X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Hej dziewczynki ja właśnie jadę do szpitala. .. o 5 rano obudziłam się cała posikana :/ wzięłam prysznic i zaczęły się skurcze nie regularne ale bolesne :/ śluz zrobił się różowy .. po drodze w samochodzie też się chyba z sikalam :) trzymajcie kciuki później dam znać

Super Asiulka! Trzymam kciuki za szybkie i w miarę bezbolesne rozwiązanie! Czekamy na wieści!

Asiulka83, KaRa lubią tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita synek prześliczny! Ty też pięknie wyglądasz, promieniejesz! I wogóle nie widać po Tobie zmęczenia

Lalita2710 lubi tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamierzam się z kupnem poduszki do karmienia, czy możecie mi coś polecić?
    Lalita Twoja mi przypadła do gustu, gdzie ja mogę zakupić :)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://my-sweet-angel.pl/ ( ja kupowałam u tej babki na allegro)
    http://allegro.pl/producent-poduszka-rogal-do-karmienia-23-wzory-i3782920072.html - Proszę bardzo tutaj ja mam jeszcze ochraniacz na łóżeczko tzn jutro mąż musi odebrać.

Dzięki dziewczyny:)))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie leżę na porodowce rozwarcie mam na 3 cm skurcze co 6 min krzyżowe masakra ale mam nadzieję że szybko pójdzie

marzycielka29, Suzy Lee, aiwlys, KaRa, Lalita2710, Effcia28, blueberry, HOPE83, kaaasiaczek_, plemniczka, asienka28, juicca, Blondi22, Tinka85 lubią tę wiadomość

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka no to powodzenia :) trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród :)

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka trzymaj się i życzę szybkiego i w miarę bezbolesnego porodu :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, sliczny synus ;)
    Ja tez nie moge sie napatrzec na Laure, nawet jak spi to sie przygladam, bo czesto wtedy smieje sie " pełna gębą " :D

Blondi22 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Lalita śliczny synek i ty super wyglądasz :)
    Asiulka trzymamy kciuki :) !!!

Ja się pomału szykuję do poniedziałku, mąż ma mi dzisiaj zrobić zakupy i muszę zrobić duzo jedzenia na wypadek gdybym została juz w szpitalu na cc. Mam jednak nadzieje ze nie zostanę i powróce :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiiulka super wiadomości! Powodzenia! Żeby szybko wszystko poszło.
    No prosze, wczoraj sobie jeszcze marudzilysmy a Ty zaraz synka będziesz tulic.:)

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka powodzenia życzę :) Już dziś będziecie mieć Maluszka i kolejna rozpakowana która zniknie z listy :D

Dziewczyny, a co z Meginką? Bo termin miała na wczoraj i w sumie z racji, że biedna w szpitalu leży to usune ją z listy, ale jakby któraś miała wiadomości od niej to dawać :)

Lalita synuś przecudowny <3

Dziewczyny nad ranem obudził mnie taki ból brzucha.. Masakryczny.. Kręgosłup i sam brzuch bolały jak cholera, aż się wystraszyłam. Ale obróciłam się na drugi bok i wyprostowałam nogi i w momencie przeszło.. Dziwne.. Z Malutkim jest OK, bo się kręci i teraz dostał czkawki. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 10:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż za obfity w dzieci początek grudnia :) <3

Tak chciałam napisać do przyszłych mam, lub tych świeżo upieczonych, gdzie bobo ma jeszcze kikuta. To jest praktyka położnych.

ZAKŁADANIE PIELUCHY NOWORODKOWI Z KIKUTEM:

No niestety producenci pieluch nie wpadli jeszcze na ten cudowny pomysł, by pieluszki jedyneczki miały wycięcie na przodzie pod kikut. Dlatego, żeby nie zapinać pieluchy mega nisko, ryzykujac zsikanymi ubrankami i awaiami non stop, bo pielucha sie zsuwa, lata i źle sie trzyma, to wystarczy przymierzyć ją do dziecka normalnie, wszystko robić normalnie z tymże wywijamy przednią część , tak by kikut był bezpiecznie odsłonięty i zapinamy pieluchę normalnie na tą wywinięta część.

*** a ogólnie dla tych, które może nie chodziły lub nie beda chodzić do szkół rodzenia, rzepy od pieluchy powinny być zapiete w linii prostej, nie po skosie w dół. Czesto producenci wyznaczaja do tego celu rysuneczki, bądź umieszczają tam nazwe swojej pieluchy (np.Dada). Między ciało dziecka a pieluche, poiwnno dac się włożyć bez wiekszego problemu palec. Kiedy pielucha jest idealna rozmiarem, to rzepki powinny robić ramkę da rysuneczku, który bedzie idealnie pomiedzy nimi widoczny- takie jest założenie producenta, ale ja teraz nosze juz 3ki z małym wagowo ok, ogolnie ciut za duże, ale takie mi kupiono i przywieziono z biedronki jak goscie jechali do nas to takie używam, nic sie oczywiscie nie dzieje że musze rzepami zasłonic napis/obrazek, byle te pace wchodziły miedzy pielucha a dzidzie i nie była za luźno zapieta. JAk s kolei rzepy zaczynaja byc za bardzo od siebie oddalone i zachodzić na kosci biodrowe dziecka, to znak ze trzeba pomyslec o wiekszym rozmiarze. Bedzie Ci też ciężko przednią część ładnie założyć na talię dziecka, bo będzie stawac sie coraz krótsza.

KaRa, Lula_w, Perełka, Blondi22, aher, Tinka85 lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Mamusie leżę na porodowce rozwarcie mam na 3 cm skurcze co 6 min krzyżowe masakra ale mam nadzieję że szybko pójdzie
    Na bóle krzyżowe polecam kołysanie biodrami w rozkroku i niech mąż ci rozmasowuje krzyże... mi pomagało
    POWODZENIA:)))

marzycielka29 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita śliczny synek :) Gratulacje!

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 11:00

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o bolach krzyzowych to przynajmniej jest na to rada a mąż czuje sie pomocny... ja za kazdym razem mialam bóle brzucha, nie krzyżowe i mąż jak masował tylko mnie wkurzał, wiec po chwili prosiłam, zeby przestał i nie dotykał wiec czuł sie niepotrzebny, czy ze zle robi, a mnie skolei nic nie pomagało... worek z pestkami ciepłymi na brzuchu na mnie srednio miał jak działac bo ja w kucki rodziłam, to mi tylko przeszkadzał, bo musialam myslec zeby mi nie wypadł i uwierał mnie w udo... spadał... w konczu kazałam zabrac.

Lula_w lubi tę wiadomość

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka - powodznia!!!trzymam kciuki za szybki i bezbolesny porod!
    Lalita-maluszek cudowny!Ty tez wygladasz promieniscie :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od stomatologa,zab wyrwany ze znieczuleniem - nawet nie wiem kiedy wyrwała tego zeba:) nic nie bolało:) wiecej strachu było niż bólu:)
    Pani stomatolog powiedziała ,że na tym etapie ciązy można dawać znieczulenie bo jest ono miejscowe a po drugie gorzej jakby stan zapalny sie zrobił itp.

Lula_w, kotek27 lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:36

‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ