkowo takie wielkie.
    Ale jeśli dziecko nawet 5kg stawi się odpowiednio główką ww kanał, będą skkurcze, rozwracie, i odpowiednia wielkośc tej miednicy to spokojnie możnna i takie urodzić bez żadnych komplikacji. U mnie póki co niebardzo bo dziecko właśnie nie stawiło ssię w kanał główką. A dlaczego tak się dzieję to nawrt nie pytałam, wydaję mi się, że nie da się odpowiedzień na to pytanie, poporstu tak się ułożyło póki coo i tyle:P

A za 4 dni to stawić się mam do szpitala, a kiedy ewentualna cc to nie wiem, chyba, ze jednak wstawi się w kanał ddobrze i bedzie rozwarcie i miednicę bedę mieć ok:P Ale chyba za dużo tych "chyba" i coś czuję CC..eh z jednej strony super, a zdruugiej jak sobie pomyślę o tym, że będzie mi ciężko po porodzie to mnie nie zachwyca/.

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Ana dasz rade ;)maluszek cudny ;)

Ana27 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana dasz radę moja mama po 2 cesarkach i mówi szybko śmigała:)

A to ciekawe że nie jest w kanale rodnym nie ,taki duży chłopcyk ,powinien uciskać w dół i powinien się tam znaleźć a tu takie rzeczy:P

Mam do was głupie pytanie... Lilka czy miałyście taki przed końcem...
    nazwę to sikanie na raty.... Raz idę sikam ,a raz czuję tak jakby ktoś usiadł mi na pęcherz i puszczał i tylko tyle moge wysikać ,ale jak się poruszam to za 5 min wracam i sikam resztę.
    Nic nie piecze nie boli

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie jestem po wizycie ale jestem troche zawiedziona bo strasznie czekałam na to badanie a Natalka była odwrócona buzią do łożyska i nie dało się zrobić badania 3D :( mam jedno zdjęcie ale takie niewyraźne :(

a oto wymiary:
    *Wymiar dwuciemieniowy (BPD) 76,3mm
    *Obwód głowy (HC) 272mm
    *Obwód brzucha (AC) 237,8mm
    *Długość kości udowej (FL) 60,9mm
    *Długość ko.ści ramiennej (HL) 53,9mm
    TP wg USG: 10.02.2014r.
    Waga: 1424 gram
    Położenie: podł główkowe
    Ilość płynu: normowodzie
    Lokalizacja łożyska: przednia
    Pępowina: trójnaczyniowa
    FHR 136ud/min
    -ANATOMIA:
    Głowa: praw. kształt czaszki
    Mózgowie: obraz półkul, komór bocznych i tylnego dołu czaszki prawidłowy
    Twarz: profil płodu, oczodoły obraz prawidłowy
    Kręgosłup: obraz kręgosłupa prawidłowy
    Klatka piersiowa: kształt klatki piersiowej, płuca obraz prawidłowy
    Serce:
    *wielkość, oś serca i położenie prawidłowe
    *obraz 4 jam serca prawidłowy
    *odpływ z prawej i lewej komory serca prawidłowy
    *obraz śródpiersia górnego prawidłowy
    Jama brzuszna: żołądek, pęcherz, powłoki brzuszne obraz prawidłowy
    Kończyny: górne i dolne widoczne

Sla.s jakie wrażenie zrobiła na Tobie pani dr. :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b2495dbf29f65321.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 18:44

Lula_w, Ana27, Lalita2710, Tinka85, juicca lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ana dasz radę moja mama po 2 cesarkach i mówi szybko śmigała:)

A to ciekawe że nie jest w kanale rodnym nie ,taki duży chłopcyk ,powinien uciskać w dół i powinien się tam znaleźć a tu takie rzeczy:P

Mam do was głupie pytanie... Lilka czy miałyście taki przed końcem...
    nazwę to sikanie na raty.... Raz idę sikam ,a raz czuję tak jakby ktoś usiadł mi na pęcherz i puszczał i tylko tyle moge wysikać ,ale jak się poruszam to za 5 min wracam i sikam resztę.
    Nic nie piecze nie boli
    Może jest taki duzy, ze nie mieści się w tym kanale:P I nie schodzi w doł?:P hehehehe

Co do moczu to mam to samo! pojde do wc, za chiwle znow lece, za chwile coś mi cieknie, i znów lecę się wysikac:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ,czyli to chyba normalne... chyba że jakaś infekcja (choć ja nic nie czuję) Ale tak mi dziwnie....

Oniqa ojjj <przytul> ale zawsze coś Najważniejsze że wszystko w porządku:) Jeszcze troszkę i zobaczysz na żywo:))

;oniqa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s porównałam Twojego Mikołaja z moją Natalką i jedynie moja dzidzia ma większe nogi a tak wszystko o wiele mniejsze, Wszyscy mówią że będzie z niej modelka z długimi nóżkami :)

Pani dr powiedziała jeszcze że jak brzuszek w stosunku do nóg będzie około 4 tyg mniejszy to mam iśc na jakieś specjalne badanie, zapomniałam nazwę tej choroby, wytłumacze to tak że prawdopodobnie nie przybiera w obwodzie brzuszka prawidłowo, ale póki co wszystko jest ok :) nic tylko się cieszyć :) aaa dzisiaj byłam u siostry i porównywałysmy zdjęcia jej synusia i mojej córci to mają identyczne nocki i usta :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Aha ,czyli to chyba normalne... chyba że jakaś infekcja (choć ja nic nie czuję) Ale tak mi dziwnie....

Oniqa ojjj <przytul> ale zawsze coś Najważniejsze że wszystko w porządku:) Jeszcze troszkę i zobaczysz na żywo:))
    Lalita mój uparciuszek najwidoczniej nie chciał pokazać buzi i zrobic rodzicom wielką niespodziankę z pokazaniem się dopiero w dniu porodu :)

Martwi mnie jedynie jej waga chyba tej troszke za niska niby pani dr mówiła że wszystko jest ok i ślicznie się rozwija, ale patrząc na wagi Waszych maluszków to naprawde moja to kruszynka

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ